Krav for at kunne modtage Boxer HDTV

| torsdag 16. feb, 2012 17:55 | opdateret 17. dec, 2017 kl. 18:34 | 7 Kommentarer

DIGITALT.TV hjælper dig i denne artikel med hvad der skal til for at se HDTV fra Boxer.

Siden april 2012 har Boxer tilbudt HDTV. For at se f.eks. TV 2 HD fra din stue tv-antenne eller tv-antennen på taget skal du naturligvis have et abonnement fra Boxer. Men derudover så stiller HDTV fra Boxer også krav til det udstyr du skal modtage HDTV kanaler fra Boxer på.

Fladskærm til Boxer HDTV

Din fladskærm skal opfylde alle følgende krav for at kunne benyttes til en række HDTV kanaler fra BoxerKrav til Boxer HDTV på fladskærmen

 • DVB-T2 tuner i fladskærmen
  Det har de fleste 2011 fladskærmsmodeller, men har du købt fladskærm bare sidste år, så er den næppe udrustet med DVB-T2 tuner.

Boxer CI+ kortlæser modul til HDTV

 • CI+ understøttelse i fladskærmen
  Det var oprindeligt et krav fra Boxer at der benyttes CI+ kortlæser modul (se billedet ovenfor) i forbindelse med HDTV kanalerne fra Boxer. Imidlertid benytter man pt. ikke CI+, men det kan blive påkrævet igen.

Boxer HD Ready fladskærme

Stort set alle nyere fladskærme dvs. fra efter 2011/12 har typisk DVB-T2 support.

TV boks til Boxer HDTV

Der er flere Boxer tv-bokse, der er klar til at modtage HDTV fra Boxer. DIGITALT.TV har anmeldt dem alle. Læs anmeldelser af bokse her

En ikke godkendt tv-boks skal opfylde alle følgende krav for at kunne benyttes til HDTV kanaler fra Boxer.

 • TV-Boks med både DVB-T2 tuner indbygget. (CI+ understøttelse via et Boxer CI+ kortlæser modul)

Skal der ny antenne til for at modtage DVB-T2 / HDTV fra Boxer

Nej du kan bruge din eksisterende antenne.

Boxer HDTV på HTPC

Det er pt. muligt efter som der ikke anvendes CI+ kodning længere. Men vi ved ikke om det varer ved.

Del på:

Tags: , , ,

Gemt under:: Antenne-TV

Kommentarer (7)

 1. Palleba2000 siger:

  Nej, nu må man til at boykotte dette CI+ lort, da det kan få alt for meget kontrol over brugeen.

 2. avh siger:

  Det CI+ cam må siges at være noget af en showstopper med hensyn til Boxer, HDTV og HTPC…

  Udover modtagelse via kabel yousee/stofa (hvis muligt) er der så kun en mulighed via canal digtial, hvor man øjensynligt kan anvende deres egne CAM til en HTPC løsning.
  Herudover bedre billede kvalitet end boxer..

  Ulempe manglende flexibilitet i kanalvalg og en pris der er ca. dobbelt så dyr som boxer.

 3. hpthenrik siger:

  Jeg må sige at jeg er meget forundret over at man vil starte på DVB-T2 i Danmark nu. Den beslutning som er taget for at starte på DVB-T er meget forkert. Man har vidst før man startede på DVB-T at der var en ny standard som var besluttet 1 år før man startede i Danmark. Det vil sige at man dengang i 2009 kunne have startet med den korrekte løsning og ikke en opgradering som sker endnu engang. Nu kan man læse i dagspressen, hvordan køber at fladskærme er blevet misforstået i deres køb.
  HVAD SÅ NU??? Hvem har misforstået at der var et nyt system før man solgte det gamle til mange her i Danmark?
  På denne måde man sælger nyt elektronik vil man se at der bliver flyttet kunder fra det ene system til det andet. Hvis man ikke har kabel-tv, bliver det så satellit, nu når man igen skal have en ekstra fjernbetjening liggende på bordet. Hvem kunne finde på at købe Boxer når den fladskærm man har lige er købt for 6 mdr. siden med DVB-T/C i MPEG 2/4, MEN ikke T2.

  Hvad er det Boxer vil opnå med at få HD kanaler på deres net? De kunne som skrevet højre oppe havde startet med DVB-T2, så ville der ikke være nogen som ville klage eller skifte fra den ene udbyder til den anden.
  26.Juni 2008 blev DVB-T2 en standard. Jeg kan ikke forstå at man ikke har set dette komme. Jeg er meget glad for at kabel-tv er en del af min hverdag.
  Som kan ses på denne URL: http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T2
  Læs lige dette:
  The DVB-T2 specification

  DVB-T2 test modulator developed by BBC Research & Innovation.
  The DVB-T2 draft standard was ratified by the DVB Steering Board on June 26, 2008,[9] and published on the DVB homepage as DVB-T2 standard BlueBook,.[10] It was handed over to the European Telecommunications Standards Institute (ETSI) by DVB.ORG on June 20, 2008.[11] The ETSI process resulted in the DVB-T2 standard being adopted on September 9, 2009.[12] The ETSI process had several phases, but the only changes were text clarifications.[13] Since the DVB-T2 physical layer specification was complete, and there would be no further technical enhancements, receiver VLSI chip design started with confidence in stability of specification. A draft PSI/SI (program and system information) specification document was also agreed with the DVB-TM-GBS group.

  Jeg ser frem til at nogle får meget kolde fødder i disse ny sager som vil komme for retten nu.

 4. Preben Pedersen siger:

  Det omkring ny antenne skal man nok ikke være helt sikker på, da den kommende Mux 8 bliver i VHF-båndet og da der ikke er ret mange som vil byde på denne licens aktion, så bliver det jo nok Boxer TV og denne Mux 8 i VHF båndet vil være mest indlysende at anvende DVB-T2, selv om der ikke stilles tekniske krav.

 5. admin siger:

  Det er rigtigt Preben. Det er også skrevet i forhold til ændringerne pr. 1. april.

 6. Preben Pedersen siger:

  Hej Admin – Bo,

  Tror du ikke, at Mux 8 også kommer pr. 1. april 2012 ?

 7. admin siger:

  Nej det tror jeg ikke. Mux 8 skal jo først i udbud, og Boxer vil jo bruge Mux 5 til HD.

Skriv et svar

Privacy Preference Center