Medieafspiller

Samsung UBD-K8500 – Ultra HD Blu-ray afspiller Test

Samsung UBD-K8500 TestUltra HD Blu-ray formatet var længe undervejs, men nu er de første afspillere på markedet. Samsung var først på markedet med deres afspiller UBD-K8500, der skal levere det optimale på de nye Ultra HD TV skærme.

Det nye format har naturligvis understøttelse af High Dynamic Range, større farverum, og skal du have glæde af disse ting på din fladskærm, så er det Ultra HD Blu-ray formatet, der lige nu her medio 2016 er den primære kilde.

Samsungs UBD-K8500 er også klart den billigste af de to modeller, der er på markedet lige nu.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Tjek dagsprisen på Samsung UBD-K8500 her

Idenne anmeldelse kan du læse mere om vores oplevelse med Samsungs Ultra HD Blu-ray afspiller, og vi sammenligner også med Panasonics bud.

Udpakning, Design og tilslutninger

Samsung UBD-K8500 kasse indhold

Samsung UBD-K8500 leveres med filmen The Martian. Derudover er der naturligvis fjernbetjening med batterier og strømkabel med i kassen.

big_UBDK8500I vanlig Samsung stil, så er Samsungs UBD-K8500 i buet design. På toppen af afspilleren er der knapper til at åbne/lukke for disc drevet, stop, play og standby, men vi finder ikke noget display på afspilleren.

Samsung UBD-K8500 usb frontPå fronten finder vi også en USB port gemt bag en gummiplade.

Samsung UBD-K8500 tilslutninger

På bagsiden af afspilleren finder vi:

  • 1 x HDMI video ud
  • 1 X HDMI audio ud
  • Netværksport
  • Optisk digital lyd ud

Altså de mest nødvendige tilslutninger. Panasonics afspiller har en del flere, men ofte vil mange nok slet ikke have brug for dem.

HDMI Audio porten er oplagt at anvende, såfremt du har en surround receiver uden support for den seneste HDMI version og/eller HDCP version. Så kan du få bitstream lyd over via denne og samtidig tilsluttet afspilleren direkte til dit TV.

Samsung UBD-K8500 fjernbetjeningDen medfølgende fjernbetjening er ikke specielt stor, hvilket er et plus i forhold at kunne nå alle knapperne. Minus er dog at knapperne sidder noget tæt, så man kan ramme forkert. Er man enthusiast, så vil man nok også savne nogle flere knapfunktioner ligesom på Panasonics afspiller. Der er f.eks. ikke dedikerede knapper til at spole frem og tilbage.

Samsung UBD-K8500 fjernbetjening bagFjernbetjeningen bruger knapcellebatteri der medfølger.

Opsætning og brugeroverflade

Samsung UBD-K8500 setup1

Der er en opsætningsguide til at opsætte afspilleren første gang, og der er i modsætning til Panasonics afspiller mulighed for dansk som menusprog.

Der er både mulighed for kablet og trådløst netværksforbindelse.

Samsung UBD-K8500 setup5 opdatering

Der er stor sandsynlighed for, at du vil opleve at der er en softwareopdatering til afspilleren. Den tog en 8-10 minutter at hente ned for os.

Samsung UBD-K8500 brugeroverflade intro

Brugeroverfladen præsenteres som en del af guiden.

Samsung UBD-K8500 brugeroverflade

Brugeroverfladen virker mere moderne end hos Panasonics afspiller. Vi kan især godt lide, at man kan se i menuen, hvilken disc der sidder i afspilleren.

Samsung UBD-K8500 apps

Der er plads til at installere en del apps på afspilleren fra Samsungs Smart Hub app store, der har et fornuftigt udvalg også af danske apps. Vi testede Netflix, der dog ikke understøtter HDR, så vidt vi kunne se på HDR titlen Marco Polo. Dermed kan det anbefales at afspille Netflix via app direkte på din Smart TV skærm, såfremt du ser en HDR titel og har et HDR TV naturligvis. Men er du til apps direkte på afspilleren, så er Samsungs afspiller et klart bedre bud end Panasonics.

Samsung UBD-K8500 HDMI dybe farver

Du bør tjekke under billedeindstillinger om indstillingen HDMI dybe farver er slået til. Afhængigt af dit tv, kan det også være, at du her aktivt skal indstille det, for at kunne udnytte afspilleren og Ultra HD blu-ray formatet optimalt.

Har du surround anlæg bør du naturligvis også opsætte lyden til at blive leveret som bitstream lyd.

Afspilning

martian afspilningAfspilning af Ultra HD indhold fra afspilleren står rigtigt flot på skærmen. Bedste oplevelse får du absolut i et ganske mørklagt rum, her fremstår billedet bedst med flest mulige synlige detaljer. Der er billedeindstillinger tilgængelige. Den er sat til standard, men du kan også vælge en brugersetting for at få kontrol over alle detaljer som skarphed, kontrast osv. Umiddelbart vil vi dog anbefale at holde billedet neutralt uden at ændre noget.

Eftersom vi havde Panasonics DMP-UB900, inde samtidigt, så sammenlignede vi naturligvis de to, og vi fandt at Panasonics lige var et hak bedre. Det er som om det står en anelse bedre og mere detaljeret, men den er altså også godt dobbelt så dyr. Skalering synes at fungere fint på afspilleren.

Det tager en 25-30 sekunder at komme i gang med afspilning af en Ultra HD Disc. Når man er vant Netflix streaming, så kan det godt virke lidt længe, men disc formatet har altså sine begrænsninger. Vi synes Samsung afspilleren er lidt mere hørbar i forhold til disc operationer end Panasonics afspiller.

Udover Ultra HD blu-ray, så kan afspilleren naturligvis også afspille CD, DVD, og almindelige Blu-ray discs også med 3D indhold. De ældre lyddisc formater som SACD og DVD-Audio understøttes dog ikke. Lydformaterne AAC, FLAC, LPCM, MP3, WMA understøttes.

Panasonic DMP-UB900 / Samsungs UBD-K8500 – hvad skal du købe?

Ultra HD afspillere Samsung PanasonicDer er en væsentlig prisforskel på de to afspillere og begge leverer flotte billeder. Skulle vi komme med anbefalinger i forhold til køb, så ville vi lade dit TV afgøre, hvilken Ultra HD Blu-ray afspiller du skal vælge.

Har du et 2016 topmodel TV med HDR som et LG OLED TV, Panasonic DX900, Sony XD9305/9405, Samsung KS9505, så ville vi vælge Panasonic DMP-UB900, for at få det absolut bedste pt.

Har du billigere modeller end disse med HDR support, så er HDR typisk ikke nær så godt rent kvalitetsmæssigt, og så ville vi vælge Samsungs UBD-K8500. Her får du næppe det store udbytte af merprisen for Panasonics model.

Nogle forskelle mellem de to enheder

Samsungs model virker for os til at støje lidt ved disc indlæsning end Panasonics.

Synes du et element som SD kortlæser er vigtigt, så taler det naturligvis også for Panasonics model.

Samsung har flere knapper direkte på afspilleren, hvor Panasonic kun har disc ind/ud og standby. Omvendt er det i forhold til fjernbetjeningerne her har Panasonic en del flere.

Samsung synes at være mere alsidig i forhold til format afspilning af video fra netværk.

Samsungs har et buet design så har du et buet tv, så passer den måske bedre ind rent designmæssigt.

Konklusion Samsung UBD-K8500

+ Leverer flotte billeder 
+ Brugeroverflade og apps muligheder
+ Prisen er rimelig

– Fjernbetjening kunne være bedre
– Vi kunne ønske os at den var lidt mere stille ved disc operationer

Med en pris der allerede er nede under 3000,-, så leverer Samsung en del for pengene. Du får en alsidig afspiller, der også har noget at byde på i forhold til apps. Brugeroverfladen er fornuftig og generelt virker den hurtig og stabil.

Skulle man kritisere noget, så må det primært være fjernbetjeningen, som føles lidt billig og for nogle måske ikke byder på alle de knapper, man kunne ønske sig.

En del af Samsungs 2016 TV har 10 bit panel med HDR support, og her vil Samsung UBD-K8500 være et oplagt valg, for at få den bedst mulige oplevelse af den seneste teknologi på. Har du en af de helt dyre TV topmodeller kunne Panasonic måske også komme med i overvejelserne i stedet.

Tjek dagsprisen på Samsung UBD-K8500 her

I samme kategori

Back to top button