Viasat

Viasat – Ny Ultra HD tv-boks og kortlæser modul

Viasat Ultra HD boks SamsungViasat præsenterede på deres Ultra HD presseevent også deres nye Ultra HD kompatible tv-boks og deres kortlæser modul, der for første gang gør det muligt at se Viasat TV direkte på fladskærmens satellit-tv tuner.

Viasats nye Ultra HD boks er produceret af Samsung og har modelnavnet GX-VI680SJ UHD. Boksen er ret kompakt, også fordi den ikke har indbygget harddisk.Viasat lancerer i løbet af efteråret mulighed for at købe en ekstern harddisk til den, så det bliver muligt at optage tv på boksen. Harddisk bliver 500 GB og er designet således, at den passer ind under boksen. Viasat ville endnu ikke ud med, hvad prisen bliver på harddisken.

Viasat oplyser, at man skal bruge den specifikke harddisk, man kan således ikke tilslutte enhver ekstern harddisk. Viasat forventer senere at komme med harddisk muligheder med større kapacitet end 500 GB.

Med 802.11ac WiFi og HDR support

Viasat Ultra HD boks tilslutninger SamsungViasat Ultra HD boksen har support for 802.11ac WiFi med understøttelse af både 2,4 GHz- og 5 Ghz-båndene. Udover HDMI udgang er der også optisk digital lydudgang, kablet netværksport samt 2 USB porte.

Der er 2 indgange til LNB, men det er naturligvis også muligt at anvende Single Cable løsning, så du kun behøver at trække et kabel. En glædelig nyhed er, at boksen har indbygget splitter. Således skal man ikke også have en ekstern splitter for at få signal fra en Single Cable LNB til begge tunere.

Boksen understøtter HDR, men det kræver naturligvis også at produktionen er produceret i denne teknologi, hvilket ikke rigtigt er tilfældet endnu. På lydsiden understøttes Dolby Digital + / E-AC-3 (7.1 lyd).

Vi fik ikke ved dagens demo afprøvet boksen, da den af teknikske årsager ikke var tilkoblet parabolsignal. Presseeventen foregik i Champions League studiet, og det var ikke lige til at skaffe parabolsignal der…

Vi forventer dog, at den nye boks er hurtigere end forgængerne, både i menuerne men også ved opstart. Strømforbruget angives til at være: Aktiv standby: 16W, passiv standby: 0,4W.

Pris og tilgængelighed

Viasats Ultra HD boks kan købes nu, enten som ny abonnent eller som opgradering for eksisterende kunder.

Den nye boks kommer for eksisterende kunder til at koste 999,- kontant eller på afbetaling af 40,- over 24 måneder.

Nye kunder får den nye boks til 0,-

Viasat kortlæsermodul

tvmodulviasatViasat lancerer samtidigt med deres nye Ultra HD kanal også et kortlæsermodul. Med det så kan du modtage Viasat satellit-tv direkte på din fladskærms satellit-tv tuner. Kortlæser modulet kommer til at koste 399,- og det er kompatibelt med skærme fra Samsung, Philips og Panasonic. I alt er omkring 423 tv modeller er godkendte til modulet lige pt.

Viasat håber flest mulige kunder vælger Ultra HD boksen fremfor kortlæsermodulet, fordi boksen tilbyder en mere komplet helhedsoplevelse, og fordi den også er nemmere at yde support på end et kortlæsermodul. Men trods alt glædeligt at Viasat giver nye muligheder for de kunder der helst vil undvære en tv-boks.

DIGITALT.TV har testet Viasats nye Ultra HD boks – Læs anmeldelsen her

DIGITALT.TV har testet Viasats nye kortlæser modul – Læs anmeldelsen her

Læs også vores artikel om den nye Viasat Ultra HD tv-kanal – Klik her

Tags

Relaterede artikler

Back to top button
Close
Close