Antenne-TV

TV 2 betaling 2012

Fra januar 2012 så er TV 2 ikke længere en gratis tv kanal som alle kan modtage. Fra 2012 bliver  TV 2 til en betalings-tv kanal som koster penge. Ændringen berører nogle mere end andre, læs denne artikel og bliv klogere på TV 2 som betalings-tv kanal.

jan2012 tv2Hvorfor koster TV 2 penge fra januar 2012?

Frem til 2004 modtog TV 2 et mindre licensbeløb, men siden 2004 har TV 2s hovedkanal hentet sin omsætning fra to kilder. Tv-reklame som den primære kilde og desuden via online-annoncering og brugerbetaling på nettet (tv2.dk, Sputnik mv.). Dermed kan man sige at TV 2 i mange år har været Danmarks eneste gratis tv kanal.

Men i forbindelse med dårlig økonomi og TV 2’s fremtidige udvikling, så er der fra politisk side givet grønt lys til, at TV 2 må opkræve en mindre brugerbetaling fra 2012. Abonnementsindtægterne vil dog kun udgøre en mindre del af indtægterne, idet tv-reklamesalget fortsat vil stå for langt hovedparten af indtægtsgrundlaget for TV 2.

Skal alle betale for TV 2 fra januar 2012?

tv2kodetpenge

Ja alle de der ønsker at kunne se TV 2 hovedkanalen fra januar 2012 skal betale for den. Har du egen tv antenne kan du naturligvis vælge at se bort fra TV 2 fra 2012. Så skal du naturligvis ikke betale ekstra og du kan fortsat se DR’s kanaler og TV 2 Regional kanalernes indhold som en del af din tv licens. Får du dit tv-signal fra andre udbyder så som kabel-tv eller parabol, så er det op til disse distributører hvordan de vil tilbyde TV 2. De fleste ventes at tilbyde TV 2 som en fast del af de fleste af de tv-pakker de udbyder, men det kan betyde prisen så også stiger for disse. For dig med egen tv-antenne vil det blive muligt at modtage TV 2 som eneste betalings-tv-kanal, hvis du ønsker det.

Hvad kommer TV 2 til at koste?

Prisen for TV 2 hos Boxer er 35,50 kroner om måneden inkl. kortafgift. Bemærk dog at Boxer tilbyder TV 2 a la carte det første år til 199 kr. som introduktionstilbud. YouSee har valgt at lade TV 2 indgå alle sine tv-pakker uden decideret at forhøje prisen alene med baggrund i TV 2 betaling.

TV 2 hos de forskellige tv-udbydere

TV 2 via antenne-TV fra Boxer

TV 2 vil indgå i Boxer tv-pakkerne: Boxer MINI, Boxer MIX og Boxer MAX samt som en valgfri kanal i Flex8 pakken. Desuden vil TV 2 blive tilbudt som enkeltstående abonnements tv-kanal, altså som den eneste kanal du behøver at betale for. Prisen bliver 35,50 kroner om måneden inkl. kortafgift. Prisen er pr. programkort der åbner for TV 2. Ønsker du at kunne se TV 2 på flere tv/tv-bokse i husstanden skal du altså betale ekstra 35,50,- for hvert af disse, hvis TV 2 er den eneste betalings-tv kanal du vil abonnere på. Bemærk dog at Boxer tilbyder TV 2 a la carte det første år til 199 kr. som introduktionstilbud

TV 2 via kabel-tv fra f.eks. YouSee og Stofa 

YouSee har bekræftet TV 2 i alle sine pakker. Også Stofa  ventes fortsat at have TV 2 som en fast del af langt de fleste almindelige tv-pakker, du allerede betaler for. 

TV 2 via parabol fra Canal Digital eller Viasat 

Canal Digital tager den samme pris, som TV 2 opkræver  – nemlig 12,50 kr./md.  Canal Digital vil levere både TV 2 og TV 2 HD og tilbyder abonnement på op til 4 rum for samme pris.

Viasat vil også levere TV 2, men har ikke meldt nærmere ud om hvordan endnu.

TV 2 via bredbånds tv udbydere

Der er endnu intet officielt udmeldt, men TV 2 ventes fortsat at være en fast del af langt de fleste almindelige tv-pakker du allerede betaler for. Det usikkert om nogle udbydere vil tilbyde mulighed for at fravælge TV 2.

TV 2 HD 2012TV 2 i HD i 2012?

TV 2 kommer i en HD udgave i forbindelse med at kanalen bliver til en betalings-tv kanal Kanalen ventes af blive leveret af YouSee, Stofa, Canal Digital og Viasat fra januar, mens Boxer er klar med TV 2 HD fra april 2012. Hos Boxer stilles der dog særlige krav til dit udstyr for at modtage HD udgaven. Læs artiklen Fremtidssikret til HDTV fra Boxer

Læs også Test om dit udstyr er klar til 2012

I samme kategori

Back to top button