TV-Nyt

Beat Diabetes – kampen for livet

- Velgørenhedsshow

Danmark og ‘Det Kongelige Danske Musikkonservatorium’ i København er årets værter, når kendte personer med diabetestilknytning fra Sverige, Norge og Danmark dyster om at skabe opmærksomhed om diabetes og skaffe midler til vital forskning. Programmet vises på Viaplay og TV3 klokken 19.00-21.00 den 13. november.

Programmet er unikt i sin art, fordi der i øjeblikket ikke findes noget andet tv-format i Norden, der sætter fokus på diabetes. Dette på trods af, at type 2-diabetes ifølge WHO betragtes som en verdensepidemi, og at type 1-diabetes er klassificeret som den mest komplicerede sygdom i verden, der håndteres uden for et hospital.

Peter Jihde, Rikke Gøransson, og Iman Meskini er igen værterne for ‘Beat Diabetes – Kampen for livet’. De skandinaviske nabolande er repræsenteret af to kendte svenskere, danskere og nordmænd, der udfordrer hinanden i spændende og sjove discipliner for at samle penge ind til diabetesforskning og øge viden og bevidsthed om type 1-diabetes og type 2-diabetes.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De kendte artister, der i fællesskab stiller op i kampen mod diabetes, er Smith & Thell fra Sverige, Dagny fra Norge og Ericka Jane fra Danmark.

De skandinaviske nabolande er repræsenteret af to kendte danskere, svenskere og nordmænd, som udfordrer hinanden i forskellige discipliner for at samle penge ind til diabetesforskning og øge viden og bevidsthed om type 1-diabetes og type 2-diabetes

På det danske hold kæmper den kendte tv-profil og sangerinde Jasmin Gabay sammen med komiker, kunstner og type 1-diabetiker Lasse Dein.

– Jeg fik type 1-diabetes for blot et par måneder siden, og jeg havde ingen erfaring med sygdommen før. Da jeg hurtigt indså, at det er en sygdom, som jeg skal leve med resten af ​​mit liv – og hvor der ikke findes nogen kur – må jeg gøre, hvad jeg kan for at øge viden og skaffe flere penge til forskning. Det er der brug for, fortæller Lasse Dein.

Udover konkurrencerne vil programmet give seerne et indblik i, hvordan det er at leve med eller helt tæt på diabetes gennem forskellige personlige historier og optrædener med kendte artister.

– Jeg indså, at jeg havde begrænset viden om type 1- og type 2-diabetes, før jeg fik muligheden for at være med i ‘Kampen for livet’. Nu har jeg fået et lille indblik, og derfor er det givet, at jeg vil være med til at øge viden om sygdommene! Lasse og jeg vil gøre alt, hvad vi kan, for at skaffe penge til forskning, siger Jasmin Gabay.

– Sidste år var udgangspunktet at engagere vores nabolande i det, der er vores fælles kamp mod diabetes. Norden er den mest udsatte i verden, når det kommer til mennesker med type 1-diabetes, og vi får desværre flere, siger Peter Jihde.

Ud over konkurrencerne vil programmet give seerne et indblik i, hvordan det er at leve med eller nær diabetes gennem forskellige personlige historier og optrædener med kendte kunstnere. Vi får også et indblik i den teknologiske udvikling, noget som Beat Diabetes Fonden arbejder aktivt på for at skubbe endnu hurtigere.

– I dag får personer med type 2-diabetes desværre ikke de samme forudsætninger som en person med type 1-diabetes. Vi ved, at teknologien bidrager til et længere liv med en højere livskvalitet. Beat Diabetes har en stemme, og den agter vi at fortsætte med at bruge, siger Helena Kolvik, som er generalsekretær for Beat Diabetes Fonden.

Sidste år indsamlede vi sammen over to millioner kroner til vital forskning på kun to timer. I år satser vi på endnu mere! Over 400 millioner mennesker er ramt af type 1-og type 2-diabetes på verdensplan, så der er behov for bidrag til forskning. Dette års modtagere af ‘Beat Diabetes – Kampen for livet’ er Børnediabetesfonden i Sverige, Diabetesforeningen i Danmark og Diabetesforbundet i Norge.

Mere information om Beat Diabetes Foundation er tilgængelig på www.beatdiabetes.se eller @beatdiabetesfoundation på Linkedin, Instagram og Facebook.

13 nov 2022
Stream med Viaplay - Prøv to uger gratis

Beat Diabetes – kampen for livet Viaplay Stream her
Underholdning

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: Viaplay Group presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


t?a=1728711724&as=1115883496&t=1&tk=1&i=1
Annonce

Back to top button