MedieafspillerMedieafspiller produktnyt

Test: Strong SRT 202 Ematic – Android TV medieafspiller

Så er det blevet tid til endnu en test af en prisgunstig Android TV medieafspiller. Strong SRT 202 Ematic er en ægte Android TV medieafspiller, der udmærker sig ved at have en del tilslutningsmuligheder og plads til Micro SD kort.

Hvad kan denne Android TV medieafspiller i forhold til konkurrenterne, og hvor godt fungerer den i praksis? Det får du at vide i vores produkttest af Strong SRT 202 Ematic herunder.

Produktet er stillet til rådighed af Strong Scandinavia, hvorfor vi skal markere denne test med annonce. De har ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Pris og tilgængelighed

ematic logo

Strong SRT 202 Ematic er i handlen nu og koster fra omkring de 750 kr. på testtidspunktet her ultimo april 2020. Du kan finde den aktuelt billigste pris på Strong SRT 202 Ematic lige her

Den er altså lidt dyrere end den billigste i klassen Mi Box S 4K, men Strongs model har så lidt mere at byde på i forhold til tilslutningsmuligheder og Micro SD kortlæser.

Vi er med Strong SRT 202 Ematic fortsat lavere i pris end Android TV afspillerne fra Nvidia og alternativer som f.eks. Apple TV.

Design og tilslutningsmuligheder

Strong SRT 202 Ematic er kompakt og måler 100 x 100 x 24. Designet er i sort med rundede kanter i Apple TV stil. Sammenligner vi med den nyligt testede Mi Box S 4K, så er Ematic en smule større, men det er mest på højden.

Strong Ematic bagside
Strong Ematic tilslutninger på bagsiden
Strong Ematic side
Strong Ematic tilslutninger på siden

På tilslutningssiden så byder Strong Ematic på følgende tilslutninger:

  • Strømtilslutning
  • Digital optisk Lyd udgang
  • AV ud
  • 2 x USB 2.0
  • 1 x HDMI 2.0a
  • Ethernet
  • Wi-Fi, Bluetooth

Altså et fint udvalg af muligheder, men til prisen, så er det naturligt nok ikke de hurtigste USB eller Ethernet porte. Her er den dyrere Nvidia Shield fortsat lidt foran med USB 3 og Gigabit Ethernet.

Internt så styres det hele af en Amlogic S905X SoC med fire Cortex A53 cores på op til 2.0GHz. På lagringssiden, så får du 2GB RAM og 8GB intern lagringsplads.  Altså identisk med Mibox S 4K fra Xiaomi. Ematic modellen har, i forhold til lagerplads, dog fordel med muligheden for micro sd hukommelseskort. Dermed er der større chance for ikke at løbe tør, hvis du installerer rigtig mange apps. Vi har ikke testet Micro SD kort, men har ikke ramt loftet med de apps, vi har installeret.

Strong Ematic fjernbetjening
Strong Ematic fjernbetjening

Fjernbetjeningen er med dedikerede knapper til YouTube, Netflix og Google Play. Derudover er der knapper til lydstyrke, navigation og stemmestyring.

Fjernbetjeningen ligger godt i hånden, bedre end Mi Box fjernbetjeningen, synes vi.

Strong Ematic med i kassen

Der medleveres batterier (2 x AAA) til fjernbetjeningen og du får også et HDMI kabel med i kassen, samt en manual på engelsk og strømforsyning naturligvis.

Rent teknologisk så understøtter Strong Ematic H.265 10-bit 4K*2K@60fps, VP9 4K*2K @60fps, H.264, HDR10 (High Dynamic Range) / HLG. Som på Android TV platformen generelt er der indbygget Chromecast funktion

Installation / brugerflade

Android TV setup Google konto

Det er nemt at komme i gang, specielt hvis du har en Android smartphone, for så kan du overføre Google konto, WiFi password osv. automatisk uden at skulle sidde og taste en masse ind.

Android TV Ematic Pairring remoteFjernbetjeningen er bluetooth, så den skal lige parres med boksen.

Android TV brugeroverflade Ematic

Brugerfladen er Android TV, så den er identisk, med det man ser f.eks. på andre Android TV medieafspillere, og fungerer generelt fint. Man kan tilføje favoritapps til apps oversigten, styre hvilke streamingtjenester man vil se seneste eller udvalgt indhold fra.

Streaming apps

Apps som Netflix og YouTube er installeret på forhånd, mens du naturligvis via Google Play butikken kan hente yderligere apps, så længe de er kompatible med Android TV platformen.

Disse streamingtjenester/apps har vi testet på Strong SRT 202 Ematic:

  • Netflix
  • YouTube
  • Viaplay
  • Dplay
  • HBO Nordic
  • TV 2 Play
  • Amazon Prime
  • YouSee TV
  • Kodi
  • DR via Chromecast

Netflix fungerer fint, og har du abonnement med 4K, så er det også med HDR mulighed. Dog er der ikke, ligesom på de nyeste Nvidia Shield TV modeller, support for Dolby Vision HDR varianten.

Viaplay Android TV ikke certificeret

Viaplay er, ligesom på den nyligt testede Mi Box medieafspiller, ikke på godkendt listen, så man får besked i toppen omkring dette. I praksis fungerede Viaplay dog fint på boksen, i forhold til det vi har testet.

Amazon Video, fungerer, men her skiftede vores tv ikke til HDR på HDR indhold. Det virkede ellers med Netflix HDR, så hvorfor Amazon ikke virker med HDR, ved vi ikke lige. Det var det samme, vi oplevede i vores Mibox 4K S test, så åbenbart en generelt problematik på disse enheder. Amazon Prime HDR virker på vores Nvidia Shield, så rent principielt kan det altså fungere på Android TV.

YouTube fungerer fint på enheden, og du kan godt se 4K YouTube indhold, omend der ikke er support for YouTube HDR indhold i den officielle app. Vi har prøvet den alternative YouTube app fra https://smartyoutubetv.github.io/.  Den skal installeres som apk fil fra f.eks. USB, og så kan du vælge HDR på indhold, der måtte have det.

Dplay virkede ikke i starten af testperioden. Her sendte forsøg på afspilning én tilbage, uden at afspilningen gik i gang. DPlay kom dog til at virke senere. Det kan være en opdatering i baggrunden, der har gjort det. Vi har ikke selv aktivt gjort noget i den forbindelse, men har noteret at Mi Box også fik fungerende Dplay igen kort inden Ematic også begyndte at virke.

Også YouSee TV app virker fint på Strong Ematic, med de muligheder app’en tilbyder.

DR TV har endnu ikke en Android TV app, så den er ikke tilgængelig, men det er jo så et generelt problem på alle Android TV enheder. Du kan dog caste fra DR app på din smartphone eller tablet, og se det på fladskærmen via afspilleren.

Vi har ikke testet med spil, men er du til den slags, kan det formentlig betale sig at gå efter Nvidia Shield TV i stedet, rent performancemæssigt er de noget foran.

Indbygget Chromecast og Google Assistent

Android TV Cast

Der er indbygget Chromecast i Strong SRT 202 Ematic. Det måske mest oplagte at bruge denne funktion til, er at caste fra DR TV app’en.

Imodsætning til fladskærme med Android TV indbygget, så har Android TV medieafspillere, herunder denne fra Strong, den fordel, at du ikke er låst til Cast streaming med 60 billeder pr. sekund. Chromecast built in funktionen følger den indstilling, du har under skærmindstillinger på boksen, så har du sat den til f.eks. 4K 50 Hz, så kører streaming fra danske/nordiske tjenester altså flydende.

Der er mulighed for at benytte Google Assistent med mikrofonknappen på fjernbetjeningen f.eks. til at styre smart home produkter eller søge efter ting på YouTube, bare for at nævne et par af mulighederne. Det fungerede uden vi behøvede at gøre noget ekstra som f.eks. skifte menusprog til engelsk eller noget.

Medieafspilning i Kodi

Amazon Fire TV Stick 4K Kodi

Kodi er en af de populære medieafspiller apps på Android TV. Her kan du afspille lokalt indhold, og det har vi da også været forbi og testet med nogle test videoer f.eks. HDR indhold. Det fungerer fint på Strong Ematic.

Vi kunne ved afspilning af mere krævende filer fornemme at hastigheden på kablet netværk ikke er Gigabit på denne enhed. En speed test i app på Android viste 90 Mbit i download speed.

Konklusion

Strong SRT 202 Ematic er en interessant ny mulighed på Android TV medieafspillermarkedet. Modellen lægger sig rent prismæssigt midt imellem den billige Mi Box 4K S og den dyrere Nvidia Shield TV. Alle disse modeller, også denne fra Strong, er med Android 9 versionen af Android TV, så man får altså aktuel software.

For under 800 kroner, får du en velfungerende ægte Android TV enhed, der på tilslutningsfronten byder på flere muligheder, der kan berettige merprisen i forhold til Mi Box. Også fjernbetjeningen er vi ret positive overfor.

Selv om Ematic modellen her ikke er den stærkeste Android TV medieafspiller, så fungerer den fint til det gængse streaming af indhold fra Netflix, Viaplay osv. Grunden til evt. at gå dyrere vil være i forhold til hurtigere processor, kablet netværk og USB tilslutninger, som man får ved at vælge en Nvidia Shield TV. Er du til Amazon Prime Video, og er HDR fra denne et must, så er det aktuelt tilsyneladende ikke muligt på denne afspiller.

Man får både indbygget Chromecast samt Google Assistent og via Google Play butikken så er der mange muligheder i forhold til at installere apps. Så samlet set får du altså en del for pengene.

ematic anbefaling digitalttv

Strong SRT 202 Ematic – Vores vurderinger

  • Gode tilslutningsmuligheder
  • Mulighed for Micro SD kort
  • Fjernbetjening med dedikerede knapper til Netflix og YouTube

  • Ikke USB 3 / Gigibit Ethernet
  • Manglende HDR på Prime Video

I samme kategori

Back to top button
Close

Adblocker registreret

Kære besøgende, DIGITALT.TV er et énmandsforetagende, der er afhængigt af reklameindtægter for at kunne fortsætte driften. Jeg beder dig venligst om at deaktivere din Adblocker på denne side. Uden reklameindtægterne har jeg desværre ikke mulighed for at holde siden kørende. På forhånd tak for din forståelse og støtte. Webredaktør Bo Kjærgaard