Smart HomeLyd og andet tilbehør

Test: Xiaomi Smartmi Fan 2S – Ventilator med app styring og indbygget batteri

Vi har tidligere kigget på robotstøvsugeren Roborock fra Xiaomi her på DIGITALT.TV. Den var meget overbevisende og her i hedebølgen juli 2019, fandt vi så et nyt relevant produkt fra Xiaomi at kigge nærmere på, nemlig deres smart fan 2S.  Den skulle udmærke sig ved lavt støjniveau, app styring og indbygget batteri, så du nemt kan flytte den rundt, uden at skulle tænke på at være i nærheden af et strømstik.

Hvordan vores oplevelser har været med Xiaomi’s Smartmi Fan 2S har været, kan du læse i vores testrapport herunder.

Prisen ligger fra omkring 700 – 1400,- alt afhængig af, hvor du køber den. Vi har købt vores eksemplar via Amazon.de. Modellen er siden denne test også kommet til salg i danske butikker. Køber du via udenlandske sider, der sender fra Kina, kan du risikere at der kommer afgifter på ved levering til Danmark.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Udpakning og samling

Xiaomi Smartmi Fan 2SXiaomi Smartmi Fan 2S kommer fint pakket i kasse med hank. Det tager ikke ret længe at samle den. Som nævnt, så har vi købt vores eksemplar via Amazon.de, og vi modtog den udelukkende med kinesisk manual. Der er dog billeder, så monteringen forløb uden problemer, men man burde kunne forvente, at få engelsk med, når man køber med Amazon som sælgeren.

Xiaomi Smartmi Fan 2S motorMotordelen er monteret på stangen, så det er sådan set bare at montere stangen i standeren og skrue den ene medfølgende monteringskrue i. Der medfølger værktøj til dette.

Xiaomi Smartmi Fan 2S monteringNår det er gjort, skal du bare montere selve blæser delen på motoren. Det er igen ret simpelt, og der er her en lille skrue, der igen kan skrues i med det medfølgende værktøj. Det er værd at notere, at blæserdelen har 7 blade, det er flere end der typisk ses.

Xiaomi Smartmi Fan 2S batteriSå mangler vi bare montering af batteriet i bunden af foden.

Xiaomi Smartmi Fan 2S stromI kassen med vores eksemplar var der vedlagt et europæisk strømkabel, udover det medfølgende der ikke passer til vores stiktype. Batteriet skal naturligvis oplades, inden du kan få glæde af at benytte den uden strømkabel.

Xiaomi Smartmi Fan 2S designRent visuelt så er designet pænere end mange andre ventilatorer af denne type med sit enkle udtryk med aluminium sølv stang og foden i hvid.

Xiaomi Smartmi Fan 2S maalFra gulv til midt af blæser er der omkring 75 cm, og fra gulv til top af blæseren omkring 90 cm. Den kan vinkles manuelt op og ned med henholdsvis 25 og 15 grader.

Xiaomi Smartmi Fan 2S knapI motordelen så er der indbygget et par diskrete knapper. De gør du kan betjene det basale, altså skifte mellem 4 faste hastigheder, og om blæseren skal dreje fra side til side. I næste afsnit kigger vi på de yderligere muligheder i form af app styring.

App styring og daglig brug

Xiaomi Smartmi Fan 2S udmærker sig særligt ved at kunne styres via WiFi med en app. Det er Mi Home app’en, som generelt anvendes til Xiaomis smart home produkter.

At finde og installere Xiaomi Smartmi Fan 2S i Mi Home app’en drillede noget for os. Tilsyneladende var modellen, vi har købt hos Amazon, beregnet til Kina, og med app’en også sat til Europa som landeprofil, lykkedes det os ikke at finde blæseren. Bedre gik det, da vi skiftede til Singapore som region. Man kan have engelsk som sprog uanset region. App’en fandt så ventilatoren og efter et par forsøg, fik vi gennemført opsætningen. Desuden skal man huske, at den kun har 2,4 GHz Wi-Fi, så du skal have Wi-Fi, der leverer dette og ikke kun 5 GHz.

Via app’en kan du starte og stoppe blæseren, og vælge mellem de fire faste trin. Altså det samme som med de manuelle knapper, men derudover har du ved at holde fingeren på hastighedsindikatoren i app’en mulighed for trinløs justering.

Xiaomi Smartmi Fan 2S natural vindDesuden er det muligt at vælge mellem standard ventilation og naturlig. Den sidstnævnte skal, som navnet antyder, virke mere naturligt med små variationer i hastigheden. Det skal give en let brise af og til, så du får en fornemmelse af vind, som i den virkelige verden. Det fungerer faktisk ret godt. Specielt ved de to laveste hastigheder er den meget støjsvag. Du vil ikke have problemer med at have de kørende i soveværelset natten over i forhold til støj.

Ruller man op fra bunden er der mulighed for at justere hvor meget blæseren skal dreje fra side til side i intervaller fra 30 til 120 grader, eller manuelt justere retning, så den ramme der, hvor du ønsker.

Desuden er der en timer auto slut funktion, der kan sættes til op til 8 timer senere. Der er også indstillingsmulighed til at lave egentlig timer indstilling for tænd og sluk med mulighed for at gentage hver dag eller udvalgte dage.

I app’en er der desuden indstillinger til at justere lys niveau i hastigheds indikator på blæseren, ligesom du kan slå notifikations lyd fra, så der ikke kommer et bip fra blæseren ved sluk og tænd. Det er faktisk meget rart, at kunne slå det fra.

Xiaomi Smartmi Fan 2S transportabelDet er også i app’en, at du kan se status på batteriet (2800mAh), det tager nogle timer at lade det helt op. Så kan du altså mere frit flytte rundt på blæseren og måske tage den med i haven f.eks., hvis det bliver lige lunt nok. Batteritiden er angivet til op til 20 timer, det er så ved laveste hastighed. Ved fuldt tryk, så er det nærmere 3 timer batteriet leverer.

Det er muligt at stemmestyre Xiaomi Smartmi Fan 2S via Google Home. Det kræver, at du tilkobler Mi Home inde i Google Home. Med dette gjort kunne vi slukke og tænde for den med stemmekommando.

Modellen fås også i en udgave uden batteri, den hedder så det samme blot uden S i modelnavnet.

Konklusion

Xiaomi Smartmi Fan 2S smalXiaomi Smartmi Fan 2S er ikke helt billig, men den har nogle fordele, som berettiger den højere pris end de gængse modeller. Frem for alt så er det ret praktisk med friheden muligheden for at bruge den med batteri giver, så man nemt kan flytte den rundt. Man kunne dog måske have ønsket sig en lidt lettere måde at koble strømkabel fra og til i den forbindelse.

Desuden så er den meget støjsvag ved de lavere niveauer, hvilket er et stort plus. Med app’en får du adgang til at opsætte den i detaljer i forhold til niveau, blæsetype og retning. Skulle man have ønsket sig noget mere, så må det være, at man også kunne styre hældningen via app’en, men det er altså manuelt, det skal gøres.

Som nævnt så havde vi lidt problemer med app’en i forhold til at finde og installere Xiaomi Smartmi Fan 2S i denne, så man kan måske med fordel undersøge, om det er muligt at få en europæisk model med engelsk brugervejledning.

Læs også


I samme kategori

Back to top button