TemaCanal DigitalViasat

Betalings-tv – Hvad skal du vælge?

Læs med når DIGITALT.TV sammenligner Canal Digital, Viasat og Boxer på en række punkter for at hjælpe dig med at vælge rigtigt.

Klik der ind herunder på de enkelte delområder og bliv klogere på hvad der adskiller de 3 udbydere, og hvem du synes passer dig bedst. Kabel-tv er ikke medtaget, da da oftest, såfremt det er tilgængeligt, er er det oplagte valg, og eftersom både antenne og i særdeleshed parabol måske her ikke er praktisk muligt.
tvsammenlign header

Priser

Det er oplagt at prisen nok interesserer alle. En direkte sammenligning er svær for udvalget af kanaler er forskelligt. Der er også andre faktorer der spiller ind, der gør det sværere at sammenligne.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Men lad os alligevel prøve at kigge lidt på det generelle billede for de tre udbydere.

tvsammenlign canaldigital Canal Digital kører med 3 hovedpakker til faste priser. Hos Canal Digital skal der betales ekstra for at få en HDTV boks, men der betales ikke ekstra abonnementsudgifter, såfremt man ønsker ekstra kort til modtagelse i op til 4 rum.
tvsammenlign viasat Viasat sælger generelt sine tv-pakker med rabat det første år. Året efter bliver det dyrere, men det kan ofte være en idé at opsige efter første år, for så tilbydes der ofte et år mere til den billigere pris. Boks følger med ved tegning af abonnement. Der skal betales ekstra ved ønske om Viasat i pflere rum i huset. Ønsker du at optage tv på PVR boks fra Viasat koster det 49 kr./md ekstra.
Boxer tilbyder de billigste og mest fleksible muligheder. F.eks. Flex 8 hvor du kan vælge 8 ud af 22 forskellige betalingskanaler og skifte kanaler hver måned, hvis du har lyst. Boxer tilbyder også tank selv, hvor du kan påfylde kortet med 1, 2 eller 3 måneder uden bindinger. Boxer kører også af og til med kampagnetilbud, der bliver væsentligt dyrere i år 2.
tvsammenlign tv2kanaler For at sammenligne priser på en eller anden måde på fælles kanaler kigger vi på en sammenligning på, hvad det koster at kunne se TV2 kanalerne, TV2 Zulu, TV2 Charlie, TV2 News i et år hos de 3 udbydere.
  • Canal Digital: 3025,-
  • Viasat: 2826,-
  • Boxer: 2314,-Priser pr. 7/6 2010
tvsammenlign vinder Vinderen er? Det er svært at kåre nogen entydig vinder. Det afhænger af ens behov og kanalønsker. Skal man have tv i flere rum, kan Canal Digital hurtigt blive mere attraktivt, fordi der ikke kræves merbetaling.

Kanaludvalg

Hvilke forskelle er der i kanaludvalget hos de tre udbydere?

tvsammenlign canaldigital Canal Digital har generelt de mest populære kanaler i deres pakker. Den største mangler set fra manges synspunkt vil sikkert være TV3+. Canal Digital leverer klart flest HD kanaler.
tvsammenlign viasat Hos Viasat må man undvære SBS kanalen 6’eren.
Boxer savner TV3+. Der er til gengæld både mulighed for at se Canal 9 og TV3 Sport1 og Kanal 4, Kanal 5 og 6’eren.
tvsammenlign vinder Vinderen er? Igen er det svært at kåre nogen entydig vinder. Det afhænger af ens personlige behov. Kan man undvære TV3+, så er Canal Digital attraktiv.

Billedkvalitet

Hvor god en billedkvalitet leveres der?

tvsammenlign canaldigital Med sit fokus på HDTV, så har Canal Digital generelt været gode til at levere tv, uden at man har gået for hårdt til værks med at skære i billedkvaliteten for at spare penge på leje af satellitkapacitet.Canal Digital leverer generelt de bedste bitrater og billedkvalitet for kanaler der går igen hos både Viasat og Boxer.
tvsammenlign viasat Viasat har flere gange fået hug for sin billedkvalitet, særligt i forbindelse med sportstransmissioner. Man har forbedret sig efter kritikken, men stadig synes fokus at være på økonomi frem for billedkvalitet.Både på HD og almindelige tv-kanaler ligger man typisk under standarden hos Canal Digital.
Boxer har begrænset kapacitet til rådighed og med 40 kanaler presset ned på denne, så kan det ses. Sammenligner man eksempelvis Kanal 5 på Canal Digital og Kanal 5 på Boxer, så er det tydeligt at Canal Digital sender i en bedre kvalitet. Går man efter bedste billedkvalitet, så er Boxer ikke det bedste valg.
tvsammenlign vinder Vinderen er? Canal Digital står som vinder i billedkvalitettesten. Både på almindelig og HDTV kanaler, sender man i en bedre kvalitet end Viasat. Boxer komprimerer sine kanaler temmelig hårdt.

HDTV

Antallet af HD kanaler og kvaliteten af disse.

tvsammenlign canaldigital Canal Digital var først ud med HDTV i Norden og er i dag førende når det gælder antallet af kanaler. Hos Canal Digital finder du kanaler som Eurosport HD, Kanal 5 HD, Discovery HD, TV2 Film HD, BBC HD, Silver HD, National Geographic HD, ESPN America HD, DRHD m.fl.Ægte HD?
En overvejende del af de kanaler Canal Digital tilbyder er med ægte HDTV indhold. Men noget er opskaleret på blandt andet Kanal 5 HD og TV2 Film HD.

Koster ekstra?
HDTV er en del af pakkerne og ikke en ekstra pakke du skal købe oveni.

tvsammenlign viasat Viasat startede i det små med HDTV. Der er ikke kommet ligeså mange HDTV kanaler med siden i forhold til Canal Digital. Viasat tilbyder 5 x Viasat Film HD kanaler, TV3 Sport HD, MTV HD, National Geographic HD, 3+ HD.Ægte HD?
Der er efterhånden overvejende ægte HDTV indhold på Viasat Film HD kanalerne. På 3+ HD er det endnu delvist opskaleret materiale. Kun sport og udvalgte serier og film har indtil nu været i HD. TV2 Sport HD begrænser sig primært til golf, amerikansk fodbold, dansk fodbold, NHL, Champions League.

Koster ekstra?
Hos Viasat skal du abonnere på Viasat HD for at kunne se HDTV kanalerne. ViasatHD abonnement første 3 måneder (værdi 49 kr. pr./md): 0 kr. ViasatHD abonnement måned 4-12 (49 kr. pr./ md): 441 kr. Skal du have PVR funktion koster det 49 ekstra.

Boxer tilbyder enkelte HDTV kanaler i sine betalings-tv pakker. Du kan også se DR HD, men det kræver ikke Boxer abonnement.
tvsammenlign vinder Vinderen er? På HDTV fronten er vinderen klart Canal Digital. Med flest kanaler uden merpris, så er de pænt foran på dette parameter.

Udstyr

Hvor bredt et udvalg af godkendt modtagelsesudstyr er tilgængeligt hos den enkelte udbydere og kvaliteten af dette udstyr?

tvsammenlign canaldigital Canal Digital har nu gode tv-bokse med henholdsvis HD Entertain Center og HD Entertain Mini.

Canal Digital tilbyder også løsning til visse fladskærme med indbygget parabol-tv tuner. Her er der ikke behov for en ekstra boks.

Der kan kun tegnes abonnement til godkendt udstyr men Canal Digital kort kan godt benyttes med et Conax cam ikke godkendt udstyr, hvor understøttelsen af undertekster, EPG med mere dog kan variere fra producent til producent.

tvsammenlign viasat Viasat tilbyder pt. også omkring 3 bokse til sine tv-pakker. En almindelig boks fra producenten Pace,  HDTV PVR bokse fra Samsung og Pace.

ViasatPlus HD PVR boksen fungerer ganske fint og tilbyder også ekstra muligheder ved tilslutning til bredbånd, men du skal betale 49 kr./md. for at kunne optage, og det trækker ned. Læs testen af ViasatPlus HD PVR boksen her

Viasat abonnement kan kun tegnes til godkendt Viasat udstyr.Der findes ingen officiel løsning til brug i andet udstyr.

Boxer er klart den udbyder med mest at vælge imellem på udstyrssiden. Både en del bokse og fladskærme er Boxer godkendt.

Desuden er man mest aktiv i forhold til at tilbyde en uafhængig mulighed via et Boxer cam, hvor Boxer kortet kan benyttes så længe boks eller fladskærm har mulighed for benyttelse af cams.

tvsammenlign vinder Vinderen er? ViasatPlus HD og Canal Digital’s topmodeller, er uden ret mange fejl og tilbyder en god support for interaktive tjenester.

Boxer skal roses for at tilbyde mange produkter, der dog er forholdsvis ens. Det kan anbefales at kigge på Boxer godkendte bokse med DVB-T2 tuner. De vil også kunne benyttes til HDTV.

er op til kravene for en ordentlig boks i forhold til antallet af fejl og mangler. Men positivt at man kan modtage Canal Digital via digital kortlæser (Cam)

TV i flere rum

Hvor godt er den enkelt udbydernes flerrums tilbud og koster det ekstra?

tvsammenlign canaldigital Med sin seneste prisstruktur har Canal Digital gjort sin Multiroom løsning attraktiv. Du kan med multiroom fra Canal Digital få tv i op til 4 rum i hjemmet uden at betale ekstra. Du skal købe en ekstra boks / tv med indbygget godkendt Canal Digital satellit-tv tuner, for hvert af de rum du ønsker at se Canal Digital i.Teknisk set skal du også investere i en nyt LNB og trække kabler fra denne ind til hver ekstra modtager.
tvsammenlign viasat ViasatHeleHuset hedder Viasat’s løsning for de Viasat abonnenter, der gerne vil se Viasat kanalerne i flere rum. ViasatHelehuset er et tillægsabonnement på dit hovedabonnement. ViasatHeleHuset-abonnement koster 0 kr./måned. Dog koster ekstra TV-kort en halvårlig kortafgift på 399 kr. og en startafgift på 199 kr., som er et engangsbeløb.Dit ViasatHeleHuset-abonnement følger dit hovedabonnement og kan kun oprettes på samme adresse.

Hvis din ekstra digitale TV-box skal være en almindelig digital TV-box, tilbyder Viasat den lige nu for 0 kr. Ellers skal du selv punge ud for ekstra bokse. På Viasat bokse behøver du kun et kabel fra en SatCR LNB ind i huset. Her fra kan signalet fordeles inde i huset til op til 4 bokse. Læs testen af SatCR LNB til Viasat her

Boxer tilbyder ekstra kort. Det kræver en ekstra boks eller Boxer godkendt fladskærm. Hvert Extra Kort koster 299 kr. i oprettelse, men 0 kr. i abonnement. Man kan få op til to Boxer Extra Kort pr. abonnement, og man kan ud over to Extra Kort også få to Boxer Børnekort, så man i alt kan dække 5 tv-apparater.
tvsammenlign vinder Canal Digital tilbyder det enkleste tilbud. At betale 1 gang for alle for op til 4 rum er til at forstå, også selv om det koster fuld pris for ekstra bokse. Dog skal man være indstillet på, at det kræver ekstra kabler helt ude fra parabolen og ind i huset.

I samme kategori

Back to top button