TV Bokse StofaHarddiskoptagereTV Bokse YouSee

Panasonic DMR-BCT730EG

Hvorfor er der ikke billeder i denne anmeldelse? Denne anmeldelse er så gammel at vi på daværende tidspunkt benyttede en metode til billedeindhold som vi er gået væk fra. Desværre har det vist sig for ressourcetungt at konvertere billederne, så vi har fravalgt dette for produkter der er udgået af produktion.

Præsentation

Da vi sidste år anmeldte High End Blu-ray / Harddiskoptageren fra Panasonic (BCT-820), blev den én af årets mest læste anmeldelser. Modellen blev oprindeligt ikke solgt i Danmark, men kom dog senere til salg i danske Panasonic Centre.

Nu er de tyske 2013 modeller fra Panasonic så ude, og vi har i år valgt at kigge på den lidt billigere model DMR-BCT730EG, der er udrustet med 500 GB harddisk plads.  Bemærk at der også er kommet nordiske modeller på markedet, disse koster mere, men kommer dansk manual og en SF Anytime smart tv tjeneste, desværre er der på de nordiske ingen mulighed for at fjernoptage tv via smartphone, tablet eller computer. Samlet set kan denne model således virke som et bedre køb, men vi har også anmeldt den nordiske model DMR-BCT73 her

Der findes følgende 2013 modeller med kabel-tv/terrestrisk tuner:

 • DMR-BCT835, Harddisk 1 TB, Farve Sølv
 • DMR-BCT730, Harddisk 500 GB, Farve Sort
 • DMR-BCT735, Harddisk 500 GB, Farve Sølv

Se sammenligningstabel over både tyske og nordiske modeller fra Panasonic her

Nyt på 2013 modellerne i forhold til 2012

 • Udover kabel-tv nu også Terrestrisk tv-tuner, dog udelukkende DVB-T og ikke DVB-T2, hvilket gør at vi ikke vil anbefale dig at købe den til andet end kabel-tv.
 • Opskalering til Ultra HD (4k).
 • Remote Recording – Mulighed for via din webbrowser på PC, Smartphone eller Tablet at sætte ting til at optage, også hvis ikke du sidder derhjemme.

DIGITALT.TV har købt et eksemplar i en tysk netbutik i forbindelse med denne anmeldelse til ca. 4000,- . Den kan også fås i danske butikker nu. Tjek prisen på Panasonic DMR-BCT730EG hos HifiPriser.dk her

Testmiljø: Testet med kabel-tv fra Stofa og alm. tv-antenne/Boxer TV

Firmware version testet: 1.0.5

Lancering: August 2013

Det får du:
1 x Panasonic DMR-BCT730
1 x Antennetilslutningskabel
1 x Strømkabel
1 x Fjernbetjening
2 x AA Batterier
1 x Manual (Kun på tysk) Hent engelsk manual her

Strøm: Standby 0,2W / 4.0W / 34W i brug

Design og tilslutninger

Design og finish ligner meget 2012 modellen, måske lidt mere anonym og klassisk.  Designmæssigt bliver man ikke udfordret, det er klassisk design i sort metal, Imodsætning til den BCT820 vi testede sidste år, så har Panasonic valgt ikke at beklæde toppen med en mønstret mørk folie.

Som tidligere nævnt kan du også få den model vi tester i sølv, så hedder den bare DMR-BCT735EG.

Panasonic DMR-BCT730EG er bestemt ikke kompakt, men der er jo også både blu-ray og harddisk inden i. DMR-BCT730’eren måler 430 x 59 x 238 mm og vejer 2,9 kg. Generelt virker den godt og solidt bygget.

På toppen er der knapper til standby og åben/luk Blu-ray drevet, men ellers så er fjernbetjeningen helt nødvendig for betjening.

Fronten, der kan vippes ned er med blank mørk spejllook, bag denne finder vi Blu-Ray drevet, USB tilslutning, SD kortlæser, betjeningsknapperne stop og play, samt 2 CI+ port til udvidelse med kortlæser moduler, f.eks. fra YouSee eller Stofa. 

Displayet på fronten er let læseligt også lidt på afstand.

På bagsiden af Panasonic DMR-BCT730EG finder vi:

 • 1 x Scart
 • Analog lyd ud
 • Optisk digital lyd udgang
 • Coaxial digital lyd udgang
 • USB tilslutning
 • HDMI ud
 • Ethernet 10/100 netværkstilslutning
 • Antenne ind (Til enten kabel-tv DVB-C eller antenne-tv DVB-T signal)
 • Antenne ud

Desuden har Panasonic DMR-BCT730EG også indbygget WLAN, altså trådløst netværksfunktion, så du kan koble den til dit hjemmenetværk uden kabel. Det er WLAN antennen, der stikker lidt ud på bagsiden.

Altså samlet set et ganske flot udvalg af muligheder. Panasonic har luget lidt ud i de gammeldags analoge video udgange i forhold til 2012 udgaven, men det gør nu ikke noget.

Der er køler indbygget, men denne kører kun efter behov og støjer ikke generende.

Medleveret er en manual (tysk), fjernbetjening + 2 AA batterier, coax tilslutningskabel, strømkabel. Coax tilslutningskablet bør du nok bare smide væk, det virker meget tyndt og dårligt afskærmet, uden vi dog har skåret kablet op for at tjekke det. Du skal også selv have et HDMI kabel, det følger heller ikke med. Panasonic er generelt ikke rundhåndet med tilbehør, heller ikke på temmelig dyre maskiner som denne…

Strømmæssigt så har Panasonic sænket den strømbesparende standby forbrug til 0,2 W. Hvis du benytter Quick Start standby bruges 4 W, det vil nok være det mest almindelige, for ellers har du ikke adgang til netværksfunktionerne.

Fjernbetjeningen

Den medfølgende fjernbetjening ligner meget de Panasonic fjernbetjening, du måske allerede kender f.eks. fra deres fladskærme. Vi kunne godt tænke os en lidt mere high end remote med lys i knapperne med videre, men den er altså identisk med sidste års model.  Men layoutet er fornuftigt nok, når man først lige har et overblik, for der er en del knapper, men det er så positivt på den måde, at der er direkte knapper til en del ting, uden man først skal gennem en række menupunkter.

Installation og teknik

Når du tænder første gang for Panasonic DMR-BCT730 hjælpes du i gang af en installationsguide, og her kan man mærke, at der ikke er tale om et produkt, der er målrettet det danske marked. I forhold til menusprog så tilbydes der nemlig ikke dansk. Engelsk er dog en mulighed, og mon ikke også det er brugbart for de fleste, der har interesse i en harddiskoptager som denne. De øvrige sprogmuligheder er tysk, fransk og italiensk.

Efter valg af menusprog så spørger guiden til, hvilket land denne DMR-BCT730 skal benyttes, og her præsenteres man kun for Tyskland, Østrig og Schweiz. Her valgte vi blot Tyskland.

Herefter vælger du, hvilken signaltype du ønsker at benytte, altså enten DVB-C eller DVB-T.

Næste punkt er valg af kanalnummerering. Her kan det kraftigt anbefales at vælge det punkt, der hedder Operator’s Channel number (LCN) for at få dem i en prioriteret rækkefølge. Vælger du Preset Channel number, vil du opleve at alle de tyske kanaler prioriteres, så du får ARD og ZDF osv. først på din kanalliste.

Så er vi klar til at scanne efter de digitale kabel-tv kanaler. Som tidligere nævnt, så har vi testet med Stofa kabel-tv signal, og her vælger du 346 MHz som frekvens. Network ID kan du lade stå til auto. Herefter fik vi scannet alle Stofa kanalerne ind uden problemer. Der er mulighed for at begrænse kanalsøgning til ukodede kanaler.

Kanalscanning bør også virke fint med YouSee signal, eftersom det var tilfældet på 2012 modellen.

Til sidst i installationguiden kan du aktivere et tidsrum, hvor harddisk/blu-ray optageren skal spare ekstra på strømmen i standby, altså typisk om natten, billedformat og netværksindstillinger.

Netværksmæssigt kan du vælge enten kablet eller trådløst netværk. I den forbindelse spørges du også til om du vil aktivere Home Network funktionen, altså DLNA muligheder, og du skal også aktivere denne for at benytte Remote Recording Service. Sidstnævnte kan du også særskilt aktivere til sidst i installations-guiden.

Du kan komme ud for, at der spørges til om du vil opdatere software på enheden. Vi gik fra version 1.03 til 1.05, hvilket tog omkring 20-30 minutter via nettet.

Daglig brug

Den grafiske brugeroverflade er der sket lidt på i forhold til Hoved/Funktionsmenuen. Hvor denne på 2012 modellen var forholdsvis anonym, så er den blevet peppet en del op grafisk og mere ikonbaseret på denne nye model. En mere funktionsbaseret tilgang til det, hvilket egentlig er ganske fint. Det er også muligt at vælge en anden baggrundsgrafik på funktionsmenu skærmen, også et eget billede.

Når du går ind i de forskellige funktionsindstillinger så er vi dog tilbage til den mere traditionelle velkendte listevisning fra Panasonic, og det fungerer også fint.  Generelt er Panasonic dog gået fra blåt i blåt i forhold til skærmmenuer til grå/gul, hvilket vi synes giver et mere roligt indtryk, så plus for det.

Du kan under Setup få adgang til en række indstillinger herunder Basic settings.

Under DVB Tuning menupunktet vælger du Preferred Language. Her kan du sætte dansk som lyd,undertekst og tekst-tv sprog.

Billedkvaliteten fejler bestemt ikke noget, både tv og medieafspilning leveres super flot på tv-skærmen, også opskalering af DVD er god. Vi har ikke haft mulighed for at afprøve 4k opskalering.

OK knappen giver dig adgang til kanallisten, når du ser live tv. Kanallisten kan du redigere i, eller du kan lave op til 4 favoritlister, med de kanaler du ønsker og din prioriterede rækkefølge.

To klik på i knappen giver mere info om et program.

Via Guide knappen på fjernbetjeningen kommer du ind i den elektroniske program guide (EPG). Denne vises som tidslinje over 8 kanaler af gangen. Mens du er inde i EPG’en, kan du fortsat følge tv-programmet i det lille vindue øverst til venstre. Du har adgang til den EPG din tv-udbyder udsender. Hos Stota ligger det på 3 dage frem.

Med den blå knap kan du sortere EPG efter flere forskellige kategorier eller favoritlister.

Det er muligt at springe i 24 timers interval i EPG’en, men vi savner mulighed for et mindre interval udover 24 timers muligheden. Det tager lidt tid at komme frem til et overblik over aftenens programmer om morgenen. Det havde også været et plus med mulighed for EPG oversigt for en enkelt kanal af gangen, men det er der desværre ikke mulighed for.

HbbTV understøttes også. HbbTV er endnu kun på teststadiet i Danmark. DR har en test kørende pt. med deres DR Nu tjeneste, og det virker på DVB-T udgaven af DR kanalerne.

Panasonic DMR-BCT730EG som blu-ray afspiller

Selv om vi i denne anmeldelse fokuserer på Panasonic DMR-BCT730 som en harddisk/Blu-ray optager, så virker den naturligvis også fortrinligt som Blu-Ray/DVD afspiller. Den er dog ikke er blandt de aller hurtigste, hvad angår indlæsning af skiver. Også skift af lag på 2 lags DVD og Blu-ray giver en kort pause ved afspilning.

DVB-T men ingen DVB-T2

En af nyhederne på 2013 harddisk/blu-ray optager modellerne fra Panasonic er, at du udover kabel-tv, også kan modtage terrestrisk tv på den indbyggede twin tuner.

Selv om Panasonic i deres tyske pressemeddelelser ikke nævnte noget om DVB-T2, så havde vi håbet på, at det skyldtes at DVB-T2 ikke anvendes i Tyskland, men der i praksis alligevel var DVB-T2 support. Men vi må desværre konstatere, at det ikke er tilfældet. DVB-T2 kanaler bliver ikke fundet ved kanalscaning, så vi vil ikke anbefale den til dig med egen antenne. Selv om du måtte kunne leve uden de kanaler Boxer sender i DVB-T2, så vil den have en begrænset levetid, for før eller siden skifte alle danske kanaler nok til DVB-T2.

Vi testede for en sikkerheds skyld også at sætte land til Østrig, for her udsendes der DVB-T2 signaler, men fortsat blev DVB-T2 kanaler ikke scannet ind.

Vi må nok sige, at det er en skuffelse, at en 2013 model kun har DVB-T, men har dog alligevel testet den kort med DVB-T signal, og vi kan konstatere at den finder DVB-T kanaler fint og har en udmærket tunerfølsomhed.  Vi fik i hvert fald også scannet norske kanaler ind, men der var nu også godt højtryksvejr.

Sætter du et Boxer kortlæser modul i, kan du også modtage alle de Boxer kanaler, der endnu udsendes i DVB-T, men altså ikke de HDTV kanalerne som f.eks. TV2 HD, Kanal 5 HD osv. og hellere ikke de SD kanaler, der sendes på DVB-T2 frekvens. Der er Boxer EPG for 7 dage.

PVR – Optag TV

Med mulighed både for optagelse til harddisk samt kopiering til USB enhed eller Blu-ray/DVD, så er Panasonic DMR-BCT730 særdeles alsidig. Her løber du således ikke tør for plads på den interne harddisk, med ting du ikke nænner at slette.

Overblik over PVR muligheder

 • Du kan optage et program og se et andet samtidigt
 • Du kan optage 2 programmer samtidigt
 • Timeshift et program, mens et andet optages
 • Se en optagelse, mens denne er i gang
 • Optag via Timer
 • Optag via EPG
 • Optag kodede kanaler enten kodet med efterfølgende afkodning eller som afkodet optagelse
 • Kopier optagelser til USB harddisk, DVD eller Blu-ray
 • Kopier optagelser fra USB harddisk til Blu-ray
 • Optag indhold fra ekstern enhed tilsluttet via scart
 • Hop med 60 sek. interval frem og 10 sek tilbage
Overblik over PVR begrænsninger
 • Du kan ikke se en tredje kanal, mens 2 programmer optages samtidigt
 • Der er ingen serieoptager funktion
 • Timeshift indhold kan ikke gemmes som optagelse
 • Optages 2 kodede kanaler på samme tid, ved brug af 1 kortlæser modul, kan max den ene optages som afkodet optagelse
 • Mens der optages kan du ikke afspille DivX og MKV filer eller se billeder
 • Du kan kun optage tv via de indbyggede to tunere direkte til den indbyggede harddisk og ikke direkte på DVD. Blu-Ray eller USB.
 • Kopieret tv-optagelser til USB harddisk kan kun afspilles på den DMR-BCT730, det oprindeligt er optaget på.

I forhold til optagelse af live tv, så er der mulighed for at opsætte en fast margin både før og efter optagelser (op til 10 min), så du er bedre sikret, når et program går over tiden.

Der er værd at nævne at flere har rapporteret problemer med manglende optagelse fra enkelte kabel-tv kanaler. Alle Panasonic optagere synes at være meget følsomme overfor noget i signalerne, så de ikke optager. Det er tilsyneladende kun noget din tv-udbyder og Panasonic kan løse.

Remote Recording Service – programmér optagelser fra din webbrowser

En smart nyhed på 2013 modellen er, at det nu er muligt at programmere optagelser på din Panasonic DMR-BCT730EG, også selv du ikke sidder derhjemme. Via webadressen rec.panasonic.com kan du nemlig registrere din enhed, og efterfølgende få adgang til at sætte ting til optage fra din webbrowser på både computer, tablet eller smartphone.

BEMÆRK denne funktion bliver ikke at finde på de nordiske modeller DMR-BCT83 og BCT73, der kommer i danske butikke til oktober 2013.

Når du så logger ind, præsenteres du, efter en kort opdatering, for den aktuelle TV Guide, der hentes fra blu-ray/harddiskoptageren. Den er begrænset til det, som du får fra din tv-udbyder. Med Stofa signal kunne vi kun se 3 dage ud i fremtiden, og det kunne man godt ønske sig bedre, men det er Stofa’s valg og ikke noget med denne Panasonic model at gøre.

Ud for programmerne kan du så sætte ting til at optage, og der er også mulighed for at at lave ugentlige og daglige optagelser eller helt manuelt at oprette en timer event.

Interfacet på websitet tilpasser sig den enhed du anvender, så på en computerskærm får du mere info på skærmen på én gang, end på en tablet eller smartphone, men funktionerne er de samme. Eftersom der er tale om en webside løsning, så burde den være platform uafhængig, så der kræves ikke en Android eller IOS smartphone f.eks.. Det burde således også virke på Windows Phone, uden vi dog har haft lejlighed til at teste det.

Du kan ikke se live tv eller tv optagelser via denne service, det er udelukkende en tjeneste til at sætte optagelser op. For at streame tv eller optagelser skal du anvende Diga Player app’en, som vi kommer ind på lidt senere.

Du kan også benytte Remote Recording Service direkte fra Diga Player app’en.

Optagelse af kodede kanaler der kræver programkort

Har du abonnement på ekstra kodede kanaler, så skulle Panasonic DMR-BCT730 med sine to porte til kortlæser moduler også kunne håndtere disse. Vi har kun haft lejlighed til at teste kodede kanaler via et Boxer kortlæser modul. Men det burde også virke med kortlæsermoduler fra YouSee og Stofa.

Ønsker du at kunne se et andet Boxer program, mens der optages fra en Boxer kanal, skal du aktivere at optagelser sker som kodede optagelser. Disse dekodes så, når optageren er i standby, eller du kan manuelt gøre det via options > edit > file decryption. Dekodning af kodet optagelse sker i real tid, så det tager altså lige så længe, som din optagelse varer.

Panasonic DMR-BCT730EG tilbyder også optagelser af 2 kodede kanaler på samme tid. Ved optagelse af 2 x kodede kanaler kan maks den ene optages afkodet, mens den anden kan afkodes ved afspilning, eller du kan lave en ukodet udgave af den efterfølgende.

Afspilning og redigering af optagelser

Du får et fint overblik over optagelser via Direct Navigator knappen, hvor du har et miniaturebillede af optagelsen, der i øvrigt begynder afspilning i dette mini vindue, når du har markeret den. Der er en række kategorier herunder not viewed, så du kan skabe dig et overblik selv ved mange optagelser, men vi savner dog, at man kunne sortere efter dato/tid i listen.

Et klik på option knappen giver dig en række mulighed for at redigere i forhold til titel med videre. Det er muligt, at kategoriinddele optagelser efter f.eks. film, sport.

Den automatiske afsnitinddeling “Chapters”, kan automatisk oprettes afsnit i en optagelse baseret på, hvad harddiskoptageren fornemmer som nye afsnit i et givent program.Det er muligt at redigere chapter inddelinger og selv tilføje nye. Du kan også opsætte til, at der oprettes chapters hvert femte minut.

Du har via option menuen, ud for en given optagelse, mulighed for at slette dele af en optagelse, f.eks. for at fjerne reklamerne, eller måske ønsker du at dele en optagelse op i flere dele. Alt sammen lækre muligheder, man ikke lige ser på alle de gængse tv-bokse, som vi anmelder så mange af her på DIGITALT.TV.

Har du tidligere været i gang med at se en optagelse, så kan du naturligvis starte derfra du kom til sidst.

Optagekvaliteter/optagelses tid

Som standard optages tv i samme kvalitet, som det udsendes. Denne kvalitet kaldes for DR kvalitet af Panasonic. Men du kan ved tryk på Rec Mode knappen også ændre til mere komprimerede optagelsesindstillinger, hvor du sparer plads. Men vi vil klart anbefale at optage i den originale kvalitet. Under alle omstændigheder skal indholdet konverteres, for der optages altid tv i DR kvalitet til at starte med, også ved ændring af Rec Mode til en lavere kvalitet. Konverteringen sker først senere.

Vil du senere kopiere en optagelse til DVD / Blu-ray, kan du altid vælge at lave en komprimeret udgave til den tid.

Kopiering

Vil du arkivere optagelser fra den indbyggede harddisk på en ekstern USB harddisk, så er det muligt med Panasonic DMR-BCT730. Du skal først registrere USB harddisken i menuen, og derefter kan du flytte optagelser over fra den indbyggede harddisk. Man skal huske at vælge disconnect fra menuen, inden den tilsluttede USB harddisk frakobles igen, for ellers kan det beskadige indholdet.

Kopiering er også muligt til Blu-ray eller DVD. Vi har testet kopiering til DVD, som virker som det skal. Her skal indholdet dog omformes til en lavere kvalitet, og derfor kan man ikke benytte funktionen High Speed Copy. Istedet sker kopiering i real tid, så 1 times optagelse tager så en time at kopiere til DVD. Imens kopieringen er i gang, kan du ikke se tv eller andet på DMR-BCT730EG, så det er altså noget, du skal planlægge lidt.

Også undertekster, der ikke er indebrændte i billedet, kan kopieres til DVD/Blu-ray, såfremt du vælger dette ved kopiering. I givet fald bliver de så indebrændt på den brændte kopi.

Smartphone og Tablet Diga Player App

En smart feature på Panasonic DMR-BCT730 er muligheden for at streame tv (live eller optaget) til smartphones eller tablets på hjemmenetværket. Denne mulighed krævede dog en del ekstra arbejde da vi testede.

Panasonic har til formålet udviklet Diga Player app’en, men denne har indtil nu hverken været at finde i den danske Apple app store eller Google Play. Med de nye nordiske modeller DMR-BCT83 og BCT73’s indtog på det danske marked skulle der dog blive lukket op for at danske kunder kan hente app’en til oktober.

Vi fik Diga Player app’en installeret på trods at forhindringerne, omend det krævede lidt arbejde. Her er hvordan vi gjorde.

Sådan installerer du Diga Player på iPad/iPhone

 • Gå ind i iTunes på din computer og vælg Australien som land på flaget nederst i iTunes vinduet
 • Klik på et tilfældigt program under kategorien Free Apps
 • Vælg opret Apple ID
 • Godkend betingelserne
 • Indtast en emailadresse (Skal være en du ikke allerede har en Apple konto på)
 • Vælg password og sikkerhedspørgsmål og gå videre
 • Vælg knappen None under punktet omkring kreditkort
 • Indtast en fiktiv australsk adresse/by/tlf. osv.
 • Du skulle nu få oprettet et australsk Apple Id, som du skal bekræfte.

Du kan nu logge ind med dette login i App Store og skulle nu gerne kunne hente Diga Player app’en.

Sådan installerede vi på Android smartphone

 • Hent AppBrain App Market fra Google Play Store (gratis)
 • Søg i denne app efter Diga Player
 • Du burde nu via Google Play Store kunne få lov til at installere den (virkede i hvert fald for os)

Brug af Diga Player

For at app’en skal kunde finde din DMR-BCT730, så skal Home Network Function være sat til on under Network.

Din DMR-BCT730 skulle så gerne dukke op automatisk på listen, når du starter Diga Player app’en. Klik på den og du får nu mulighed for at vælge mellem at se tv eller optagelser eller at sætte ting til at optage.

Vælger du at se video, så får du en kanalliste med info om nu og næste program.

Klikker du på en af disse, så starter streaming af denne live udsendelse fra DMR-BCT730’eren til din smartphone eller tablet. Du kan også vælge at se optagelser fra harddisk (både indbygget eller tilsluttet USB harddisk) på din DMR-BCT730.

Det virker generelt fint og er en smart måde at tage sit tv med sig rundt i huset. Man kan sige, at denne funktion allerede udbydes i form af web tv hos YouSee og Stofa, men her der kan være kanaler som TV3 kanalerne, der ikke er med, og her får du altså også adgang til dine optagelser.

I stedet for at sende indhold fra din DMR-BCT730 til din mobile enhed, så kan du også benytte Diga Player app’en til i stedet at skifte kanal på din DMR-BCT730 med. Det er dog også den eneste betjeningsmulighed, der er ikke tale om en egentlig fjernbetjeningsapp.

Har du i forvejen Diga Player app’en installeret, så kan du måske skulle afinstallere den og installere den igen for at Remote Recording Service muligheden dukker op. Det var i hvert fald tilfældet for os.

Der er lidt begrænsninger på, hvad du kan med Diga Player app’en. Det er ikke nogen Slingbox erstatning, på den måde at det kun er lokalt på dit hjemmenetværk, du har adgang. Du kan altså ikke se tv derhjemme fra din DMR-BCT730, mens du f.eks. selv er i sommerhuset. Men du kan godt sætte ting til at optage, når du er udenfor hjemmenetværket.

Der kan også kun være en klient på af gangen, og optagelser har prioritet, så er begge tunere optaget i forvejen, kan du altså ikke se live tv via Diga Playeren.

Medieafspilning / Netværk / Smart TV – fortsat ingen Netflix

Som tidligere nævnt så kan du tilslutte DMR-BCT730’eren tilsluttet til netværk, både kablet og trådløst netværk er en mulighed.

Smart TV mæssigt så har Panasonic DMR-BCT730 det samme Viera Connect interface, du måske kender fra deres fladskærme. Det er ikke noget særligt, men giver da adgang til f.eks. YouTube, Facebook og Twitter i et ikke specielt brugervenligt interface. Fra Viera Market kan du hente ekstra apps, men meget er mest interessant for det tyske marked. Vi finder ikke relevante apps specifikt til det danske marked, som f.eks. Netflix eller Viaplay.

Vi bemærkede at du kan sende YouTube indhold fra smartphone eller tablet (iOS/Android) direkte til din Panasonic DMR-BCT730EG, på samme måde som det kan gøres med en Google Chromecast, men imodsætning til denne, så kan du desværre ikke gøre det samme fra Netflix. Der er også support for Miracast.

DMR-BCT730 som netværks TV server

Et ofte stillet spørgsmål er trådløs fordeling af tv-kanaler i hjemmet. Med en Panasonic DMR-BCT730 kan det faktisk lade sig gøre. Den fungerer nemlig som både DLNA server og klient. Du kan se og afspille indhold fra DNLA enheder på dit hjemmenetværk, og også se indhold fra din DMR-BCT730 på andre DNLA enheder. Bedst virker det dog med Panasonic TV.

Du kan let få adgang til indhold fra Panasonic DMR-BCT730 på en Panasonic fladskærm med Media Server adgang

På vores Panasonic fladskærm kunne vi således se både optagelser og live tv fra vores Panasonic DMR-BCT730 over netværket. Det virker faktisk meget godt, og du har adgang til kanallisten via ok knappen, så du enkelt kan skifte kanal. Du kan på den måde få tv over netværket på netværksopkoblet fladskærm i soveværelset, også selv om du ikke har et antennekabel, der løber derind. Der skal dog være en ledig tuner, for at du kan gøre det, ellers får du bare sort skærm.

Du får samme brugeroverflade som direkte på DMR-BCT730EG, når du benytter en Panasonic fladskærm, når du går ind i oversigten over optagelser.

På en Samsung skærm kunne vi dog ikke få live tv over DLNA fra 730’eren til at virke. Her fik vi en kanaliste med navnet på programmet, der blev sendt og ikke kanalens navn, og live tv virkede faktisk slet ikke. Optagelser virkede ok.

Det er muligt at sende musik f.eks. fra Windows Media Player på din Windows 7 PC og afspille det på DMR-BCT730’eren.

I forhold til DLNA, så er det dog ikke alle filtyper, der understøttes. Se oplysningerne fra manualen nedenfor i forhold til understøttede formater.

Vælger du at bruge trådløst netværk på din BCT730, så anbefales det at køre 802.11n (både 2,4 GHz og 5 GHz understøttes).

Panasonic DMR-BCT730EG Konklusion

Panasonic DMR-BCT730 må vi, ligesom sidste års model, udnævne til at være den klart bedste harddiskoptager på markedet pt. Der er kommet forbedringer, men alligevel savner vi fortsat lidt.

At der kun er DVB-T og ikke DVB-T2 tuner i optageren er en skuffelse, men selvfølgelig kun relevant såfremt du har egen tv-antenne.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at du må undvære dansk menusprog og dansk brugerguide, og at du i øvrigt altså skal købe den i Tyskland.  Prisen er temmelig høj, men inkluderer altså også blu-ray/dvd optagefunktion, som ikke er med på de modeller LG og Samsung har ude på det danske marked.

PVR delen står også meget stærkt på Panasonic DMR-BCT730, hvor optagelser af 2 ting på samme tid er muligt, og naturligvis muligheden for at arkivere til DVD og Blu-ray skal fremhæves.

Vi efterspurgte netop mulighed for at fjernprogrammere optagelser på 2012 modellen, så ros til Panasonic for at tilføje dette på 2013 udgaven. Er du storforbruger af en funktion som serieoptagelser, så skuffer Panasonic dog lidt her, det tilbydes ikke. Ligesom interaktive tjenester som start forfra og filmleje heller ikke er muligt, men det gælder jo alle ikke officielle bokse.

Muligheden for at streame både live tv og optagelser til ens smartphone eller tablet er super smart, men kræver desværre i Danmark en del krumspring, eftersom app’en dertil fortsat ikke udbydes her. Men det er besværet værd, såfremt du vil have det fulde udbytte af din DMR-BCT730.

Største minus ved at denne “tyske model” er uden tvivl, at du skal leve med, at du ikke  får dansk relateret indhold i smart tv delen på optageren her. Altså ingen Netflix, Viaplay osv.

Vi har udelukkende, i forhold til kabel-tv signal, testet med Stofa signal, men den skulle også virke fint med YouSee.

Samlet set så bliver det 4,5 stjerner ud af 5 ligesom sidste år. Panasonic DMR-BCT730, DMR-BCT735 og DMR-BCT835 er stadig samlet set de bedste blu-ray / harddiskoptagere på markedet her i 2013, men vi trækker fortsat ned for manglende Netflix og nu også manglen på DVB-T2.

Panasonic DMR-BCT730EG
71.7 / 100 DIGITALT.TV Score
Positivt

+ Mulighed for at optage 2 ting på samme tid
+ Kan streame tv og optagelser til mobile enheder + oprette optagelser fra disse
+ Du løber aldrig tør for plads med mulighed for kopiering til USB harddisk, DVD eller Blu-ray
+ Virker meget stabil og driftsikker

Negativt

– Ingen Netflix / Viaplay
– Dansk ikke tilgængeligt som menusprog

Brugervenlighed80
Funktioner85
Smart TV apps50

Har du ikke brug for blu-ray afspiller/optager delen, så kan du alternativt kigge på modellerne DMR-HCT230 og DMR-HCT130, der er rene harddiskoptager men ellers identiske i funktionalitet. Også disse forhandles kun i tyske butikker og er ca. 800-1000 kroner billigere.

Stil spørgsmål eller kommenter på denne anmeldelse på DIGITALT.TV Forum i tråden Panasonic DMR-BCT730EG

I samme kategori

Back to top button