Smart Home produktnytMedieafspiller

Den nye Chromecast med Google TV i Danmark? Så godt virker den her

Den sælges ikke i Danmark, men virker den nye Chromecast med Google TV i Danmark? Det var vi nysgerrig på, så det har vi testet. Det nye ved modellen er, at den har egen brugeroverflade, med navnet Google TV,  og en fjernbetjening. Således kan du betjene bruge den som selvstændig mediestreamer med menu på tv-skærmen, uden at du skal caste og sidde med din smartphone.

Ikke officielt lanceret i Danmark

Chromecast med Google TV er endnu ikke officielt lanceret i Danmark, men den kan købes i andre europæiske lande og flere danske butikker har dem nu. Da vi købte så var det via den franske online butik fnac.com, der med fragt løb op i 600 kr. Selv om den franske webbutik side udelukkende er på fransk, så lykkedes det da at bestille og modtage den efter 5 dage.

Tjek Chromecast with Google TV priser her

Den nye Chromecast med Google TV i Danmark – ikke alt virker

Vi har testet en række danske apps, og umiddelbart virker langt de fleste streaming apps.

Chromecast Google TV apps

  • Netflix
  • Viaplay
  • Disney+
  • Amazon Prime Video
  • Dplay
  • DRTV
  • TV 2 Play (virkede fra 28/10/20)
  • YouSee TV
  • C More (fejl besked ved åbning men kan bruges)

Den væsentligste del ved Google TV brugeroverfladen virker ikke i Danmark

Den måske væsentligste del ved Google TV brugeroverfladen, på den nye Chromecast, er en indholdsektion på tværs af tjenester med indhold med personlige anbefalinger, den hedder For You på engelsk. Det betyder, at du potentielt kan spare at gå ind i den enkelte app, men bare starte det fra hovedmenuen.

Desværre virker denne del ikke, når enheden er opsat til dansk brug, hvilket måske også er hovedårsagen til at den ikke er lanceret endnu i Danmark.

Chromecast Google TV personlige anbefalingerVi kunne få det frem ved at forbinde via VPN app på enheden og figurere som værende USA i denne. Så kunne vi vælge tjeneste i google konto indstillingerne og få For You anbefalingerne frem.

 

Google Chromecast For YouMen der er ingen nordiske tjenester med i denne del, så i praksis kun brugbart i forhold til Netflix og Disney+. Prime Video titler i For You sektionen åbner godt nok Prime Video app’en, men går ikke ind på den valgte titel men bare til hovedskærmen. Vi gætter på, at det er fordi Prime Video app’en, der er installeret, ikke er den amerikanske.

Ingen kablet netværk – men fin performance både i forhold til WiFi og generelt

Der er ikke mulighed umiddelbart for at tilslutte netværkskabel. Strømforsyningen, der følger med, har ikke netværksport, men en sådan kan dog tilkøbes. WiFi kører dog også fint for os, så det er ikke nødvendigt.

Google TV Chromecast menu

Generelt så virker hastigheden fin på den nye Chromecast, vi føler ikke det lagger i menuerne eller ved afspilning, selv om den ikke er så stærk på processorkraft eller ram som en Nvidia Shield TV.

 

Chromecast Google TV indholdDen medfølgende fjernbetjening er ikke high end, men nu faktisk rigtig fin, prisen taget i betragtning. Der er dedikerede knapper til Netflix og YouTube og naturligvis mulighed for at stemmestyre og Google Assistent via den indbyggede mikrofon. Dog virker den ikke på dansk med at styre enheder i hjemmet, der skal du over på engelsk.

 

Chromecast Google TV pladsRent lagringsmæssigt så er der ikke voldsomt meget plads på enheden, men nok til streaming apps. Der er 8 GB, men en stor del af denne er optaget af styresystemet og så kommer der de apps man installerer oveni, så efter installation af disse har vi omkring 1,9 GB tilbage.

Skal du købe en Chromecast med Google TV lige nu?

Vil du være med på det nyeste, og kan du leve med eventuelle fejl, så er den nye Chromecast med Google TV absolut interessant, også med prisen i mente.  Eftersom enheden ikke er lanceret officielt i Danmark, så kan der være apps, der ikke virker, og som du ikke kan forvente bliver fikset. Der er heller ikke den ellers vældigt interessante personlige For You sektion ved dansk brug, hvilket er ret irriterende.

Nvidia Shield TV er fortsat en klasse bedre på performance, så ejer du en sådan, eller vil du have det bedste pt, så er der ingen grund til at kigge på denne nye Chromecast. Vil du ikke betale mere end hvad Chromecast koster, så kan du kigge på Mi Box S 4K. Den kan fås fra omkring 416,- mens vi skriver dette. Du kan finde den aktuelt billigste pris på Mi Box S 4K lige her

Vi beholder naturligvis vores Chromecast med Google TV og følger udviklingen og om der kommer en dansk lancering.

Danske butikker der sælger Chromecast med Google TV – Find priser her

Euro 2020 ViaplayReklamelink

I samme kategori

Back to top button