Streamingtjeneste TestsStreamingnyt

Test: Paramount+ app’en

Streamingtjenesten Paramount+ blev for nylig lanceret som selvstændig app. Vi har taget en rundtur og i denne lille lyntest gennemgår vi brugeroverfladen, brugervenligheden og billedkvaliteten. Konkret har vi taget udgangspunkt i oplevelsen på Android TV.

Brugeroverflade

Paramount+

Det første man måske bemærker når man skal logge ind på Paramount+ app’en er, at den ikke er tilgængelig på dansk. Der er ikke nogen genvej til log ind via en webside med kode, så du skal bogstavere dig gennem brugernavn og adgangskode.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Paramount plus hovedmenu

Efter du er logget ind, bliver du mødt af hovedskærmen i Paramount+ app’en, hvor der promoveres nye ting øverst.

Meget lig Disney+, så er indholdet opdelt i sektioner. Her kan du tilgå Paramount+ originals, Showtime, Comedy Central, MTV, nickelodeon, nick jr. og Smithsonian Channel. Så har du en idé om, hvad du er til af indhold ud fra disse overskrifter, så er der altså en genvej ind her.

Paramount plus hovedmenu 1Under indholdssektionerne er der en Keep Watching, hvor du kan fortsætte med at se noget, du er i gang med.

Herefter følger temainddelte rækker med Movies, New and Exclusive, Top Rated Series, Made in Europe med flere.

Paramount plus hovedmenu side

Fra sidemenuen kan du gå direkte til serier, film, søgefunktion og indstillinger.

Paramount plus film genrer

Serier og film er så igen inddelt i genrer.

Alt i alt en ganske ok brugeroverflade.

Brugervenlighed

Når det kommer til brugervenligheden, så mangler Paramount+ app’en noget endnu. Der er ingen mulighed for brugerprofiler, hvilket jo efterhånden ellers er ved at være standard hos de fleste tjenester.

Også en mulighed for at markere favorit indhold man gerne vil se senere, er en funktion vi savner.

Vi har ikke testet forældrekontrol funktionen, men der altså mulighed for dette, hvilket også giver mening, eftersom der er børneindhold fra nickelodeon og nick jr.

Vi har jo en premierekalender for Paramount+ her på DIGITALT.TV og under testperioden har vi bemærket, at nye titler har været lidt længere undervejs i Paramount+ app’en i forhold til Paramount+ via Apple TV app’en. Forhåbentlig er det startvanskeligheder, og ikke noget man skal vænne sig til på længere sigt.

Billedkvalitet

Stadigt flere streamingtjenester har Ultra HD / HDR indhold, men desværre gælder det ikke Paramount+. HD streamingkvaliteten er rimelig uden at være prangende. Bitraten er omkring 4,6 – 5 Mbit/s, på det indhold vi tjekkede.

Det er et minus for billedkvaliteten, at der streames med 25 billeder pr. sekund i stedet for 24, som jo typisk er det filmene er optaget i. En del serier streames i 24 billeder pr. sekund, så det er ikke fordi, det ikke kunne lade sig gøre rent teknisk i app’en.


I samme kategori

Back to top button