HTPC

Silicon Dust HDHomeRun EXPAND / PLEX TV Test

Hører du til den gruppe, der ikke har sluppet kabel tv-pakken endnu, og gerne vil have den frihed en netværkstuner giver, så er HDHomeRun et populært valg.

HDHomeRun EXPAND er Silicon Dust’s nyeste bud i denne produktkategori med 4 tunere til kabel-tv. Her kan du sende dit tv ud på netværk og benytte det på eksempelvis Plex, Kodi, tablet, smartphone, konsoller og medieafspillere som Apple TV og Nvidia Shield TV. Og med de 4 tunere kan flere se med, eller der kan optages flere ting samtidigt.

Det kræver dog, at du fortsat har en kabel-tv pakke med ukodede kanaler. Du skal altså ikke forvente at bruge den med en pakke med kodede frit valgs kanaler, der kræver kortlæser modul og kort, for Expand modellen her har ikke nogen indbygget kortlæser.

Vi har testet HDHomeRun EXPAND. Særligt fokus har vi haft på samspil med Nvidia Shield TV / Android TV.

Udpakning og opsætning

HDHomeRun Expand med i kassen

Med i kassen er der udover netværkstuneren, en strømadapter, et netværkskabel og en quick guide.

HDHomeRun Expand bagHDHomeRun er en forholdvis anonym sort kasse. På bagssiden finder vi lidt utraditionelt, set fra danske kabel-tv forhold, en tunerindgang af f-stik typen. Det er ikke det mest praktiske, når de fleste har en tilslutningboks for kabel-tv med coax stik.

Fstik coax hun adapterDu kan evt. købe et adapterstik eller et coax – f stik kabel til formålet.

HDHomeRun Expand adaptertilsluttetVi havde en adapter liggende, så det var bare at skrue denne på og tilslutte almindeligt kablet med traditionelt coax stik.

Kabel-tv signalet bliver naturligvis internt splittet op til de i alt 4 tunere.

Det er naturligvis påkrævet, at du kobler EXPAND med netværkskabel på dit hjemmenetværk for at bruge den. Med EXPAND tilsluttet til strøm og netværket, så er du faktisk klar til at komme i gang.

Plex TV

Har du Plex og et Plex Pass, så er der kommet support for både Live TV og mulighed for at optage tv, på den populære medieafspiller software. Vi har konkret testet Plex server på Nvidia Shield TV, altså på Android TV.

HDHomerun Plex Live TV setupOpsætningen sker via Plex webinterface, hvor HDHomerun EXPAND blev fundet unden problemer.

HDHomerun Plex Live TV setup tuner channelsDu kan søge efter kanaler direkte i Plex, og herefter skal du vælge, om du vil anvende Plex programguide eller en ekstern XML TV programinformationskilde. Vi har testet begge dele, og vi startede med den indbyggede.

HDHomerun Plex Live TV setup tuner epgPlex vil ud fra dit postnr. komme med nogle forslag til programdata kilder.

HDHomerun Plex Live TV setup tuner channels epg match

Vi har testet med Yousee signal, og her blev vi på Plex præsenteret for mulighed for at matche kanaler med programinformation.

Visse kunne den matche automatisk, men en stor del skulle vi selv ind og manuelt matche, og en del var matchet forkert. Selv om det tager noget tid, så er det da være til at leve med, hvad værre er, er imidlertid, at der mangler en del kanaler, også af de større kanaler. Vi kunne f.eks. ikke finde TV 2 Sport og få programdata fra Plex for denne. Du kan evt. forsøge dig med at vælge Stofa under Programguide menuen, her fik vi faktisk matchet flere kanaler automatisk end med YouSee.

Efter du har matchet kanaler, så begynder Plex at importere programguide data. Det tager rigtigt længe, men du behøver da i det mindste ikke at vente på, at den blive færdig for at gå videre.

HDHomerun Plex Live TV Program Guide

Når programdata er hentet ned, så får du informationerne vist på en noget anderledes måde, end du måske er vant til. Plex TV giver dig nemlig ikke nogen programguide på traditionel vis med tidslinje eller på kanalbasis. Istedet er Plex TV fokuseret på mere grafisk visning med billeder og titler for, hvad der vises lige nu, og som det næste.

HDHomerun Plex Live TV Program Guide MoviesDer er også kategorier for Film, Sport med flere. Der er en mere traditionel TV Guide visningsmulighed på vej, lover Plex. En såkaldt Grid View visningsmulighed er planlagt i en opdatering i første kvartal af 2018.

HDHomerun Plex Live TV Program Guide show info

Ved første øjekast kan du således ikke se, hvilken kanal et givent program vises på. Her skal du gå ind og læse mere om det aktuelle program. For serier og andre programmer med flere kommende visninger, så er der under programinfo mulighed for at bladre til kommende afsnit, der kommer senere, hvilket er ganske praktisk.

HDHomerun Plex Live TV channel guide

Der er ikke som sådan, en egentlig hurtig adgang til en kanalliste i Plex, dog kan du, mens du ser live tv gå ned og finde, hvad der sendes aktuelt og på hvilke kanaler med logo. Der er nedenfor denne også en liste med aktuelt program, og de to kommende programmer for den kanal du aktivt ser. Man kan dog desværre ikke bladre længere ned i denne liste.

Konkret synes programdata at blive hentet via udbyderen Gracenote, og der er billeder til en del programmer, omend der også her er mangler. Vi observerede også flere Ikke programsat visning på kanaler med Plex indbyggede programguide data.

Det er påkrævet, at der er EPG, for at du kan optage TV, eftersom der ikke er nogen mulighed for manuelle timeroptagelser, så det er altså problematisk såfremt data mangler.

Plex TV honeybee epgVi har også testet med XMLTV via betalingstjenesten Honeybee, hvor du kan købe adgang til en XMLTV fil, der kan anvendes i Plex. Igen skal du her matche programguide kanaler med dine kanaler i Plex og have tålmodighed, mens Plex tygger sig igennem XMLTV filen. Generelt så var vores oplevelse med XMLTV, at vi her kunne få flere kanaler, men umiddelbart var den ikke helt så grafisk pæn, i forhold til billeder på programguide data, som den indbyggede.

HDHomerun Plex DVR TV indstillingerDer er i forhold til optagelse mulighed for start / slut buffer med valgfri længde.

Plex synes at have en del fokus på Live TV / DVR delen for tiden. Under slutningen af vores testperiode kom der forbedringer i forhold til timeshift og en ny eksperimental funktion, der skulle kunne klippe reklamer ud. Det har vi kort testet på en optagelse fra Kanal 5 og her virkede det rent faktisk i hvert fald i visse reklamepauser. Det virkede dog til at den klipper lidt hårdt ved programmets afslutning.

Snapshot 20171209 105607Plex TV understøtter Android TV nye billede i billede funktion, så du kan have TV kørende mens du laver noget andet på din Nvidia Shield.

Skal vi konkludere på Plex TV og vores oplevelser med HDHomerun Expand, så må vi sige at det er en lidt blandet fornøjelse. Idéen er sådan set god nok, men det fungerede for os, hverken helt optimalt med indbygget programdata eller ekstern XMLTV.

Aurora TV

Aurora installVi har tidligere testet Aurora TV softwaren, der er dansk produceret. Så det virkede naturligt, også at afprøve denne med HDHomeRun Expand og Nvidia Shield TV.

Aurora TV app’en kan hentes fra Google Play butikken og er ganske gratis, betaling er først påkrævet, såfremt du ønsker at optage tv, så koster det 15,- / måned eller 149,- / år.

Aurora TVGuideAurora TV er en mere traditional tilgang til tv. Her får du en traditionel TV Guide på tidslinjebasis og har mulighed for en kanalliste og tekst-tv med mere.

Optsætningen er ret ligetil og hurtig. Programinfo hentes, imodsætning til Plex TV, her ind via din udbyder, så du får det EPG, der er tilgængelig som standard fra YouSee, Stofa, eller hvem du nu har som kabel-tv udbyder. Dog skal det siges, at vi med YouSee signal oplevede lidt skiftende antal data blev vist i forhold til kanaler og antal dage desværre. Optagelser kunne vi vælge at gemme på internt drev eller tilsluttet USB harddisk.

Aurora TV skal roses for at have billedefrekvens match mulighed, således vil app’en skifte til 50 Hz for visning af tv, selv om din Nvidia Shield TV skulle stå til 60 Hz som standard.

HDHomeRun DVR abonnement

hdhomerun win10 appSilicon Dust, der producerer HDHomeRun, tilbyder deres egen DVR service, der giver dig mulighed for at bruge deres egen App både til Live tv og til optage tv. Herunder loves der 14 dages programguide informationer.

chrome 2017 12 05 19 51 07Vi har kort testet servicen og den tilbyder mulighed for optagelse til netværksdrev (SSH adgang), du kan også fra computer opsætte optagelse til computerens harddisk. Optagelser fungerede fint nok, men i praksis kan vi ikke anbefale dig at betale for DVR servicen til brug i Danmark. Der er simpelthen for mange kanaler, der ikke har programguide information.

Konkret skal du her installere HDHomeRun app’en og køre kanalsøgning via adressen http://my.hdhomerun.com

Du har i øvrigt også på Android TV mulighed for at vælge, den på Android TV indbyggede Live Channels app, der er indbygget på Android TV, men her er der ikke mulighed for at optage, uanset om du har DVR abonnement eller ej.

HDHomeRun EXPAND konklusion

HDHomeRun Expand imgMens HDHomeRun EXPAND hardwaren ikke synes at fejle noget, så er det mere på software siden, vi har lidt forbehold til brug her i Danmark. Der er en række muligheder og stor grad af frihed i forbindelse med understøttede platforme i forhold til HDHomeRun, men programguide data halter noget.

Det er dermed ikke bare en plug and play løsning. Det kræver som tidligere med den slags produkter, at man er villig til at rode lidt med opsætningen og prøve sig frem.

I samme kategori

Back to top button