TV Bokse Boxer

Triax T-HD 505 VA

Triax T-HD 505 VA Test

Introduktion

Boxer HDTV DVB-T2Siden Boxer lancerede betalings-tv via almindelig antenne tilbage i 2009, så har en godkendt MPEG-4 DVB-T boks været nok, men fra 1. april 2012, så ændrede det sig, hvis du gerne ville kunne se TV 2 HD og andre HDTV kanaler fra Boxer. Boxer tilbyder nu nemlig HDTV via standarden DVB-T2, og det er netop her en boks, som Triax T-HD 505 VA bliver aktuel.

Triax T-HD 505 VA har nemlig DVB-T2 tuner, der kan modtage Boxer HDTV, men ellers er der ikke så meget avanceret ved boksen, der er målrettet købere på markedet, der er på udkig efter en simpel zapper boks uden mulighed for at optage tv direkte på intern eller ekstern harddisk.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Design og tilslutninger

Triax T-HD 505 VA er i sort med buet front, et design der egentligt er ganske forfriskende i forhold til den velkendte firkantede kasseform. Materialet boksen er lavet i virker, måske naturlig nok prisen taget i betragtning, ikke high end, men noget plastikagtig, og man finder da heller ikke noget display på fronten. Kun en rød standby diode er synlig på fronten.

Kortlæseren til Boxer kort er placeret på fronten af boksen, men boksen virker også uden kort til DR og regional-tv. Kortet skal vende med chippen ned af i kortlæseren.

Der er små knapper diskret indbygget på fronten til kanalskift og standby.

På bagsiden af Triax T-HD 505 VA finder vi kun det mest nødvendige tilslutningsmæssigt:

  • Antenne ind
  • Antenne gennemsløjfning
  • USB (software opdatering)
  • HDMI
  • Coaxial digital lyd ud
  • Scart

Følgende leveres med fra Triax:

  • Manual på dansk
  • Fjernbetjening med 2 x AAA batterier
  • Scart kabel
  • Strømadapter

Fjernbetjeningen er, ligesom boksen i øvrigt, plastik, men dog med et fornuftigt layout og knapstørrelse og den ligger fornuftigt i hånden. Der er ekstra knapper uden funktion, men det er næppe noget, der irriterer de fleste ved længere tids brug.

Installation

Installationsguiden funger ganske som den skal med valg af menusprog (Dansk, Svensk, Engelsk) og derefter land og skærmformat.

Der er for nogle måske praktisk nok mulighed for 5 volt forstærkning til en aktiv digital antenne med understøttelse for dette. Det skal blot aktiveres i menuen.

Derefter bliver man bedt om at tjekke, at der stik fra antennen sat i boksen, hvorefter boksen scanner efter kanaler. Alle blev fundet uden problemer.

Triax gør det således ganske godt i forhold til at skabe en enkel installation uden problemer, hvis ellers ens signalforhold er i orden.

I forhold til installation i øvrigt, så er boksen automatisk sat op til at matche dit tv på HDMI udgagen, men der mulighed for også at opsætte manuelt til 576i, 576p, 720p, 1080i. Ligeledes kan du f.eks. opsætte undertekst til hørehæmmede fast, hvis du har brug for det, og der er også mulighed for at forskyde digital lyd. Der leveres multikanal Dolby Digital lyd ud fra DR HD.

Daglig brug

At der er tale om en simpel zapper boks, ser man også i boksens menuer. Der er ikke så meget skulle overskue, og det er uden tvivl et plus for nogle af de knap så tekniske.

Der er kun 3 punkter på hovedmenuen: Kanaler, Timer og Indstillinger.

Kanalredigering giver dig overblikket over alle kanaler, og her kan du slette kanaler, springe over kanaler, omdøbe kanaler og oprette dine egne favoritlister. Sidstnævnte er eneste måde at lave en liste med din egen kanalrækkefølge.

Timer kan benyttes i forbindelse med tilsluttet optager via scart, men desværre er det en hel manuel type, og ikke med mulighed til at opsætte timere via EPG.

Indstillinger er naturligvis her du kan ændre funktionalitet på boksen, f.eks. undertekster, skifte sprog med videre.

EPG vises på liste basis for en kanal af gangen. Der er søgemulighed og kategori inddeling, hvis funktionalitet ligesom på andre bokse er afhængig af den udsendte EPG information. Det er et plus, at man kan se tv i et lille vindue samtidigt med, at man er inde i EPG’en. Man kunne godt have ønsket sig en tidslinje visning med mulighed for hurtigt overblik over flere kanaler, men det tilbyder boksen desværre ikke.

Der vises naturligvis simpel info banner ved kanalskifte med nu og næste information og via info knappen er der også programomtale visning.

Kanalskifte sker med  rimelig hastighed, og også tekst-tv delen fungerer fint, ligesom billedkvaliteten er ganske fornuftig.

Strømbesparelseskravene betyder lidt ventetid ved start fra standby. Jeg måler 26 sekunder, men det en meget  normal værdi efterhånden på flere bokse.

Samlet set så fungerer betjeningen på Triax T-HD 505 VA ganske brugervenlig uden de store dikkedarer. Grafisk så er boksen absolut ikke med fremme blandt dem med det smarteste design, men det knap så smarte har jo også sit publikum.

Konklusion

Triax T-HD 505 VA er en fin boks til dig, der har brug for bare at se tv inklusive TV 2 HD.

Der er ikke de store muligheder med boksen udover det at se tv, men den er simpel i betjeningen og egner også fint til tv nummer 2 i husstanden eller måske som tv boks til sommerhuset, hvor man bare skal se tv og ikke har det store behov for også at kunne optage tv.

Triax T-HD 505 VA ligger prismæssigt omkring 800,-, da dette skrives, umiddelbart en rimelig pris, men det skal dog noteres, at man for nogle hundre kroner eksra kan få en tilsvarende boks med mulighed for at optage tv på ekstern USB enhed.

+ Simpel brugervenlig betjening
+ Mulighed for forstærkning af aktiv antenne

– Ingen mulighed for at optag tv
– Intet display / betjening direkte på boksen
– Ingen tidslinje EPG

 

Tekniske specifikationer

Tuner – Terrestrisk 
Frekvensområde 174-230 / 470-862 MHz
Indgangsimpedans 75 Ohm
Demodulation DVB-T:COFDM 2K, 8K. DVB-T2:COFDM 1K, 2K, 4K, 8K, 16K, 32K
Input connector 169-2 male/female
Profile level MPEG-2 MP@HL, MPEG-4/ H.264 MP and HP level 4.0
Transport stream MPEG-2 ISO/IEC 13818-1
ODU control 
Forsyningsspænding til aktiv antenne 5 / 30 VDC/mA
Audio Video 
Input bit rate (max.) 100 Mbit/s
Skærmformat 4:3, 16:9
Audiodekodning MPEG Layer 1 & 2, and Dolby Digital, Dolby Digital Plus, HE-AAC
Sampling-frekvens 32, 44.1, 48 kHz
Main system 
CPU EMMA3SLP
DDR-hukommelse 128 MByte
Flash-hukommelse 4 MByte
Conditional access system (CAS)
Conditional Access Viaccess
Frontpanel 
Knapper On/Off, channel up/down
Rear panel 
Video konnektorer HDMI, scart
Digital audioudgang (S/PDIF) Coaxial
HDMI Resolution: 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p
External remote eye Nej
Strømforsyning 
Indgangsspænding 12 VDC / 230 +-15% V/AC
Strømforsyningstype External SMPS
Strømforburg (on) 6 W
Strømforbrug (stand by) 0,3 W
Pakning 
Brugermanual Dansk, Svensk, Engelsk
Fjernbetjening Infra red (IR)
Kabel HDMI, Scart
Batteri 2 x AAA
Sikkerhedsstandard CE

 

I samme kategori

Back to top button