Streamingtjeneste Tests

Test: Streamingtjenesten Dansk Filmskat

Er du til klassiske danske film, så er der særligt én streamingtjeneste, der kommer i tankerne. De fleste har måske allerede hørt om Dansk Filmskat, men her i Corona krisen, så har vi på DIGITALT.TV kigget nærmere på tjenesten, hvor man for 49kr/md., kan se alle de danske film, man vil. Der er mulighed for at prøve 14 dage gratis.

Det kan du se på Dansk Filmskat

siden 90erne dansk filmskatDansk Filmskat indeholder lidt for enhver smag, både ældre og lidt nyere danske film, fordelt på kategorier som f.eks. Børn, Filmserier og Morten Korch.  Den nyeste film vi aktuelt kunne finde, her mens vi testede tjenesten, var komedien Til døden os skiller fra 2007.

dansk filmskat nye filmGenerelt så har Dansk Filmskat hele tiden ca. 200 film. Hver fredag kommer der 4 nye film, som erstatter 4 andre, der så udgår for en tid. Således skal du ikke forvente, at du f.eks. løbende kan se alle Olsen Banden film på Dansk Filmskat.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Aktuelt mens vi tester ultimo marts 2020, så er der fire Olsen Banden film:

 • Olsen Banden
 • Olsen Banden i Jylland
 • Olsen Banden på spanden
 • Olsen Bandens store kup

sidste chance dansk filmskatDer er konkret en sektion med sidste chance film, der udløber, så man har altså en chance for at få set en film, inden den forsvinder, hvis man løbende holder øje her.

DIGITALT.TV holder øje med månedens nye titler på tjenesten i vores Dansk Filmskat månedsguide her.

Derudover kan du finde et mere komplet overblik over titlerne på Dansk Filmskat i vores oversigt her.

Udover filmene så er der også Ekstra Materiale bl.a. med kortere interviews og film om Danmarks historie.

 

Tilgængelighed

dansk filmskat smart tv app
Dansk Filmskat app på LG OLED TV

På disse enheder kan du se Dansk Filmskat:

 • Smart TV
 • Samsung Smart TV – både Tizen og det gamle styresystem – årgang 2012-2019
 • Philips Smart TV – årgang 2015-2019
 • LG – HTML5-baseret – årgang 2012-2019
 • På udvalgte LG Smart TV kan der være en teknisk fejl. Derfor er appen fjernet på følgende LG serienumre: EG9600, UF9400, UF8600, UG8700, UF8500, UF7700, UF6900.
 • Tablets ( iPad og Android)
 • Computer ( Mac og PC )
 • Apple TV 4
 • Chromecast og Airplay

Du kan logge ind på op til 5 forskellige enheder samtidigt, via smartphone, tablet og computer.

Dansk Filmskat har desværre ikke undertekster på alle deres enheder endnu, men de skulle arbejde på sagen. Indtil videre er undertekster tilgængelige her:

Browsere: Safari, Firefox, Internet Explorer, Chrome

Smartphone: Android app, iOS app

Medieafspillere Chromecast via Android, iOS  – Apple TV 3+4

 

Brugerflade

dansk filmskat skuespillereTjenesten er generelt let at finde rundt på. Udover at vælge ud fra kategorier, er det også muligt at søge under forskellige søgekriterier. F.eks. kan man søge på skuespillere, populære film og senest tilføjet, som er en kærkommen funktion, hvis man har været alle filmene igennem.

Hvis du af en eller anden grund, ikke får set hele filmen, fungerer det fint at genoptage afspilningen og se resten af filmen senere.  Dog skal du finde filmen igen under søgefunktionen, der er ikke nogen ”Se Videre” sektion og heller ikke nogen favoritliste funktion til at lave en liste med film, man gerne vil se. Vi kunne også godt savne muligheden for at oprette flere brugerprofiler på tjenesten.

Billedkvaliteten svinger naturligvis lidt også fordi der er tale om flere meget gamle film, men generelt så streames der i en fornuftig kvalitet.

Konklusion

Er man til klassiske danske film, så er Dansk Filmskat absolut en interessant streamingtjeneste. Man skal dog ikke forvente at tjenesten er et komplet arkiv, man altid kan gå til, i forhold til at se en given klassisk dansk film. Der er løbende 200 titler at vælge imellem og der kommer 4 nye til hver fredag og 4 titler forsvinder for en tid. Det skal man altså være indstillet på og acceptere.

Brugerfladen er ikke så udbygget, som på visse andre tjenester, men til gengæld ret simpel at finde rundt i. Under vores testperiode, havde tjenesten et nedbrud på nogle timer, men ellers har den fungeret ret stabilt.

Det må jo være op til den enkelte om 49,- / måned er pengene værd, måske vil det for mange være en tjeneste, som man har abonnement på af og til og ikke løbende.


I samme kategori

Back to top button