Ikke kategoriseret

MPEG-2 / MPEG-4 sort skærm? – Test om dit udstyr er klar til 2012

Velkommen til denne lille guide, der hjælper med at sikre dig mod sort tv-skærm i 2012.

Denne guide er relevant for dig der modtager tv fra en almindelig tv antenne på taget eller en stueantenne. Har du kabel-tv , parabol-tv fra Viasat eller Canal Digital, eller måske tv via din internetforbindelse, ja så behøver du ikke at frygte sort skærm, det samme gælder også dig der modtager betalings-tv fra Boxer via din tv-antenne.

Men for dig med egen tv antenne uden Boxer TV abonnement, så sker der nogle ændringer, i den måde du modtager tv-signaler på i forhold til DR 1, DR 2 og TV 2 fra januar 2012, der kan få betydning for dine muligheder for, fortsat at kunne se disse kanaler på din nuværende fladskærm eller tv boks.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Sort skærm i 2012 rammer det dig?

Se videoen eller læs videre herunder.

2 spørgsmål tjekker om din fladskærm/ tv boks kan bruges også fra januar 2012

DR1 DR 2 skifter til MPEG-4 i 2012

1

Kan du modtage DR HD på din fladskærm eller tv boks i dag?

Kan du kun se DR 1, DR 2 og TV 2 samt regional tv kanalen, så er dit tv eller tv boks ikke klar til 2012. Du vil med dit nuværende modtageudstyr opleve sort skærm fra 11. januar 2012.

Kan du se DR HD, så kan du med sikkerhed fortsat se DR’s kanaler og i 2012. Gå videre til trin 2 herunder for at tjekke om du også fortsat kan modtage TV 2, når den bliver til en betalings-tv kanal.

ingenkort ingentv2

2

Har din tv boks eller fladskærm kortlæser/mulighed for et kortlæser modul?
Er svaret nej, så har du ingen mulighed for at se TV 2 Danmark længere, når den bliver til en betalings-tv kanal, fordi dit udstyr ikke kan håndtere betalings-tv kanaler.

  • Klarede dit udstyr både spørgsmål 1 og 2, så er du helt klar til 2012, dog ikke nødvendigvis TV 2 i HD.  Se mere nederst på denne side
  • Klarede dit udstyr ikke spørgsmål 1, så bliver du nød til at gøre noget for fortsat at kunne se tv i 2012. Læs mere i næste afsnit om dine muligheder.
  • Klarede dit udstyr spørgsmål 1, men ikke spørgsmål 2, så må du enten undvære TV 2 fra januar 2012, eller investere i nyt udstyr eller skifte til en anden type tv signal senest fra januar 2012.
    Læs mere herunder om dine muligheder.

Jeg kan ikke se DR HD i dag, hvad gør jeg så?

jan2012

Modtager du tv fra en almindelig tv antenne direkte på din fladskærm, men kan du ikke se DR HD, og dermed slet ingen kanaler fra 2012, så kan du naturligvis købe en ny fladskærm. Vi du købe en ny fladskærm, så tjek at den er Boxer godkendt. DIGITALT.TV anbefaler desuden, at du vælger en skærm med DVB-T2 tuner og CI+ understøttelse indbygget. Kun med begge disse er du sikker på også at kunne modtage HDTV fra Boxer. (Startes fra april 2012)

Men er du egentlig godt tilfreds, med den fladskærm du har, så kan et alternativ være at investere i en ekstern tv-boks, som du tilslutter til fladskærmen. Det sikre valg i forhold til ekstern tv boks er at vælge en Boxer godkendt tv boks. Her får du mulighed for at se DR’s kanaler og har mulighed for også at abonnere på TV 2. Igen kan det anbefales at kigge på en DVB-T2 Boxer godkendt boks for at du har muligheden for at modtage HDTV som f.eks. TV 2 HD fra Boxer. (Startes fra april 2012)

Er din nuværende tv boks ikke i stand til at vise DR HD, DR K og DR Ramasjang kanalerne, så er muligheden at købe en ny. Med en Boxer godkendt tv boks har mulighed for at se DR’s kanaler, og du har mulighed for også at abonnere på TV 2. Vælg en DVB-T2 Boxer godkendt boks, for at du har muligheden for at modtage HDTV som f.eks. TV 2 HD fra Boxer. (Startes fra april 2012)

Du kan naturligvis også skifte fra at modtage tv via antenne til parabol, tv via din bredbåndsforbindelse eller måske kabel-tv. Dog er prisen for det meste dyrere end at modtage via almindelig tv antenne.

Jeg har en tv boks eller fladskærm uden kortlæser mulighed, hvad gør jeg så, hvis jeg fortsat gerne vil se TV 2?

jan2012 tv2Dine muligheder er at enten købe en ny fladskærm, alternativt en betalings-tv klar tv boks, som du tilslutter til fladskærmen. Det sikre valg, i forhold til fladskærm eller ekstern tv boks, er at vælge et Boxer godkendt produkt. DIGITALT.TV anbefaler, at du vælger en skærm med DVB-T2 tuner og CI+ understøttelse indbygget. Kun med begge disse er du sikker på også at kunne modtage HDTV fra Boxer. (Startes fra april 2012)

tv2kodet2012

I forbindelse med modtagelse af TV 2, eller andre betalings-tv kanaler fra Boxer på en fladskærm, skal du huske, at der også skal et kortlæser modul til. Så rent praktisk skal du altså placere kortet,der åbner for dine betalings-tv kanaler i kortlæsermodulet, som monteres i den passende port på din fladskærm.

Du kan naturligvis også vælge at skifte fra at modtage tv via antenne til f.eks. parabol-tv fra Canal Digital eller Viasat, TV via din bredbåndsforbindelse eller måske kabel-tv. TV 2 ventes her at blive inkluderet hos de fleste udbydere, og du får oftest en tv boks med i købet. Dog er prisen for det meste dyrere end modtagelse via almindelig tv antenne.

Klar til TV 2 i HD og HD betalings-tv fra Boxer

Ønsker du at se TV 2 i HD via almindeligt tv-antenne så bliver det muligt sammen med en række andre HDTV kanaler fra Boxer fra april 2012. Det kræver dog noget af dit udstyr. Læs artiklen Fremtidssikret til HDTV fra Boxer

Læs også


I samme kategori

Back to top button