Smart Home produktnytSmart Home

Gør det selv Smart Home Postmelder igen igen

- denne gang med vibrationssensor

Jeg har i to omgange lavet mig en smart home postmelder. De to første var med bevægelsessensor, først RF og siden Wi-Fi, beskrevet i artiklen her. Denne gang vender jeg tilbage til emnet med en ny version, hvor jeg benytter en Zigbee vibrationssensor.

Nok har den specifikke Wi-Fi bevægelsessensor, jeg benyttede virket ret godt, selv om det jo ikke er det, den er beregnet til, men jeg har oplevet, at den har misset at give besked flere gange, og så kunne det være spændende at prøve en ny variant.

I denne omgang så er det en Tuya Zigbee Vibration Sensor jeg anvender. Jeg opsætter samtidigt en Tuya ZigBee Smart Gateway, der skal bruges for at få den på ens netværk.

 

Tuya Smart Gateway

Jeg startede med at opsætte ZigBee Smart Gateway’en som drives af simpel USB strøm og forbinder via Wi-Fi. Den var nem nok at få ind i Smart Life app’en, som er den Tuya produkterne generelt anvender.

Apps screenshot

Herefter var det bare at forbinde til Vibrationssensor’en inde under Gateway’en i app’en.

Sensitivity Tuya vibration

Det er muligt at opsætte graden af følsomhed vibrationssensoren skal indstilles til. Jeg satte den til den højeste til at starte med bare for at være sikker.

Den må siges at være følsom i denne indstilling og da døren til mit skur sidder ved siden af postkassen, så var den også så følsom at den registrerede vibration, når jeg åbne og lukke skurdøren, så jeg justeret ned af i følsomhed til den lave. Bemærk at man skal ryste med sensorenheden, mens man går ud af indstillingsmenuen, ellers gemmer den ikke ændringen. Selv den laveste følsomhedsindstilling er dog ret følsom. Jeg kan stadig få notifikationer på sensoren når jeg åbner min skurdør, så skulle jeg ønske mig noget, så må det være at følsomheden kunne justeres endnu længere ned.

At finde frem til sensor følsomhedsindstillingen er lidt spøjs. Man skal ind under sensorenheden i Smart Life og vælge Set alarm. Her er der nederst i setting vinduet genvej til den indstilling. Der er i øvrigt tre toggles ovenfor uden tekst, så hvad de henfører til aner jeg ikke.

Samlet set, så er denne løsning den bedste, af de tre varianter jeg har været igennem, så er det noget du kunne tænke dig at forsøge dig med, så er der i hvert fald lidt erfaringer at gå ud fra.

Samlet så kom jeg af med 230 kroner for de to enheder i ugen op til Singles Day. De to ting er købt på Aliexpress. Jeg valgte sendt fra Belgien under leveringsmulighederne, og de kom en uges tid senere, på pakken stod der i øvrigt afsendt fra Sverige.

I samme kategori

Back to top button