Smart Home

Træt af at tjekke en tom postkasse? – Postmelder med bevægelsessensor

BEMÆRK denne artikel har fået en opfølger som du kan læse her

Vi får mindre og mindre fysisk post, så oftest går man forgæves, når man tjekker om der er post i postkassen. Det gælder også undertegnet, så jeg har kigget lidt på mulighederne. Jeg fandt et kombineret dørklokke og postmelder produkt, men eftersom jeg har en Ring Doorbell siddende, så har jeg egentlig ikke behovet for begge dele.

Postmelder Sonoff PIR2 RF Bridge

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I stedet tænkte jeg på at lave én selv. Det blev i første omgang med en Sonoff RF Bridge, der kan bringe 433 MHz produkter på nettet, og eftersom Sonoff også har en 433 MHz, så var det oplagt at kigge på mulighederne for at lave noget ud fra disse. Det beskrev jeg oprindeligt i denne artikel, og det fungerede ret fint, dog med udfordringer i forhold til notifikationer på Android, så jeg endte med at få notifikation via lys i en smart stikkontakt. Dog begyndte jeg pludselig at få notifikationer i et væk, selv om der ikke skete noget ved postkassen.

Postmelder Wifi

Så Sonoff løsningen blev skrottet og erstattet med en WiFi bevægelsessensor i stedet. Hermed kunne jeg også droppe at have to enheder (Sonoff RF bridge delen er så overflødig) og nøjes med at have WiFi bevægelsessensoren i postkassen.

WiFi Motion Sensor Pir

Jeg har til formålet købt en WIFI Smart Home PIR Motion Sensor fra Kina via AliExpress. Den holdt sig lige under de 80 kroner, så der ikke kom afgift på ved levering.

Der medfølger dobbelt klæbende tape og en lille manual.

Artiklen herunder er opdateret med WiFi smart home PIR enheden fremfor Sonoff RF Bridge og PiR bevægelsessensor.

Opsætning

Efter 2 – 3 uger ankom WIFI Smart Home PIR Motion Sensor fra Kina, og så var det bare at sætte batteri i (3 x AAA) og få den sat op. Som ved de fleste af disse typer enheder skal man benytte 2,4 GHz netværk, så det er nemmest, hvis du har forskelligt navn på dine Wi-Fi bånd, hvis du kører både 2,4 og 5 GHz. Ellers kan du evt. måske deaktivere 5 GHz båndet på routeren under opsætningen.

Wifi Motion sensor Pir Smart Life appApp’en man skal benytte er Smart Life app’en. Den er gratis og håndterer en række produkter, så har du smart dimser fra Kina, så har du den måske allerede installeret.

Som så tit med de her low cost enheder fra det kinesiske, så er der ikke så meget information om installering. Den medfølgende mini guide passer ikke helt til den nuværende version af Smart Life app’en, så det drillede lidt i første omgang at få fundet WiFi sensoren. Det lykkedes at få den fundet via Smart Life’s Auto-Scan funktion.

Du skal med sensoren her naturligvis sørge for, at du har brugbar WiFi dækning i ved postkassen. Der er ikke nogen signalindikator med produktet, jeg tester her, så det er lidt svært at sige, hvor godt den fungerer indkapslet i en metalpostkasse, men det har altså virket for mig med en afstand på cirka 20 meter fra nærmeste router.

WiFi Motion Sensor Pir bagsidePå bagsiden af sensoren er der en skydeknap mellem 2 eller 4 minutter. Denne indstillinger sætter altså registrering af bevægelse på pause i enten 2 eller 4 minutter.

Batteritiden angives til op til 6 måneder. Jeg har ikke skiftet batteri på 5 måneder indtil videre.

I praksis

WiFi Motion Sensor Pir notifikationI modsætning til min oprindelige Sonoff løsning, så har WiFi løsningen her fungeret fint med notifikationer på min Android enhed, når der er kommet post. Jeg har generelt oplevet at det har fungeret fint, om end jeg jeg har oplevet at den har misset at give besked et par gange over en måneds tid.

Wifi Motion sensor Pir i postkassenIndtil videre har jeg bare lagt sensoren i bunden af postkassen, men kunne måske finde på at teste den monteret ud for indkastet.

Skal man nævne lidt negativt, så må det være, at der ikke ser ud til at være understøttelse for IFTTT, altså IF This Then That, hvor man kan lave noget ud over standard notifikationer fra Smart Life app’en.


Viaplay Film & Serier Sommertilbud - spar 50% i 3 mdr. 64,50 kr/md i 3 måneder
Herefter 129 kr/md. Gælder t.o.m. 30. juni 2023. Reklame-link

I samme kategori

Back to top button