StreamingnytStreamingtjeneste Tests

Paramount+ Test – Vi har afprøvet tjenesten på Chromecast med Google TV

Den ny lancerede streamingtjeneste Paramount+ er indtil videre kun tilgængelig via Apple TV app’en. Apple TV app’en kan dog godt benyttes på andre enheder end Apple enheder. F.eks. den nyeste Chromecast med Google TV, og netop her har vi testet tjenesten. Læs mere om vores oplevelser herunder.

Paramount+ tilgængelighed her fra lanceringen

Apple TV Chromecast med Google TV

Det er ikke specielt intuitivt, at Paramount+ vælger at lancere sig selv via Apple TV app’en fremfor en selvstændig app. Mange vil nok søge efter en Paramount+ app, og den er også på vej i april engang. Logikken hos Paramount skulle være at lanceringen i Apple TV app’en giver dem et vindue ud til folk, uden at de aktivt skal opsøge og installere en konkret selvstændig app. Den selvstændige app er siden denne artikel lanceret. Vi har også testet denne her

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Så lige nu kan du altså kun se Paramount+ på iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch og MacBooks og på udvalgte smart-TV via Apple TV app på visse Samsung, LG og Sony TV. Desuden kan du finde Apple TV app på PlayStation, Xbox og så den enhed vi tester den på, nemlig Chromecast med Google TV. Sidstnævnte er ikke lanceret i Danmark officielt, hvilket måske er grunden til, at Paramount ikke selv nævner den i deres pressemeddelelse.

Chromecast med Google TV er dog ret udbredt i danske butikker efterhånden, og nu nede i en pris som matcher udenlandske priser på enheden. Find den billigste Chromecast med Google TV lige nu her (Harald Nyborg har den til 699,- hvis du har en sådan i  nærheden.)

Har du YouTV, Canal Digital (Allente) så kan du se indholdet fra Paramount+ i apps fra disse udbydere. YouSee tilbyder også Paramount+ som Bland Selv produkt.

Sådan finder du Paramount+ i Apple TV app’en

Paramountplus er her apple tv app

Eftersom Paramount indholdet gemmer sig inde i Apple TV app’en, så skal du altså derind og scrolle ned, indtil du finder overskriften Paramount+ er her.

Så trykker du på logoet, og så kan du se indholdet du kan streame, og bliver præsenteret for muligheden for at afprøve tjenesten gratis i 7 dage.  Prisen er 59,- / måned, som bliver opkrævet, såfremt du ikke opsiger inden de syv dage.

Brugeroverflade

paramountplus brugeroverflade apple tv app

Apple TV app’en styrer jo brugeroverfladen, så det er traditionelt opbygget med udvalgt titel i toppen efterfulgt at det mest populære, original indhold række og efterfølgende tema inddelte indholdsrækker, hvor der blandt andet er en Showtime række.

I bunden af indholdslisten får mere at udforske indholdskategorier som Film, Serier, Børn og Familie, Comedy og dokumentarer.

Det er knap så brugervenligt, at man ved serier med flere sæsoner automatisk tilbydes den sidste sæson og så skal bladre for at starte fra begyndelsen. Ting man går i gang med at se bliver tilføjet Apple TV app’ens kø, mens man ikke i selve sektionen for Paramount+ kan se, hvad man er i gang med.

Paramountplus undertekster

Der er danske undertekster på indholdet.

Ikke et overvældende udbud af indhold

Paramount+ lanceres kort efter Disney+ og deres Star lancering og sammenlignet med Disney+, så er udvalget Paramount+ åbner med ikke overvældende.

På seriefronten er der ikke så meget eksklusivt indhold. Den væsentlig del hos Paramount+ bliver på sigt, at man eksklusivt vi få nye Showtime serier.

Paramountplus showtime

Showtime indhold er her i Danmark tidligere tit havnet på HBO Nordic. Og her fortsætter nye sæsoner med at dukke op. F.eks. Showtime serien City on a Hill, der netop her hvor dette skrives, har premiere på sin anden sæson på HBO Nordic, mens Paramount+ kun har sæson 1. Så den eksklusive del Paramount får bliver kommende nye Showtime titler, hvor rettighederne ikke allerede er solgt til anden side.

Paramountplus two weeks to live

Her ved lanceringen så har Paramount+ selv lagt vægt på den mørke komedieserie Two Weeks to Live med Maisie Williams i hovedrollen som premieretitel. I øvrigt er den serie egentlig produceret til Sky UK og HBO Max i USA.

Lidt underligt, så var det kun de to første afsnit af denne serie, der var tilgængelige i Paramount+ på Apple TV app’en, mens alle 10 afsnit var at finde i Paramount+ via Canal Digital. At alle afsnit er ude hos tv-pakke udbydere skulle dog være en fejl. Serien er sat til at udkomme over tre torsdage med to afsnit hver uge.

Indtil der kommer helt nye Showtime serier, eller andet eksklusivt serie indhold man virkelig gerne vil se, så ligger Paramount+ nok ikke lige for, som noget seriefans vil abonnere på.

Paramountplus movie time

Filmmæssigt så er mængden af titler heller ikke kæmpestor, der er dog nogle lidt ældre titler man ikke umiddelbart lige finder på andre abonnementstjenester, så her kan nogle måske blive fanget i hvert fald en måned eller to.

Der skulle også i fremtiden komme udvalgte eksklusive “first run”-film på tjenesten. Altså vil Paramount+ være det første abonnementstjeneste, hvor de kan ses. Men der er ikke lige nogle nye blockbuster titler man åbner med.

Vi har tidligere lavet en artikel med en oversigt over tilgængelige titler ved premieren. Den finder du her

Paramount+ billedkvalitet

Paramountplus afspilning

Mens der er Ultra HD / HDR indhold på Netflix, Disney+ og Amazon Prime Video, så må man på Paramount+ nøjes med HD kvalitet. Bitraten har vi tjekket op på en Apple TV, hvor der er mulighed for at aflæse den. Vi så mellem 5 og 11 Mbit/s, på det indhold vi tjekkede.

Desværre så synes alle film på tjenesten at være med 25 billeder pr. sekund, her skulle man hellere have holdt dem i 24 som original, hvilket man godt kan finde ud af på serie indhold som f.eks. Yellowstone….

Paramount+ skal du abonnere på den lige nu?

Paramount+ er her ved åbningen ikke en must have streamingtjeneste. Uden en selvstændig app, som dog skulle komme i april, og uden nogen større åbningstitler, så virker det også lidt som et soft launch.

Tjenesten er lige nu primært interessant for dem der gerne vil se nogle af de film, som man ellers skal ud at leje for at få lov til at se. Så får du måske mere for pengene ved at bruge 59,- på en måneds Paramount+.

På seriefronten er der ikke meget eksklusivt indhold endnu, men det kommer jo nok hen af vejen, når der kommer nye Showtime serier.

Har du adgang til Paramount+ via Canal Digital eller YouTV, så er det med i din tv-pakke uden du skal betale de 59,- / måned, og så kan man sige, at man bedre kan acceptere det måske lidt smalle udbud af indhold.

Husk at DIGITALT.TV holder øje med nyt indhold på Paramount+ løbende. Tjek vores premierekalender her


SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button