[responsive_menu_pro]

Harddiskoptagere – Produktguide

| fredag 17. nov, 2017 17:20 | opdateret 20. nov, 2017 kl. 9:25 | 12 Kommentarer

harddiskoptagere produkterHarddiskoptagere og det at optage tv er måske ikke så aktuelt længere, men for de der holder fast i muligheden for at optage TV, så tjek oversigten her over modellerne opdateret med de nyeste modeller fra Panasonic.

Panasonic er klart den førende på funktionalitet med deres modeller, der også kan optage tv over på blu-ray skiver.

Herunder får du mere information omkring de aktuelle harddiskoptagere opdateret november 2017.

Panasonic Blu-ray / Harddiskoptagere

Panasonic DMR-UBC86 front

Panasonic DMR-UBC86 er den nyeste model, der også afspiller UHD blu-ray

 

Panasonic er de absolut bedst udrustede og velfungerende harddiskoptagere på det danske marked. Prisen er desværre også derefter.

Panasonic har senest lanceret modellen DMR-UBC86 i Danmark. Det er en harddiskoptager med Ultra HD blu-ray afspilningsmulighed og mulighed for at kopiere optagelser over på blu-ray skiver. Modellen er desuden den første der har DVB-T2 (Boxer TV) tuner udover kabel-tv tuner.

DIGITALT.TV har testet DMR-UBC86 optageren læs testen her

Panasonic DMR-BCT76 har 4K opskalering/afspilning men ikke UHD blu-ray mulighed

Udover DMR-UBC86, så hedder den næstnyeste model DMR-BCT76. Denne model kan afspille / opskalere til 4K, men der er dog ikke Ultra Hd blu-ray afspiller i denne. Der er ikke DVB-T2 tuner i denne model, så kan kun benyttes til kabel-tv.

panasonic DMR-BCT84ENSTilbage i oktober 2014 kom modellerne DMR-BCT74 og DMR-BCT84.  De 2 Blu-ray / Harddiskoptagere fra Panasonic er udelukkende med kabel-tv tuner, så de kan kun anvendes af dig, der får dig tv-signal fra en kabel-tv udbyder, i den standard der hedder DVB-C.

Arkiver tv-optagelser på Blu-ray eller ekstern harddisk

Udover at være harddiskoptagere, så tilbyder Panasonic også mulighed for at brænde tv-programmer på en Blu-ray skive, eftersom der er indbygget blu-ray recorder. Du kan dog ikke optage live tv direkte til blu-ray. Først skal du optage det på den interne harddisk og så kopiere over.

En anden mulighed er at eksportere indhold til en ekstern harddisk. Altså rigtige gode muligheder for at arkivere tv, så du ikke er nød til at slette noget for at kunne optage noget, når den indbyggede harddisk er fyldt op.

Du kan naturligvis også afspille Blu-ray-film samt DVD og CD.  Panasonic DMR-UBC86 kan også afspille Ultra HD blu-ray medier.

Det er muligt at optage 2 ting samtidigt i forbindelse med ukodede kanaler. Der er mulighed for montering af op til 2 CI+ kortlæser moduler, så modtagelse og optagelse af kodede kanaler er muligt.

En anden smart mulighed er muligheden for at sende live tv eller optagelser til din tablet eller smartphone og du kan også sætte ting til at optage fra disse enheder via en app. Begge modeller kan kobles op på netværket via enten kablet eller indbygget trådløst netværk.

Læs vores anmeldelse af den nordiske model DMR-BCT84 her

Læs testen af den nyeste Panasonic DMR-UBC86 her

Sammenligning BCT84 / BCT74 / UBC86

Panasonic harddiskoptager sammenligning

wdt_IDModelPrisHddTunereBlu-ray / UHD Blu-rayLæs test
1DMR-UBC86 7000,- Tjek dagspris her1000 GB2 x DVB-C/T2UHD Blu-rayKlik her
2DMR-BCT76 4400,- Tjek dagspris her500 GB2 x DVB-CBlu-ray
6DMR-BCT74 3200,- Tjek dagspris her500 GB2 x DVB-CBlu-rayKlik her
3DMR-BCT84 3500,- Tjek dagspris her1000 GB2 x DVB-CBlu-rayKlik her

Kanalsøgning YouSee på Panasonic Harddiskoptager

YouSee kanalsøgning på Panasonic harddiskoptager kræver du indtaster et ID.

  • ID 100. Frekvens 143000, Symbolrate 6875, Modulation 64
  • Bland selv pakke ID er 111.

Samsung Hardiskoptager / Blu-Ray afspiller

samsung BD-F8900N

Samsungs modeller indenfor harddiskoptagere hedder BD-H8900N og BD-H8500N. De har været på markedet siden 2013, og adskilller sig ligesom hos Panasonic fra hinanden i forhold til størrelsen på den indbyggede harddisk. BD-H8900N har 1 TB, mens du må nøjes med 500 GB på BD-H8500N.

I modsætning til Panasonic modellerne, så må du med Samsungs 2013 modeller undvære blu-ray optagelsesmulighed. Der er udelukkende blu-ray afspiller, der afspiller 3D & 2D Blu-ray-film samt DVD og CD.

Både kabel-tv og tv-antenne signal

Begge modeller har twin tuner til både DVB-C/T2. Du kan altså benytte harddiskoptageren med enten kabel-tv eller tv-antenne signal og optage 1 ting og se noget andet samtidigt. En anden mulighed i forhold til twin tunere er billede i billede funktionalitet. Dog kan disse funktioner være begrænset ved kodede kanaler, herunder for dig med signal fra Boxer TV. Der er mulighed for montering af et CI+ kortlæser modul, så modtagelse af kodede kanaler er muligt, men altså med begrænsninger i forhold til at håndtere 2 ting på samme tid. Til Boxer tv kunder med behov for at optage 2 ting samtidigt vil vi derfor anbefale Panasonics DMR-UBC86 i stedet.

Også Samsung tilbyder mulighed for at streame tv-kanaler, det kan ske over på en Samsung Galaxy-smartphone eller tablet. Der er ligeledes mulighed for at streame mediefiler fra en Galaxy-enhed til tv-skærmen via harddiskoptageren. Der er indbygget WiFi i optagerne.

Tjek prisen på Samsung BD-H8500N

Tjek prisen på Samsung BD-H8900

LG Hardiskoptagere (udgået modeller)

LG 935N

LG 935N er den største model fra LG med 1 TB harddisk indbygget

LG lancerede i juni sine 2013 harddiskoptagere. Der er 3 forskellige modeller, HR939N, HR935N og HR933N, der adskiller sig i størrelsen på den indbyggede harddisk. Bemærk modellerne er udgået og forhandles ikke længere.

Både kabel-tv og tv-antenne signal

Alle 3 modeller kommer med dobbelt tuner til DVB-T2/C, du kan således benytte modellerne til at modtage og optage tv fra almindelig tv-antenne eller kabel-tv. Ønsker du at optage/vise 2 kanaler samtidigt, skal den ene kanal dog være tilgængelig uden brug af CA-modul (kortlæser). Dette skyldes at CA-moduler generelt kun kan håndtere en kanal af gangen. Til Boxer tv kunder med behov for at optage 2 ting samtidigt vil vi derfor anbefale en godkendt Boxer twin tuner boks i stedet.

Der er også indbygget Blu-ray, DVD, CD afspiller og desuden tilbydes USB tilslutning, så du kan tilslutte en USB enhed og afspille mediefiler fra denne. Det er også muligt at flytte filer fra eksterne enheder ind på den indbyggede harddisk.

Harddiskoptagerne har adgang til LGs Smart TV-platform, med tv-apps og adgang til f.eks. Netflix. Via gratis app så kan du styre din LG harddiskoptager fra en smartphone eller tablet. Der er desuden indbygget WiFi samt DLNA support i alle tre modeller.

DIGITALT.TV har anmeldt HR939N modellen

En række tv-udbydere tilbyder også tv bokse med indbygget harddisk til tv-optagelse. Er du mere interesseret i sådanne så tjek vores guide her

Del på:

Tags: , , ,

Gemt under:: Udstyr

12
Kommentarer

Please Login to comment
5 Kommentar tråde
7 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
Palleba2000

Hej!

Ved nogen her om der er muligheder for at kombinere tunere i Panasonic’en? F.eks. 1x DVB-S2 og 1x DVB-T/T2 tunere.

Jeg er interiseret i en Panasonic, men kun én, så jeg tænkte om tunerne er løse fra bundkortet, lidt lige som i f.eks. Dreambox, så kan man jo bare skifte den ene ud.

MVH
Palleba

Per M

Vil man kombinere med forskellige tunere, så skal man have fat i en Linux styret PVR, noget i stil med eks. Vu+ som man også kan læse om her på digitalt.tv
Til mange af de PVR bokse kan man også købe løse tunere, som man selv kan sætte i. Udskiftningen af tunerne er egentlig meget nemt, for det minder uhyre meget om alm. PCI som man kender fra de lidt ældre PC’ere, hvor det var udbredt blandt skærmkort, lydkort og interne TV kort.

pdj

Er der nogen der kan bekræfte, at Samsungs modeller virkelig har HBO Nordic? Hverken Samsung, HBO eller diverse forhandlere nævner det…

mich

pdj

Ja. Jeg har på mit 2011 model D TV og og min 2012 model E Blueray, den sidste var bedre end den første.

Samsung Facebook har også skrevet om det flere gange

Den var flot på min Blueray

pdj

Tak, men jeg tænker specifikt på de nævnte F-modeller. Eftersigende er det nemlig på den ældre E-model, men ikke på den nye F-model. Men her, samt en side på Flatpanels siger F-modellen har HBO, men ikke om det er HBO Go eller HBO Nordic.

mich

Er du på facebook, spørg inde på Samsung facebook, jeg kender ikke F modellen, desværre.

pdj

Tak – det prøver jeg.

mich

Selv tak, husk at melde tilbage

pdj

Så fik jeg endelig svar:

“Hej Peter! Bekalger det sene svar. HBO Nordic er (endnu?) ikke tilgængelig på nogen af BD-afspillerne, men ViaPlay er tilgængelig på begge to :-)”

PS: Begge to = BD-F8500N & BD-F8900N

mich

Mærkeligt, at HBO ikke er med fra starten, når de allerede er på 2012 modellerne

Viaplay hmmm Sidst jeg så udvalget på min 2012 HDD model, så var der kun 2 – 3 film i HD kvalitet, mens hjemmesiden fortalte om betydeligt flere. Så den opgav jeg hurtigt