Parabol-TVParabol/antenne kombiAntenne-TVNet-TVTV Bokse Boxer

Macab ST-2300IP Combo IPTV

Macab ST-2300IP Combo IPTV Test

Med Macab ST-2300IP Combo IPTV kan du se tv via antenne, parabol eller via Internettet.

Producent: Macab
Udlånt af: Max Nordic
Pris: Tjek dagsprisen hos Procerunner.dk her 
Teknik: DVB-T2 / DVB-S2 / IPTV
Lancering: Februar 2012
Strøm: 14,6W / 0,5W Standby

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Macab ST-2300IP Combo IPTV anmeldelse

Introduktion

Macab ST-2300IP er en lidt speciel boks, i forhold til de tidligere combo bokse vi har testet her på DIGITALT.TV. For udover at tilbyde både antenne- og satellit-tv, så har Macab ST-2300IP nemlig også IPTV mulighed, altså tv leveret over din Internet forbindelse. Alle tre signaltyper kigger vi naturligvis nærmere på i denne anmeldelse.

Design og tilslutninger

Designet på boksen i traditionel sort med et 8 cifret VFD display display i midten. Der er en oplyst standby knap på fronten sammen med kanal op og ned knapper, mens du i den anden side bag frontklappen finder den indbyggede conax kortlæser samt CI+ porten til kortlæser modul.

På bagsiden af Macab ST-2300IP finder vi et rigtig pænt udvalg af tilslutninger:

 • Antenne ind
 • Antenne gennemsløjfning
 • Parabol ind
 • Parabol gennemsløfning
 • Netværkstilslutning
 • USB (Ekstern PVR mulighed)
 • HDMI
 • Optisk digital lyd ud
 • Komponent video ud
 • Komposite video og analog lyd ud
 • RS-232 port
 • Ekstern IR øje tilslutning (ekstra udstyr)
 • Scart
 • Strømafbryder

Følgende leveres med fra boksen:

 • Modtager
 • Fjernbetjening med batterier
 • Manual

Fjernbetjeningen virker meget let og lidt discount. Knapperne sidder lidt tæt og nogle er for små efter min smag. For at se IPTV, skal man pt., her hvor jeg tester, trykke på IPTV knappen og samme knap for at vende tilbage til antenne/sattv. Men det er planen, at IPTV skal integreres med antenne og satellit-tv i en fælles kanalliste på et senere tidspunkt.

TV2 HD Boxer

DVB-T2 / Boxer på Macab ST-2300IP

Med sin antenne-tv DVB-T2 tuner og CI+ support, så er Macab ST-2300IP, udover de gratis og nuværende kodede Boxer TV kanaler, også klar til at modtage Boxer HDTV kanaler fra 1. april 2012. Det kræver dog et Boxer CI+ kortlæsermodul, da der ikke er indbygget kortlæser til Boxer TV i boksen. Boksen fandt uden problem alle DVB-T kanaler i forbindelse med min test, men søgningen tog lidt længere tid end set på andre bokse. De nuværende tilgængelige Boxer TV kanaler kunne også afkodes med almindeligt Boxer CI kortlæser modul.

DVB-S2 ConaxDVB-S2 på Macab ST-2300IP

Med sin indbyggede DVB-S2 tuner og indbygget conax kortlæser, så egner Macab ST-2300IP sig også fint til brug med Canal Digital parabol-tv fra 1 grad vest. Men der er naturligvis også mulighed for at modtage andre satellitter, og der er til dette formål både DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 og USALS support. Kanalsøgning tager sin tid, men Max Nordic tilbyder faktisk også kanalliste du kan hente på deres hjemmeside, så du kan komme hurtigere i gang.

IPTV fra sagitta.dk på Macab ST-2300IP

Sagitta IPTVSom tidligere nævnt, så er der IPTV mulighed på denne boks, men du skal vide, at du ikke f.eks. kan bruge den med TDC HomeTrio signaler. IPTV er bundet specifikt op på den danske IPTV udbyder Sagitta.

sagitta.dk kan du abonnere på forskellige kanalpakker fra 49,- om måneden. For at kunne se IPTV på boksen, skal du naturligvis have Internet forbindelse tilsluttet til boksen, og dette skal være via netværkskabel, da der ikke er nogen trådløs mulighed på boksen.

Det mest interessante i forhold til IPTV er for mange nok de kanaler, der ikke er tilgængelige via satellit eller tv-antenne. F.eks. tilbydes hverken norsk eller svensk tv i stor stil på antenne eller parabol, men med Macab ST-2300IP får du altså mulighed for at tilføje disse via IPTV med Favoritpakken hos sagitta.dk for 59,- pr- måned.

For alle abonnementer gælder det, at der faktureres kvartalsvis forud. Abonnementet skal være tilmeldt Betalingsservice, og desuden skal man være opmærksom på at sagitta.dk opkræver ét grundabonnement på kr. 39,- per måned uafhængigt af antallet af kanaler. Så mindste udgift pr. måned bliver altså 88,-.

Billedkvaliteten fra sagitta IPTV er ok uden at være prangende. Jeg oplevede lidt små hak på SVT kanalerne ved et par tilfælde, men det kan være min forbindelse og ikke et generelt problem.

Flere andre af de kanaler, der tilbydes på sagitta.dk  er dog tilgængelige gratis via parabol, men i forhold til f.eks. polske, tyrkiske eller arabiske kanaler tilbyder Macab ST-2300IP altså et enkelt alternativ til parabol. Det er jo heller ikke alle steder at parabol er en praktisk mulighed, så fint med ekstra muligheder.

Installation

Installationsguiden funger fornuftigt med valg af menusprog (dansk + rigtig mange andre) og skærmtype og format. Man bliver i denne guide herefter mødt af 3 valgmuligheder i forhold til opsætning af: Satellit, Antenne eller IPTV.

Vælger du satellit-tv skal du naturligvis opsætte efter dine signalforhold, f.eks. med korrekt DiSEqC port ved modtagelse via flere LNB hoveder osv.

Der er for nogle måske praktisk nok mulighed for 5 volt forstærkning til en aktiv digital antenne.

Der er mulighed for også at opsætte videoudgangen manuelt til 576i, 576p, 720p, 1080i eller 1080p.

Lydmæssigt tilbyder boksen ikke omformning af 5.1 lyd på DR kanaler via DVB-T sendenettet, mens der dog er 5.1 mulighed via kanaler på satellit.

Boksen skal roses for at være nem at opdatere, såfremt boksen er koblet til Internettet, er det bare at tjekke netværksopdateringer for at se om der nyere software tilgængelig.

Daglig brug

Macab ST-2300IP fungerer fornuftig i daglig brug, men brugervenligheden er ikke helt i top. Der er mange elementer i menuerne, og betjeningen er ikke altid 100% intuitiv, men vænner man sig først til det, så fungerer det ok.

Ved at trykke på OK knappen vises kanallisten, hvilken giver dig mulighed for at  navigere rundt i alle de mange kanaler, som hurtigt kommer til at ligge på  modtageren, hvis du har mere end én signalkilde. Så derfor er det også fint, at der er sorteringsmulighed i forhold til signaltype, alfabetisk, udbyder osv.

Du kan oprette op til 8 favoritlister med dine ynglingskanaler, men som tidligere nævnt, så er IPTV endnu ikke en del af en fælles kanalliste i den software udgave jeg tester på, så her kan jeg altså ikke blande antenne, satellit med IPTV kanaler.

Den elektroniske programguide vises på enten tidslinje eller enkeltkanal liste form. Desværre så udnytter boksen på ingen måde hele skærmen, så specielt tidslinje visning bliver meget sammenpresset og ikke specielt brugervenligt. Det kan gøres meget bedre.

Dog skal det roses, at boksen er optimeret til brug med Canal Digital ved at kunne hente fuld EPG ned på disse kanaler. Det kræver dog lidt ventetid, første gang du går ind på EPG på Canal Digital kanalerne. I forhold til IPTV kanaler, så er der desværre ingen EPG eller tekst-tv overhovedet, og det er lidt et minus.

Strømbesparelseskravene betyder ventetid ved start fra standby. Jeg måler ca. 52 sekunder.

Samlet set så virker boksen en anelse tung betjeningsmæssigt. Naturligvis har den mange funktioner, som skal omfattes i betjeningen, men alligevel kunne brugeroplevelsen godt optimeres bedre, end det er tilfældet lige pt. Man kan savne en fælles kanalliste også med IPTV, for i forhold til dette så virker boksen meget delt i to.

Optag TV på Macab ST-2300IP

Tilslutter du en USB 2.0 nøgle eller harddisk til boksen, så har du mulighed for at optage og pause live tv. Det gælder dog, her hvor jeg tester boksen, udelukkende antenne og satellit-tv signaler, mens det ikke er muligt at optage IPTV. Men det skulle der blive arbejdet på bliver muligt senere, men kommer der ikke EPG på IPTV kanalerne, så må det i givet fald så blive via manuel timer.

Optagelser kan ske via EPG med et tryk på optagknappen, ud for det program du ønsker at optage, men du kan også oprette manuel timer eller sætte en optagelse i gang med optagknappen. Tidsforskydning fungerer via tryk på pause knappen. Der kører ikke permanent timeshift på boksen, ligesom der heller ikke er mulighed for at gemme tidsforskudt indhold ved afbrydelse.

Jeg har i forbindelse med optage delen bemærket nogle problemer og begrænsninger. Først og fremmest så tilbyder boksen, for nuværende i hvert fald, desværre meget begrænset mulighed for at se tv fra en anden kanal, mens der optages. Det virker kun ved ukodede kanaler, og kun indenfor samme signaltype. Man kan altså ikke optage satellit-tv og samtidigt se DVB-T kanal eller IPTV. Det er med op til 3 signalkilder en lidt ærgerlig begrænsning.

I forbindelse med pause af live tv, vises der ikke længere undertekster, og på optagelser har jeg desuden bemærket, at undertekster ikke vises korrekt eller i det hele taget. Igen ting som burde virke og sikkert også kommer til det i en senere softwareopdatering. Det er praktisk, at man kan sætter margin op før og efter optagelser i menuen.

Overblikket over optagelser sker ved tryk på file knappen på fjernbetjeningen. Optagelser vises i en liste med titel og dato information. Der er desværre ingen sorteringsmulighed i denne liste, der bare vises i med nyeste optagelser først. Positionen i de afspilningen huskes, så du kan afbryde en afspilning og genoptage senere fra samme sted du kom til.

Med seneste softwareopdatering er det blevet muligt at afspille netværksindhold direkte på boksen. Det sker ved at oprette en netværksdrev forbindelse på boksen. Jeg har testet med delt mappe på Windows 7 PC og det har virket fint i forhold til at afspille de mest almindelige lyd og video formater som mp3, mpg og mkv.

En anden ting som er tilkommet efter jeg først anmeldte boksen er mulighed for at se videoer på YouTube samt at lytte eller se podcasts direkte via boksen. Også RSS nyheder kan man læse via boksen. Selv om disse funktioner måske ikke leveres i et super lækkert interface, så virker det da.

Man kan med USB enheden tilkoblet ens computer godt se selve optagelsesfilerne (.trp) og flytte disse over, men jeg havde ikke held til at afspille optagelser på PC, hverken med VLC eller andre programmer.

Det er muligt at ligge filer over i Video mappen på en computer, og derefter tilkoble USB enheden igen og afspille indholdet på boksen. Jeg havde held til at afspille mkv, vob og m2ts filer. Almindelig ts format lykkedes dog ikke.

Konklusion

Macab ST-2300IP Combo IPTV er bestemt en interessant nyhed, specielt eftersom den er så alsidig med support for både antenne, satellit og IPTV signaler. Det er godt at se, at der er både DVB-T2 og CI+ understøttelse, så boksen er fremtidssikret til brug med Boxer HDTV kanaler.

Hvor interessant IPTV delen i boksen er, afhænger jo af den enkelte, men har man ønske om modtagelse af nabolands tv fra f.eks. Sverige og Norge eller  hjemlands kanaler, så er det en oplagt mulighed. IPTV er dog pt. lidt amputeret uden EPG, tekst-tv og optagemulighed.

Brugervenligheden og funktionaliteten i boksen er i endnu ikke optimal. Aktive kanalzappere får tålmodigheden sat lidt på prøve, og tekst-tv delen er endnu ikke optimal, men samlet set så virker boksen dog ganske stabil. Det skal dog roses at boksen opdateres aktivt og har fået flere funktioner såsom mulighed for at afspille musik og video via et netværksdrev samt mulighed for YouTube og podcasts.

Havde man mulighed for at blande IPTV kanaler med de øvrige signaltyper i en fælles kanalliste, og optage mulighed på alle 3 typer, så ville boksen komme til at fremstå som en mere samlet oplevelse. Det er et minus, at man ikke har mere frihed til at se noget andet, mens der optages.

+ Klar til Boxer HDTV
+ Alsidig med mulighed for 3 signaltyper
+ Mulighed for medieafspilning via netværksdrev, youtube og podcasts

– Ikke optimal brugervenlighed
– Lidt langsom kanalskifte
– PVR virker ikke optimalt endnu

Udlånt af Max-Nordic der distribuere denne boks til forhandlere

Tjek dagsprisen på Macab ST-2300IP hos Pricerunner.dk her

SPECIFIKATIONER

• Understøtter SD/HDSD (MPEG4 AVC/H.264)

• Ét common interface slot (CI+)

• Én Conax CAS7 kortlæser

• Ethernet stik, med mulighed for at se kanaler via internettet, opdatere softwaren m.m.

• USB PVR

• Mediaafspiller

• Tidsforskydning. Sæt én aktuel udsendelse på pause og se videre når det passer dig.

• Optag én kanal samtidig med du ser en anden kanal på den samme transponder (ikke kodede)

• 7 dages EPG

• HDMI og component udgange 576p, 720p, 1080i, 1080p

• S/PDIF udgang optisk

• 8 cifret VFD display

• Kanal-sortering efter satellit eller alfabetisk.

• Menu-sprog: Dansk, Tysk, English, Fransk, Italiensk, Hollandsk, Spansk, Portugisisk, Tyrkisk, Græsk, Slovakisk, Svensk

• Plads til 10.000 tv- og radiokanaler

• 8 favoritlister

• Motorstyring (DiSEqC 1.2 og USALS)

• Software opgradering via USB

Macab ST-2300IP Combo IPTV kan umiddelbart bedst sammenlignes med Maximum TS-4000 CX CI+ PVR, som jeg tidligere har anmeldt her på DIGITALT.TV.

Her de væsentligste forskelle på de to:

 • Maximum TS-4000 CX CI+ PVR byder imodsætning til Macab ST-2300IP ikke på IPTV mulighed
 • Maximum TS-4000 CX CI+ PVR har heller ikke mulighed for afspilning af eget videoindhold fra USB
 • Macab ST-2300IP er dyrere pt. end Maximum TS-4000 CX CI+ PVR

I samme kategori

Back to top button