Antenne-TV

Boxer TV – værd at vide

TV fra Boxer er tv via almindelig tv-antenne. I denne artikel har DIGITALT.TV samlet en række information for dig, der måske overvejer eller er ny i forhold til Boxer TV.

Boxer værd at videBoxer TV-antenner og modtageforhold?

Modtagelse af Boxer TV kræver en tv-antenne.Typen af denne afhænger af dine lokale modtageforhold. Har du godt signal kan du måske nøjes med en indendørs stueantenne, men DIGITALT.TV anbefaler en udendørs antenne, såfremt du har nogen mulighed for dette eller en god kvalitets antenne under taget på loftet. Så højt som muligt giver ofte det bedste resultat.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Er eneste mulighed en indendørs stueantenne, så tjek din dækning på din adresse på hjemmesiden her, husk at vælg fanebladet Indendørs/stue-antenne.

Boxer TV-antenner

Du skal bruge en UHF-antenne og disse fås i flere forskellige udformninger. Fra traditionelle tv-antenner, runde eller flade antenner. Har du mulighed for en traditionel antenne så kan være det mest sikre valg. DIGITALT.TV benytter selv en Televes DAT-HD 45 samt en TELEVES PICOKOM 5605 forstærker, der giver signal selv i et krævende bycentrum miljø.

Har du allerede en UHF tv-antenne, så er der god mulighed for at denne kan benyttes, men bemærk at såfremt der er tale om en ældre installation, så kan der være gammelt udstyr såsom filtre og forstærkere, der ikke nødvendigvis fungerer optimalt med de frekvenser Boxer TV udsendes på.

Du kan altså risikere, at skulle have besøg af en antennemand for at få Boxer TV til at fungere optimalt på din adresse. Denne eventuelle udgift skal du selv påregne, det er ikke noget Boxer TV står for. Læs evt også artiklen Digitale TV Antenner – værd at vide

Hvordan fanger jeg Boxer TV signalerne på min antenne?

Udendørs tv-antenne

Har du en udendørs antenne så bør du i første omgang tjekke dækningskortet på http://www.boxertv.dk/kundeservice/Daekningskort/ og se hvor nærmeste sendemast er placeret og hvilken Boxer anbefaler du benytter. Så peger du din udendørs antenne i denne retning.

Har du flere mulige mastepositioner kan du med fordel afprøve dem begge for at finde den optimale. Giver den direkte vej ikke optimalt signal, så kan du prøve andre vinkler i bymæssig bebyggelse kan signalet reflektere fra f.eks. bygninger og tage så du får bedst signal af en “omvej”

Indendørs tv-antenne

Den optimale placering ved brug af en indendørs antenne kan du skulle eksperimentere en del med. Ofte giver en placering i vinduer i retning mod sendemasten et brugbart resultat. Men signalkvaliteten kan svinge meget.

Gode råd ved justering af antenne

Du kan oftest benytte dig af din digital modtagerboks eller fladskærms menu for at se signalkvalitet. Her kan du normalt se den aktuelle signalkvalitet og signalstyrke. Ofte angives det med farver f.eks. rød, når signalet er for dårligt til stabil modtagelse. Er der angivet en værdi BER skal denne stå stabilt til nul, for at du kan være sikker på stabil modtagelse.

Boxer’s TV-kanaler udsendes på 3 forskellige frekvenser, mens DR og regional-tv er fordelt på 2 andre. Kvaliteten af modtagelsen kan svinge fra frekvens til frekvens, så tjek signalkvaliteten på alle de TV kanaler du modtager, for at være sikker på optimal modtagelse.

Boxer TV – På tv eller med tv-boks?

Der er 2 muligheder for at modtager Boxer TV. Enten kan du modtage det direkte på en indbygget DVB-T2 tuner på dit fladskærms tv eller alternativt via en Boxer TV boks. Hvad der er det bedste for dig, er ofte individuelt. Det enkleste er direkte via digital tuneren i dit tv med tilsluttet kortlæser modul, mens tv-boksene kan tilbyde modtagelse på ældre tv eller ekstra muligheder som optagelse af tv.

Vælger du modtagelse via fladskærmens indbyggede digital tv tuner, så skal du desuden benytte et Boxer kortlæser modul for at afkode Boxer TV kanalerne.

På en Boxer godkendt ekstern tv boks, er der indbygget kortlæser, hvorfor du ikke behøver et kortlæser modul til denne.

Boxer TV og Satellit-tv på samme tv-boks?

Det er muligt at modtage både Boxer TV og satellit-tv fra egen parabolantenne på en enkelt tv-boks. Der findes nemlig enkelte tv-bokse både tunere indbygget til begge dele.

DIGITALT.TV har anmeldt MAXIMUM XO-4100 Combo og Macab ST-2300IP Combo i denne kategori. Begge disse er ikke Boxer godkendt, men kan ved hjælp af et Boxer kortlæser modul fint fungere med Boxer TV kanaler. Med disse har du altså, udover Boxer TV, mulighed for at modtage gratis kanaler eller betalings-tv fra Canal Digital via en parabolantenne tilsluttet boksen.

TV 2 via Boxer?

TV 2 blev 11. januar 2012 til en betalings-tv kanal. Kanalen udbydes via almindelig tv-antenne hos Boxer enten som en del af Boxers kanalpakker eller som enkelt kanal.

Hvis du har et tv med indbygget MPEG4 tuner, skal du bruge et Boxer TV-Modul. Hvis dit tv ikke har indbygget tuner, kan du vælge imellem en almindelig digital modtagerboks eller en harddiskoptager. Ønsker du mulighed for at se TV 2 i HD kvalitet skal det være et tv eller tv-boks med DVB-T2 tuner.

Boxer HDTV?

Boxer TV har et udvalg af HDTV kanaler men har ikke plads til så mange som de fleste øvrige tv-udbydere.

Disse kanaler giver dig en bedre billedkvalitet end med de almindelige udgaver.

Det kræver Boxer HDTV 

Via fladskærm:

  • TV med indbygget DVB-T2 tuner og mulighed for Boxer kortlæser modul. Behøver pt. ikke at være CI+ modul.DVB-T2 Boxer tv boks

Via tv-boks:

  • Boxer godkendt HDTV boks med DVB-T2 tuner
  • Eller en DVB-T2 boks med understøttelse  af et Boxer kortlæser modul

Du behøver ikke en speciel antenne til at modtage Boxer HDTV/DVB-T2 signaler. HDTV kræver ikke længere et tillægsabonnement.

Boxer godkendt – hvad betyder det?

Boxer godkendt udstyr er udstyr der er testet og godkendt til at fungere med Boxer TV. Dette kan være både fladskærme eller tv-bokse.

Husk at selvom du har et Boxer-godkendt tv, skal du også bruge et Boxer TV-Modul, hvori programkortet skal indsættes. Modulet indsættes herefter i fjernsynets tuner, der er placeret i siden på tv’et.

Hvorfor kan jeg ikke modtage visse Boxer TV kanaler?

Boxer tv leverer en række kanaler via den nye teknologi, DVB-T2. Dette primært for at kunne levere HDTV, men for at få plads så har Boxer også valgt at flytte andre kanaler på denne nye teknik. Det gælder f.eks. ZDF fra Tyskland. Mangler du denne så er årsagen med al sandsynlighed, at du ikke har DVB-T2 udstyr.

Ekstra Boxer kort

Med Boxer Extra Kort kan du se Boxer på flere tv i huset. Eller du kan f.eks. tage et af dine kort og din modtagerboks med i sommerhuset.
Du skal bruge en Boxer-godkendt digital modtagerboks eller et Boxer TV-Modul til hvert tv (såfremt dit tv er klar til Boxer TV).

Hvilke Boxer produkter har DIGITALT.TV testet?

DIGITALT.TV har testet næsten alle tv-bokse til Boxer TV. Du kan finde vores tests her

I samme kategori

Back to top button