Antenne-TV

Kom godt i gang med Antenne-TV – Modtag TV via egen tv-antenne

Der er masser af tv-kanaler i luften lige til at hente ned på din egen tv-antenne. Nogle kanaler er gratis/licensfinancerede kanaler, mens andre kanaler kræver et abonnement. I denne artikel kigger nærmere på nogle af de forhold, du skal være opmærksom på så du kan komme godt i gang med at se tv via egen tv-antenne.

Kan du modtage TV fra egen tv-antenne der hvor du bor?

For at modtage tv fra sendemasterne rundt om i landet skal du naturligvis have en antenne. Signalet kan variere en del i styrke afhængigt af hvor langt du bor fra sendemasterne, hvor mange forhindringer der er i retning mod sendemasten med mere.

Har du mistanke om, at der ikke er for gode signaler, der hvor du bor, så kan det anbefales at kontakte en seriøs installatør. Denne har måleudstyret og kan aflæse dine signalforhold og anbefale og montere den rette antenne. Det kan spare dig for fejlkøb af antenner og signaludfald.

Tidligere kunne man med analoge signaler justere antennens retning og position, således at billedet blev bedst muligt, fordi man kunne se et billede, selvom der var meget støj på TV skærmen. Sådan er det ikke med de digitale signaler, hvilket også gør det lidt sværere at pejle sig ind.

Hvordan modtagelsen er på din bopæl kan du få et indtryk af på kortet herunder, der kan du også få et prej om du skal bruge en udendørs antenne eller kan nøjes med en indendørs.

Dækningskort sendemaster DVB-T

(Kilde dækningskort: DR)

 

Udstyr – TV eller Set Top Box?

Der er 2 forskellige måder at modtage de digitale tv-signaler fra egen antenne på.

Du kan enten modtager direkte via den digitale tuner (DVB-T/T2) i din fladskærm eller på en tv-boks. På fladskærmene kræves der en kortlæser til betalingskanalerne fra Boxer, såfremt du ønsker at abonnere på disse. Mulighed for kortlæser er under alle omstændigheder en god idé, for ellers har du ikke mulighed for at modtage TV 2. Der er kortlæser indbygget i de godkendte Boxer Set Top Bokse.

Det kan du se som licensbetaler

Som almindelig licensbetaler kan du med en antenne modtage nedenstående kanaler uden ekstra omkostninger.

DR1 DR K
DR2 DR Ramasjang
Regional-TV DR Ultra
Lokal-TV DR 3
Folketings-TV

Det kan du se via betalings-tv

Via almindelig antenne kan du abonnere på betalings-tv fra Boxer herunder TV 2 mod betaling. Boxer tilbyder omkring 30 kanaler udover dem du se som almindelig licensbetaler. Læs mere om betalings-tv fra Boxer her

I samme kategori

Back to top button