MånedsguidesTV 2 Play

Nyt på TV 2 Play marts 2024

Der er nye afsnit af Badehotellet i marts på TV 2 Play, som også byder på nye rejseeventyr i en ny omgang Først til verdens ende. Gamle deltagere vender tilbage til revanche i en ny en chance til udgave af Stormester.

SAS Rogue Heroes | Brand new trailer - BBC

SAS Rogue Heroes

Serie | Seriepremiere | 8.1 | 2022–2024
Læs omtale

Premiere på første sæson af den britiske, BAFTA-nominerede dramaserie ’SAS Rogue Heroes’ fra 2022. I serien følger vi tilblivelsen af en militær specialstyrke, der tilbage i 1940’erne begynder at operere bag fjendens linjer. På rollelisten er blandt andre Alfie Allen (’Game of Thrones’, ’John Wick’), Connor Swindells (’Sex Education’, ‘Barbie’) og Jack O’Connell (’Bag fjendens linjer’, ’Ferrari’).

søndag 3. marts
Badehotellet – Sæson 10
3 mar 2024
06:01

Badehotellet – Sæson 10

TV 2
Serie | Dansk Drama | Ny Sæson | Ugentlige afsnit | 7.9 | 2013–
Læs omtale

Den allersidste sæson af ’Badehotellet’ får premiere søndag 3. marts på TV 2 og TV 2 Play. Den nye sæson, der er på hele ni afsnit, tæller episoderne 56-64, og dermed afsluttes en tv-serieæra i særklasse, som gennem årene har samlet danskerne i stort tal.

Forrige sæson sluttede i sommeren 1945, og den nye sæson kommer til foregå præcis et år efter.

Et skæbneår for hotellet

Sommeren 1946 tegner på alle måder lovende. Besættelsestiden er så godt som glemt. Nu er vi atter herre i eget hus, og ingen udefra skal mere komme og bestemme over os.

Gæsterne strømmer da også til det lille paradis, hvor der i år endda er en gammel kending i køkkenet samt to nye stuepiger til at varte op.

At hotellets værtinde har barn med en tysk officer, er stadig en hemmelighed, men heldigvis er alle vanen tro mest optagede af deres egne vigtige gøremål. Om det så er forbudte møder i sommernatten eller nye drømme om ære og berømmelse.

Eller planer om den store gevinst efter mødet med en hovedrig dansk-amerikaner, der flytter ind på hotellet. Han har ikke været hjemme i fædrelandet i 33 år og mødes af varme fra alle sider. Den amerikanske velstand efter krigen er svært tillokkende. Kunne man mon få del i den?

Men det er ikke alle, der så grundigt har glemt krigen. I Nürnberg kører en proces mod de øverste nazister, og på hotellet og i den nærmeste omegn er der også opgør, der skal tages. For enkelte af den slags, hvor man kigger indad og forsøger at forsone sig med de valg, man selv traf dengang.

Det er dog undtagelsen, for langt de fleste er jo kommet for at holde ferie! Og som sagt tegner sommeren på alle måder lovende.

Ja, intet tyder ved sæsonens start på, at den skal blive den mest dramatiske i hotellets historie. Og at der indtræffer en række begivenheder, der pludselig truer selve det lille hotels fremtid.

Sæsonens ni afsnit byder på et gensyn med alle dem, seerne kender så godt, men derudover dukker gamle kendinge op, ligesom nye gæster flytter ind, siger skaberne og forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

I tiende sæson bliver der gensyn med blandt andre Kitty Hansen, der spilles af Andrea Øst Birkkjær, og Martha, der spilles af Ena Spottag. Rosalinde Mynster vil også være tilbage i sin rolle som Fie.

Nye karakterer og tyskerne i sæson 10 af Badehotellet

Badehotellet John Henry Seerup og Ellinor
John Henry Seerup og Ellinor Foto: Mike Kollöffel/TV 2.

John Henry Seerup og Ellinor

Seerup (Olaf Johannessen) kommer fra små kår i det nordjyske, men emigrerede til USA for 33 år siden. Her har han gjort stor karriere som byggematador i Wisconsin og har giftet sig med guvernørens datter, Ellinor (Stephanie Hayes). Denne sommer kommer han for første gang tilbage til Danmark for at deltage i Rebildfesten og bliver slået af, hvor meget han har savnet sit fødeland. Han må hente sin hustru med over og dele det hele med hende. Men Ellinor er ikke sådan at imponere.

Badehotellet Lily og Trine
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Lily og Trine

Lily (Hannah Gass Sibbesen) og Trine (Kamille Wenneberg) er hotellets nye, unge stuepiger. Lily er usikker og genert og bliver helt ulykkelig over den mindste kritik fra gæsterne, mens Trine er ligefrem og uforfærdet med et lille oprør over for gæsternes selvoptagethed. De kendte ikke hinanden, før de fik arbejde på hotellet, men falder straks i hak og skaber hurtigt deres eget lille rum, hvor de kan fjolle uforstyrret. Sommeren bliver en personlig rejse for begge piger på hver sin måde.

Badehotellet Direktør Konradsen
Direktør Konradsen Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Direktør Konradsen

Så toner han endelig frem i egen høje person, selveste direktør Konradsen (Henning Jensen) fra Det Kongelige Teater. En mand, vi kun har hørt om, når Weyse har haft småproblemer med arbejdet. Men denne gang er det alvor. Nu vil direktør Konradsen gerne have at vide, hvad Weyse har gjort ved instruktøren Arthur Bonderose, der er kommet på nervesanatorium, så han ikke kan iscenesætte den næste forestilling. At Weyse selv overtager instruktionen, beroliger på ingen måde direktør Konradsen, der fortryder, han er blevet på posten så længe og kun holdes oppe af beroligende kamferdråber.

Tulle Thøgersen
Tulle Thøgersen Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Tulle Thøgersen

Tulle (Lone Bøgh Rødbroe) er hotellets nye rulle- og vaskekone. Hun er gift med Thøger, en lokal fisker som er næstformand i sognerådet. Da hendes mand møder modstand, fordi han solgte lidt rigeligt fisk til tyskerne under krigen, udfordrer det Tulles position i lokalsamfundet og gør hende til en modstander af hotellet.

Badehotellet Dommer Kiessling og husbestyrerinden
Dommer Kiessling og husbestyrerinden Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Dommer Kiessling og husbestyrerinden

Uwes far, dommer Kiessling (Horst Günter Marx), lever alene med sin husbestyrerinde i det store hus i Blankenese i Hamborgs udkant, der i modsætning til selve byen står uskadt efter de allieredes bombardementer. Men er huset intakt, er den gamle dommer selv nedbrudt af sorg over, at Uwe har slået hånden af ham, fordi han støttede nazisterne under krigen. Kan Amanda og Frida gøre noget ved det?

Den trofaste Ursula (Karla Trippel) savner Uwe lige så meget som hans far. Sidste år udvirkede hun, at Amanda fik oplysninger om, hvor hun kunne lede efter Uwe, men kommer hun nogensinde til at se ham igen?

Badehotellet Konrad Fuchs
Konrad Fuchs
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Konrad Fuchs

Den tyske oberst Fuchs (Joachim Kappl), som vi mødte under krigen, er en ræv med mange udgange. På forunderlig vis er det lykkedes ham at undslippe retsforfølgelse ved at komme til Schweiz. Nu prøver han at redde sin tabte formue tilbage.

Har samlet danskerne

Da danskerne 30. december 2013 første gang stiftede bekendtskab med Andersens Badehotel og gæster og personale, skrev vi sommeren 1928. Siden har vi gennem 55 episoder fulgt med i historien om det lille hotel og alle de elskede karakterer.

Den seneste sæson (9) er blevet set af flere end 1,8 millioner seere i gennemsnit på tværs af lineær og on-demand (inkl. genudsendelser) i første halvår af 2022.

’Badehotellet’ sæson 10 er som de foregående ni sæsoner skabt og skrevet af forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe. Fabian Wullenweber har instrueret, og serien er produceret for SF FILM PRODUCTION i co-produktion med NITRAT FILM og THORSBOE & LUNDBLAD.

Maden i Sæson 10 af Badehotellet

Episode 1: Frikadeller, æbleskiver – ærter og grøntsager
Episode 2: Jordbær, leverpostej – daphnesuppe, hornfisk i dildsovs, omelet med syltetøj
Episode 3: Hybensuppe, ovnbagt torsk med bacon, kabinetbudding.
Episode 4: Sildesalat.
Episode 5: Krustader med rejer og asparges, lammekølle med grøntsager og myntesovs. Valnøddeis.
Episode 6: Fiskefarsrouletter, fasaner, flødepandekager.
Episode 7: Alt hvad hjertet kan begære af charcuterivarer. Diverse pølser, pålæg, hjemmelavet leverpostej med sky og rødbeder, dertil fjordrejer, sild, fiskefileter, øl og snaps.
Episode 8: Brombærtærte og flødeskum. Omelet.
Episode 9: Rødspætter, rabarberkage. Festmiddag: Hummersuppe, dyreryg med tyttebær, jordbæris.

 

Musikken i Badehotellet Sæson 10

”Skuld gammel venskab rejn forgo”, 1927, Jeppe Aakjærs gendigtning af Robert Burns’ ”Auld lang syne” – Weyse

”There’s No Business Like Show Business” (musicalen “Annie Get Your Gun”, Dorothy og Herbert Fields, 1946) – Weyse og Kitty

”Der staar et Slot i Vesterled”, B.S. Ingemann og C.E.F. Weyse, 1838 – Otilia

“24 røvere”, James Young/Leo Mathiesen, 1944 – Weyse og Madsen

“A Kiss to Build a Dream on”, Bert Kalmar, Harry Ruby and Oscar Hammerstein II, 1935 – Weyse

“(I Love You) For Sentimental Reasons”, Ivory “Deek” Watson/William “Pat” Best, 1945 – (Nat King Coles version) – Weyse

“The parting glass” traditionel skotsk sang – Weyse

“Gå med i lunden” (sunget af Liva Weel i filmen “Odds 777”, 1932, Børge og Arvid Müller/ Kai Normann Andersen.) – pigerne synger

“If you want the rainbow” (Mort Dixon, Oscar Levant, Billy Rose, 1928, i Lee Morse’s version) – Weyse

“Yes, sir that’s my baby”, Walter Donaldsson/Gus Kahn, 1925 – Weyse

 

Cast i Badehotellet Sæson 10

Amanda

Amalie Dollerup
Georg og Therese Madsen Lars Ranthe og Anne Louise Hassing
Edward og Helene Weyse Jens Jacob Tychsen og Cecilie Stenspil
Alice Frigh Anette Støvelbæk
Hjalmar Aurland Peter Hesse Overgaard
Otilia Merethe Mærkedahl
Valter og Edith Simon Stenspil og Ulla Vejby
Martha Ena Spottag
Molly Bodil Jørgensen
Morten Morten Hemmingsen
Uwe Anton Rubtsov
Fru Fjeldsø Birthe Neumann
Lydia Vetterstrøm Plough Sonja Oppenhagen
Grev Ditmar Mads Wille
Philip Dupont Sigurd le Dous
Mitzi Anne Bergfeld
Grevinde Anne-Grethe Benedikte Hansen
Kitty Hansen Andrea Øst Birkkjær
Fie Rosalinde Mynster
August Molin Søren Sætter-Lassen
Bent Ødegaard Andersen Jens Jørn Spottag
John Henry Seerup og Ellinor Olaf Johannessen og Stephanie Hayes
Lily og Trine Hannah Gass Sibbesen og Kamille Wenneberg
Direktør Konradsen Henning Jensen
Tulle Thøgersen Lone Bøgh Rødbroe
Dommer Kiessling Horst Günther Marx
Husbestyrerinden  Karla Trippel
Oberst Konrad Fuchs Joachim Kappl
Jo færre jo bedre dyr
3 mar 2024
20:45

Jo færre jo bedre

Underholdning
Læs omtale

Sebastian Klein, Bengt Holst, Anders Kofoed, Lene Sanderhoff, Vicki Knudsen og Bjørli Lehrmann stiller op i en særlig udgave, hvor alt handler om dyr. De er sande dyreeksperter, men kommer også lidt på udebane, når det eksempelvis handler om musikdyr, sportsdyr og kendtes kæledyr.

onsdag 6. marts
AI - en fremmed i familien TV 2 Play
6 mar 2024
06:01
Læs omtale

Kunstig intelligens er kommet på alles læber, men hvad kan den egentlig bruges til? Det finder vi ud af, når en helt almindelig familie skal bruge kunstig intelligens så meget som muligt i deres hverdag gennem 14 dage. Men teknologien kan også misbruges – så hvordan reagerer familien, når de pludselig ser sig selv i en nyhedsudsendelse, de aldrig har deltaget i?

søndag 10. marts
Oscars 2024 TV 2
10 mar 2024
22:05

Oscar 2024 på TV 2

TV 2
Underholdning
Læs omtale

Du kan se højdepunkter på DR2 mandag aften (11. marts) fra kl. 21:00.

Igen her i 2024 kan du følge Oscar festen direkte på TV 2. TV 2s filmeksperter er med hele natten, mens Abdel Aziz Mahmoud dækker begivenheden live i Hollywood.

Den danske kortfilm ‘Ridder Lykke’ af instruktør Lasse Lyskjær Noer er nomineret i kategorien ’Bedste live-action kortfilm’. Christopher Nolans storfilm om atombombens oprindelse, ’Oppenheimer’, er nomineret til hele 13 priser, og det bliver spændende at se, hvor mange den vinder.

I år bliver de gyldne statuetter uddelt for 96. gang, og Jimmy Kimmel er vært for fjerde gang. Det hele foregår i det glamourøse Dolby Theatre i Hollywood.

Sådan sender TV 2 fra Oscar 2024

22.05 Oscar 2024: Og de nominerede er – direkte

Værterne Michèle Bellaiche og Jesper Steinmetz byder velkommen til en stor aften i filmens og modens tegn. Her vil de, sammen med Abdel Aziz Mahmoud på den røde løber i Hollywood og filmeksperterne Sarah Iben Almbjerg og Birgitte Hjort Sørensen i studiet, kigge nærmere på, hvad vi skal forvente os af årets Oscarfest.

23.30 Oscar 2024: Den røde løber – direkte

Nu begynder alle de berømte stjerner at ankomme til årets glamourøse Oscar-uddeling i Hollywood, Los Angeles. De er iført deres pæneste skrud, og de danske værter samt modeeksperterne Julia Lahme, Uffe Buchard og Emili Sindlev vil fra det festlige Oscar-studie føre seerne sikkert gennem begivenhederne. Sammen vil de kommentere på stjernernes kjoler, styling, skønhed og glamour.

00.00 Oscar 2024 – Showet

Jimmy Kimmel er vært for fjerde gang. Det hele foregår i det glamourøse Dolby Theatre i Hollywood

03.30 Oscar 2024: Vinderne er….

TV 2 følger op på årets Oscar-uddeling med optagelser fra efterfesterne og ser interviews med stjernerne.

tirsdag 12. marts
Vandkant til salg Sæson 5
12 mar 2024
20:40

Vandkant til salg – Sæson 5

TV 2 Fri
Underholdning | Ny Sæson
Læs omtale

Ejendomsmæglerne Adam Schnack, Lars og Farnaz Elbæk, Morten Skovholm, Jonna Harbo, Jette Gudiksen, Ronnie Calundan samt Peter og Therese Askholm vender alle tilbage med nogle af Danmarks enestående og imponerende vandkantsboliger, der er klar til salg.

onsdag 13. marts
Et helvedes børnehjem TV 2
13 mar 2024
20:40

Et helvedes børnehjem

TV 2
Dokumentar
Læs omtale

Et helvedes børnehjem er titlen på en ny TV 2 Dokumentar der gennem to afsnit tegner et rystende billede af døgninstitutionen Nexus, hvor børn i årevis er blevet udsat for vold og magt af voksne. Det erkender flere tidligere ansatte, der nu står frem.

TV 2 Dokumentar har talt med 34 tidligere anbragte børn og 21 tidligere ansatte. Samlet tegnes et rystende billede.

17-årige Gustav bliver med stor kraft smidt til jorden. Det er to ansatte på børnehjemmet, hvor Gustav er blevet anbragt, der står over ham og giver ham den hårdhændede behandling. Dermed altså to af de voksne, der skulle være med til at passe på ham.

Den ene voksne tildeler et spark og et tramp rettet mod Gustavs hoved, mens han holdes mod jorden af den anden.

Men Gustav står ikke alene med sin voldsomme oplevelse på institutionen. I den nye TV 2-dokumentar i to afsnit ‘Et helvedes børnehjem’ er der flere beretninger fra tidligere anbragte børn.

– Jeg husker det bare som et helvede. Jeg var meget ked af det, siger ‘Mikhail’, som var 14 år og frivilligt anbragt, da han boede på Nexus.

I alt har holdet bag dokumentaren talt med 34 tidligere anbragte børn fra institutionen. Ud af dem fortæller 31 om en hverdag præget af omsorgssvigt, unødige magtanvendelser og voldelig adfærd fra nogle af de ansatte. De tre resterende fortæller, at de har været glade for stedet, men bekræfter, at der var ‘en hård konsekvenspædagogik’.

Den konkrete hændelse med Gustav fandt sted i juni 2022. Den ene voksne tildelte den 17-årige anbragte dreng et voldsomt spark i hovedet. Episoden var blevet fanget på stedets overvågningskamera. Det blev til en sag for retten, hvor den ene ansatte blev frikendt. Den anden blev frikendt for grov vold, men dømt for simpel vold for at sparke Gustav i ansigtet. Sagen er nu anket til landsretten.

– Jeg vil i hvert fald ikke mene, at det der var en magtanvendelse. Det var et overfald. Og det er pædagoger, der skal give mig omsorg. De skal ikke slå og sparke på mig, vel, siger Gustav i dokumentaren.

De ansatte står frem
Ud over børnene har TV 2 Dokumentar talt med 21 tidligere ansatte, hvoraf flere står frem i dokumentaren og erkender, at der var en voldsom kultur, som de selv har været en del af. Ledelsen på Nexus var, ifølge de tidligere ansatte, fuldt vidende om den voldelige adfærd og brugen af unødige magtanvendelser.

– Vi fik at vide, at magtanvendelserne gerne måtte gøre ondt, fortæller Martin, der er tidligere ansat.

Ifølge de tidligere ansatte blev de ligefrem opfordret til at bruge unødig magt.

– Jeg fik ros hver gang, jeg havde lavet en magtanvendelse, siger Martin.

Flere fortæller samtidig, at unødige magtanvendelser er blevet fortiet eller manipuleret, så de fremstår pænere, når de er blevet indberettet til myndighederne.

I ‘Et helvedes børnehjem’ møder de tidligere ansatte også nogle af de børn, som de selv erkender at have svigtet. De voksne har dårlig samvittighed over det, de har været med til at udsætte børnene for, og vil sige undskyld.

“En kultur, der er kørt helt af sporet”
Udsagnene om den voldelige adfærd og brug af unødig magt understøttes af aktindsigter, som TV 2 Dokumentar har fået. En aktindsigt viser, at personalet på Nexus i perioden fra 2015 til 2022 har lavet 1365 magtanvendelser. Det svarer til, at der er anvendt magt tæt på hver anden dag året rundt.

Tilsynsrapporter viser, at socialtilsynet har været opmærksomme på problemet. I en periode over flere år påpeger Socialtilsyn Hovedstaden, at antallet af magtanvendelser på Nexus er for højt. I 2019 skriver tilsynet direkte, at ”medarbejderne i flere tilfælde optræder konfliktoptrappende, og at fysiske magtanvendelser synes at få en karakter af at være opdragende eller nærmest straffende …”

Advokat Mads Pramming har ført mange socialsager, hvor døgninstitutioner er involveret, blandt andet Godhavn-sagen. Efter at have fået forelagt de tidligere ansatte og anbragte børns udsagn, samt TV 2 Dokumentars oplysninger, siger han:

– Jeg ser mange rigtig alvorlige og grimme sager, og den her sag, synes jeg, har en ekstra dimension, fordi det virker som om, at det er en kultur, der er kørt helt af sporet.

Han understreger, at uberettiget brug af magt er ulovlig, og mener, at der i denne sag er tale om et stort myndighedssvigt.

Døgninstitutionen Nexus blev etableret i 2009 og er ejet af Københavns Kommune. Stedet har over tid huset børn, der er kriminelle eller kriminalitetstruede, og sårbare børn med diagnoser eller mistrivsel. Der er også børn, der er anbragt, fordi forældrene har for store udfordringer.

Københavns Kommune og Socialtilsynet er gentagne gange blevet advaret om kritiske forhold på Nexus. Anbragte børn har blandt andet tidligere forsøgt at råbe op om, at noget er helt galt.

TV 2 Dokumentar har forelagt oplysningerne i dokumentaren for den ansvarlige leder på Nexus, for Københavns Kommune og for Socialtilsynet. Ingen har ønsket at medvirke i dokumentaren.

Den daværende ansvarlige leder på Nexus afviser skriftligt de anklager, der kommer frem.

‘Et helvedes børnehjem’ får premiere på TV 2 Play og TV 2 13. marts.

lørdag 16. marts
Stormester en chance til
16 mar 2024
20:00

Stormester – en chance til

TV 2
Underholdning
Læs omtale

Fem tidligere ’Stormester’-deltagere får en chance for at råde bod på alt det, der gik galt, første gang de var med i ’Stormester’, når TV 2 og TV 2 Play sender en taber-special på fire afsnit med start engang i marts 2024.

Deltagerne er: Jacob Tårnhøj, Linda P, Thomas Warberg, Eva Jin og Sofie Jo Kaufmanas – og selvfølgelig stormester Lasse Rimmer og assistent Mark Le Fevre.

mandag 18. marts
Først til verdens ende TV 2 Play
18 mar 2024
20:00

Først til verdens ende – Sæson 4

TV 2
Underholdning | Ny Sæson
Læs omtale

Først til verdens ende er tilbage på TV 2 med sin fjerde sæson. En håndfuld danske par tager igen på et ekstraordinært eventyr på land og til vands, gennem anderledes kulturer, enorme metropoler og ufremkommelige jungler. Det par, der kommer først i mål, vinder en kvart million kroner.

I fjerde sæson af ‘Først til verdens ende’ drager fem par på tværs af klodens største og mest folkerige kontinent – Asien. Ræset begynder i Tokyo, og foran parrene venter mere end 40 dages rejse 14.000 kilometer sydpå mod eventyrlige Bali i Indonesien – helt uden at flyve. Med sig har deltagerne kun kontanter og verdenskort, og på første etape sætter de kursen mod Sydkoreas hovedstad, Seoul.

Vi følger parrene på deres vilde tur over 10 programmer.

Det par, der kommer først i mål, vinder en kvart million kroner.

Først til Verdens Ende 2024 deltagere

Emilie og Nadine

Først til verdens ende 2024 Emilie og Nadine
Nadine og Emilie fra Rødt hold.
Foto: Philip Engsig / Strong Productions / TV 2

Emilie og Nadine, på henholdsvis 25 og 26 år, er tætte veninder, der knyttede bånd, da de begge studerede Internationale Studier i København. De har deres rødder i Albertslund og Tingbjerg lige uden for hovedstaden og er store familiemennesker. De er lige blevet færdiguddannede fra deres studie og drømmer nu om at tage en pause fra den danske dagligdag for at udfordre hinanden på alle parametre – og ultimativt skabe et endnu tættere venskab.

Holdfarve: Rød.

Martin og Sebastian

Først til verdens ende 2024 Martin og Sebastian
Martin og Sebastian fra Grønt hold.
Foto: Philip Engsig / Strong Productions / TV 2

Martin og Sebastian, henholdsvis 29 og 31 år, er begge fotografer, der dannede et venskab for seks år siden under deres uddannelse i Viborg. De to venner er meget berejste og deler en fælles passion for deres arbejde. Mens Martin er far til en treårig datter, befinder Sebastian sig på et punkt i livet, hvor han måske snart skal træde ind i rollen som far.

Holdfarve: Grøn.

Mariam og Malik

Først til verdens ende 2024 Malik og Miriam
Malik og Mariam fra Blåt hold.
Foto: Philip Engsig / Strong Productions / TV 2

Mariam, 43 år, er alenemor til Malik på 23 år. Malik, som er enebarn, har haft Mariams fulde opmærksomhed, siden han var to år, og de har opbygget et tæt bånd. Nu, hvor Malik er flyttet hjemmefra, står de over for nye udfordringer og et nyt kapitel i deres relation. De tager på et eventyr sammen, en oplevelse, de aldrig før har haft mulighed for.

Holdfarve: Blå.

Tea og Tilde

Først til verdens ende 2024 Tea og Tilde
Tea og Tilde fra Lilla hold.
Foto: Philip Engsig / Strong Productions / TV 2

Tea, 25 år, og Tilde, 23 år, er søstre med rødder i Elfenbenskysten. På trods af deres forskelle ønsker de at lære af hinandens styrker. Mens Tea er perfektionistisk, er Tilde mere impulsiv. De er tæt knyttet til deres mor, men har haft en turbulent barndom. Nu har de valgt at gribe muligheden for at udforske verden, fylde rygsækken med livsbekræftende oplevelser og erkende, at livet handler om mere end bare overlevelse.

Holdfarve: Lilla.

Michael og Mette

Først til verdens ende 2024 Michael og Mette
Michael og Mette fra Gult hold.
Foto: Philip Engsig / Strong Productions / TV 2

Michael og Mette, henholdsvis 53 og 37 år, har trods aldersforskellen fundet den dybe kærlighed. De har levet vidt forskellige liv, indtil de forelskede sig, og Michael har to børn fra et tidligere ægteskab. De bor på Frederiksberg, hvor Michael fungerer som mentor for krigsveteraner, mens Mette arbejder som sygeplejerske. Da de mødte hinanden sent i livet, har de masser af ting, de ønsker at opleve sammen, mens de stadig kan. Derfor begiver de sig nu ud på deres livs eventyr.

Holdfarve: Gul.

onsdag 27. marts
Christian Kjær dokumentar TV 2
27 mar 2024
20:40
Læs omtale

I en ny dokumentar, ‘Christian Kjærs sidste vilje’, der sendes på TV 2 og TV 2 Play 27. marts, har en journalist og filminstruktør fulgt forretningsmanden Christian Kjær gennem halvandet år.

Christian Kjær har i mange år gjort sig bemærket i den danske offentlighed. Først og fremmest som erhvervsmand og advokat med nær tilknytning til koncernen FLSmidth & Co. A/S, men derudover også som konservativ politiker, ven af kongehuset og tidligere kammerherre.

I dag står Christian Kjær dog ved en skillevej: Han er fyldt 80 år og er blevet ramt af Parkinsons sygdom. Derfor er hans liv ikke længere det samme, og han ved, at han ikke har mange år tilbage at leve i. Af samme grund har han et ønske om at få klarhed over sin formue, arv og sit eftermæle, fortæller han i den nye dokumentar, hvor også hans hustru, lægen Susan Astani-Kjær, medvirker.

– Jeg håbede virkelig, at vi havde mere tid til at have det sjovt, siger hun i dokumentaren.

Det er journalist og instruktør Ulrik E. E. Gutt-Nielsen, der står bag dokumentaren og har fulgt parret med et kamera gennem halvandet år af deres liv. Vi er både med ved renovering af et slot, på fisketur ved Skærbæk plantage og til stor, rund fødselsdagsfejring.

Indblik i tanker om den sidste tid

– Christian Kjær er et fascinerende menneske med en stærk historie. Programmet vil berøre mange facetter af Christian Kjær og Susan Astani-Kjærs liv og kommer blandt andet ind på deres ønsker omkring formuen og testamentet, samtidig med at vi får et indblik i, hvad Christian Kjær selv tænker om sin sygdom og sin sidste tid. Det er interessant at se og opleve, hvad der sker med os, når vi kigger tilbage på og reflekterer over vores egne liv på den måde, siger TV 2-redaktør Liv Michelsen.

I dokumentaren følger vi blandt andet parret på tur til Caribien, hvor klimaet skulle være bedre for Christian Kjær. Vi ser også, hvordan Susan Astani-Kjær tager sig af sin mand i deres forskellige hjem.

– Dokumentaren vil forhåbentlig også give et indblik i, hvordan Susan Astani-Kjær og Christian Kjær lever sammen som par, hvilken modstand de af og til møder, og hvordan de håndterer den. For det er udfordrende at leve med Parkinsons sygdom, og det får Christian Kjær også sat ord på i dokumentaren, siger Liv Michelsen.

Sport højdepunkter i marts 2024 på TV 2 Play

I marts starter cykelåret rigtigt på TV 2 Play – og der er masser at se frem til. Fra 3.-10. marts er det tid til forårsbebuderen – løbet mod solen – Paris-Nice. Desuden byder marts på Catalonien Rundt fra 18.-24. marts, Gengt-Wevelgem 24. marts og endelig den første rigtige forårsklassiker Flandern Rundt 31. marts.

Britbox premierer på TV 2 Play i marts 2024

Filtrér oversigten

onsdag 6. marts
Almas not normal
6 mar 2024
00:04

Alma’s not normal

Serie | Komedie | 7.9 | 2020–
Læs omtale

Efter et nyligt brud forsøger Alma at få sit liv tilbage på sporet – men uden job, kvalifikationer og med en lang, rebelsk forhistorie bliver det ikke let. I mellemtiden er hendes heroinafhængige mor blevet tvangsindlagt for brandstiftelse, og hendes selvdestruktive bedstemor, Joan, vil ikke have noget med det at gøre. Alma’s Not Normal hylder kvinder, der kommer fra trange kår, og som stadig formår at følge deres drømme.

Medvirkende er Sophie Willan (Time), Jayde Adams (The Outlaws) og Lorraine Ashbourne (Sherwood).

Us: Trailer | BBC Trailers
6 mar 2024
00:04

Us

Serie | Drama | 7.4 | 2020
Læs omtale

Connie og Douglas er klar til at tage på en længere rundrejse gennem Europa. Det er deres sidste familieferie inden parrets eneste søn, Albie, starter på universitetet. Men kun få dage før afrejse meddeler Connie, at hun vil skilles. Alligevel fortsætter de turen gennem Europas smukkeste byer – fra Amsterdam og Paris til Venedig og Barcelona. Douglas ser turen som sin sidste mulighed for at vinde Connie tilbage og for at forbedre sit udfordrende forhold til sin teenagesøn. Når kærligheden tager en omvej – vil Douglas få sit ægteskab tilbage på sporet?

En rørende og humoristisk fortælling om familien Petersen, som man følger på deres ferie gennem Europa. På turen forsøger Douglas, som er faderen, at genvinde sin hustru Connies kærlighed. På samme tid ønsker han at forsone sig med parrets søn, Albie. Tom Hollander (Baptise), Saskia Reeves (Luther) og Sofie Gråbøl (Forbrydelsen) spiller hovedrollerne i filmen.

torsdag 7. marts
Assasains C More
7 mar 2024
01:00

Assasains

Dokumentar | 7.5 | 2020
Læs omtale

Amerikansk dokumentar om et politisk giftmord. I 2017 blev Kim Jong-Nam, broderen til Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, myrdet i Kuala Lumpurs lufthavn, da to kvinder smurte nervegift i ansigtet på ham. Kvinderne blev straks arresteret af det lokale politi. Her hævdede de, at de troede, de medvirkede i optagelserne af et underholdningsprogram. Var de lejemordere eller brikker i et politisk spil?

Joan Baez: I am a Noise C More
7 mar 2024
01:00

Joan Baez: I am a Noise

Dokumentar | 7.0 | 2023
Læs omtale

Et intimt portræt af den legendariske folkesanger og aktivist Joan Baez. Dokumentaren følger Baez på afskedsturnéen og dykker ned i hendes unikke arkiv af videoer, dagbøger og lydindspilninger. Baez fortæller åbent om alt fra musikken til arbejdet i borgerrettighedsbevægelsen med Martin Luther King, men også om sin kamp mod psykisk sygdom og en hjerteskærende romance med en ung Bob Dylan.

fredag 8. marts
Hightown | Season 3 Official Trailer | STARZ
8 mar 2024
01:00

Hightown – Sæson 3

Serie | Drama Krimi | Ny Sæson | 6.8 | 2020–
Læs omtale

I tredje sæson af Hightown møder vi igen delstatsbetjenten Jackie Quiñones. Hun er ikke længere ædru og er suspenderet fra arbejdet, men det afholder hende ikke fra at begive sig ind i underverdenen på Cape Cod for at finde forsvundne prostituerede. Samtidig fokuserer hendes kolleger Ray Abruzzo og Alan Santille på at få fat i narkosyndikatet, som opererer på det idylliske feriested.

onsdag 13. marts
SUNTRAP, a Seven Islands Film Service Production on Gran Canaria
13 mar 2024
00:04

Suntrap

Serie | Komedie | 5.6 | 2015
Læs omtale

Woody er en mester i forklædning – verdens nummer ét undercover-reporter. Men da hans korrupte redaktør afslører hans skjulte identitet, er han tvunget til at flygte. Uden et sted at tage hen flygter Woody i forsøget på at finde sin tidligere mentor, Brutus, der er taget til udlandet for at drive en bar på en solrig ø i Spanien. I starten er han mindre begejstret for at se sin problemskabende protegé, men Brutus indser hurtigt, at han kan bruge Woody til en række efterforskninger rundt på øen. Ved at antage et svimlende udvalg af overdrevne personaer, løber Woody ringe omkring de lokale. Uanset om det handler om at finde en papegøje med en værdifuld hemmelighed eller tager tage hævn over en hypnotisør – ingen udfordringer er for besynderlige. Og Woody er sikker på at efterlade et spor af kaos i kølvandet på sine handlinger.

torsdag 14. marts
The Stones and Brian Jones C More
14 mar 2024
01:00
Læs omtale

Britisk dokumentar om Brian Jones, som grundlagde The Rolling Stones i 1962 og var bandets leder i den første periode. Men efterhånden tog Mick Jagger og Keith Richards over som sangskrivere, og Jones eskalerende misbrug betød, at han måtte forlade bandet i 1969. Han druknede i sin swimmingpool en måned senere, 27 år gammel. Instruktør er Nick Broomfield (Biggie & Tupac og Kurt and Courtney).

onsdag 20. marts
ONE OF US Season 1 TRAILER (2016) BBC Mini-Series
20 mar 2024
00:04

One of Us

Serie | Drama | 7.0 | 2016
Læs omtale

One of Us er et stort firedelt drama skrevet af forfatterne til The Missing, Jack og Harry Williams.

Grace Douglas og Adam Elliot voksede op sammen i det fjerntliggende Skotland. De er nygifte og fulde af håb for fremtiden – lige indtil et brutalt mord frarøver dem livet. Deres familier er meget forskellige, men raseri og sorg tvinger dem sammen. En dag møder familierne manden, der dræbte Grace og Adam, og de står nu over for en beslutning, der vil få fatale konsekvenser for dem alle. Når de snubler ned ad den sti, de har valgt, bliver sandhed og moralitet uklar. Døden af Grace og Adam er blot starten på denne farlige rejse, en der vil sno og dreje sig indtil sin ødelæggende afslutning. Grace og Adams død er kun begyndelsen på denne farlige rejse, som vil ændre sig lige indtil sin egen ødelæggende afslutning.

Medvirkende er Juliet Stevenson (Truly, Madly, Deeply), Laura Fraser (Breaking Bad), Joanna Vanderham (Crime) og John Lynch (Best).

TRACES Series | Season 2 Original Trailer (HD) BritBox
20 mar 2024
00:04

Traces – Sæson 2

Serie | Krimi Thriller | Ny Sæson | 7.0 | 2019–2022
Læs omtale

Traces er tilbage med en ny sæson (sæson 2), som foregår i et retsmedicinsk laboratorium i Dundee.

Følelserne sidder uden på tøjet i mødet med den anmelderroste krimiserie, der nu er tilbage med sæson 2. Sæsonens indhold er baseret på en idé af bestsellerforfatteren Val McDermid. Laboratorieassistent, Emma Hedges, er i denne sæson ved at uddanne sig til retsmedicinsk kemiker, og hun er på nippet til at få opklaret sin mors død. Imens skal Daniel afgive vidnesbyrd mod sin far. Kan Emma og Daniels forhold klare presset? I mellemtiden efterforsker Sarah Gordon og Kathy Torrance en dødbringende bombning. Hjemmelavede bomber eksploderer rundt omkring i Dundee – men vil holdet nå at finde frem til bombemanden, inden deres identitet går op i røg?

Molly Windsor (Three Girls), Laura Fraser (Breaking Bad) og Martin Compston (Line of Duty) spiller hovedrollerne i denne sæson.

onsdag 27. marts
Mr Bates vs The Post Office | Coming soon to ITV1 and ITVX | ITV
27 mar 2024
00:04

Mr. Bates vs The Post Office

Serie | Drama | Seriepremiere | 8.7 | 2024
Læs omtale

Mr Bates vs Post Office er et nyt drama, som fortæller historien om en af de største retfærdighedssvigt i britisk retshistorie. Og demonstrerer, hvordan en tv-serie kan fremme forandring. Med BAFTA-prisvindende Toby Jones (Tinker Tailor Soldier Spy) i hovedrollen.

Hundreder af uskyldige underpostmestre og postmestre blev uretmæssigt anklaget for tyveri, svindel og falsk bogføring på grund af et defekt IT-system. Mange af de forurettede arbejdere blev retsforfulgt, nogle blev fængslet for forbrydelser, de aldrig begik, og deres liv blev uopretteligt beskadiget af skandalen.

Skuespillere: Toby Jones (Tinker Tailor Soldier Spy), Monica Dolan (The Thief, His Wife and The Canoe), Julie Hesmondhalgh (The Pact), Alex Jennings (This Is Going to Hurt), Ian Hart (The Responder), Lia Williams (The Crown), Will Mellor (Coronation Street), Clare Calbraith (Grace), Shaun Dooley (Gentleman Jack), Amit Shah (Happy Valley), Lesley Nicol (Downton Abbey), Adam James (The Suspect) og Katherine Kelly (Bloods).

THE SPLIT | Official Trailer [HD] | Now Streaming
27 mar 2024
00:04

The Split – Sæson 1-3

Serie | Drama | Komplet Serie | 7.9 | 2018–2022
Læs omtale

Hannah Defoe er en dygtig skilsmisseadvokat. Sammen med sin mor, Ruth, og sin egenrådige søster, Nina, behandler hun sager for Londons mest velhavende og kendte borgere. Da Hannah forlader familievirksomheden for at slutte sig til et konkurrerende firma, får hun uventet kontakt til en flamme fra sin fortid og begynder at sætte spørgsmålstegn ved sit eget ægteskab. Som advokat får Hannah altid, hvad hun vil have fra sine klienter – men kan hun selv få det, hun vil have?

Skuespillere: Nicola Walker (Unforgotten), Annabel Scholey (Being Human), Fiona Button (Lip Service), Deborah Findlay (The Lady in the Van), Stephen Mangan (Episodes), Anthony Head (Buffy the Vampire Slayer).

fredag 29. marts
ETT SISTA RACE - Officiell Trailer - Biopremiär på juldagen!
29 mar 2024
01:00

Et Sidste Ræs

Film | Action Komedie | 2023
Læs omtale

Streetracinglegenden Dennis vil starte et nyt liv efter at have være fraværende det meste af sin 16-årige datter Hannas opvækst. Da han hører, at Hanna skal deltage i et løb med sin nye kæreste Charlie, tager han og ekskonen Tove på en rejse for at stoppe hende. Det bliver starten på et hæsblæsende sidste race igennem Sverige. Stjernespækket actionkomedie baseret på den norske succes Børning.

I samme kategori

Back to top button