Medieafspiller produktnytMedieafspiller

Test: Nokia Streaming Box 8000 – Android TV boks med interessant fjernbetjening

DIGITALT.TV har efterhånden testet en del Android TV medieafspillere. Nu tager vi lige en enkelt mere og denne gang er det en model med det velkendte Nokia navn. Nokia Streaming Box 8000 er fra StremView, der har købt sig til retten til at bruge Nokia som mærke.

Vores interesse for netop denne model er ikke mindst vakt af at der medleveres en fjernbetjening, der skiller sig ud fra den andre Android TV medieafspillere medleverer. Læs mere i anmeldelsen herunder.

Produktet i denne test er stillet til rådighed af StremView, hvilket vi jo skal oplyse i forhold til gældende lovgivning. De har dog ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Pris og tilgængelighed

Nokia Streaming Box 8000 har været i handlen i nogle måneder nu her primo maj 2021. Prisniveuaet er lige under 700,- her på testtidspunktet.

Du kan finde den aktuelt billigste pris på Nokia Streaming Box 8000 hos Pricerunner.dk her

Design og tilslutningsmuligheder

Nokia Streaming Box 8000 følger designet fra mange andre modeller. Designet er i sort med rundede kanter og den måler 112 x 112 mm og 24 mm i højden.

Nokia Streaming Box 8000 tilslutninger

På tilslutningssiden så byder Nokia Streaming Box 8000 på følgende tilslutninger:

 • Strømtilslutning
 • Ethernet
 • 1 x HDMI port
 • AV port
 • Digital optisk Lyd udgang
 • 1 x USB C
 • 1 x USB 3.0
 • Wi-Fi, Bluetooth

Der er, som vi havde forventet, ikke Gigabit hastighed på Ethernet porten, her skal du fortsat have fat på den dyrere Nvidia Shield.

Internt så styres det hele af en Quad-Core Cortex-A55 / ARM Mali-G31 MP2.

På lagringssiden, så får du 2GB DDR3 RAM og 8GB intern eMMC lagringsplads. Lagerpladsen er ikke overvældende, og i modsætning til den model vi testede for nyligt, så er der her ikke en micro sd kortlæser mulighed. Efter installation af alle de gængse streaming apps, så var der 2,3 GB tilbage, så der er dog nok til alle gængse streaming apps.

Nokia Streaming Box 8000 Fjernbetjening

Fjernbetjeningen er, som vi tidligere har nævnt, noget der skiller sig ud fra de andre Android TV modeller, vi har testet. Der er tale om en full size tv fjernbetjening, som også er den der sælges med Nokia Smart TV fladskærme fra StreamView.

Nokia Streaming Box 8000 Fjernbetjening lysDen skiller sig ikke mindst også ud ved at have indbygget lys i knapperne. Det kan være smart i en lysdæmpet hjemmebiograf.

Den er naturligvis en smagssag om man kan lide fjernbetjeningen, nogle vil nok synes den er for stor og har en del unødvendige knapper, men man kan i hvert fald sige at den ikke lige bliver væk. Der er også nummertaster som kan være handy ved kanalskifte, såfremt du benytter Android TV live TV app’en. Det kunne have være smart også f.eks. ved Live TV i YouSee/ YouTV app’en, men her virker det ikke desværre.

Der er dedikerede knapper til YouTube, Netflix, Prime Video og Google Play. Vi havde foretrukket, at man havde byttet Google Play knappen ud med en Disney+ knap.

Vi finder naturligvis knapper til lydstyrke, navigation og stemmestyring. Der er let klik lyd ved tryk, men ikke så højt som på den nyligt testede Strong Leap-S1, hvilket ikke gør os noget.

Der medleveres batterier (2 x AAA) til fjernbetjeningen, og du får også et HDMI kabel og en kvik guide med i kassen, samt en strømforsyning naturligvis.

Rent teknologisk så understøtter Nokia Streaming Box 8000 opløsning op til 2160p i HDR10.  Der er dog ikke support for Dolby Vision HDR formatet.

Trådløst understøttes IEEE 802.11b / g / n, 2,4 GHz og IEEE 802.11a / n / ac, 5 GHz. Bemærk dog at den er lidt kræsen i forhold til kanaludvalget på 5 GHz, så dukker dit WiFi ikke op, så kan du skulle skifte kanal. Kanal 36-48 virkede på vores router.

Installation / brugerflade

Det er ret nemt at komme i gang, specielt ved at gøre det via Google app’en via din smartphone.

Nokia Streaming Box 8000 Fjernbetjening pairing

Fjernbetjeningen er bluetooth, så den skal lige parres med boksen i forbindelse med førstegangsopsætningen.

Nokia Streaming Box 8000 Android TV brugeroverflade

Brugerfladen er Android TV version 10, så den er identisk, med det man ser på andre Android TV medieafspillere, og fungerer generelt fint. Man kan tilføje favoritapps til apps oversigten, styre hvilke streamingtjenester man vil se seneste eller udvalgt indhold fra.

Opsætning af skærmopløsning er gemt lidt væk på medieafspilleren her. Det ligger under punktet More nederst i Enhedspræferencer listen.

Streaming oplevelsen på Nokia Streaming Box 8000

Apps som Netflix og YouTube er installeret på forhånd, mens du naturligvis via Google Play butikken kan hente yderligere apps, så længe de er kompatible med Android TV platformen.

Disse streamingtjenester/apps har vi testet på Nokia Streaming Box 8000:

 • Netflix
 • YouTube
 • Viaplay
 • Discovery+
 • TV 2 Play
 • Amazon Prime
 • YouSee TV
 • Kodi
 • DRTV

Alle de streaming apps vi har testet har fungeret fint. Der er et generelt problematik med discovery+, med knap så god billedkvalitet på Android TV platformen, men det er som sagt ikke isoleret til Nokia modellen her.

Billedfrekvens, HDR og Dolby Atmos

Desværre så er Android TV platformen generelt ikke optimeret til at tilpasse sig billedfrekvens på indhold, det gælder således også Nokia modellen her. Selv om der er en Auto Switch to best resolution indstilling i menuen, der kunne tolkes lidt i den retning, så er det en indstilling i forhold til at tilpasse sig til optimal skærmopløsningen, på den skærm du tilslutter medieafspilleren til.

Ligesom på den model vi senest testede, så har også Nokia modellen her HDR slået til hele tiden og ikke kun når man afspiller HDR indhold. Det naturligvis kun, såfremt man har en HDR skærm. Vi havde foretrukket, at det ikke var auto aktiveret hele tiden, for at få den mest korrekte gengivelse på indhold der ikke er i HDR.

audio passthrough

Lydmæssigt er der mulighed for at aktivere Dolby 7.1 channel Passthrough, og vi fik Dolby Atmos lydgengivelse i Netflix på titler der tilbyder dette. I modsætning til vores Nvidia Shield, så var der ikke Atmos lyd tilgængelig i Disney+, det blev hverken indikeret i skærmmenuen, på titler vi ved har Atmos og heller ikke afspillet som Atmos.

Daglig brug oplevelse

I forhold til modeller vi har at sammenligne med på testtidspunktet, så er Nokia modellen på performance bedre end Mibox modellen, vi tidligere har testet. Teknisk så er Nokias udrustet med en lidt bedre 1.9 GHz CPU end på den Strong Leap-S1, vi senest testede, men det er svært at finde nogen forskel på de to ved almindeligt brug. Måske er Nokiaen en my hurtigere ved stemme kommandoer via Google Assistenten. Men f.eks. en genstart tager et par sekunder længere på Nokiaen end på Strong modellen.

Hastigheden på kablet netværk er som tidligere nævnt ikke Gigabit på denne enhed. En speed test i app på Android TV viste 90 Mbit i download speed. Med 5 GHz Wi-Fi får du faktisk potentielt en hurtigere hastighed, så er der ikke for langt til din router, og har du stabilt WiFi, så kan det faktisk være en fordel at undlade at benytte kablet netværk.

Nokia Streaming Box 8000 er ikke den oplagte til spil, så er du til den slags, kan det betale sig at gå efter Nvidia Shield TV i stedet. Rent performancemæssigt er Nvidia afspilleren noget foran, men prisen er så også en lidt anden.

Android TV Cast

Der er indbygget Chromecast i Nokia Streaming Box 8000. Efter der er kommet en DRTV app på Android TV er den måske knap så vigtig længere, men kan naturligvis være handy af og til.

Android TV stemmestyringDer er mulighed for at benytte Google Assistent med mikrofonknappen på fjernbetjeningen f.eks. til at styre smart home produkter eller søge efter ting på YouTube, bare for at nævne et par af mulighederne. Det fungerede, uden vi behøvede at gøre noget ekstra som f.eks. skifte menusprog til engelsk eller noget.

Medieafspilning i Kodi

Amazon Fire TV Stick 4K KodiKodi er en af de populære medieafspiller apps på Android TV. Her kan du afspille lokalt indhold, og det har vi da også været forbi og testet med nogle test videoer f.eks. HDR indhold. Også HEVC 4K filer kunne afspilles.

Konklusion

Nokia Streaming Box 8000 er endnu et glimrende bud på en Android TV medieafspiller, der særligt skiller sig ud ved sin fjernbetjening med indbygget lys i knapperne.

For lige under 700 kroner, får du en velfungerende ægte Android TV enhed. Den virker ved dagligt brug glimrende og processoren er fuldt ud tilstrækkelig med streaming apps, som jo nok vil være det primære man vil benytte den til.

Skal man pege på noget, så må det blive at den til prisen, måske lige lidt for dyr, når man sammenligner med den nyeste Chromecast med Google TV model, der både har Apple TV app og Dolby Vision samt Atmos lyd på Disney+.

nokia streamingbox 8000 digitalttv

Nokia Streaming Box 8000 – Vores vurderinger

 • God fjernbetjening med indbygget lys i knapperne
 • Generelt fin performance til brug med streaming apps

 • HDR er på hele tiden
 • Ikke Dolby Vision HDR support
 • Ingen Atmos lyd på Disney+


I samme kategori

Back to top button