HTPC

Terratec Cinergy C PCI HD CI

Terratec står bag en række interressante multimedie produkter herunder tv-kort og USB tunere. Denne test kigger på Terratec Cinergy CI et internt PCI port kort til montering i din PC samt den medfølgende software TerraTec Home Cinema. Er du mere til USB tunere så tjek anmeldelsen af Terratec H7

Cinergy C PCI HD CI

Klik for stort billede

Cinergy C PCI HD CI er et traditionelt PCI indstikskort til din PC. Der er udover selve kortet med tuneren også et medfølgende Common Interface kort. Dette er også beregnet til montering i en PCI port på din PC, der dog ikke benyttes aktivt af dette kort, men kun fungerer som monteringsenhed. De 2 kort forbindes via et fladkabel.

Med Cinergy C PCI HD CI kan man modtage kodede og ukodede kanaler, der udsendes via DVB-C. Altså digitale signaler i kabel-tv net fra f.eks. YouSee eller Stofa. Sidstnævnte var også den vi testede med. Kanalerne blev fundet uden problemer med parametrene QAM 256 og Symbolrate 6900. Der var ingen problemer med afkodningen af kodede kanaler på vores Irdeto cam via common interface porten på Cinergy C PCI HD CI.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

TerraTec Home Cinema

Klik for stort billede

Noget af den væsentligeste ved tv-tuner kort/usb til PC er den medfølgende software. TerraTec Home Cinema er Terratec’s bud og et rigtigt veludviklet et af slagsen. Her finder man en række funktioner, og der er tænkt på det meste.

Klik for stort billede

Efter installationen af softwaren er det blot at scanne kanaler ind på det TerraTec udstyr man ejer. Og der er understøttelse for flere Terratec produkter på én gang. Man kan vælge enten at enten søge kodede, ukodede kanaler eller efter alle. Og man kan vælge at afsøge hele frekvensbåndet, kun dele af det, eller en enkelt frekvens. Det må siges at være præcis de muligheder, man kan efterspørge. Under stations er det muligt at lave 4 favoritlister under de fire farver rød, grøn, gul og blå på fjernbetjeningen.

I fanen Audio/Video kan du selv styre, hvilke codecs der skal anvendes til lyd og billede. VMR 9 mode viste sig at give et noget hakkende billede, mens der ikke var problemer med overlay. Vi anvendte Nvidia 8600 kort i denne test. Det er også under denne fane, du kan indstille om undertekster automatisk skal vises, såfremt de er tilgængelige. Denne indstilling viste sig desværre automatisk at aktivere tekst-tv på DR2, hvilket ikke er så smart.

I settings menuen finder du også indstillinger for tvtv service. Det er en Internet tjeneste med tv programoversigter. TerraTec giver meget flot 12 måneders adgang med i købet til denne tjeneste. Dermed er det muligt via nettet eller wap mobil at programmere optagelse ,der så optages af sit TerraTec produkt. Desværre er der dog kun 6 danske kanaler i oversigterne hos tvtv, så denne service er af begrænset interesse for danskere.

Der er indbygget tekst-tv, der er lynhurtigt med sidehukommelse. Desuden er der mulighed for PIP, der dog naturligvis er begrænset til 2 kanaler på samme frekvens. Selv 2 kodede kanaler lykkedes det at se samtidigt på denne måde med Cinergy C PCI HD CI. Der er understøttelse af både tekst-tv og DVB undertekster og sidstnævnte fungerede også på TV2. For at optage med undertekster skal optagelsesformatet ændres fra MPEG-2 til MPEG-2 Transport Stream i Record fanebladet i options.

Home Cinema kan føles en anelse sløvt både til at starte op, og generelt når man ændrer på noget.

Cinergy C PCI HD CI fungerer i øvrigt også med programmet DVBViewer.

Konklusion

Har man en stationær pc eller måske endda en dedikeret HTPC og adgang til digitalt kabel-tv, så er Cinergy C PCI HD CI et oplagt valg. Med sin common interface udvidelse, der også virkede upåklageligt med Irdeto cam på Stofa’s digitale udbud, så er den en velfungerende løsning til at se eller optage tv på sin PC.

Cinergy C PCI HD CI er venligst udlånt af Terratec

Find de bedste priser på Cinergy C PCR HD CI

I samme kategori

Back to top button