TV Bokse Boxer

Sagem DT90

Sagem DT90 anmeldelse

Produktfakta SagemCom DT90

Kortlæser 1 til Boxer TV
PVR/PVR Mulighed Nej
Standby forbrug 0,8 W
Tændt forbrug 8 W
Tunere 1 x DVB-T2
Størrelse bxdxh 260x160x48

 

SagemCom leverer, udover den her på DIGITALT.TV tidligere testede SagemCom RT90 PVR boks , også en helt simpel zapper udgave af samme boks under modelnavnet DT90. SagemCom DT90 er både er egnet til de ukodede kanaler og betalings-tv kanalerne fra Boxer og er desuden klar til at modtage HDTV kanaler, som f.eks. TV 2 HD fra Boxer, når de lanceres fra april 2012.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Anmeldelsen her er skrevet baseret på test af SagemCom RT90, men tilpasset det som SagemCom DT90 tilbyder.

SagemCom DT90 – Design, tilslutninger og medfølgende kabler

SagemCom DT90 er ganske anonym og rimelig kompakt. Boksen er sort glans og byder på fronten på en kortlæser til kort fra Boxer TV, et ikke aktivt USB stik, display med kanalnummer, samt knapper til at skifte kanal og tænde og sætte boksen i standby.

Sagem DT90 tilslutninger

På bagsiden er der tilslutninger for HDMI, Scart, analog og digital lyd ud samt naturligvis antenne indgang/udgang. Udgangen giver ikke signalet du ser fra boksen, men bare det rå antenne signal. Af strømhensyn er dette dog deaktiveret som standard, men du kan aktivere det under oplysninger om antennesignal i  menuen.

Sagem DT90 fjernbetjening

Med i kassen er der fjernbetjening med batterier, et scart kabel, HDMI kabel, strømadapter og en dansk og svensk manual.

SagemCom DT90 – DVB-T2

feature dvbt2I Danmark lancerer Boxer fra april 2012 HDTV via DVB-T2 standarden og du kan således abonnere på HDTV fra Boxer med denne boks. DVB-T2 er kort sagt en videreudvikling af den gamle DVB-T standard, der byder på en lang række nye tekniske muligheder og ikke mindst i forhold til bedre udnyttelse af sendekapaciteten.

Der testes desuden allerede pt. DVB-T2 i Københavnsområdet, og for dig der kan modtage svensk tv, sender de svenske SVT kanaler i HD udgaver i DVB-T2.

SagemCom DT90 – Installation

Det tager en del sekunder, før boksen er klar fra du tænder den, dette ligner således meget den gamle Sagem PVR model til Boxer. Men tålmodighed bringer dig frem til en installationsmenu. Installationen er ganske simpel. Du bliver bedt om at vælge sprog og  land, og så søger boksen ellers selv efter kanaler. Der er mulighed for aktiv forstærkning af antennen under oplysnings menuen om antennesignalet.

Alle danske kanaler blev fundet uden problemer. Jeg har kun haft adgang til at teste med danske kanaler, og har derfor ikke kunnet afprøve på de svenske kanaler, der sender på DVB-T2 frekvenser.

Du kan vælge videoudgang som 576i,720p,1080i og 1080p.

SagemCom DT90 – Daglig brug

Menusystemet er visuelt i gråt og rødt, og ligner i sin struktur de forrige Sagem modeller til Boxer. I siden er der menuikoner, og i bunden skrives så hvad punktet hedder.  Fordelen er, at man har masser af billedet synligt, selv når man er i menuen. Ulempen er dog, at man skal orientere sig to steder på skærmen i forhold til ikon og ikon beskrivelse.

Kanallisten frembringes ved et tryk på ok knappen på fjernbetjeningen, og du har naturligvis mulighed for at lave dine egne favoritlister ud fra disse. Der vises programoplysninger ved kanalskift med en række ikoner, nogle måske mindre relevante end andre.

Boksen leverer DR HD 5.1 lyd som DTS via HDMI udgangen, jeg oplever dog en tendens til at lyden hakker på min Yamaha surround receiver, hvis man går ind i tekst-tv på DR HD og ud igen eller har menu grafik på skærmen.

Generelt er billedkvaliteten god, når man sammenligner med andre bokse, men naturligvis begrænset som alle andre bokse, i forhold til at specielt Boxer TV kanalerne ikke udsendes i en speciel høj kvalitet.

Tekst-TV

Tekst-TV ventetiden er for det meste er minimal.

EPG

EPG delen i boksen kan vises enten som oversigt på tidlinje med overblik over flere kanaler eller på listebasis. Dog kunne mængden af information i forhold til antallet af program i listen på samme tid godt have været bedre. I stedet har man lagt vægt på at vise programinfo tekst om programmerne i samme vindue, som tager noget plads. Det er dog positivt, at man stadig kan se tv i det lille billede, mens man er inde i EPG’en.

EPG delen virker fint i forhold til at hente programoversigter ned for både de ukodede og Boxer TV kanaler. Du kan bladre mellem op til 6-7 dages programoversigt, og der er mulighed for at søge manuelt eller efter programgenre.

Sagem DT90 – Konklusion

Sagem DT90 er godt fremtidssikret.  Du kan se Boxer TV på denne boks og naturligvis også Boxer HDTV.

Betjeningen er ok uden at være prangende, der kunne optimeres lidt på brugervenligheden hist og pist.

Har du ikke behov for en Boxer TV boks du kan optage tv på så kan Sagem DT90 være værd at overveje.

Tjek dagsprisen på Sagem DT90

 

I samme kategori

Back to top button