Net-TVBranche-Nyt

Test: Altibox Ibox – Ny Android TV baseret kombineret tv- og medieboks

TV-udbyderen Altibox er klar med en ny 4K tv-boks, der er baseret på Android TV-platformen. Du får således TV, Apps fra Google Play Store og Chromecast mulighed i én kompakt enhed, der kan fungere trådløst eller med kablet netværk. Ibox følger gratis med, når du bestiller TV og streaming hos Altibox.

Med både understøttelse af Ultra HD / 4K, samt HDR og Dolby Atmos, så er der altså tale om en meget alsidig boks, der samler både almindelig flow-tv med on demand og streaming indhold.

DIGITALT.TV har haft lejlighed til at teste boksen, og du kan læse mere om vores oplevelser i testen her. Altibox kan ikke leveres alle steder. Du kan søge efter om du kan få Altibox på deres hjemmeside her

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Produktet i denne test er stillet til rådighed af Altibox. De har dog ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Udpakning og design

Altibox Ibox udpakning

Ibox kommer leveret med fjernbetjening, strømforsyning, HDMI-kabel, netværkskabel og en kom godt i gang guide. Boksen er i sort og måler cirka 13 x 13 x 3 cm.

Altibox Ibox tilslutninger

På bagsiden finder vi strømtilslutning, HDMI-port, kablet netværkstilslutning, optisk lyd ud. På den ene side finder vi en USB-tilslutning og en Pair knap. På modsatte side så er der en Micro SD kortlæser, både denne og USB dog endnu ikke er aktiveret. Men det skulle senere blive muligt at udvide den interne hukommelse (16 GB) af denne vej.

Alt indhold leveres via streaming,  så vi finder således ikke nogen tv-tuner i boksen. Det gør faktisk også boksen mobil. Du kan tage den med f.eks. i sommerhuset, og se tv og bruge boksen generelt, som var du derhjemme, så længe du har en fornuftig Internetforbindelse også der naturligvis.

Altibox anbefaler kablet netværk, hvis det er praktisk muligt, men Ibox har også mulighed for Wi-Fi, endda med support for Wi-Fi 6, så det kan bestemt også lade sig gøre at bruge boksen trådløst.

Internt så styres det hele af en fire-kernet Broadcom BCM72180, og der er understøttelse af AV1 videoformatet og Bluetooth 5.0. Altså generelt en meget moderne boks, der er baseret på Android 10. Altibox har forventning om Android 11 opdatering senere.

Altibox Ibox fjernbetjening

Fjernbetjeningen er af den forholdsvis lange slags men ret slank og med et logisk knaplayout. Blandt knapperne finder vi også stemmesøgning knap til Google Assistenten.

Altibox Ibox brugeroverfladen

Google Play log ind

Det tager ikke lang tid at komme i gang. Eneste vi skulle gøre, var at indtaste vores Google konto oplysninger for at få adgang til at installere apps. At du registrerer dig med din Google konto er ikke strengt påkrævet, men ellers kan du ikke installere andre apps end de forud installerede.

 

Altibox Ibox hovedskaerm

Hovedskærmen i boksen er Hjem skærmen, der samler TV og Streaming på en overskuelig oversigt.  Du kan hurtigt skifte til live tv, få et overblik over dine optagelser og se en tv-guide.

Længere nede finder vi en Mine Apps linje med dine installerede apps. Ønsker du at ændre rækkefølgen så gøres det ved at markere den app, du ønsker at flytte og trykke på hjerte knappen på fjernbetjeningen. Så sættes den givne app forrest i listen. Den app man ønsker forrest skal således vælges som den sidste. Det kunne have været optimalt med en lidt mere fleksibel måde at gøre det, f.eks. ved at holde ok knappen nede i et stykke tid og så kunne flytte med pil højre/venstre.

 

Altibox Ibox menu

Via menuen i siden, så kan du skifte mellem andre hovedmenuer, hvoraf de fleste er målrettet Altibox TV-ydelser. Program og Serier punktet finder arkiv indhold fra Altibox on demand katalog, fra de tv-kanaler du abonnerer på.

 

Altibox Ibox Lej film

Film sektionen indeholder blandt andet lejefilm muligheder. Der er også en ren børne sektion med indhold fra børne-tv-kanalerne.

Se TV med IBox

Altibox Ibox Se TV

TV-sening er i centrum på Ibox, og det giver jo også god mening, da man jo ikke vil have denne boks uden at være tv-kunde hos Altibox.

Altibox Ibox EPG info

Brugeroverfladen er meget brugervenlig, hvad enten du ser live tv, starter forfra, ser on demand indhold, eller har optaget noget du gerne vil se. Det er overskueligt præsenteret i skærmmenuerne, som f.eks. gør det enkelt at finde andre episoder af et givent program, sætte hele programserier til at blive optaget med mere.

Kanalskifte sker hurtigt, og under vores testperiode blev der optimeret på dette i en ny software på boksen, så vi ikke længere, som først observeret, havde en lidt ringere billedkvalitet i et par sekunder lige efter kanalskifter.

Altibox Ibox kanalliste

Der er en fin kanalliste med kanalogoer, hvor du overskueligt også kan scrolle i programoversigt for den enkelte kanal.

Altibox Ibox TV Guide

TV-Guiden er ligeledes pænt præsenteret med kanallogoer, men man skal naturligvis scrolle lidt rundt for at se indhold, der sendes senere på dagen.

Altibox Ibox sorter kanaler

Rækkefølgen af tv-kanaler kan ændres, som du ønsker, og du kan også sætte kanalfavoritter.

Altibox Ibox Optag tv menu

Det er muligt at optage tv på Ibox, og det med mulighed for at optage hele programserier. Der er også mulighed for at sætte boksen op til at starte lidt før, og optage længere end programmet er sat til i TV-Guiden. Du kan optage og gemme op til 250 timers optagelse i alt. Der er ingen begrænsninger på, hvor meget du kan optage samtidigt.

Er du fortsat tekst-tv bruger, så bemærk at der endnu ikke er understøttelse af det på denne boks. Altibox oplyser, at det bliver muligt senere.

Selv om Ibox generelt understøtter Google Assistent stemmesøgning, så er der ikke understøttelse af brug af stemmen til at skifte kanal med videre, indtil videre i hvert fald.

Brug Apps på IBox

Altibox Ibox Google Play Apps installation

Med adgang til Google Play butikken, så får du mulighed for at installere et stort udvalg af apps. Apps som Viaplay, HBO er forud installeret.

 

Altibox Ibox

Ved starten af vores test, så var Netflix endnu ikke at finde på boksen, men den kom til kort inde i vores testperiode. Så du får altså adgang til alle de mest populære streamingapps med Ibox.

DRTV, Netflix, Disney+, Viaplay og TV 2 Play, HBO Max samt Prime Video er de streamingapps, vi har testet på Ibox, og de fungerer alle. Både Ultra HD og Atmos understøttes på tjenester, der tilbyder dette. En generel udfordring ved Android TV-platformen er dog, at der ikke er understøttelse af automatisk skifte af billedfrekvens. Som standard er denne 50 billeder pr. sekund, men f.eks. en del indhold på Netflix, Disney+ og Prime Video er med 24 billeder pr. sekund, og det vises bedst, hvis du aktivt går ind i boksens indstillinger og skifter til en billedopløsning med 24 billeder pr. sekund. Ser du primært TV 2 Play og Viaplay, så er det dog ikke noget problem, da disse begge streamer med samme billedhastighed, som boksens standard er sat til.

Ved tilslutning til et HDR kompatibelt TV, så kører boksen automatisk HDR hele tiden, uden du kan slå det fra i boksen. Vi kunne godt ønske det kun var aktiveret, når der blev vist HDR indhold. Ibox understøtter HDR10 standarden men ikke Dolby Vision HDR.

Stemmestyring via Google Assistent kan starte apps, men du kan ikke starte eller søge efter ting til afspilning direkte med stemmestyring. Med det indbyggede Chromecast i boksen, så kan du naturligvis caste indhold fra din Smartphone eller Tablet.

Se video demonstrationAltibox Ibox brugeroverflade demo
Altibox Ibox brugeroverflade demo


Konklusion

Altibox Ibox er et rigtig godt bud på en moderne tv-boks, der er tilpasset til de danske husstande, der i stadig højere grad kombiner streaming med almindeligt flow tv. Med Altibox nyeste boks får du en samlet løsning, der samler begge dele på en fin måde. Bemærk dog at den generelle søgningsfunktion på boksen ikke virker på tværs af både tv og streaming. Du skal således ind i den enkelte streaming app for at søge efter indhold der.

Er du hardcore streamer, med ønske om at se streaming indhold mest optimalt, så kan man sige at en Apple TV er bedre til det formål end Ibox’en her. Det er Android TV’s manglende evne til automatisk billedfrekvensskifte, der er den væsentligste årsag til dette, og det er jo så ikke noget Altibox lige kan fikse.

Ved vores tests begyndelse noterede vi et par ting ned, som allerede kort efter blev rettet i en software opdatering, så det virker som Altibox har styr på det, selv om der er tale om en ny model, der lige er lanceret. Vi giver derfor gerne vores anbefaling til Altibox’ nye Ibox model.

altibox ibox anbefaling digitalt.tv


I samme kategori

Back to top button