HTPC

HDHomeRun

DENNE TEST ER GAMMEL, DU KAN MED FORDEL LÆSE DEN NYE TEST AF DEN SENESTE MODEL HER.
Se digital-tv via netværket. Det er det HDHomeRun HDHR3-EU, tilbyder. Det er nemlig en netværkstuner boks med dobbelt tuner, der gør det muligt at se DVB-T (antenne) eller DVB-C (kabel) kanaler på dine computere på hjemmenetværket.
DIGITALT.TV har tidligere anmeldt den oprindelige udgave af HDHomeRun, men denne er nu udgået til fordel for en opdateret model. Hvordan den nye adskiller sig fra den gamle, og om HDHomeRun generelt, kan du læse mere om i denne anmeldelse.

Producent: SilliconDust
Pris: 1000-1500,- på nettet

 

Hvad er HDHomeRun?

HDHomeRun er som sådan bare en tunerboks med dobbelt tuner. Men i stedet for at forbinde til din PC med et USB eller Firewire stik, så forbindes HDHomeRun til dit hjemmenetværk med et ethernet kabel, og dermed er det reelt en netværkstunerboks du får, såfremt du køber dette produkt. Det kan være praktisk, såfremt du vil levere tv til flere forskellige computere, eller ønsker tuneren stående et andet sted end ved din PC.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Eftersom der er tale om et dual tuner produkt, får du med HDHomeRun mulighed for at:

 • Se live tv mens du optager en anden kanal
 • Optage 2 kanaler samtidigt
 • At se 2 forskellige live tv kanaler samtidigt på forskellige computere

HDHomerun koster omkring 1000-1400 kr., hvilket kan synes er i den lidt dyrere ende, men igen husk at der er tale om 2 tunere til den pris.

HDHomeRun HDHR3-EU kan i Danmark købes via nettet på hjemmesiden www.hdhomerun.net eller i Danmark hos blandt andet http://www.mm-vision.dk/

Bemærk at der også er en ren DVB-T udgave på markedet med modelnavnet HDHR3-DT, der er lidt billigere, men mest attraktiv er nok kombi DVB-T/C modellen HDHR3-EU, også såfremt du vil sælge den igen senere…

Hvad adskiller den nye HDHomeRun HDHR3-EU fra den gamle?

hdhomerun_frontnygammel

Det første man lægger mærke til, når man ser på både den nye og den gamle HDHomeRun model er størrelsen. Den gamle model var lidt stor i det, mens den nye bestemt ikke fylder meget.

hdhomerun_nygammel

En anden forskel er at der på den nye model kun er 1 tuner indgang ,selv om der er dobbelt tuner også her. Det er som sådan praktisk, så man ikke behøver at trække 2 kabler for at tilslutte signal til begge tunere. Eneste ulempe jeg kan komme på er, såfremt man gerne mikse DVB-T og DVB-C på hver sin tuner. Det er ikke muligt på denne nye model, men næppe også mange, der har et sådant behov.

På fronten finder du indikatore for strøm, netværk, tuner 1 og tuner 2. Tuner lysene er aktive, når der er tunet ind på en kanal, og der streames til en computer.

På bagsiden finder du, udover tunerindgangen, et ethernet stik og stik til strøm fra den medfølgende strømadapter.

Hvor kan HDHomeRun benyttes?

HDHomerun kan benyttes til modtagelse af ukodede digitale tv-signaler fra almindelig tv-antenne (DVB-T) eller kabel-tv (DVB-C fra YouSee, Stofa, Canal Digital kabel-tv og andre der sender via almen DVB-C standard). Der er ikke mulighed for at se Boxer kanaler, eftersom der ikke er support for dekodning via cam modul. Du kan benytte den i kablet eller trådløst netværk, på sidstnævnte kan du måske have problemer med HD kanaler, alt afhængigt af hastigheden på dit trådløse netværk.

Man kan sige at den er mest egnet til stationær tuner derhjemme i en HTPC løsning, og ikke så mobil som USB tunere ofte er.

Bemærk at der er opstået et problem i forhold til EPG hos YouSee med HDHomeRun efter vi har anmeldt den. Så du skal pt. grabbe EPG via alternativ kilde for at få EPG med HDHomeRun på YouSee signal i Windows Media Center.

Hvilke programmer kan HDHomeRun benyttes med?

 • Windows Media Center – (Windows 7 påkrævet for MPEG4)
 • DVBViewer (Windows)
 • Elgato EyeTV – DVR (Mac)
 • MythTV – DVR (Linux)
 • SageTV – DVR (Windows/Linux/Mac)
 • MediaPortal – DVR (Windows)
 • GB-PVR – DVR (Windows)
 • VLC – Medieafspiller

Udpakning af HDHomerun

hdhomerun_indhold

HDHomeRun leveres med:

 • 1 coax kabel (med med hanstik i begge ender, hvilket er upraktisk efter danske forhold, så hav et han/hun tilslutnings-kabel parat)
 • 1 Ethernet netværkskabel
 • 1 Strømforsyning
 • 1 Driver CD-Rom

Der leveres slet ingen manual med, kun en quick guide i forhold til tilslutninger, men HDHomeRun er nu også ganske enkel at installere. Du kan finde en installationsguide på engelsk på SiliconDust’s hjemmeside, ganske vist til den gamle udgave, men eftersom det er samme installations-software gør det ikke så meget. Desuden har Silicondust et aktivt forum, hvor man kan finde information eller selv stille spørgsmål og hvor der generelt svares aktivt fra producentens side, hvilket er positivt.

Installation af HDHomeRun software

Den medfølgende CD-Rom indeholder drivere og simpelt software til at se tv i. Ganske praktisk så er der automatisk søgning af nyere driverversion fra Silicondusts hjemmeside. Jeg har i denne anmeldelse udelukkende teste med Windows 7 64 bit.

hdhomerun_apps

Først angives land og postnummer. Hernæst skal du vælge, hvilke programmer du vil benytte med din HDHomeRun.  Her er det oplagte valg for mange nok Windows Media Center, men også andre programmer understøttes så du selv kan vælge mellem disse.

hdhomerun_tuners
Tuner oversigten hvor du indstiller signaltype – her med både den gamle og nye HDHomeRun tilsluttet med i alt 4 tunere

Næste punkt er indstilling af tunerne. Du kan opsætte den enkelte tuner til enten DVB-T eller DVB-C.

hdhomerun_chscan

Herefter kan du scanne efter kanaler, hvilket tager en del tid.  Ønsker du bare hurtigt at se tv, medfølger programmet Quick TV, der kun kan vise tv, ikke optage osv.

HDHomeRun og Windows Media Center

Den oplagte løsning for de fleste at benytte med HDHomeRun er nok Windows Media Center som program til at se, optage, pause tv osv.

hdhomerun_wmc_tunersetup

Det fungerer ganske ligetil at installere HDHomeRun også i Windows Media Center. De to tunere dukker automatisk op, og der kan scannes kanaler.

hdhomerun_wmc_setup

Vil du bruge Windows Media Center med digitalt kabel-tv signal, så bemærk at du stadig skal vælge antenne og ikke kabel som signalkilde i Windows Media Center, også selvom det reelt er kabel-tv.

Jeg har testet med Stofa DVB-C signal og her fandt Windows Media Center alle tilgængelige kanaler uden problemer. Der har været problemer med kanalsøgning ved YouSee i forhold til brug med Windows Media Center, men SiliconDust har her ultimo maj lanceret en beta driver, som skulle løse problemet med at finde alle kanaler i Yousee.

hdhomerun_wmc_mtvhd

Med 2 tunere kan du både se og optage samtidigt, eller hvad med at benytte den f.eks. som signalkilde til børnene via hver deres computer. Her kan du så sætte Windows Media Center op til at benytte hver sin tuner. Det er også muligt at tilslutte flere HDHomeRun bokse i netværket, så der bliver endnu større frihed og muligheder.

HDHomeRun med DVBViewer

HDHomeRun kan også benyttes med DVBViewer softwaren. Oftest har jeg dog set at Windows Firewall blokerer for DVBViewer, og eftersom HDHomeRun er en netværkstuner, så får du så ingen kanaler scannet ind.

Sørg derfor med at tillade DVBViewer at komme igennem Windows Firewall. Bruger du også DVBViewer programmet Transedit, så gør det samme for denne. Så burde du kunne scanne kanaler ind.

Sørg også for at Main application i HDHomeRun setup er sat til Other: DVB-T/DVB-C.

Konklusion

Køber du en HDHomeRun, så får du en velfungerende dobbelt netværkstuner til de ukodede kanaler fra enten DVB-T eller  fra DVB-C. Pris/kanaludvalgsmæssigt er den nok mest interessant for dig med kabel-tv i og med der ikke er mulighed for at se kodede kanaler.

I forhold til den oprindelige udgave, er der som sådan ikke nogen forandringer rent performance-mæssigt, måske lidt bedre tunerfølsomhed. Det mest iøjnefaldende er det mere moderne design, og for de fleste det praktiske med kun 1 signal ind til begge de 2 indbyggede tunere. Man kunne have håbet, at SiliconDust havde nået at få en DVB-T2 tuner i denne model, men det er altså stadig DVB-T, så fremtidssikret er den ikke helt på denne front. Forhåbentlig kommer det måske med på den kommende Prime EU model (Udgave med 3 tunere), der skulle komme engang i 2012.

Det er ikke så praktisk, at der medleveret coax kabler med han-stik i begge ender, eftersom det almindelige er han – hun kabler.

Installationen er ganske hurtig og enkel. Med Windows 7 PC oplevede jeg ingen problemer med at finde tuneren via netværket, og installationen i Windows Media Center forløb fint, med det DVB-C signal jeg testede. Driveropdateringen fra hjemmesiden fungerer fint med samtidig opdatering til seneste firmware.

DIGITALT.TV takker HDHomeRun for at stille et eksemplar til rådighed til denne test.

Relevante links

Producenten SiliconDust
Support forum
Her kan du købe HDHomerun
Tråd om produktet hos recordere.dk

I samme kategori

Back to top button