TV Bokse Stofa

Stofa Smart TV boks

Zaptor hedder Stofa’s digitale set top boks. Boksen kan udover a modtage de digitale kanaler der udsendes på Stofa kabel-tv net også benyttes til at bestille film, der så kan ses med det samme via Zaptor boksen.

Stofa Zaptorboks

 

Udpakning

I pakken finder du:

zaptorkassen

Opsætning og installation

For at benytte Zaptor’en er det et krav, at du også har Internet fra Stofa. Du kan ikke benytte f.eks. ADSL fra Fullrate. Enten bestiller du Internet via kabel-tv i forbindelse med Zaptor’en eller, såfremt du ikke ønsker Internet gennem Stofa, så får du i stedet en bærelinie hos Stofa.

zaptorconnect

Du kobler det medfølgende kabel-tv modem til og efter nogle minutters ventetid, kan du på lysene se at modemet er forbundet til internettet. Derefter er det så blot at forbinde netværkskablet fra modem’et til Zaptor boksen. Som sagt så skal Zaptor’en på nettet, så man skal først tænde den, når internetforbindelse er tilstede og tilsluttet. I øvrigt skal du også have et Zaptor programkort for at benytte boksen. Det skal være det Zaptor kort fra Stofa (T-0 står der på det), (t-14) kort til cams virker ikke.

zaptorboot

zaptorvelkommen

zaptorkanalsearch

zaptortvformat

zaptorlogin

Det tager en del minutter at komme i gang. Der er en del ventetid på at Zaptor’en starter op og logger på. Man bliver første gang ledt igennem kanalsøgning, tv-format opsætning og valg af menusprog. Derefter logger Zaptor’en på nettet for at få indstillinger mm.

Daglig brug

zaptormenu

zaptorepg

zaptorkanalliste

zaptorfav

zaptordrift

zaptorinfo

Når først Zaptor’en er taget i brug, så er betjeningen ganske fin. Menusystem og designet på dette er ganske flot. Det minder lidt om Windows MediaCenter.  Der er en ganske god EPG med programinformationer. Det er muligt ganske enkelt at lave op til 5 favoritlister. Også driftsinformation er tilgængelig direkte på Zaptorboksen.

Fjernbetjeningen er af den lette type, der udover at styre Zaptor’en, også kan benyttes til flere mærker indenfor tv via den medfølgende kodetabel. Dermed kan du altså styre både tv og zaptor boks med samme fjernbetjening.

En god feature i selve epg’en er, at man kan bladre mellem kanalerne og samtidigt se programomtaler på andre kanalers programmer, alt imens man forbliver på samme kanal. Man kan også vælge at benytte tv-guide knappen og få en komplet oversigt, mens billedet fortsat kører i hjørnet. Denne funktion er dog lidt tung at bladre frem i hvis man ønsker at gå flere dage frem. Der er dog mulighed for at benytte ”fast forward” knappen, der går 2 timer frem og tilbage, men en mulighed for at bladre mellem flere dage kunne være ønskelig. Jeg savner også lidt en liste EPG visning med kun en enkelt kanal.

Det er i lighed med programinfo muligt at se tekst-tv fra andre kanaler, end den kanal du kigger på. Når du således trykker på teksttv knappen, får du en liste over de kanaler der har tekst-tv. Det er en sjældent set mulighed som kan være meget praktisk. Tekst-tv delen skal også have ros for at være rigtig hurtig og selv flersider sider er gemt og kan bladres med det samme.

Skift fra 720p til 1080i på Zaptor

Der er gemt en del indstillinger af vejen som man skal til  af omveje. F.eks. kan man ikke umiddelbart skifte mellem 720p og 1080i. Det skal man igennem en manuel opsætningsmenu for at gøre. Denne kan man kun komme ind i ved at tage strømmen fra Zaptor boksen og derefter tilslutte igen, mens man holder menu knappen inde på fjernbetjeningen. Lidt underligt at man har valgt at gemme denne funktion af vejen på denne måde.

HDTV

Stofa tager sig godt betalt for sin HDTV pakke.  Betaler du ikke for HD pakken så er antallet af HD kanaler afhængig af din lokale Stofa antenneforening.

Startforfra og andet interaktivitet

zaptorshop

Der er mulighed for at starte forfra på en igangværende udsendelse på følgende kanaler: DR1, DR2, TV 2, TV 2 Charlie, TV 2 Zulu, TV3, TV3+, Kanal 4, Kanal 5, ARD, ZDF, NRK1, SVT1, SVT2, DR K, DR Ramasjang, DK4, TV3 Puls og 6’eren. Det betyder at du kan starte f.eks. nyhederne kl. 19:00 selv om du først er klar til at se dem kl. 19:20. Du kan ikke spole frem f.eks. over reklamer på start forfra.

Zaptor’en indeholder også mulighed for at bestille en række film og også at se trailere for disse via Zaptor butikken. Denne videoudlejningsservice fungerede uden problemer i vores test. Filmen er tilgængelig i 24 timer, efter man har lejet.

Der tilbydes TV2 Sputnik adgang der gør det muligt at se TV 2-programmer en hel måned bagud. TV2 Sputnik viser primært eget produceret indhold fra TV2, TV2 Charlie, TV2 Zulu og TV2 News – altså ikke fra TV2 Film eller TV2 Sport. DR arkiv er tilgængelig hos flere antenne-tv foreninger med Stofa. Her får du adgang til et udvalg af DR programmer der har været sendt indenfor de seneste 30 dage. Det gælder dog kun eget produceret indhold, og ikke f.eks. amerikanske film.

Konklusion

Generelt virker det som om Zaptor er over de værste børnesygdomme, de fejl der kan opstå kan nærmere tilskrives fejl på nettet og på centralen hos kabel-tv udbyderen eller dårlig signalkvalitet ved deling af signaler mellem flere tv i hjemmet.  Billedkvaliteten er klart bedre i forhold til det analoge signal, hvilket selvfølgelig er det vigtigste. Betjeningen fungerer ganske enkelt og brugervenligt og der er godt tekst-tv og fornuftig visning af programinformationer.

Jeg så gerne et større udbud af HD kanaler til en billigere pris. 79 kr. /måned for 5 kanaler er dyrt.

DIGITALT.TV takker Henrik Fredborg for input til denne produkttest.

I samme kategori

Back to top button