Net-TVHTPC

Aurora TV – TV fra din netværkstuner på Android enheder inklusiv Android TV

Her på DIGITALT.TV har vi anmeldt nogle netværks tv-tuner enheder som Octopus Net og HDHomeRun. Det er enheder med indbygget tv-tunere og netværkstilslutning, så du kan distribuere dit tv på dit hjemmenetværk.

Aurora TV headerBegge disse netværkstunere er oplagte at benytte et stykke dansk software med, nemlig Aurora TV. Det er det danske firma fra Aalborg, Futarque, der står bag det. Vi har testet det tidligere i 2015, hvor det kom som Android app, men aldrig rigtigt fået skrevet om det, men nu skal det være.

Aurora TV – Enheder og installation

Aurora TV findes til Android enheder, det vil sige Smartphones, tablets og endda også Android TV enheder som Nvidia Shield TV eller TV med indbygget Android TV platform som nyeste Sony og Philips.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Vi har konkret testet Aurora TV på Nvidia Shield TV med en Octopus Net netværks tv-tuner med indbygget twin tuner til terrestrisk/kabel TV. Vær dog opmærksom på at kun ukodede kanaler understøttes, så konkret har vi kun kunne teste med de ukodede danske terrestriske kanaler i denne artikel. Har du de faste kabel-tv pakker, der ikke kræver programkort, så er det naturligvis også en mulighed.

Aurora installI forhold til installationen af Aurora TV på vores Nvidia Shield TV, så gik vi ind i Google Play butikken og søgte efter Aurora TV og installerede denne. Softwaren er gratis, men der er mulighed for at tilkøbe ekstra funktion. Mere om det senere.

Aurora install tunerDer er en fin guide til at komme i gang på. Aurora TV søger automatisk efter din netværks tv-tuner, og alt afhængigt af antallet og type af tunere, så bliver du spurgt til, hvilke tunere du vil aktivere og lave en kanalsøgning på.

I vores tilfælde, så har vi installeret en twin tuner til kabel/terrestrisk tv og en twin tuner til satellit-tv. Vi aktiverede den terrestriske tuner og startede en kanalsøgning, der tager 4 minutter.

Aurora tuner scanHerefter havde Aurora TV fundet alle vores ukodede terrestriske kanaler, og smart nok så bliver der automatisk tilføjet kanalloger til kanalerne. Allerede her kan man se, at der faktisk er tale om en godt gennemarbejdet stykke software.

Aurora TV – Brug og DVR funktionalitet

Efter installationen kommer der en guide i forhold til betjeningen på dansk naturligvis. Det er enkelt og ligetil og ganske logisk at betjene Aurora TV også på Android TV platformen.

 

Aurora KanallisteAurora TVGuideAurora programinformationDer er mulighed for kanalliste, tv-guide og yderligere programinformation som man kan bladre i også i forhold til kommende programmer. Der er også teknisk info mulighed i forhold til signalstyrke og tekst-tv for den sags skyld.

 

Aurora HovedmenuI menuen kan du finde ting som redigering af kanalliste, HDMI og audio indstillinger, omend man nok næppe behøver at justere på disse på Nvidia Shield TV i hvert fald.


Aurora DVR MenuEndelig er der også mulighed for at aktivere DVR funktion. Altså mulighed for at optage TV via Aurora TV. Med DVR aktiveret kan du vælge, hvor dine optagelser skal gemmes. F.eks. på en ekstern USB harddisk tilsluttet din Nvidia Shield eller bruger den interne lagringsplads, hvis der ellers er nok plads der.

 

Aurora Premium popupDenne del er dog noget der kræver du køber Premium adgang for fuld funktionalitet. Det gør du inde i menupunktet Butik.

Aurora Butik

  • 1 måneds premium adgang koster 15,-
  • 12 måneders premium adgang koster 149,-

Bestemt fornuftige priser, hvis du synes om softwaren og har behovet for at optage tv. I butikken er der også et billigere tilbud der fjerner reklamer i app’en. Ikke i tv-programmerne naturligvis 🙂

Efter aktivering af DVR delen, så kommer der i øvrigt en lille introduktion til betjening. F.eks. at man skal holde vælg knappen nede for at pause tv. Igen flot og gennemtænkt.

Aurora optagelserI hovedmenuen finder du en oversigt over dine optagelser, som du kan gå ind under.

Aurora optagelse afspilningDer er muligt at hoppe med 2 minutters interval med pil op og ned under afspilning.

Skulle der være noget vi savner, så må det være mulighed for at lave manuelle timeroptagelser.

Generelt så finder vi betjeningen i Aurora TV god og brugervenlig. Det virker som en velprogrammeret app, hvor udviklerne går i detaljen og finpudser. Bestemt en anbefaling værd.

Se denne artikel som videoAurora TV - Android TV Danish walk through
Aurora TV – Android TV Danish walk through


I samme kategori

Back to top button