ViasatBranche-NytWaoo

Nu kommer den første danske Ultra HD kanal – Viasat Ultra HD

Viasat Ultra HD demoDIGITALT.TV har været på besøg hos Viasat Danmark for at høre mere om Viasats nye Ultra HD kanal, der slet og ret hedder Viasat Ultra HD. Læs mere her om hvad den nye Ultra HD TV kanal kommer til at sende herunder.

Viasat Ultra HD – Sportskanal i Ultra HD opløsning

Viasat Ultra HD logo lilleViasat har overvejet at lancere en Ultra HD kanal i over et år. Hvor det for et år siden var småt med indhold, der kunne sendes videre, så føler direktøren for Viasat/MTG’s danske Pay-forretning, Kenneth Krabbe, at tiden nu er den rette til at sætte skub i udviklingen. Det ikke mindst med baggrund i det sportsrettighedskatalog man sidder på, specielt i forhold til fodbold. Dermed mener han, at det er logisk, at Viasat tager det første skridt.

IMG_20160830_111558Det er lidt ligesom hønen og ægget. Der skal være Ultra indhold at vise, men også Ultra HD skærme hos forbrugerne til at se det på, og i forhold til sidstnævnte, så er Norden efterhånden rigtigt godt med.

Viasat Ultra HD blev lanceret i Sverige i forbindelse med OL i Rio. Den 10. september er der så live premiere på kanalen også for de danske Viasat abonnenter. Her får kanalen premiere med Premier League kampen Liverpool – Leicester, som altså kan opleves i Ultra HD opløsning på kanalen. Allerede tidligere på dagen sendes Manchester derbyet på kanalen, men eftersom det er en kamp der vises på 6’eren, så må den desværre ikke vises på kanalen i Danmark. Man kunne have ønsket sig at Viasat havde taget forbehold i forhold til videresalget af halvdelen af Premier League rettighederne, så danskere også kunne have set 6’erens kampe på Ultra HD kanalen.

Viasat Ultra HD bliver ikke en traditionel tv-kanal med daglige sendeplaner som sådan. Kanalen er her ved opstarten primært tænkt som live event kanal til sport. I den tid der ikke sendes live sport på kanalen, så kommer der genudsendelser af tidligere viste kampe og indhold fra Red Bull’s Ultra HD produktioner, som Viasat har sikret sig mulighed for at vise.

Mindst en kamp om ugen i Ultra HD

Viasat Ultra HD bliver en sportskanal, som kommer til at indeholde live-dækning af eksempelvis Champions League, Premier League, Serie A og La Liga. Målsætningen er at vise mindst én live kamp på kanalen pr. uge. Men man sigter efter at tilbyde to kampe pr. uge. Viasat understreger, at deres nye Ultra HD tiltag er i opstartsfasen, og vi er faktisk langt med fremme. Sky i Storbritanien er også først lige kommet i gang med Ultra HD.

 

Launch Viaast UHD programmer

Konkret lovede Viasat på deres presseevent følgende Ultra HD sport på kanalen

  • Champions League fodbold – 1 kamp/runde
  • Premier League – 10 kampe
  • La Liga – 1 kamp pr. runde
  • Serie A kampe (listet som kategori A kampe)
  • NHL 20 – 30 kampe 2016/17

Superliga i Ultra HD ligger en del år ud i fremtiden. Det kræver kæmpe summer at omstille en produktion til Ultra HD og det er det danske marked slet ikke til pt.

Viasat Ultra HD foreløbig programsatte live events

søndag 28. juli
15:00
Kan ses i Ultra HD på V Sport Ultra HDTV3+ Stream Live eller op til 48 timer forskudt med Viaplay
Motorsport | Formel 1
Belgiens Grand Prix

Se med, når vi sender fra motorsportens kongeklasse, Formel 1. Her kan du opleve de absolut største racerstjerner som blandt andet Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen og selvfølgelig danske Kevin Magnussen, der i denne sæson kører for Haas-teamet.

Kommentator og teknik i øvrigt

Eftersom der er tale om separate Ultra HD produktioner, og det faktum at Viasat Ultra HD er en pan nordisk kanal, så vil der ikke være dansk studie optakt og pause dækning. Det vil variere om der er også er dansk kommentator,  ellers tilbydes engelsk.

Kanalen sender i HEVC med en variable bitrate. Den ligger på omkring 25 Mbps, men det tilpasses dynamisk til det indhold kanalen sender.

Det indhold vi så demo af på presseeventen var primært fodbold og OL afslutningsceremoni, og begge dele stod rigtigt flot på skærmen.

 

Viasat Ultra HD – Hvor kan den ses?

Viasat Ultra HD bliver lanceret til Viasats parabolkunder, hvor den indgår i den store tv-pakke totalpakken. Du skal således ikke betale ekstra for at se kanalen. Waoo kunder med Viasats store pakke vil også kunne se kanalen.

Viasats direktør for den danske Pay-forretning, Kenneth Krabbe, lagde ikke skjul på at han håber at kunne sælge kanalen til flere distributører. Så vil der også være forretning i at købe flere rettigheder hjem til at kunne vise mere i Ultra HD.

 

Viasat Ultra HD på boks og med kortlæsermodul

Viasat Ultra HD boks SamsungViasat Ultra HD kan ses med Viasats nyeste Ultra HD tv-boks eller deres nye kortlæser modul på understøttede tv. Læs også vores artikel om den nye boks – Klik her

 

Film og serier på vej i Ultra HD via on demand

Er man ikke til sport, så lover Viasat også, at der er on demand indhold på vej i Ultra HD opløsning. Konkret forhandles der pt. med et stort studie, omkring indhold som vil blive udbudt som on demand leje tilbud til Viasats parabolkunder med den nye Ultra HD boks. Dette indhold vil altså ikke blive vist på Viasat Ultra HD kanalen.

Der er ikke nogen konkret tidshorisont for, hvornår der begynder at dukke leje mulighed op i forhold til film og serier i Ultra HD.

I samme kategori

Back to top button