Smart Home

Test: Ring Video Doorbell 2 – Se hvem der ringer på fra din smartphone

Vi er i gang med en serie af produkttests af Smart Home produkter, og turen er denne gang nået til dørklokken. Den skal selvfølgelig også gøres smart og på nettet. Et af de mest kendte produkter i denne kategori er Ring’s Video Doorbell. Vi har testet deres version 2 af dette produkt, som tilbyder videoovervågning af din fordør via din smartphone (Apple iOS/Android), både når du er hjemme og ude, og mulighed for at svare og snakke med dem, der ringer på, også når du ikke er hjemme.  Udover smartphone, så kan der også hentes Ring app til Windows 10 og Mac.

Ring var oprindeligt et amerikansk start up, men er nu opkøbt af Amazon. Ring Video Doorbell 2 kan købes fra omkring 1600,- i de danske butikker. Du kan tjekke dagspriser på Pricerunner.dk her.

Produktet er stillet til rådighed af Ring, hvorfor vi skal markere denne test med annonce. De har ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Udpakning

Ring udpakketDu finder en del i kassen med Ring Video Doorbell 2. Ring har nemlig tænkt på flere installationsmuligheder, også i forbindelse med dit eksisterende dørklokke setup, herunder eksisterende strømtransformer 16-24 volt.

Ring toolsDerudover er der også inkluderet skruetrækker, bor, skruer, kile vinkelmonteringsbeslag, USB ladekabel.

Ring vaterpasRing har endda også tænkt på monteringshjælp med et minivaterpas del, du kan montere mens du sætter den op på væg/dørkarm.

Ring forpladerDer medleveres to forskellige front plader med (sølv / sort), så du kan vælge den der bedst matcher, der hvor du vil placere den.

Ring batteriEftersom Ring Video Doorbell 2 umiddelbart er beregnet til at køre på et batteri, så siger det sig selv, at størrelsen bliver noget større end en traditionel dørklokke. Den måler 128.3 x 63.5 x 27.4mm. Synes du den bliver for voldsom, så kan du kigge på Ring Pro modellen, der er uden batteri, men dog så kræver denne installation med strømforsyning.

Batteriet på Ring Video Doorbell 2 er, imodsætning til den oprindelig Ring Video Doorbell, med udtageligt batteri, hvilket gør det nemmere, når det skal genoplades. Du kan også købe et ekstra batteri og løbende bytte mellem disse.

Batteriet kommer typisk ladet en 50-70%, så du kan godt gå i gang med installation og opsætning med det samme, men Ring anbefaler naturligvis, at du lader det helt op inden brug. Batteriet oplades med USB mini stik kabel. Der er en lade indikator på batteriet, så længe der lades vises både en rød og grøn diode, mens der kun vises grøn, når batteriet er fuldt opladet. Vi kommer tilbage til vores erfaringer med batteri-levetid senere.

Teknik, ekstra udstyrsmuligheder og abonnement

Der er et indbygget 1080 HD kamera (15 fps) i Ring Video Doorbell 2 med en synsvinkel 160 grader horisontal, 90 grader vertikal. Der er også nattesynfunktion som virker bedst, når man er forholdsvis tæt på kameraet.

Du skal have en fornuftig Wi-Fi dækning 802.11 B, G, N (2.4GHz), der hvor dørklokken placeres (tjek eksempelvis ved at tage din smartphone med ud til fordøren og tjek dækningen)

Ring Chime ProDøjer du med optimal Wi-Fi dækning, så har Ring en Wi-Fi højtaler enhed, Chime Pro, som monteres direkte i stikkontakt og fungerer som Wi-Fi extender og giver lyd fra sig, når nogen ringer på. Ring tilbyder også en Chime enhed uden extender delen, denne har vi også testet så mere om den senere. Af andet ekstraudstyr der kan tilkøbes kan nævnes solpanel beslag, der kan forlænge batteritiden på batteriet.

Ring Video Doorbell 2 kommer med Motion sensor overvågning med arkiv funktion uden omkostninger i 30 dage. Vil du gøre brug af muligheden for at den automatisk optager bevægelse foran din dør og gemmer dette i skyen, så kræver det dog et abonnement. Ring Cloud Video Recording koster $3 pr. måned eller $30 pr. år.  Det giver dig adgang til 60 dages arkiv. Uden abonnement kan du fortsat benytte Ring Video Doorbell 2 som dørklokke, men du får altså ikke arkiv/automatisk optagelse af bevægelse funktionen.

Opsætning

Det mest simple setup, som er det vi har testet med, er at anvende Ring Video Doorbell 2 med batteri. Umiddelbart var den for bred i forhold til skruehullerne til at montere direkte på træ-dørkarmen hos os, men at benytte det medfølgende vinkelbeslag, hvor skruehullerne sidder i midten, viste sig at være den nemmeste løsning. Ellers skulle vi til at bore i mursten.

Ring monteringsvejledningSelv om der kan hentes en dansk manual i PDF format, så omtales den anbefalede højdeplacering i fod (4 fod er det anbefalede hvilket svarer til cirka 120 centimeter oppe). Ved brug af det kile monteringsbeslag, der peger lidt ned af, så skal man justere for dette.

Med Ring dørklokken monteret, så var det bare at skubbe batteriet på plads og montere forpladen på dørklokken.

Ring montering sikkerhedsskrueForpladen kan fastgøres med den medfølgende miniskrue, der skrues på plads med den medfølgende Ring skruetrækker. Det kalder Ring for en sikkerhedskrue, men som sådan er det ikke nogen tyverisikring. Har du Ring Cloud Video Recording kan man dog sige, at der en form for overvågning, der kan afskrække fra at stjæle den. Sikkerhedsskruen kan du skrue i med den medfølgende skruetrækker, du skal bare vende skruetrækker delen.

Ring app setupOpsætningen af Ring Video Doorbell 2 sker via din smartphone og Ring app’en. Det fungerer ved at din telefon først finder Ring enheden via en direkte Wi-Fi forbindelse de to imellem, derefter vælger du i app’en dit Wi-Fi netværk og indtaster adgangskoden til dette, så kommer dørklokken på dit Wi-Fi, og du kan efterfølgende betjene og se video fra app’en på din smartphone. Opsætningen gik smertefrit for os, der også inkluderede en softwareopdatering af enheden i forbindelse med opsætningen.

Du kan naturligvis invitere flere af husstandens beboer til at få adgang til at installere app’en og få adgang til dørklokken og styre hvem der har adgang fra app’en.

Dagligt brug

Som standard får du nu notifikationer om bevægelse ved dørklokken, samt når der ringes på. Så kan du se, hvem der ringer på og f.eks. undgå at åben for svigermor, og endda via din smartphone app fortælle hende gennem højtaleren i dørklokken, at du ikke er hjemme 😉

Ring mobilSåfremt du skulle være ubudne gæster, der ringer på for at tjekke om du er hjemme, så kan du også svare via app’en.

Når nogen ringer på, så kan den, der ringer på, også som standard høre en ringetone gennem den indbyggede højtaler. Du kan justere lydniveauet eller slå dette helt fra. Der er også en visuel cirkel lysanimation, når der ringes på dørklokken.

Ring app motion setupNoget af det første du nok vil kigge på, er muligheden for at justere afstanden og synsvinklen på bevægelsessensoren inde i Ring app’en. Den er i alt inddelt i fem zoner, således kan du bedre kontrollere, hvad der skal registreres, så du ikke får en masse uønskede overvågningsoptagelser. Du kan selv vælge, om du vil få notifikationer omkring registeret bevægelse. Det gemmes uanset dine valg altid bevægelsesregistreringer i arkivet de første 30 dage og derudover, såfremt du vælger at abonnere på denne del naturligvis.

Ring app menuer

Fra app’en kan du se arkiv motion optagelser, se live stream fra kameraet, og vil du ikke forstyrres på din smartphone, når nogen ringer på, kan du naturligvis også slå notifikationer fra og til løbende. Du kan desuden selv opsætte en anden ringelyd i app’en.

I forhold til automatiske optagelser af bevægelse, så går der en anelse tid, fra at der registreres bevægelse til at der optages, så passerer en person hurtigt ud og ind i synsfeltet for kameraet, kan du opleve, at man kun ser denne kortvarigt på selve arkivoptagelsen. Der optages klip på 30 sekunder ved bevægelsessensor optagelser, så Ring Video Doorbell 2 erstatter ikke nødvendigvis regulær videoovågning, f.eks. med en Logitech Circle som vi har testet tidligere.

Husk at der gemmes i skyen, så din Wi-Fi / internetforbindelse skal altid være online, for at det fungerer.

Du kan i app’en gå ind når som helst og se live med fra kameraet i din Ring Video Doorbell 2.

Ring oplyser selv batterilevetiden på en fuld opladning til op til 1 år. Det afhænger naturligvis af, hvor tit motion sensor bliver aktiveret eller live streames. Vi har i testperioden haft det hele slået til og testet den, så vi har nok brugt batteriet mere end gennemsnittet, men naturligvis ikke så længe, at det har brugt hele batteriet, men vores vurdering med vores brug vil nok være en batteritid på 3 måneder.

Ring ChimeUdover brug med Smartphone, så har vi også testet Ring’s Chime enhed som giver dig en mere traditionel dørklokkeoplevelse uafhængig af din smartphone. Denne sættes blot i stikkontakt og opsættes på samme måde i app’en som selve Video Doorbell enheden. Du kan også her justere ringetone og lydniveau. Derudover har Ring en Chime Pro, der fungerer som trådløs netværk extender.

Vi havde også lejlighed til at teste Video Doorbell enheden sammen med LIFX smartpærer, hvor vi via If This Then That fik pærerne til blinke med blåt lys, når nogen ringede på. https://ifttt.com/ring. Der er også Amazon Alexa integration mulighed

Konklusion

Ring Video Doorbell 2 er en nyfortolkning af den traditionelle dørklokke, så du på en måde altid er hjemme, når nogen ringer på. Du kan altid se, hvem der ringer på og endda tale med dem.

Det er rart at se, at Ring har gjort sig umage med at inkludere alt det nødvendige til at komme i gang, og mere til i forhold til at koble den på en eksisterende installation.

Som tidligere nævnt så det en ret stor enhed sammenlignet med en traditionel dørklokke, men fordelen er at det er lige til at komme i gang, fordi du ikke skal tænke på strømtilslutning.

Skulle vi ønske noget fra Ring, så skulle det være, at de tilbød 24 timers arkiv som en del af pakken, og man så kunne opgradere til de 60 dages arkiv mulighed med Ring Cloud Video Recording abonnement. Men mon ikke mange nok trods alt gerne vil betale de omkring 200,- / år for at benytte produktet fuldt ud. Det havde også været i plus i vores bog med Google Assistent support, men eftersom Ring ejes af Amazon, så er det nok næppe sandsynligt.

Ring Video Doorbell 2 kan købes fra omkring 1200,-. Du kan tjekke dagspriser på Pricerunner.dk her.

Læs også


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button