Octopus Net – Netværks tv-tuner fra Digital Devices

| mandag 19. aug, 2013 14:15 | opdateret 16. sep, 2017 kl. 13:55 | 23 Kommentarer

Octopus Net introduktion

octopus net test

Octopus Net er en ny netværkstuner fra det tyske firma Digital Devices. Enheden kan bedst beskrives som en 5 port netværksswitch med indbygget tv-tuner moduler. Med den kan du sende op til 4 tv-kanaler ud til forskellige enheder samtidigt, og dermed se tv på enheder, der ikke selv har en tv-tuner indbygget.

Octopus Net’s tunere er baseret på Digital Devices DuoFlex tunermoduler og fås enten med 2 eller 4 tunere. Disse fås som DVB-C/T eller DVB-S2. Rent teknisk så benytter Octopus Net  SAT>IP teknologien fra SES/Astra, og Octopus Net  fungerer således som en SAT>IP Server. Sat>IP standarden demolerer og konverterer satellit-tv signaler til IP signaler, og åbner dermed op for en mere enkel distribution, og at produkter uden satellit-tv tuner som tablets, PC’er, bærbare, smartphones med mere kan modtage signalerne.

Twin Tuner udgaven af Octopus Net koster ca. 250 Euro

Vi har testet Octopus Net med DVB-S2 og DVB-C (Stofa) signaler.

Udpakning

 

Octopus Net kommer fint pakket ned i en kasse. Med i kassen er:

 • Octopus Net Netværkstuner/switch enheden
 • Ekstern strømforsyning
 • Monteringsbeslag til vægmontering
 • Manual (endnu kun på tysk – en engelsk kommer senere)

 

Octopus Net måler 12,5 x 12,5 cm og ca. 4 cm høj. På forsiden er der status indikatorer samt en slot til kortlæsermodul.  BEMÆRK Billeder er af ældre version. Den Digital Devices sælger nu ser anderledes ud.

På bagsiden de 5 Gigabit netværksporte porte, tuner indgange samt strømtilslutning.

Digital Devices ville gerne give os mulighed for at teste alle signaltyper, så vores testenhed er udrustet med 2 x DVB-C/T og 2 x DVB-S2 tunere. Og det er netop det smarte ved Octopus Net, at man kan skifte tuner enheder, og f.eks. også starte med 2 tunere og tilføje 2 ekstra senere. Du åbner Octopus Net i bunden for at ændre eller tilføje tunermoduler.

På den model vi tester er der 1 kortlæser plads. På den model Digital Devices sælger nu er der 2 porte.

Installation

Det er super enkelt at få Octopus Net installeret. Det er sådan set bare at koble den til din netværks router, så får den automatisk en ledig IP adresse og kommer på dit hjemmenetværk. Du skal slet ikke installere drivere, som det ellers typisk er tilfældet med tv-tuner enheder.

Du får adgang til din Octopus Net under netværksenheder i Windows. Dobbelt-klikker du på Octopus Net ikonet, så får du vist et web-interface i din browser. I dette kan du aflæse statusinfo, opsætte LNB/Unicable indstillinger, tjekke for opdateringer med videre. Oftest vil du dog slet ikke have behov for at ændre noget her.

Octopus Net med Digital Devices TV

Det kan være en god idé at starte med at afprøve din Octopus Net enhed med Digital Devices medfølgende software på en PC. Den kan du hente på deres hjemmeside her. Digital Devices TV softwaren er baseret på det velkendte program DVBViewer.

Under hardware indstillinger i denne software vil din Octopus Net fremgå som RTSP netværksenhed. Sørg for at opsætte tunertype til den type du har i din Octopus Net, og så kan du efterfølgende scanne kanaler ind.

Digital Devices TV programmet virker med alle signaltyper og kanalskifte fungerede hurtigt og stabilt i vores test.

Det er også muligt, via medieafspiller softwaren VLC at se om der er hul igennem. I forhold til kabel-tv, kan du skrive en aktiv frekvens i under åben netværksstream som f.eks. rtsp://Ipadresse på din OctpusNet/?freq=498&msys=dvbc&sr=6900&mtype=256qam&pids=all. Pids værdierne tilsidst kan så ændres,til den kanal du ønsker at se. Formlen er PAT, PMT,VPID, APID, men det kræver, så at du kender dem, f.eks. ved at aflæse dem under info i kanallisten i Digital Devises TV softwaren. PAT Pid værdien er typisk 0, så det er de øvrige du skal være opmærksom på.

Octopus Net med Windows Media Center

Octopus Net fungerer ikke direkte med Windows Media Center. Du kan således ikke uden videre sætte den op som tunerenhed uden ekstra software. Det du skal bruge for at anvende Octopus Net med Windows Media Center er DVBLink softwaren fra DVBLogic.

De elementer du skal bruge er DVBLink Server og DVBLink TVSource.

Du kan dog prøve DVBLink TVSource først inden du køber, så du kan teste det hele virker først inden du bruger penge.

DVBLink opsættes også i et webinterface, de sker via DVBLink Configuration genvejen. Her aktiverer du TV Source og sætter efterfølgende dine Octopus Net tunere op under kilder. Satellit-tunerne kan opsættes med 1.0 og 1.1 DiSEqC support.

I forhold til kabel-tv, så er der 2 forskellige måde at søge kanaler på. En Fast og en Normal. Fast søger ud fra en hovedfrekvens, som med Stofa burde være 346000, symbolrate 6900, QAM 64. DVBLink fandt også vores DVB-C signal, men scanningen gav en fejl (Fejl ved skanning: Intern fejl). Formentlig er der noget her der skal opdateres hos DVBLogic for at det virker.

Normal scannemetoden fungerer ud fra en frekvensdata fil. Der er flere medfølgende, også en Stofa (Kolding), som vi så kunne redigere via en teksteditor i forhold til vores lokale udbyder, men det må siges at være lidt besværligt, og kræve man kender de frekvenser, der er aktive. Transponderfilerne ligger i mappen C:\Program Files (x86)\DVBLogic\DVBLink\common\transponders.

EPG mæssigt kan du enten tilføje en ekstern kilde i DVBLink, eller forsøge dig med EPG data fra din tv-udbyder. Det lykkedes dog kun for os at få scannet EPG data ind for DR1 via vores Stofa signal. Der er en EPG import udvidelse til TimeFor.TV fra DVBLogic, så det kunne også være en mulighed.

Når du ellers har fået scannet kanaler ind i DVBLink, er du klar til at hoppe over til Windows Media Center og opsætte tunere der.

 

Det er vigtigt, at du under opsætning tilføjer alle de DVBLink Tunere, der er tilgængelige i opsætningsvinduet i Windows Media Center, ellers finder en scanning ingen kanaler. Men har du gjort det, så får du lynhurtigt alle de kanaler du har scannet ind i DVBLink over i Windows Media Center. Ignorer når du får en PlayReady opdateringfejl, det er et generelt problem med DVBLink.

Windows Media Center kører fint, når du ellers har fået DVBLink sat korrekt op. Opsætningen via DVBLink er dog for de lidt mere nørdede både i forhold til kanalsøgning og EPG.

Octopus Net med DVBViewer

DVBViewer er vores foretrukne tv-tuner software, specielt DVBViewer Recording Service. Octopus Net er også understøttet her. Det kræver blot, at du under hardware trykker + knappen for at opsætte RTSP (SAT>IP) enheder. Har du 4 tunere i din Octopus Net, tilføjer du 4, har du 2 tunere tilføjer du 2. Så er det bare at opsætte korrekt tunertype, og så skulle de gerne virke og du kan scanne efter kanaler, se og optage tv osv.

Octopus Net på din tablet eller Smartphone

En af de smarte ting ved SAT>IP teknologien er, at tv-signalerne bliver gjort bredt tilgængelige, så du kan tilgå tv fra mange forskellige enheder. Vi har testet Elgato Sat>IP appen på iPad, men den findes også til Android.

Elgato app’en virker kun med DVB-S2/DVB-T signaler, så vi kunne således ikke teste kabel-tv. Satellit-tv virkede ganske fint med mulighed for 4 forskellige satellitter, bemærk dog at det kun er SD kanaler, der understøttes på Apple enheder. Dette skyldes en begrænsning i forhold til videocodecs hos Apple. På Android enheder med en meget hurtig mindst dual core CPU skulle HD kanaler være mulige. Android app’en kræver Android version 4.0.3.  App’en har også EPG mulighed.

Digital Devices oplyser overfor DIGITALT.TV, at de vil udvikle deres egen app der vil understøtte også kabel-tv, så det skulle altså blive muligt på sigt. Også HDTV kanaler skulle angiveligt blive understøttet på Apple enheder i den kommende Digital Devices app.

Konklusion

Octopus Net er helt ny på markedet, men virker allerede meget stabil i vores test og med mulighed for hele 4 tunere, er den oplagt til dig der har behov for en high end netværkstunerløsning. Det er super simpelt at komme i gang med Octopus Net, der er ingen drivere eller noget, det er bare at koble den på hjemmenetværket.

Både den medfølgende software eller DVBViewer Pro/Recording Service virker fint med den. Windows Media Center kræver dog lidt mere arbejde, når du skal gennem DVBLink.

Når Digital Devices måtte få deres egen app klar til smartphones og tablets, så bliver Octopus Net for alvor interessant på disse enheder. Indtil da er du begrænset til satellit/terrestrisk tv i Elgato Sat>IP app’en eller at bruge VLC som ikke er så brugervenligt.

DIGITALT.TV takker Digital Devices for muligheden for at teste dette produkt.

Del på:

Gemt under:: HTPC

Kommentarer (23)

 1. Finn Ellebaek Nielsen siger:

  Tak for en god og detaljeret anmeldelse.

  Jeg har svært ved at forstå at der stadig bliver lanceret produkter der til luftbårne signaler kun understøtter DVB-T og ikke DVB-T2. Dette afskærer f.eks. 300.000+ Boxer-kunder i Danmark og 11+ millioner Freeview HD-kunder i England fra at bruge produktet.

  Er der noget nyt fra Digital Devices omkring lancering af DVB-C/T2 eller rene DVB-T2 tunere? HDHomeRun skulle komme med dette til efteråret/vinter.

 2. Bo Fredborg siger:

  DVB-T2 i Danmark kræver HD kanalerne udover DVB-T2 tuner også CI+ kortlæsermodul understøttelse. Det kræver en CI+ certificering som mig bekendt endnu ikke er tildelt nogle HTPC produkter, hvis de overhovedet er interesseret i at gøre det.

  Jeg har ingen oplysninger omkring at Boxer TV (DVB-T2) bliver muligt på Digital Devices produkter. Men jeg spørger dem lige.

 3. Bo Fredborg siger:

  Digital Devices oplyser at der i september kommer DuoFlex C/T/T2 tunerkort.

  CI+ vil man også gerne tilbyde, men det kan blive en langvarig affære i forhold til det konsortium, der skal godkende at de kan få licens.

 4. Finn Ellebaek Nielsen siger:

  Hej Bo

  Mange tak for superhurtigt svar!

  Jeg er interesseret i at bruge dette i England, hvor der ikke er kryptering af signalet, så det er supergodt nyt at der snart kommer et T2 kort.

  Mvh.

  Finn

 5. avh siger:

  Hvad er ideen med de i alt 5 Ethernet porte?

  Skal man ikke blot bruge en port til at koble den til en bestående ruter, som i forvejen deler internetnettet ud i huset og har trådløst net???

 6. Preben Pedersen siger:

  Det burde forbydes at sælge Dvb-t udstyr, når DVB-T2 er bagud kompatibel .

  I Danmark kan den bruges på Kbh test Mux og Sverige 1+2 HD og når så de 2 public service Mux 1+2 skifter, så vil det ikke kræves CI+ for at se tv-kanalerne ?

  • Bo Fredborg siger:

   Ja har man interesse for DVB-T, så ville jeg også vente på DVB-T2. Personligt ville jeg dog næppe investere i en tuner som denne til DVB-T/DVB-T2. Boxer TV modtagelse er for besværligt eftersom deres kortlæsermoduler ikke tillader afkodning af mere end 1 kanal af gangen + HDTV kanalerne fra Boxer er no go.

 7. kimc88 siger:

  ved du om den virker med XBMC ?

 8. Bonehead siger:

  Synes ikke det giver mening at smide et produkt på marked med et kortlæsermodul som dog overhovedet ikke virker hvis jeg ellers forstår det rigtig? Har de nogen tidshorisont på hvornår det evt. vil komme til at virke?

 9. Bo Fredborg siger:

  De skrev oprindeligt, at de forventede det blev implementeret ved udgangen af August.

  Så jeg tror da det bliver indenfor overskuelig fremtid. Skal naturligvis nok opdatere, når det sker.

  • Bonehead siger:

   Tak for det hurtige svar!

   Er du bekendt med andre produkter der virker til at optage yousee hvor man har et ekstra kort gerne til en netværksharddisk?

   • Bo Fredborg siger:

    Nej ikke lige direkte til en netværksharddisk, uden man skal have en computer kørende, hvilket jeg går ud fra er det du efterspørger.

    • Bonehead siger:

     Ja okay jeg tror jeg troede den boks var lidt smartere end den er trods alt.

     Jeg har ipad, 2 mediecenter et par bærbare mv. så der var som nok én af dem der kunne sættes op.

     Giver det så nogle muligheder?

     • Bo Fredborg siger:

      Hvis netværksharddisken har noget software der kan stå for optagelser osv. så kan det sikkert lade sig gøre.

      Jeg kører selv mit på en Win7 PC. Optager godt nok ikke til netværksharddisk men det har jeg da gjort tidligere, så det er ikke noget problem. Jeg bruger DVBViewer / DVBViewer recording service som software som beskrevet i artikler på https://digitalt.tv/kategori/htpc/

      Jeg kører primært med interne tuner kort fra Digital Devices har også kortlæser enhed fra dem jeg anvender med Canal Digital kortlæsermodul/kort.

 10. Har du testet den med kodede kanaler efter den nye firmware er kommet?
  Og ikke mindst, virker det med DVBLink?

  Har pt. en HDHomerun, men ville gerne skifte den med denne her, så jeg kan optage mine tilvalgskanaler, som er der det virkelig interessante tv bliver sendt.

 11. wollsen siger:

  Hej

  hvilke set-top bokse eller kompatible ip tv kan anvendes med dette system, findes der en liste et sted.

  Hilsen lars

 12. lunapark siger:

  Jeg har formentlig et kort spørgsmål til dem som har rodet med dette produkt.
  Jeg har netop købt en af de nye Octopus NET bokse som eftersigende er til DVB-T/T2/C.

  På bagsiden er der 4 antenne-stik (hhv. 2 input og 2 output)

  Men hvordan skal jeg forbinde mit DVB-T?

  Skal jeg have en antennefordeler tilsluttet lige ved siden af enheden, så alle 4 forbindelser kan tilsluttes, eller hvad er nødvendigt.

  • Bo Kjærgaard siger:

   Sæt dit tv-antennesignal i det ene input.
   Så tilslutter du et kort antennekabel fra output ved siden af det stik du lige har tilsluttet og den anden ende af kablet tilslutter du til input.

   Så har begge tunerenheder signal og du behøver ikke at gøre yderligere.

   Du kan også gøre det med en fordeler, men der skal kun signal til de 2 inputs, så du skal ikke tilslutte 4 kabler, hvis du gør det på denne måde.

Skriv et svar

Privacy Preference Center

Luk din konto?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?