StreamingnytStreamingtjeneste Tests

Nydesignet Viaplay app klar til Apple TV – Sådan fungerer den

Viaplay er efter en beta periode klar med en ny version af deres app til Apple TV. DIGITALT.TV har haft lejlighed til at teste den, og i denne artikel kan du læse mere om, hvordan den fungerer.

Du kan skulle aktivt finde Viaplay app’en i app store på din Apple TV og klikke opdatere for at gennemtvinge opdatering, så du ser den nye version med det samme.

Færre menupunkter i den nye app

Viaplay apple tv start ny

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

 

Sammenligner man start skærmen i den gamle og nye Viaplay app, så bemærker man først og fremmest, at der er ikke længere er så mange menupunkter i toppen.

Viaplay Apple TV Start gammel
Sådan plejer menulinjen at se ud i Viaplay app’en på Apple TV

Hvor der tidligere var inddelt i Serier, Film, Sport, Børn, Tv-kanaler, Søg og Profil er det i den nye version skåret ned til Sport, Lej og Køb, Tv-kanaler som tekst menuer. Der nu ikoner til søg, profil.

Viaplay Beta Apple TV Serier Film

Film, Serier og Børne sektionerne er der stadig i den nye app, de ligger under Start, hvis man scroller lidt ned.

Sport sektion med mere fokus på TV-guide

Viaplay Beta Apple TV GuideI sportssektionen er der mere fokus på TV-guide, så du kan få et overblik over live sporten. TV-guiden er i et nyt optimeret design tilgængelig i toppen, hvor man i den gamle app skulle helt ned i bunden og hvor de enkelte dage var knapper. Det er bestemt en klar opgradering. I siderne kan du henholdsvis vælge dage / filtrere efter specifikke sportsgrene.

Live sport med video i menuen

Nydesignet Viaplay app klar til Apple TV – Sådan fungerer den
Nydesignet Viaplay app klar til Apple TV – Sådan fungerer den

Når der er live sport, så kan du i Live Lige nu sektionen se disse i en linje med live video vist på skærmen, når du bevæger dig hen på emnet i linjen.

Billede i billede funktion

Viaplay Beta Apple TV billede i billede
Foto: DIGITALT.TV

En væsentlig nyhed i den nye Viaplay app på Apple TV, er muligheden for billede i billede funktion. Den gør det f.eks muligt, at følge med i to fodboldkampe på samme tid. Funktionen aktiveres ved at bruge touch området på Apple TV-fjernbetjeningen og swipe op på billede i billede ikonet. Det er lidt tricky, at gøre synes vi, men det er jo Apple TV-fjernbetjeningen og ikke noget med app’en.

Viaplay Beta Apple TV billede i billede flyt
Foto: DIGITALT.TV

Du kan skifte mellem, hvilket af de to billeder, der skal være aktivt som hovedsignal, altså med stort billede. Med TV-ikon knappen på Apple TV kan du også flytte billede i billede vinduet rundt i de forskellige hjørner af skærmen.

Viaplay Beta Apple TV billede i billede youtube

Har du et billede i billede kørende, så kan du også hoppe helt ud af Viaplay app’en og have det lille billede kørende videre, men f.eks. hopper over i YouTube.  Man kan dog ikke justere størrelsen på billede i billede funktionen.

Nye profilindstillingsmuligheder

Viaplay Beta Apple TV profilI den nye Apple TV Viaplay app, så er der forbedre mulighed for at justere profilindstillinger som Avatar billede, mulighed for at indstille om næste afsnit af en serie skal afspilles automatisk på profilniveau, og om der skal være en afgrænsning af automatisk afspilning på to timer.

Alt i alt så er den nye Viaplay app på Apple TV en positiv oplevelse, og app’en kan nu kan hentes af alle.


SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button