Antenne-TV

MPEG 4 boks

I denne artikel får du et overblik over begrebet MPEG 4 boks i forhold til modtagelse via tv antenne og link til anmeldelser. MPEG 4 anvendes dog også i alle andre moderne kabel-tv eller parabol-tv bokse, men der er mest i forhold til terrestrisk tv, altså tv via almindelig tv antenne at MPEG 4 volder problemer.

MPEG 4 boksene afløser MPEG 2 boksene senest fra januar 2012

MPEG 4 boks er nødvendig fra januar 2012

Da det digitale sendenet blev etableret i 2009, var MPEG 2 den mest almindelige video standard til digitale tv signaler og derfor blev MPEG 2 og ikke MPEG 4 standarden valgt i forhold til at etablere et digital tv tilbud udsendt via sendemasterne rundt omkring i landet. Men MPEG 2 standarden giver ikke plads til nær så mange kanaler som MPEG 4 og allerede dengang blev det derfor besluttet at sendenettet skulle overgå fra MPEG 2 til MPEG 4 i 2012.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Købte du en tv boks eller en fladskærm med digital tuner tilbage i 2009 og et stykke tid derefter, kan du meget vel altså have et MPEG 2 tv/boks og dermed ikke længere benytte dit tv eller boks til at se tv når der skiftes til MPEG 4 i januar 2012. Du kan enkelt tjekke dette ved at se om du kan modtage DR HD via dit tv antenne signal i dag. Kan du ikke det så har du efter al sandsynlighed kun en MPEG 2 fladskærm eller tv boks. Læs artiklen: Test om dit udstyr er klar til 2012

mpeg4boksKøb af MPEG 4 boks – Hvad skal du kigge efter?

Undgå bokse der ikke kan modtage betalings-tv, med mindre du er helt sikker på at du kan undvære TV 2 Danmark. TV 2 bliver nemlig til en betalingskanal fra januar 2012. Læs artiklen TV 2 betaling 2012

DIGITALT.TV anbefaler derfor at din nye tv boks bør have indbygget kortlæser eller mulighed for udvidelse med et kortlæser modul. Alle Boxer godkendte tv bokse har en indbygget kortlæser. Vil du fremtidssikre dig så anbefaler DIGITALT.TV at du også sikrer dig, at den boks du køber har DVB-T2 tuner og understøtter CI+ standarden. 

MPEG-4 ingen garanti for HDTV

Ønsker du at modtage HDTV udover DR HD, så er det ikke nok at dit udstyr understøtter MPEG-4. Så skal du også sikre dig at udstyret har DVB-T2 og CI+ understøttelse. 

MPEG 4 boks – Læs anmeldelserne

DIGITALT.TV har testet en række MPEG bokse:

Læs også


I samme kategori

Back to top button