Antenne-TV

Ny kampagne fra DR skal hindre sorte skærme

DR kampagne MPEG-4 sort skærm
Hammerslagsværten informerer om ny tv-standard

Som et led i den politiske aftale bag medieforliget 2010-2014 skal alt frit tilgængeligt tv fra den 11. januar 2012 sendes i det såkaldte MPEG4-format.

Det digitale MPEG4-format er en teknologisk landvinding, der giver større kapacitet på sendenettet, plads til flere kanaler og mulighed for bedre billedkvalitet. Men det betyder også, at man bør tjekke, om ens eget tv-udstyr er klar til det nye signal – ellers kan man risikere, at fjernsynet går i sort fra den 11. januar.

Netop risikoen for ”sort skærm” er baggrunden for, at DR i en ny oplysningskampagne med Peter Ingemann i spidsen sætter spot på, hvad man skal gøre for at undgå sort skærm.  

Med sin vanlige lune stil vil Ingemann via tv-spots og flyers hjælpe seerne med, hvad man skal gøre, hvis man vil undgå sort skærm.

Ser du tv via antenne?
Problemet med sort skærm vil kun kunne opstå for dem, der ser tv via antenne og typisk har et ældre tv-apparat. Hvis man derimod ser fjernsyn via kabel-tv, parabol eller internet, kan man se tv, som man plejer og skal ikke foretage sig noget.

”Det afgørende er, om man ser fjernsyn via antenne eller ej. Hvis man ser fjernsyn via egen antenne eller antenneforening, risikerer man sort skærm, medmindre man forinden har sikret sig, at fjernsynet kan modtage det digitale MPEG4-signal, eller at man har en digital modtagerboks, der kan,” forklarer Carsten Corneliussen, der er specialkonsulent i DR med ansvar for DRs brancherelationer og distributionsmarkedet.  

Hvad med det ekstra tv?
DR regner med, at op imod 225.000 husstande risikerer sort skærm den 11. januar – hvis de vel at mærke ikke sørger for at få opdateret deres tv-udstyr inden da.

Men også de mange, som har parkeret deres gamle fjernsyn i børneværelset, sommerhuset eller campingvognen, skal spidse ører. For også her er adgangsbilletten et nyere tv med indbygget MPEG4-modtager eller en separat modtagerboks tilsluttet det gamle analoge fjernsyn.

Så hvis man alligevel er i sommerhuset for at gøre det vinterklart eller bruger efterårsferien i campingvognen, er det en god idé at tjekke tv’et, så man også kan se levende billeder næste år.

DR har foruden information i tv-spot og foldere allieret sig med ældrechefer i landets kommuner, med biblioteker og med relevante interesseorganisationer, som skal hjælpe med at få budskabet ud.

Hjælp dig selv og andre
”Al den snak om MPEG-formater, modtagebokse og antenner kommer let til at lyde meget teknisk. Derfor er det vores mål med kampagnen at fortælle seerne, at det faktisk blot drejer sig om at sikre sig, man har det rigtige udstyr at se tv med – og at det ikke er så kompliceret endda. Især ikke hvis vi hjælper hinanden med at blive klar i god tid før den 11. januar,” siger Carsten Corneliussen.  

Kampagnen starter på mandag den 17. oktober.

Fakta: Hvem risikerer sort skærm?

  • Hvis man ser fjernsyn via almindelig antenne eller antenneforening, skal man tjekke, om ens fjernsyn kan modtage MPEG4 (det kan de fleste nye fladskærme).
  • Er ens fjernsyn af ældre dato, bør man sørge for, at ens digitale modtagerboks er en MPEG4-boks.
  • Hvis man allerede i dag kan se DR HD, behøver man ikke foretage sig noget.
  • Det behøver man heller ikke, hvis man ser fjernsyn via kabel-tv, parabol eller internet.
Kilde: DR

Læs også

I samme kategori

Back to top button
Close

Adblocker registreret

Kære besøgende, DIGITALT.TV er et énmandsforetagende, der er afhængigt af reklameindtægter for at kunne fortsætte driften. Jeg beder dig venligst om at deaktivere din Adblocker på denne side. Uden reklameindtægterne har jeg desværre ikke mulighed for at holde siden kørende. På forhånd tak for din forståelse og støtte. Webredaktør Bo Kjærgaard