Månedsguides

Nyt på Viaplay i november 2022

Viaplay byder i november på den nye danske serie Elvira og Lasse Halström filmen Hilma. Du får blandt andet også nye Koch’en på Toppen, MasterChef Jul samt mere Paradise og Boligkøb i blinde.

Filtrér oversigten

tirsdag 1. november
MALOUS JUL - Trailer 2
1 nov 2022
00:00

Malous jul

Film | Dansk Drama
Læs omtale

Malous jul – det handler den om

Malou (Karla My Nordquist) kommer i familiepleje hos det juleglade par Bibi og Leif på den lille ø Lunø. Men Malou hader både julen, øen og plejeforældrene – og situationen bliver ikke bedre, da Malou opdager at den hidsige lille gårdnisse Nils (Lars Ranthe) vil gøre alt for at få Malou smidt væk fra øen igen. Hun laver en pagt med nissen om at lave så meget ballade, at hun bliver smidt væk – men da hun fortryder det og ikke vil væk fra øen alligevel, kan pagten med nissen ikke ændres igen. Hvad gør hun nu?

Medvirkende: Malou: Karla My Nordquist, Bibi: Jytte Kvinesdal og Leif: Ulver Skuli Abildgaard Desuden medvirker: Nils: Lars Ranthe. Jeppes mor: Katja Holm. Janne: Sofie Stougaard. Manuskript: Claus Bjerre og Frederik Meldal Nørgaard. Instruktion: Claus Bjerre.

Supervillain: The Making of Tekashi 6ix9ine Viaplay
1 nov 2022
00:00
Læs omtale

I sin barndom i Bushwick, Brooklyn oplever Daniel Hernandez et traume, der igangsætter hans forvandling til hiphoppens superskurk Tekashi 6ix9ine.

onsdag 2. november
Prince Andrew: Banished | Official Trailer | Peacock Original
2 nov 2022
00:00

Prince Andrew: Banished

Dokumentar | 2022
Læs omtale

Prince Andrew: Banished afslører, hvordan prins Andrew på grund af sin arrogance, grådighed og begær samt sit venskab med sexforbryderen Jeffrey Epstein nær havde bragt det britiske monarki til fald.

fredag 4. november
Boss Level Trailer #1 (2021) | Movieclips Trailers
4 nov 2022
00:00

Boss Level

Film | Action Scifi | 6.8 | 2020
Læs omtale

Den tidligere Delta Force-soldat Roy er fanget i en brutal tidssløjfe, hvor han hver dag bliver myrdet på forskellige måder. Nu skal han finde ud af hvorfor og bringe sin verden i orden.

lørdag 5. november
WILD MOUNTAIN THYME I Official Trailer I Bleecker Street
5 nov 2022
00:00

Wild Mountain Thyme

Film | Drama Komedie | 5.7 | 2020
Læs omtale

Rosemary er opsat på at erobre Anthonys hjerte. Da han bliver såret over sin fars plan om at sælge gården i Irland til sin amerikanske nevø, tilskynder det Anthony til at forfølge sine drømme.

søndag 6. november
Farlige forbindelser
6 nov 2022
00:00

Farlige forbindelser

Serie | Drama | Seriepremiere | 2022–
Læs omtale

Farlige Forbindelser er en ny Starz drama-tv-serie baseret på romanen af samme navn af Pierre Choderlos de Laclos. Serien kan ses på Viaplay og Lionsgate+ tjenesten.

Dangerous Liaisons fortæller historien om, hvordan Marquise de Merteuil (Alice Englert) og Vicomte de Valmont (Nicholas Denton) mødes som lidenskabelige unge elskere i Paris på tærsklen til revolutionen. Drevet af at rette op på fortidens uretfærdigheder rejser parret sig fra Paris’ slumkvarterer og når det franske aristokratis højder, hvor de forfører og manipulerer både adelen og hinanden for at overleve.

På rollelisten finder vi også Lesley Manville, Kosar Ali, Carice Van Houten, Hilton Pelser, Fisayo Akinade, Michael McElhatton, Nathanael Saleh, Colette Dalal Tchantcho, Hakeem Kae-Kazim og Tom Wlaschiha.

Happily Married Season 1 | Trailer | Topic
6 nov 2022
00:00

Happily Married

Serie | Komedie Krimi | 8.5 | 2020–
Læs omtale

Efter at have afleveret deres børn i sommerlejr i 1974, må to par se deres forkvaklede forhold i øjnene. Deres desperate søgen efter ægteskabelig lykke leder dem til et liv med mord og kriminalitet.

mandag 7. november
Pandore
7 nov 2022
00:00

Pandore

Serie | Drama Thriller | Seriepremiere | 2022–
Læs omtale

Mens den belgiske valgkampagne afspores af en korruptionsundersøgelse, fører overfaldet på en ung kvinde fire meget forskellige mennesker sammen. Hver og én af dem vil forsvare sin egen sandhed.

Patagonia Viaplay
7 nov 2022
00:00

Patagonia

Dokumentar | 8.2 | 2022–
Læs omtale

Serien udforsker planetens mest ekstraordinære region og hylder landskabernes diversitet, det rige dyreliv og fascinerende historier om mennesker i et område på mere end en million kvadratkilometer: Jordens ‘last frontier’: Patagonien.

The End of Medicine Trailer: Producer Joaquin Phoenix's Documentary Blows Whistle on Factory Farms
7 nov 2022
00:00

The End of Medicine

Dokumentar
Læs omtale

The End of Medicine afslører de oversete forbindelser mellem pandemier, antibiotikaresistens, behandlingen af dyr og ødelæggelsen af vores verden gennem klimaforandringer.

tirsdag 8. november
Boligkøb i blinde sæson 6
8 nov 2022
00:00
Læs omtale

I Boligkøb i blinde tager deltagerne det ultimative skridt i jagten på deres drømmehjem – ved at overlade den store beslutning og hele deres opsparing til programmets eksperter.

Paradise - Sæson 2 Viaplay
8 nov 2022
00:00
Læs omtale

Velkommen til Paradise. Fest, troskab, og overlevelse. Spil med alle, men stol på ingen – for hvem ved, om taktik eller venskab sejrer i sidste ende?

fredag 11. november
UNCHARTED - Official Trailer (HD)
11 nov 2022
00:00

Uncharted

Film | Action | 6.3 | 2022
Læs omtale

Den streetsmarte tyv Nathan Drake bliver rekrutteret af den erfarne skattejæger Victor ‘Sully’ Sullivan for at genvinde en formue, som Ferdinand Magellan mistede for 500 år siden. Hvad der starter som et tyveri for duoen, bliver et jordomrejsende, hårdhændet kapløb for at nå præmien før den hensynsløse Moncada, som tror på, at han og hans familie er retmæssige arvinger. Hvis Nate og Sully kan tyde ledetrådene og løse et af verdens ældste mysterier, står de til at finde fem milliarder dollars i skatte og måske endda Nates forsvundne bror. Men kun, hvis de kan lære at samarbejde.

Med blandt andre: Mark Wahlberg, Antonio Banderas og Tom Holland.

søndag 13. november
Elvira | Official Trailer | A Viaplay Original
13 nov 2022
00:00

Elvira

Serie | Dansk Drama Krimi | Seriepremiere | Ugentlige afsnit | 2022–
Læs omtale

Alt er ikke, som det ser ud i Viaplays nye humoristiske krimi-dramaserie. Elvira, en uventet heltinde, må se sit liv vendt på hovedet, da hun hvirvles ind i et mysterium, som rækker langt ud over hendes rutineprægede hverdag. Viaplays nye karakterdrevne krimidrama ‘Elvira’ er på otte afsnit a ca. 40 minutter. De første to afsnit har premiere på Viaplay 13. november, herefter udkommer to afsnit hver søndag.

Elvira – det handler den om

‘Elvira’ er en varmhjertet og anderledes krimi-dramaserie om den 35-årige Elvira Gregersen, der helst vil leve en stille tilværelse i skjul for resten af verden. Hun gentager et ensformigt, om end ikke helt ordinært, trummerum i sin lejlighed i Sydhavnen, indtil en sexarbejder fra bordellet, Elvira er telefondame på, forsvinder. Nu hvirvles Elvira ind i et drama, som snart involverer alle omkring hende – ikke mindst Elviras barndomsven, politimanden Køster, der ikke har helt rent mel i posen, og sexarbejderen Candys stamkunde, den indadvendte Henry, som kaster sig hovedkulds ind i opklaringen af Candys forsvinden sammen med Elvira. Elvira må sande, at hendes liv endnu engang tager en drejning, da der opstår følelser mellem de selvbestaltede detektiver, Henry og Elvira – og det viser sig, at alt måske ikke er helt, som det ser ud.

Elvira – de medvirker i den nye Viaplay serie

’Elvira’ byder på et farverigt persongalleri af svenske superskurke, uventede helte, eksistenser på kanten af samfundet og ikke mindst Elvira, som er helt sin egen; altid kærlig og med et glimt i øjet, også når hun pludselig må tage sagen i egen hånd og finde sin indre detektiv frem. Ud over Sara Klein i rollen som Elvira, kan man glæde sig til i serien at opleve et bredt cast af etablerede skuespillere Peter Plauborg (Viaplay Originalserien Den som dræber – Fanget af mørket, Fantomforhold, Ulven Kommer), Anton Hjejle (Noia, Liberty, Bedrag), Bodil Jørgensen (Viaplay Original RIGET EXODUS, Minkavlerne, Hvide Sande), Marijana Jankovic (Viaplay Originalserien Trom, Dag & Nat, LOVER), Morten Brovn (Kastanjemanden, Dag & Nat, Sygeplejeskolen), Claus Riis Østergaard (Fred til lands, Norskov, Dicte), Tina Gylling (Min kamp, Equinox, Hvor ligger Løkken?), Frederikke Dahl Hansen (Limboland, Min kamp, Noia), Morten Surballe (Alfa, Advokaten, Friheden), Anders Mosling (Viaplay Originalserierne Håber du kom godt hjem og Elsk mig, Broen), Peter Zandersen (Viaplay Originalserierne Den som dræber – Fanget af mørket og Hånd i hånd, Borgen) og Lila Nobel (Nisser, Ulven kommer, Når støvet har lagt sig).

I rollen som Elvira ses det unge talent Sara Klein i sin første hovedrolle.

– Det har været fedt og inspirerende at portrættere Elviras udvikling fra et menneske, som ikke lader mange komme tæt på – og som ikke har den største tro på sig selv – til en heltinde, der åbner sig for omverdenen og gradvist bliver bevidst om sin styrke og sit værd. Det er altid spændende at spille en rolle, som har nogle andre vilkår og nogle andre måder at omgås mennesker, end jeg selv har haft. Og så er jeg glad og stolt af, at serien har en hovedrolle, der ser anderledes ud, end man måske har været vant til i film og tv. Den repræsentation er vigtig, og jeg er glad for at bidrage til den, siger Sara Klein.

– ’Elvira’ er en Originalserie, der både er underholdende og gravalvorlig. Selv i seriens dystre krimielementer, er der en varme og en kærlighed til karaktererne, og serien fejrer i højeste grad hverdagens uventede helte, som ikke altid hyldes. ’Elvira’ er med til at styrke Viaplays alsidige indhold, og vi er stolte af, at serien allerede er nomineret ved flere internationale filmfestivaler. Det har været fantastisk at arbejde med holdet bag serien, og vi er sikre på, at ’Elvira’ vil tage danske og internationale seere med storm,” siger Marlene Billie Andreasen, Head of Scripted Content DK.

‘Elvira’ er en Viaplay Original, skabt og skrevet af Lærke Sanderhoff og Heidi Maria Faisst frit efter bogforlæg over Happy Ending af Anne-Sophie Lunding-Sørensen. Serien produceres af SAM Productions med Executive Producer Meta Louise Foldager Sørensen og producere Sara Namer og Johannes Rothaus Nørregaard. Marlene Billie Andreasen er Executive Producer hos Viaplay. Seriens komponist er Nana Jacobi, som udkommer med albummet Elviras Sange 25. november.

Diabetes
13 nov 2022
19:00
Læs omtale

Danmark og ‘Det Kongelige Danske Musikkonservatorium’ i København er årets værter, når kendte personer med diabetestilknytning fra Sverige, Norge og Danmark dyster om at skabe opmærksomhed om diabetes og skaffe midler til vital forskning. Programmet vises på Viaplay og TV3 klokken 19.00-21.00 den 13. november.

Programmet er unikt i sin art, fordi der i øjeblikket ikke findes noget andet tv-format i Norden, der sætter fokus på diabetes. Dette på trods af, at type 2-diabetes ifølge WHO betragtes som en verdensepidemi, og at type 1-diabetes er klassificeret som den mest komplicerede sygdom i verden, der håndteres uden for et hospital.

Peter Jihde, Rikke Gøransson, og Iman Meskini er igen værterne for ‘Beat Diabetes – Kampen for livet’. De skandinaviske nabolande er repræsenteret af to kendte svenskere, danskere og nordmænd, der udfordrer hinanden i spændende og sjove discipliner for at samle penge ind til diabetesforskning og øge viden og bevidsthed om type 1-diabetes og type 2-diabetes.

De kendte artister, der i fællesskab stiller op i kampen mod diabetes, er Smith & Thell fra Sverige, Dagny fra Norge og Ericka Jane fra Danmark.

De skandinaviske nabolande er repræsenteret af to kendte danskere, svenskere og nordmænd, som udfordrer hinanden i forskellige discipliner for at samle penge ind til diabetesforskning og øge viden og bevidsthed om type 1-diabetes og type 2-diabetes

På det danske hold kæmper den kendte tv-profil og sangerinde Jasmin Gabay sammen med komiker, kunstner og type 1-diabetiker Lasse Dein.

– Jeg fik type 1-diabetes for blot et par måneder siden, og jeg havde ingen erfaring med sygdommen før. Da jeg hurtigt indså, at det er en sygdom, som jeg skal leve med resten af ​​mit liv – og hvor der ikke findes nogen kur – må jeg gøre, hvad jeg kan for at øge viden og skaffe flere penge til forskning. Det er der brug for, fortæller Lasse Dein.

Udover konkurrencerne vil programmet give seerne et indblik i, hvordan det er at leve med eller helt tæt på diabetes gennem forskellige personlige historier og optrædener med kendte artister.

– Jeg indså, at jeg havde begrænset viden om type 1- og type 2-diabetes, før jeg fik muligheden for at være med i ‘Kampen for livet’. Nu har jeg fået et lille indblik, og derfor er det givet, at jeg vil være med til at øge viden om sygdommene! Lasse og jeg vil gøre alt, hvad vi kan, for at skaffe penge til forskning, siger Jasmin Gabay.

– Sidste år var udgangspunktet at engagere vores nabolande i det, der er vores fælles kamp mod diabetes. Norden er den mest udsatte i verden, når det kommer til mennesker med type 1-diabetes, og vi får desværre flere, siger Peter Jihde.

Ud over konkurrencerne vil programmet give seerne et indblik i, hvordan det er at leve med eller nær diabetes gennem forskellige personlige historier og optrædener med kendte kunstnere. Vi får også et indblik i den teknologiske udvikling, noget som Beat Diabetes Fonden arbejder aktivt på for at skubbe endnu hurtigere.

– I dag får personer med type 2-diabetes desværre ikke de samme forudsætninger som en person med type 1-diabetes. Vi ved, at teknologien bidrager til et længere liv med en højere livskvalitet. Beat Diabetes har en stemme, og den agter vi at fortsætte med at bruge, siger Helena Kolvik, som er generalsekretær for Beat Diabetes Fonden.

Sidste år indsamlede vi sammen over to millioner kroner til vital forskning på kun to timer. I år satser vi på endnu mere! Over 400 millioner mennesker er ramt af type 1-og type 2-diabetes på verdensplan, så der er behov for bidrag til forskning. Dette års modtagere af ‘Beat Diabetes – Kampen for livet’ er Børnediabetesfonden i Sverige, Diabetesforeningen i Danmark og Diabetesforbundet i Norge.

Mere information om Beat Diabetes Foundation er tilgængelig på www.beatdiabetes.se eller @beatdiabetesfoundation på Linkedin, Instagram og Facebook.

mandag 14. november
MasterChef Jul - Sæson 8 Viaplay
14 nov 2022
00:00
Læs omtale

Det er jul, og 18 seje tidligere MasterChef-aspiranter er tilbage. I første afsnit skal 9 af dem i den allerførste uge kastes ud i en gammel klassiker i nye klæder. De skal nemlig dyste ‘i kokken og eleverne’, hvor kokken skal dirigere ikke bare en, men to stumme holdkammerater i at lave fantastisk mad.

Sæsonen byder på masser af kaos i køkkenerne, god mad og strenge dommere.

tirsdag 15. november
Koch'en på Toppen - Sæson 4 Viaplay
15 nov 2022
00:00
Læs omtale

Det overdådige og toptunede Alsik Hotel er gået ind i sit fjerde år og har fundet solidt fodfæste som et yderst populært luksushotel med gastronomi i særklasse. Den dedikerede og kompromisløse Jesper Koch regerer og kokkerer med fuld dedikation, og som sædvanlig er intet overladt til tilfældighederne.

Imens kokkene knokler for at levere gastronomi i verdensklasse, kæmper Anne og Joy med at lave spektakulære events og konferencer, der lever op til internationale standarder. En af verdens største klimakonferencer sætter hotellet på den anden ende, da verdensledere, minister og Kronprins Frederik tjekker ind. Og da Tour de France for første gang nogensinde er i Danmark, går ruten lige forbi hotellet. Det får alle ansatte til at lægge sig i selen for at skabe en helt unik oplevelse for de mange gæster. 

onsdag 16. november
Murder in Provence | BritBox Original Trailer
16 nov 2022
00:00

Murder in Provence

Serie | Drama Krimi | Seriepremiere | 7.2 | 2022–
Læs omtale

Undersøgelsesdommeren Antoine Verlaque og hans partner, kriminalpsykolog Marine Bonnet, efterforsker mord, mysterier og mørke sider af deres idylliske hjemby, Aix-en-Provence.

nadia nadim game c 6371f59b7c177
16 nov 2022
00:00
Læs omtale

Fodboldspilleren Nadia Nadim har betaget millioner af fans verden over med sine evner og sin personlighed. Hun spiller for det danske landshold, og den amerikanske klub – Racing Louisville FC. I september 2021 igangsætter en knæskade, og en operation i Qatar med et besøg i en flygtningelejr, en lavine af kritik. Viaplay er med hele vejen og går tæt på den danske landsholdsstjerne i en Viaplay-dokumentar i to afsnit, “Nadia Nadim – Game Changer?”, som kan ses eksklusivt på Viaplay fra den 16. november.

Det skulle have været en Viaplay-dokumentar, som følger den danske fodboldspiller Nadia Nadims vej tilbage fra en knæskade, der kan afgøre, om hvorvidt Nadia Nadim har mulighed for at deltage i kvindernes fodbold-EM i sommeren 2022. Det er det stadigvæk, ligesom det også er et nært portræt af Nadia Nadim igennem seks måneder, men undervejs tager historien en drejning. Nadia Nadim, som blandt andet er kåret til årets dansker, udnævnt FIFA legende, og som har vundet danskernes hjerter, befinder sig pludselig i lidt af et mediestormvejr.

Nadim tager til Qatar for at få opereret sit knæ. Hun besøger ved samme lejlighed en flygtningelejr, og nogle af hendes udtalelser udløser kritik i den danske presse. Kritikken bliver ikke mindre, da det kommer frem, at Nadia har sagt ja til at blive ambassadør for herrernes fodbold-VM og for sporten, når VM i 2022 skal afvikles i Qatar. Da DBU tager afstand fra Nadias beslutning, begynder sportsjournalister ydermere at så tvivl om, hvorvidt det kan få konsekvenser for Nadias udtagelse til kvindernes EM i juli 2022. Men Nadia er villig til at ofre sin status som “Danmarks Darling” hos danskerne for en større sag, der for hende handler om kampen for overhovedet at få lov til at spille fodbold – som kvinde. Undervejs udvikler presset fra medierne sig, og Nadia må stå på mål for sine holdninger, for at bevare sin plads på det danske fodboldlandshold.

Det har været vigtigt for Viaplay, at dokumentaren om Nadia Nadim er blevet så nuanceret som muligt, og at seerne får svar på nogle af de spørgsmål, som mange måske har haft lyst til at stille Nadia Nadim undervejs i forhold til beslutningen om at blive ambassadør for herrernes fodbold VM. Dokumentaren indeholder, ud over Nadia Nadim selv, hendes søster og hendes agent, kritiske røster fra pressen. Ligesom Nadia Nadims to trænere på klubniveau og landsholdet udtaler sig om deres syn på Nadia som fodboldspiller. Vi er med under hendes genoptræning og følger hende i klubben i Louisville, i landsholdssammenhænge samt i Qatar.

’Det var en spændende dokumentar inden, men den blev endnu mere spændende og vigtig, fordi historien tager denne her drejning. Med dokumentaren forsøger vi at give et mere nuanceret billede, blandt andet ved at stille Nadia Nadim kritiske spørgsmål undervejs under optagelserne og ved at følge hende tæt med kameraet i forskellige situationer i hendes liv igennem de seks måneder, fra hun bliver skadet og frem mod EM i sommeren 2022. Det gør vi for at blive klogere på Nadia og hendes bevæggrunde. For os har det været vigtigt, at seerne selv får lov til at danne sig deres egne meninger ud fra de kilder dokumentaren præsenterer, og at seerne kommer helt tæt på Nadia Nadim’, siger Kenneth Kristensen, Viaplays SVP Non-Scripted Content.

Nadia Nadim har set dokumentaren, men har ikke haft redigeringsret. For landsholdsspilleren har det været vigtigt at fremstå så autentisk som muligt, og at dokumentaren giver et indblik i hende som person, som fodboldspiller og som kvinde i sporten.

’Igennem hele min karriere har jeg forsøgt at gøre en forskel. Og vise verden at kvinder godt kan spille fodbold. Dokumentaren følger mig igennem seks måneder og går tæt på mig som person og som fodboldspiller. Jeg håber, at en mere nuanceret fortælling kan give seerne et indblik i, hvem jeg er, og hvad jeg kæmper for. De behøver ikke at være enige i alle mine valg, men jeg håber, at de sidder tilbage med et indtryk af, at de ting jeg gør, dem gør jeg, fordi jeg ønsker at gøre en forskel,’ siger Nadia Nadim.

’Nadia Nadim – Game Changer?’ premierer med to afsnit fra den 16. november på Viaplay.

The Suspect - Trailer - ITV
16 nov 2022
00:00

The Suspect

Serie | Drama Thriller | Seriepremiere | 6.6 | 2022–
Læs omtale

Joseph O’Loughlin har tilsyneladende det perfekte liv – en smuk kone, en kærlig datter og en succesfuld karriere som klinisk psykolog. Men intet kan tages for givet.

fredag 18. november
Hilma Viaplay
18 nov 2022
00:00

Hilma

Film | Drama
Læs omtale

Filmen om Hilma af Klint er stjerneinstruktør Lasse Hallströms hjerteprojekt. Nu bliver hans vision til virkelighed for det store publikum, når Viaplay Group lancerer ‘Hilma’. Nu offentliggøres den officielle filmplakat, der viser hovedrolleindehaverne, som er mor og datter, Lena Olin og Tora Hallström som kunstneren Hilma af Klint i forskellige aldre. ‘Hilma’ har premiere i svenske biografer i oktober og 18. november på Viaplay.

Den anerkendte svenske USA-baserede instruktør Lasse Hallström blev dybt involveret i kunstneren Hilma af Klint, hendes arbejde og livsskæbne. Han har i flere år været involveret i filmen, som nu bliver Viaplays store satsning til efteråret med ‘Hilma’, som bliver startskuddet for Viaplay Groups satsning på nordiske film til et internationalt publikum. Og Lasse holder familien tæt, da hans kone, Hollywood-stjernen Lena Olin, og parrets datter Tora Hallström deler hovedrollen som Hilma af Klint i forskellige aldre.

– Historien om Hilmas liv har givet mig chancen for at lege og fortælle historier mere frit end længe. Tak Hilma – og tak Viaplay, siger Lasse Hallström.

Hilma af Klint (1862-1944) var en pioner inden for abstrakt kunst, som først blev anerkendt, fejret og et feministisk ikon efter sin død. Hun er født i Stockholm og udviklede et abstrakt billedsprog allerede i 1906 – længe før de mandlige kunstnere, der længe har været betragtet som forløbere for abstrakt kunst i det 20. århundrede. Hilma forstod, at hun var forud for sin tid, især som kvinde, og derfor blev værkerne ikke udstillet i hendes levetid. Hun skrev i sit testamente, at de abstrakte værker ikke måtte vises for offentligheden før tidligst tyve år efter hendes død, fordi hun var overbevist om, at først da ville omverdenen forstå deres betydning. De blev først kendt for et bredt publikum for omkring ti år siden, og i dag er hun en af ​​vores mest kendte kunstnere.

– Jeg er meget taknemmelig for at have haft det privilegium at dykke ned i Hilma af Klints usædvanligt farverige sind. Selvom meget af hendes privatliv var et mysterium for os, tror vi, at hun havde en stor nysgerrighed, et komplekst indre liv og en overraskende sans for humor, der var udfordrende og alligevel uendeligt givende at udforske. Hun har virkelig beriget mit liv ved at åbne op for nye og smukke verdener, ligesom hendes kunst har gjort det for mange andre, siger Tora Hallström.

Fordi ‘Hilma’ er den første store Viaplay-satsning på nordisk film til et internationalt publikum og er filmen også på engelsk. Den får premiere i svenske biografer i oktober og 18. november på Viaplay i Norden, Baltikum, Holland og Polen og i begyndelsen af ​​næste år i Storbritannien og USA.

Nu udkommer den officielle filmplakat for ‘Hilma’, som viser hovedrolleindehaverne, mor og datter, Lena Olin og Tora Hallström som Hilma af Klint i forskellige aldre. Plakaten viser også kunstnergruppen “De fem,” som Hilma af Klint dannede og i filmen spilles af Lily Cole, Catherine Chalk, Rebecca Calder og Maeve Dermody. I andre roller ser vi Tom Wlaschiha, Jazzy de Lisser, Anna Björk, Adam Lundgren, Martin Wallström, Emmi Tjernström og Jens Hultén.

– Alle, der har været involveret i ‘Hilma’, har været så utroligt passionerede og engagerede. Og det har været helt fantastisk at arbejde sammen med Lasse igen og vores datter Tora. Jeg er utrolig stolt af denne film og kan ikke vente til premieren, siger Lena Olin.

Hilma er produceret af Helena Danielsson, Lasse Hallström og Sigurjon Sighvatsson. Produktionsselskabet er Viaplay Studios Sverige. Executive producer for Viaplay Group er Josephine Genetay.

mandag 21. november
North Sea Connection | Brand New Drama | RTÉ One and RTÉ Player
21 nov 2022
00:00

North Sea Connection – Sæson 1

Serie | Thriller | Seriepremiere | 7.3 | 2022–
Læs omtale

North Sea Connection er en international dramathriller, som fandt sted i et idyllisk fiskersamfund i Roskillane, Connemara. Kenny-familien har fisket på Irlands vestkyst i generationer, men Ciara (Lydia McGuinness), som den yngste i familien, kan blive det sidste familiemedlem til at gøre det. Når hendes bror Aidan ( Kerr Logan ) også styrer familiens sikkerhed ved at håndtere en drogtransport til søs, skal Ciara vinde over kartellet og finde en måde, hvorpå familien kan overleve. I North Sea Connection portrætterer svenske Alida Morberg politibetjenten Tuva, der forsøger at bevise sit værd over for sin chef. Udover Alida Morberg (Beck, Svartsjön) ser vi bl.a. Claes Ljungmark ( Borg ), Lydia McGuinness ( Wild Mountain Thyme ) og Kerr Logan ( Alias​​Grace ).

tirsdag 22. november
Apple Tree Yard trailer
22 nov 2022
00:00

Apple Tree Yard

Serie | Drama Thriller | 7.2 | 2017
Læs omtale

En fængslende, provokerende thriller, hvor en lovlydig hustru og mor, som også er en fremtrædende forsker, bliver indblandet i en yderst risikabel og kompromitterende løgn….

torsdag 24. november
Dublin Murders | Trailer - BBC
24 nov 2022
00:00

Dublin Murders

Serie | Drama | Seriepremiere | 7.1 | 2019
Læs omtale

I 1990’ernes Dublin, der gennemgår store forandringer, efterforsker de karismatiske og ambitiøse kriminalbetjente Rob Reilly og Cassie Maddox mordsager, der berører både Irlands og deres personlige fortid.

Linse på tur - Sæson 2 Viaplay
24 nov 2022
00:00
Læs omtale

I sæson 2 af Linse på tur møder Linse en skøn palet af personligheder og oplever nye dele af Danmark. Politiker Pernille Skipper inviterer Linse med på en rejse tilbage til barndommens somre i Nordjylland, og vi får et unikt indblik i den ellers så seriøse politikeres ungdomsliv. Med dansktopkongen Johnny Hansen udforsker Linse smukke Thy, overnatter i shelter og kommer en tur på scenen med Kandis. Linse kommer på dybt vand i Østersøen, når skuespiller Esben Dalgaard udfordrer hende på krop og sjæl med både faste, en teaterdebut og på Danmarks længste tovbane. Og så får dronningen af ​​​​​Bryggen lov at smage på livet som Keld og Hildas svigersøn. Hun tilbringer nemlig et par sjove og lærerige dage i Nordsjælland med kokken Jesper Vollmer.

Parteringsmordet ingen vil løse
24 nov 2022
00:00
Læs omtale

Den 24. november har Viaplay premiere på ’Parteringsmordet ingen vil løse’, en dokumentar i to dele om det mystiske mord på hustrumorderen Holger Algdal. Da fritidsdykkere finder hans afhuggede kropsdele i havet ud for Saltö, skaber det store overskrifter i Norge og Sverige. Hvor kommer kropsdelene fra? Hvem er offeret?

’Parteringsmordet ingen vil løse’ er både en gåde om et uopklaret mord, men også en historie om mænds vold mod kvinder. I første del af serien fortælles det, hvordan Holger Algdal myrdede sin hustru med et jagtgevær på en parkeringsplads i Göteborg i 2006, da hun ville skilles. Vi hører historier fra folk, der kendte både Algdal og hans kone, og de tegner et billede af en kontrollerende, jaloux og såret mand, der ikke kunne acceptere, at hans kone ville forlade ham. Han endte med at gøre det utænkelige og efterlade blandt andre parrets børn i dyb sorg. Algdal blev idømt ti års fængsel, en usædvanligt kort straf, og blev løsladt efter 6,5 år.

Anden del af serien fortæller, hvordan resterne af Algdal blev fundet i 2013 ud for Saltö på 14 meters dybde i en sprække, hvor fritidsdykkere troede, at de havde fundet kadaveret af en sæl. Få uger før var Algdal meldt savnet, men Missing Peoples eftersøgning gav intet resultat. Politiet kunne dog hurtigt identificere ligdelene, og sagen blev til en drabsefterforskning, der i høj grad tog udgangspunkt i et hævnmotiv.

– Da hovedet er adskilt fra resten af ​​kroppen, må man formode, at en menneskelig hånd på en eller anden måde har forårsaget dette. Det lader sig jo ikke rigtig gøre at tage sit eget hoved og sænke det i havet, siger Per-Olof Heiwall, kollega og ven til Algdals kone.

I løbet af efterforskningen bliver det klart, at politiet har meget svært ved at få tips og oplysninger fra personer og miljøer i Algdals nærhed, kilder hvor man normalt finder de puslespilsbrikker, der opklarer et drab. Det virker næsten som om ingen ønsker, at mordet på hustrumorderen skal opklares.

– Dette er endnu en god og vedkommende serie i vores ambitiøse satsning på dokumentarfilm, hvor vi igen tager fat på det brændende vigtige spørgsmål om mænds vold mod kvinder, og hvilke konsekvenser det kan få. Vi har tidligere også haft premiere på ’The Prize of Silence’ og ’Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison’ – flere dokumentarfilm, hvor mænds had mod kvinder på forskellig vis er i centrum, siger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer hos Viaplay Group.

’Parteringsmordet ingen vil løse’ er produceret af A Rabbit Hole og producer John Mork. Executive producer hos Viaplay Group er Magnus Coinberg.

’Parteringsmordet ingen vil løse’ får premiere den 24. november på Viaplay

fredag 25. november
Moonfall
25 nov 2022
00:00

Månefald

Film | Action | 5.1 | 2022
Læs omtale

En mystisk kraft sender månen ud af sin bane og sender den lige mod jorden. Med blot nogle uger inden verdens undergang, er en NASA-chef overbevist om at have en plan for at redde verden. På rollelisten ser vi blandt andre Halle Berry, Patrick Wilson og Donald Sutherland.

lørdag 26. november
PARALLEL MOTHERS | Official Trailer
26 nov 2022
00:00

Parallelle mødre

Film | Drama | 7.1 | 2021
Læs omtale

Janis og Ana kender ikke hinanden, men de er begge to gravide singler og ender på samme stue på fødegangen. De to nye mødre knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre deres liv for altid.

søndag 27. november
Breinholts Julekalender 1. Søndag i Advent trailer
27 nov 2022
00:00
Læs omtale

Breinholts Julekalender er tilbage. Anders Breinholt og venner smager i 2022 sig igen frem til årets bedste øl og tyvstarter naturligvis med 1. søndag i advent, hvor Søren Rasted er adventsminister.

Selve julekalender starter naturligvis 1. december, læs mere her

Husk i år er det på Viaplay Reklame-link du skal se med.

Pørni - Sæson 3 Viaplay
27 nov 2022
00:00

Pørni – Sæson 3

Serie | Drama Komedie
Læs omtale

Julen står for døren, og Pørni, der brænder for at følge traditioner, er især opsat i år, da det er et år siden Anne døde, og Hanna tager til Argentina for at fejre Feliz Navidad der. Det viser sig dog hurtigt, at de ting, Pørni tager for givet, ikke nødvendigvis er sammenfaldende med andres planer og ønsker for ferien.

Ikke alene har Sigrid besluttet sig for at fejre jul med Finn og Iben for første gang. Pørnis yngste datter gennemgår en identitetskrise med rod i problemer med sine venner i skolen. Pørni mister besindelsen, når hun støder sammen med selvcentrerede forældre og en skole, der er opsat på at beskytte alle deres elever, ikke kun ét barn.

Mere indhold på Viaplay i november 2022

Viaplay Originals

Outsidern Henrik (10 november)
Menneske til menneske (24. november)
Styckmordet ingen vill lösa (24. november)

Indkøbte serier

Aussie Gold Hunters s7 (1. november)
Sådan Adventure s1 batch 4 (1. november)
Planet Insect s1 (1. november)
Murder Maps s1 (1. november)
Hitlers folk (1. november)
Demolition Down Under (1. november)
Lost Cities of the Bible (1 november)
Trolls: We Are Coming To Get You (2. november)
House of Ho s2 (2. november)
skævt! s1 (5 november)
Academy Dreams: Leeds United (5. november)
Les Revenants s1 (9. november)
Germinal s1 (10 november)
Powerbirds s1 del 2 (12. november)
Wallander UK s1-4 (14. november)
Shetland s6 (15 november)
Murder in Provence s1 (15 november)
Salisbury Poisonings s1 (17. november)
Yorkshire Ripper: The Secret Murders s1 (17. november)
Croods: The Family Tree s1B (19 november)
Vigil s1 (20 november)
Apple Tree Yard s1 (22. november)
Dublin Murders s1 (24. november)
Backyard Blowout s1 (26. november)
Opret Escape s1 (26. november)
My Kitchen Rules Australia s11-12 (30. november)

Andre filmpremierer / øvrigt indhold

 • Den perfekte julegave  (1. november)
 • A Chestnut Christmas Family  (1 november)
 • Memories of Christmas  (1 november)
 • Få et job  (1. november)
 • Glædelig kys  (1. november)
 • Stjernen  (1. november)
 • Spy Kids 3: Game Over  (1. november)
 • Handelspladser  (1. november)
 • A Furry Little Christmas  (1 november)
 • Shirley  (1. november)
 • Hustlers  (1. november)
 • Snowmanance  (1. november)
 • Candy Cane Candidate  (1. november)
 • VFW  (1 november)
 • John Wick: Kapitel 2  (1. november)
 • A Godwink Christmas: Miracle of Love  (1. november)
 • Min bedste vens bryllup  (1. november)
 • Fred Claus  (1. november)
 • En søsterlig jul  (1. november)
 • En enhjørning til jul  (1. november)
 • Winter’s Tale  (1 november)
 • En Shaun the Sheep-film: Farmageddon  (1. november)
 • Jul i Pine Valley  (1. november)
 • En hvalp til jul  (1. november)
 • Manden der dræbte Hitler og derefter Bigfoot  (1. november)
 • Overskyet med en chance for frikadeller 2  (1. november)
 • Christmas with the Kranks  (1. november)
 • Dirty 30  (1. november)
 • Bad Moms  (1. november)
 • A Bad Moms Christmas  (1 november)
 • Running with the Devil  (1 november)
 • A Christmas Stray  (1. november)
 • En stjerne til jul  (1. november)
 • Jack Frost  (1. november)
 • Tyler Perry’s A Madea Family Funeral  (1. november)
 • Byrde  (1. november)
 • Fire juler  (1. november)
 • Candy Coated Christmas  (1. november)
 • Farve ude af plads  (1. november)
 • The Clovehitch Killer  (1 november)
 • Bad Santa  (1 november)
 • En mission til jul  (1. november)
 • Ghosts of Girlfriends Past  (1. november)
 • Forrådt  (1. november)
 • Arthur Christmas  (1. november)
 • Dangerous Liaisons  (1. november)
 • Elliot det mindste rensdyr  (1. november)
 • Deck the Halls  (1 november)
 • National Lampoons juleferie  (1. november)
 • Gave inden jul  (1. november)
 • På 12. juledag  (1. november)
 • Surviving Christmas  (1. november)
 • Under the Holiday Spectacular  (1. november)
 • After the Wedding (1 november)
 • The Illusionist (1 november)
 • Kevin Hart: Let Me Explain (1 november)
 • En underbar jävla jul (1 november)
 • Wild Poland (1 november)
 • The Power of Fire – Our Earth if Burning (1 november)
 • Germany’s Wild Wolves – As They Really Are (1 november)
 • My Name Is Francesco Totti (2 november)
 • Feels Good Man (2 november)
 • An Evening with Beverly Luff Linn (2 november)
 • Robin Hood: Prince of Thieves (2 november)
 • Eva & Adam (3 november)
 • Pil’s Adventures (4 november)
 • Boss Level (4 november)
 • Maradona: The Fall (5 november)
 • Green Lions (5 november)
 • The Phenomenon: Ronaldo (5 november)
 • Brazil 2002: The Real Story (5 november)
 • Wild Mountain Thyme (5 november)
 • End of Medicin (7 november)
 • Tickled (9 november)
 • Dear Rider (10 november)
 • Road (10 november)
 • Champs (10 november)
 • Benedetta (10 november)
 • Uncharted (11 november)
 • C’mon C’mon (12 november)
 • The Founders (12 november)
 • A Country Christmas Harmony (14 november)
 • 2012 (17 november)
 • 9 Bullets (17 november)
 • Fatale (19 november)
 • The Holiday (20 november)
 • The Aviator (20 november)
 • 13 Minutes (24 november)
 • The Real Des: The Dennis Nilsen Story (24 november)
 • Parallel Mothers (26 november)
 • Once Upon a Time in Hollywood (27 november)
 • Taxi Driver (27 november)
 • Lego Friends Christmas Special (27 november)
 • Trolls Holiday in Harmony (27 november)
 • Frozen in Time (27 november)
 • Stickman (27 november)
 • Abominable Christmas (27 november)
 • Highway Rat (27 november)
 • Gruffalo’s Child (27 november)
 • The Naughty List (27 november)

I samme kategori

Back to top button