Streamingnyt

Hilma

- Premieredato klar til Viaplay originalfilm af Lasse Hallström

Filmen om Hilma af Klint er stjerneinstruktør Lasse Hallströms hjerteprojekt. Nu bliver hans vision til virkelighed for det store publikum, når Viaplay Group lancerer ‘Hilma’. Nu offentliggøres den officielle filmplakat, der viser hovedrolleindehaverne, som er mor og datter, Lena Olin og Tora Hallström som kunstneren Hilma af Klint i forskellige aldre. ‘Hilma’ har premiere i svenske biografer i oktober og 18. november på Viaplay.

Den anerkendte svenske USA-baserede instruktør Lasse Hallström blev dybt involveret i kunstneren Hilma af Klint, hendes arbejde og livsskæbne. Han har i flere år været involveret i filmen, som nu bliver Viaplays store satsning til efteråret med ‘Hilma’, som bliver startskuddet for Viaplay Groups satsning på nordiske film til et internationalt publikum. Og Lasse holder familien tæt, da hans kone, Hollywood-stjernen Lena Olin, og parrets datter Tora Hallström deler hovedrollen som Hilma af Klint i forskellige aldre.

– Historien om Hilmas liv har givet mig chancen for at lege og fortælle historier mere frit end længe. Tak Hilma – og tak Viaplay, siger Lasse Hallström.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Hilma af Klint (1862-1944) var en pioner inden for abstrakt kunst, som først blev anerkendt, fejret og et feministisk ikon efter sin død. Hun er født i Stockholm og udviklede et abstrakt billedsprog allerede i 1906 – længe før de mandlige kunstnere, der længe har været betragtet som forløbere for abstrakt kunst i det 20. århundrede. Hilma forstod, at hun var forud for sin tid, især som kvinde, og derfor blev værkerne ikke udstillet i hendes levetid. Hun skrev i sit testamente, at de abstrakte værker ikke måtte vises for offentligheden før tidligst tyve år efter hendes død, fordi hun var overbevist om, at først da ville omverdenen forstå deres betydning. De blev først kendt for et bredt publikum for omkring ti år siden, og i dag er hun en af ​​vores mest kendte kunstnere.

– Jeg er meget taknemmelig for at have haft det privilegium at dykke ned i Hilma af Klints usædvanligt farverige sind. Selvom meget af hendes privatliv var et mysterium for os, tror vi, at hun havde en stor nysgerrighed, et komplekst indre liv og en overraskende sans for humor, der var udfordrende og alligevel uendeligt givende at udforske. Hun har virkelig beriget mit liv ved at åbne op for nye og smukke verdener, ligesom hendes kunst har gjort det for mange andre, siger Tora Hallström.

Fordi ‘Hilma’ er den første store Viaplay-satsning på nordisk film til et internationalt publikum og er filmen også på engelsk. Den får premiere i svenske biografer i oktober og 18. november på Viaplay i Norden, Baltikum, Holland og Polen og i begyndelsen af ​​næste år i Storbritannien og USA.

Nu udkommer den officielle filmplakat for ‘Hilma’, som viser hovedrolleindehaverne, mor og datter, Lena Olin og Tora Hallström som Hilma af Klint i forskellige aldre. Plakaten viser også kunstnergruppen “De fem,” som Hilma af Klint dannede og i filmen spilles af Lily Cole, Catherine Chalk, Rebecca Calder og Maeve Dermody. I andre roller ser vi Tom Wlaschiha, Jazzy de Lisser, Anna Björk, Adam Lundgren, Martin Wallström, Emmi Tjernström og Jens Hultén.

– Alle, der har været involveret i ‘Hilma’, har været så utroligt passionerede og engagerede. Og det har været helt fantastisk at arbejde sammen med Lasse igen og vores datter Tora. Jeg er utrolig stolt af denne film og kan ikke vente til premieren, siger Lena Olin.

Hilma er produceret af Helena Danielsson, Lasse Hallström og Sigurjon Sighvatsson. Produktionsselskabet er Viaplay Studios Sverige. Executive producer for Viaplay Group er Josephine Genetay.

18 nov 2022
Stream med Viaplay - Prøv to uger gratis

Hilma Viaplay
Drama Film

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: Viaplay presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


t?a=1728711724&as=1115883496&t=1&tk=1&i=1
Annonce

Back to top button