GuidesMedieafspiller produktnyt

Android TV Guide – Bliv klogere på Medieafspillere, Fladskærme og Apps

Android TV er Android udgaven der er udviklet til brug som platform som Smart TV platform, enten på fladskærme eller medieafspillere eller tv-bokse. Android TV er en platform og brugerflade der giver dig adgang til en masse indhold såsom apps og spil.

Android TV kan dog ligesom Android generelt virke lidt uoverskueligt. Der er mange versioner, og der sælges Android medieafspillere hardware, der er med Android software men ikke den rigtige Android TV.

Hvad får du ud af vores Android TV guide? Vi prøver vi at skabe et overblik, så du kan blive klogere på Android TV Platformen, dens muligheder og begrænsninger.

Hvad kan man med Android TV?

Du kan installere en masse apps fra Google Play og på en række streaming apps får du personlige anbefalinger på din startskærm af videoer, tv-serier med mere.

Du kan stemmesøge på indhold fra din fjernbetjening. Netop fjernbetjeningen og en brugerflade på skærmen er et plus for mange, der måske ikke kan lide Chromecast, hvor man benytter smartphone som fjernbetjening og ikke kan bevæge sig rundt i indhold direkte på tv-skærmen.

Medieafspillere med Android – pas på

Kigger vi på markedet for medieafspillere, altså selvstændige enheder du tilslutter til din fladskærm via HDMI stik, så er der et væld af modeller på markedet baseret på Android. Det er dog vigtigt at notere sig, at flertallet af disse er baseret på almindelig Android og ikke den version der er optimeret til TV, nemlig Android TV. De kan dog sagtens blive omtalt som en Android TV medieafspiller, men det gør dem ikke, at de nødvendigvis har Android TV som software.

Dreambox One Android Pie 9
dreambox one har Android brugeroverflade men ikke ægte Android TV

Køber du en Android baseret medieafspiller, der ikke er en rigtig Android TV enhed, så er du langt fra sikret, at du kan benytte alle streaming apps, eller benytte dem i en kvalitet der er egnet til fladskærmen. Du vil oftest få en kvalitet beregnet til Tablets. Brugerfladen i de apps man kan installere, er typisk ikke optimeret til brug på en fladskærm, så alt i alt er det ikke en optimal oplevelse.

Disse medieafspillere har ægte Android TV

 

Nvidia Shield TV 2019 modeller

Det sikre valg i forhold til medieafspiller hardware med ægte Android TV er Nvidia Shield TV modellerne. Disse er både hardware og softwaremæssigt de bedste på markedet. Der er to modeller på markedet. En Pro udgave, der kan lidt mere og har bedre tilslutningsmuligheder, mens den mere gængse model er mere kompakt og koster lidt mindre. Pro modellen er endnu svær at få fat på her april 2020.

Der er også en ældre Nvidia Shield TV i samme design som Pro modellen. Denne er dog ikke ligesom de nyere med support for DolbyVision HDR.

Xiaomi Mi Box S 4K front e1579593460812

En mere prisgunstig Android TV medieafspiller er Xiaomi Mi Box S 4K, der koster under 500,-. Her får du en kompakt model, der dog kun har en enkelt USB port.

Strong SRT 202 EMATICStrong SRT 202 EMATIC er en endnu en mulighed fra omkring 750,-. Den har flere tilslutningsmuligheder og f.eks. også mulighed for tilslutning af kablet netværk. DIGITALT.TV har netop anmeldt denne model. Læs testen her

Ikke alle Android TV afspillere er ens

I princippet så burde Android TV apps virke ret ens på Android TV medieafspillere, men i praksis så er det ikke altid tilfældet. Dplay har været problematisk på ikke Nvidia afspillere, men virker nu igen her ultimo april 2020.

jbl link bar e1586966513293

Udover ovenstående så har JBL Link soundbar’en også indbygget Android TV. Ud fra anmeldelser vi har læst så kører Android TV delen dog ikke specielt godt på denne enhed, i hvert fald ikke på testtidspunktet, om det er blevet bedre med opdateringer ved vi ikke.

OnePlace tv-boksen fra Canal Digital og Stofa’s nyeste tv-boks har desuden Android TV, men her er det i noget ældre udgave og ikke noget vi umiddelbart vil anbefale i forhold til Android TV platformen. Der skulle være en medieafspiller med Android TV på vej fra Google selv, hvor de altså selv står både for hardware og softwaren.

Disse Android TV medieafspillere har vi testet på DIGITALT.TV

Android TV på fladskærmen

Sony Android TVEn række tv-producenter benytter Android TV som smart tv-platform. Det gælder producenter som Sony, Philips, TLC og Sharp. Her får du altså Android TV brugerflade indbygget, du kan installere apps fra Google Play butikken og så videre.

Specielt på de første TV modeller med Android TV fra år tilbage, så kørte Android TV ikke specielt godt. Det er blevet bedre, men man kan fortsat mærke forskel på en Nvidia Shield TV og indbygget Android TV. Et væsentlig kritikpunkt, i forhold til TV med indbygget Android TV, er også, at disse ofte ikke opdateres ligeså hurtigt som eksterne medieafspillere med Android TV.

Find Fladskærme med Android TV i vores produktdatabase her

Streamingtjenester på Android TV

Streaming apps Android TV

 • Amazon Prime Video
 • Blockbuster
 • C More
 • Dplay Sport & Underholdning
 • Dplay Underholdning
 • Google Play Film
 • HBO Nordic
 • Netflix
 • TV2 Play
 • Viaplay
 • YouSee TV & Film
 • YouTube
 • YouTube Premium

DRTV streaming app’en er én af de væsentlige apps man endnu savner på Android TV. Den skulle dog være på trapperne. Man kan caste DRTV til indbygget Chromecast i Android TV.

Indbygget Chromecast i Android TV

Android TV Google Cast

Der er indbygget Chromecast i Android TV i fladskærme fra de producenter der tilbyder Android TV samt medieafspillere med Android TV. Det kan lyde smart, men cast funktionen er på fladskærmen låst til 60 Hz uden nogen mulighed for at skifte til 50 Hz. Det giver knapt så flydende billeder som på en egentlig Chromecast enhed. På medieafspillere kan man manuelt skifte mellem 50 og 60 Hz.

DIGITALT.TV konkluderer og anbefaler

Android TV er en mere åben platform end f.eks. Apple TV. For de mere nørdede, så er der flere muligheder og efterhånden en del streaming apps, men Apple TV er fortsat lidt foran på den front.

Hvis du er interesseret i en Android TV medieafspiller, og dit primære formål er streaming apps, så ville vi satse på Nvidia Shield TV, Mi Box  eller Strong SRT 202 EMATIC.

Står du og skal købe et nyt TV, så er det ikke sådan, at vi kun vil anbefale modeller fra en producent, der har indbygget Android TV som smart tv platform. En ekstern Android TV medieafspiller er ikke dyr, og så kan den ofte virke bedre og få flere opdateringere end indbygget Android TV på en fladskærm.

Vi håber at denne Android TV Guide har besvaret dine spørgsmål. Har du fortsat spørgmål så skriv en kommentar længere nede på denne side.

Relaterede artikler

Back to top button