TV Bokse Boxer

SagemCom RT90

Produktfakta SagemCom RT90 / SagemCom RT90-320

 

Kortlæser 1 til Boxer TV
PVR Type Intern
PVR Ja
Standby forbrug 0,8 W
Tændt forbrug 12,2 W
Tunere 2 x DVB-T2
Optag x 2 Ja
Størrelse bxdxh 260x160x48
Hent manual http://goo.gl/EnUuo

 

SagemCom var først med godkendte Boxer TV bokse, og også klar med næste generation, der byder på indbygget DVB-T2 tunere, som den første Boxer godkendte PVR boks på markedet. SagemCom RT90 er en twin tuner PVR boks, der både er egnet til de ukodede kanaler og betalings-tv kanalerne fra Boxer. Med Sagems boks kan du således se de digitale antenne-tv kanaler og optage programmer i samme billedkvalitet, som de udsendes i på en intern harddisk.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Anmeldelsen er skrevet marts 2011, men opdateret 1. oktober 2011 med baggrund i en software opdatering.

SagemCom RT90 – Design, tilslutninger og medfølgende kabler

SagemCom RT90 er ganske anonym og rimelig kompakt i forhold til dens forgænger fra Sagem, der var en del bredere. Boksen er sort glans og byder på fronten på en kortlæser til kort fra Boxer TV, et ikke aktivt USB stik, display med kanalnummer, samt knapper til at skifte kanal og tænde og sætte boksen i standby.

På bagsiden er der tilslutninger for HDMI, Scart, analog og digital lyd ud samt naturligvis antenne indgang/udgang. Udgangen giver ikke signalet du ser fra boksen, men bare det rå antenne signal. Af strømhensyn er dette dog deaktiveret som standard, men du kan aktivere det under oplysninger om antennesignal i  menuen.

Med i kassen er der et scart kabel, HDMI kabel, strømadapter, fjernbetjening med batterier og en dansk og svensk manual.

SagemCom RT90 – DVB-T2

feature dvbt2DVB-T2 er kort sagt en videreudvikling af den gamle DVB-T standard, der byder på en lang række nye tekniske muligheder og ikke mindst i forhold til bedre udnyttelse af sendekapaciteten. I Danmark lancerer Boxer fra april 2012 HDTV via DVB-T2 standarden og du kan således abonnere på HDTV fra Boxer med denne boks.

Der testes desuden allerede pt. DVB-T2 i Københavnsområdet og for dig der kan modtage svensk tv, sender de svenske SVT kanaler i HD udgaver i DVB-T2.

SagemCom RT90 – Installation

Det tager en del sekunder, før boksen er klar fra du tænder den, dette ligner således meget den gamle Sagem PVR model til Boxer. Men tålmodighed bringer dig frem til en installationsmenu. Installationen er ganske simpel. Du bliver bedt om at vælge sprog og  land, og så søger boksen ellers selv efter kanaler. Der er mulighed for aktiv forstærkning af antennen under oplysnings menuen om antennesignalet.

Alle danske kanaler blev fundet uden problemer. Jeg har kun haft adgang til at teste med danske kanaler, og har derfor ikke kunnet afprøve på de svenske kanaler, der sender på DVB-T2 frekvenser.

Boksen kræver desuden, at at du sætter en forældrekode op med 4 cifre. Med denne har du mulighed for at blokere for adgang til optagerdelen og kanaler.

Du kan vælge videoudgang som 576i,720p,1080i og 1080p. Der har i svenske forums været en del omkring problemer med HDMI forbindelse på visse fladskærme. Jeg oplevede ikke dette problem med seneste softwareopdatering.

SagemCom RT90 – Daglig brug

Menusystemet er visuelt i gråt og rødt, og ligner i sin struktur de forrige Sagem modeller til Boxer. I siden er der menuikoner, og i bunden skrives så hvad punktet hedder.  Fordelen er, at man har masser af billedet synligt, selv når man er i menuen. Ulempen er dog, at man skal orientere sig to steder på skærmen i forhold til ikon og ikon beskrivelse.

Kanallisten frembringes ved et tryk på ok knappen på fjernbetjeningen, og du har naturligvis mulighed for at lave dine egne favoritlister ud fra disse. Der vises programoplysninger ved kanalskift med en række ikoner, nogle måske mindre relevante end andre.

Boksen leverer DR HD 5.1 lyd som DTS via HDMI udgangen, jeg oplever dog en tendens til at lyden hakker på min Yamaha surround receiver, hvis man går ind i tekst-tv på DR HD og ud igen eller har menu grafik på skærmen.

Generelt er billedkvaliteten god når man sammenligner med andre bokse, men naturligvis begrænset som alle andre bokse, i forhold til at specielt Boxer TV kanalerne ikke udsendes i en speciel høj kvalitet.

Tekst-TV

Tekst-TV delen var ikke med ret megen side hukommelse, da jeg først anmeldte denne boks tilbage i marts, men jeg har siden haft lejlighed til at prøve den igen (okt. 2011), og det har en softwareopdatering forbedret, så ventetiden nu for det meste er minimal.

EPG

EPG delen i boksen kan vises enten som oversigt på tidlinje med overblik over flere kanaler eller på listebasis. Dog kunne mængden af information i forhold til antallet af program i listen på samme tid godt have været bedre. I stedet har man lagt vægt på at vise programinfo tekst om programmerne i samme vindue, som tager noget plads. Det er dog positivt, at man stadig kan se tv i det lille billede, mens man er inde i EPG’en.

EPG delen virker fint i forhold til at hente programoversigter ned for både de ukodede og Boxer TV kanaler. Du kan bladre mellem op til 6-7 dages programoversigt og der er mulighed for at søge manuelt eller efter programgenre.

Sagem RT90 – PVR

Den forrige PVR boks til Boxer TV fra Sagem skilte sig ud ved at have mulighed for at optage 2 ting på samme tid. Samme mulighed er der på denne boks, hvilket er positivt.

Programmer kan sættes til at optage manuelt eller mere praktisk via EPG’en. Dog lader brugervenligheden lidt tilbage i EPG’en, for nok er det logisk at klikke på optag knappen for at sætte det valgte program i EPG’en til at optage, men det er ikke så smart at man ikke får en indikation på skærmen i forhold til om ens tryk er registreret, når man er i listevisning. For at se dette, skal man gå en tak ned i listen. Så kan man nemlig se at der er hvidt omkring teksten i programmet, men uheldigvis er dette altså ikke så synligt, når man har markøren på programmet man vil optage.

Optagelser kan du finde i optagelsesoversigten, og det med EPG informationer og mulighed for at sortere efter dato, så du ikke skulle fare vild selv med mange optagelser. Er du i gang med at se noget optaget og stopper, så husker boksen, hvor du kom til og spørger om den skal fortsætte derfra.

Såfremt du ændrer timerindstilling fra Program til Timer i brugerindstillingsmenuen, har du mulighed for automatisk at tilføje f.eks. 5 minutter efter hver optagelse i menuen.  Indstillingen “Program” skulle virke med start og slut signaler fra tv-stationerne, men mig bekendt sendes sådanne ikke i Danmark. Optager du 2 programmer i træk på samme kanal gemmes de tilsyneladende som 1 samlet optagelse. Der er mulighed for at spole med op til x 600 hastighed, så du hurtigt kan spole rundt selv i længere optagelser.

Den indbyggede harddisk på 160 GB giver mulighed for optagelse af 25-30 timers HD, eller op til 80 timers almindelig ikke HD kanaler.  Boksen fås også med en 320 GB harddisk Sagemcom rt90-320, der gør, at du nok ikke behøver at stresse så meget, med at få set det du optager. Der er ikke mulighed for at hente optagelser ud af boksen, så du må altså slette noget for at få plads. når harddisken er fyldt op. Harddisken og boksen støjer generelt ikke, hvilket er positivt.

Optagelser fra DR HD med multikanal lyd aktiveret i lydindstillingerne på boksen bliver desværre afspillet uden lyd. Det er en fejl Sagemcom i Sverige kender og som skulle være på vej til at blive rettet.

I modsætning til den gamle model fra SagemCom, er der på den nye indtil videre i hvert fald ikke mulighed for at afspille billeder eller musik via USB, så du må altså nøjes med muligheden for at optage og pause tv. Redigeringsmuligheder af optagelser er der heller ikke, men dog en funktion til at samle flere optagelser til én.

Sagem RT90 – Konklusion

Sagem RT-90 er godt fremtidssikret med sine 2 indbyggede DVB-T2 tunere. Du kan se Boxer TV på denne boks og naturligvis er boksen også klar til Boxer HDTV.

Boksens PVR del udmærker sig ved at være meget lydløs og at have mulighed for at optage 2 ting på samme tid. Det er Sagem PVR boksene, sammen med Humax BXR-HD+, de eneste der kan blandt de godkendte Boxer modeller, der er på markedet pt. her medio 2011. Betjeningen er ok uden at være prangende, der kunne optimeres lidt på brugervenligheden hist og pist.

Boksen kan dog ikke helt måle sig med modellerne fra Humax.

I samme kategori

Back to top button