Lyd og andet tilbehør

Test: Ultimate Ears Megaboom 3 trådløs bluetooth højttaler

Markedet for trådløse bluetooth højtalere har vokset voldsomt de senere år. Ultimate Ears gjorde tilbage i 2014 deres indtog på markedet med Boom højtaleren, der kort efter fik en storebror med navnet Megaboom. Nu har Ultimate Ears netop sendt en ny Megaboom højtaler på markedet, Megaboom 3, som vi har haft fornøjelsen af at lytte til de seneste 14 dage.

Megeboom 3 kommer på markedet til en vejledende pris på 1.499,-, hvilket i øvrigt er mindre end forgængeren blev lanceret til. Brug Pricerunner til at finde her og nu priser

Produktet er stillet til rådighed af Ultimate Ears, hvorfor vi skal markere denne test med annonce. De har ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Udpakning og design

Ultimate Ears har ikke forladt deres velkendte cylinder design med den nye Megaboom 3, der også fortsat er med et slidstærkt stofmateriale, et materiale der også anvendes i motorcykel jakker og brandudstyr.

Ultimate Ears Megaboom 3 farverMegaboom 3 kommer i fire dobbelttonede farver: Night (sort), Sunset (rød), Lagoon (blå), og Ultraviolet (lilla).

Megaboom 3 måler 22,50 cm i højden og har en diameter på 8,70 mm.

megaboom vs megaboom3
Den oprindelige Megaboom til venstre og den nye Megaboom 3 til højre

Vi finder + og – lydstyrke knapper på fronten. I forhold til den oprindelige Megaboom model, så er de dog mere integreret. Det giver et mere stilfuldt udtryk, synes vi.

Ultimate Ears Megaboom 3 Med i kassen
Ultimate Ears Megaboom 3 Oplader med kabel er med i kassen

Ultimate Ears Megaboom 3 stikDer er fortsat en samleliste på bagsiden, hvor vi finder et mikro USB stik til opladning via medfølgende USB oplader. Den er klart en bedre placering end på den gamle model, hvor det sad i bunden.

Ultimate Ears Megaboom 3 Power Up opladerUdover at lade via denne port, så kan du også tilkøbe en Power Up ladestation, så stiller du bare Megaboom 3 på laderen. Den kan være praktisk, såfremt du har den stående ret fast et bestemt sted. Vi har haft lejlighed til at teste Power Up ladestationen også, den virkede fint for os. Power Up charging dock’en koster 349,- og kan købes online via Ultimate Ears online butik her

Top og bund er i gummimateriale, og generelt så kan Megaboom 3 holde til lidt af hvert. Den skulle kunne holde til at blive tabt fra en meter, og så er den støv og vandtæt. Den kan klare at være 1 meter under vand i 30 minutter, men generelt kommer den ikke bare sådan under vand, den flyder.

Der er også en strop til at have den siddende f.eks. på en rygsæk eller lignende.

Ultimate Ears Megaboom top
Billedet her er taget ved udpakning med plast cover på toppen med tekst og ikoner. Der er ikke tekst eller ikoner på selve højtaleren.

Ultimate Ears Megaboom top med forklaringPå toppen finder vi 3 knapper. Den lille integreret knap med lysdioden er bluetooth parringsknappen. Den lidt større knap med den aflange diode er tænd/sluk knappen. Den store i midten er en nyhed på denne nye model. Ultimate Ears kalder den for en Magic Button, der lader dig spille, pause og springe over numre (to hurtige tryk) direkte på højtaleren uden at skulle lede efter din telefon i tasken eller i et andet rum.

 

Megaboom 3 Playlist piktogramYdermere så er der med denne knap en playliste funktion, der dog kun virker med Deezer lige nu, så denne del har vi ikke testet.

Har du flere Ultimate Ears, så kan du samle dem via Ultimate Ears app’en og PartyUp funktionen, så de alle spiller det samme. Op til 150 højtalere kan samles via den funktion, så skulle de flestes behov nok være dækket 🙂  Det skulle også være muligt at parre to Megaboom 3 op og få en stereo oplevelse på denne måde. Vi har kun haft det ene eksemplar til test, så vi har ikke aktivt kunne teste disse funktioner.

Batteritiden er opgivet til at være op til 20 timer, men tro nu ikke at det er med fuld blæs. Realistisk set skal du ned på lydstyrke på 25%, for at det holder med de 20 timer.

Der var på vores testeksemplar en firmware opdatering til højtaleren, det foregår via app’en, men bemærk at højtaleren skal være fuldt opladet, for at der kan opdateres firmware.

Lydoplevelsen

Vi har testet Megaboom 3 med forskellige musikgenrer, og generelt er vi godt tilfredse. Den spiller ret højt, men frem for alt er det dens evne til at sprede lyden, der imponerede os mest. Det gælder, når du bare sidder stille og lytter til den og får en ret rummelig lydoplevelse, men også i forhold til at der ikke rigtig er døde zoner, når du bevæger dig rundt. Så Ultimate Ears påstand om 360 graders lyd holder faktisk ret godt. Man fornemmer deltaljer og et ret godt punch også.

MEGABOOM 3 tilbyder, ifølge dem selv, en dybere bas og forbedret klarhed i forhold til den originale MEGABOOM. Eftersom vi ikke har denne stående, så har vi ikke kunnet efterprøve den påstand, men vi har ingen grund til at tro, at det ikke skulle være tilfældet.

Skal man pege på områder, hvor man savner lidt detajlerigdom, så må det være i mellemtone området og måske på selve sangstemme oplevelsen, men generelt er vi meget godt tilfredse.

Megaboom app eqDer er i app’en, der kan hentes gratis til Google Android og Apple iOS enheder, en 5-bånds equalizer funktion. Der er forskellige modes til forskellige musikgenre og mulighed for manuelt at justere, men desværre er der ikke en funktion til at gemme ens egne opsætning.

Konklusion

MEGABOOM 3 er en velfungerende bluetooth højtaler, der kan tåle lidt af hvert. Vi har haft den stående flere gange i køkkenet, uden at vi behøvede at bekymre os om vandsprøjt, og den nye Magic button er smart, når man står midt i opvasken med våde fingre og gerne vil skippe til næste nummer.

Batteritiden er rigtig god på en højtaler af denne type, og gider du ikke fumle med stik ved opladning, så kan du med fordel tilkøbe Ultimate Ears Power Up ladestationen. Så er det bare at stille Megaboom 3 på pladen, så lader den op. Lidt ærgerligt denne lader ikke er med som standard.

Lydmæssigt er vi godt tilfredse med lydoplevelsen på Megaboom 3, der specielt overbeviser med en ret rummelig og effektiv 360 graders lyd. Der findes bluetooth højtalere med bedre lyd, men kombinationen af robustheden/vandtætheden samt lydoplevelse, batteritid og fornuftigt prisniveau gør Ultimate Ears Megaboom 3 til en klar vinder, hvis du går efter en transportabel bluetooth højtaler, der opfylder de betingelser.

I en tid hvor smart højtalere med tale-assistent bliver mere almindelige, skal vi måske lige afslutningsvis nævne, at denne her ikke har nogen sådan funktionalitet.

Ultimate Ears Megaboom 3 anbefaler

Tjek dagspriser på Ultimate Ears Megabbom 3 på Pricerunner.dk her


I samme kategori

Back to top button