Smart HomeSmart Home produktnyt

Test: Google Nest Hallo – Video dørklokke

DIGITALT.TV har tidligere testet Ring Video doorbell, men nu er turen nået til en anden og aktuelt nok mere interessant model på det danske marked nemlig Google Nest Hallo.

Der er her tale om en videodørklokke, der imod sætning til den Ring Video doorbell jeg tidligere testede, ikke kører på batteri. Det gør den måske også lidt sværere at installere, men jeg har nu skiftet over og kørt med den nogle måneder.  Læs om mine erfaringer i testen herunder.

Det kan du med Google Nest Hallo

Med Nest Hallo kan du se, hvem der ringer på både når du er og ikke er hjemme. Det f.eks. på din Smartphone eller Tablet men også på din Google smarthøjtalere og Google Smart Skærme.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Det er også muligt at få optaget bevægelser, hvis nogen bevæger sig tæt forbi din dør.

Så man kan sige, at du får en kombineret videodørklokke og et overvågningskamera.

 

Nest Hallo – det er ikke helt billigt

Hardware udgifter

Nest Hallo er ikke helt billig. Aktuelt hvor dette skrives så er dagsprisen lige over 1800 kr.  Tjek laveste pris på Nest Hallo lige nu her

I denne installation købte jeg også en strømforsyning via Amazon.de til omkring 145 kr.

Andre udgifter

Skal du have fat i en elektriker for at lave din installation, så kommer det naturligvis oveni.

Så kommer vi til abonnement på selve Nest Aware delen. Det er ikke strengt nødvendigt, men vil du have arkiv over, hvad kameraet har fanget, så skal du abonnement.

  • Nest Aware med 30 dages hændelsesbaseret videohistorik koster 40 kr. / måned eller 400 kr. om året
  • Nest Aware Plus med 60 dage hændelsesbaseret videohistorik + 10 dage Videohistorik for hele døgnet koster 80 kr. / måned eller 800 kr. om året

 

Design og installation

nest hello size

Google Nest Hallo dørklokken adskiller sig, ved første øjekast, en del fra den Ring Video doorbell, jeg havde siddende før. Nest Hallo er væsentlig mindre (4,3 x 11,7 x 2,6 cm), og det har naturligvis sin forklaring i, at der ikke er noget indbygget batteri. Dermed er den efter min mening designmæssigt klart pænere end Rings model. Den virker heller ikke så plastikagtig som Ring.

nest hello video doorbell indhold i kassenMed i kassen er der dele, så du kan tilslutte den også til eksisterende installationer.

Nest Hallo Strømforsyning

Eftersom den skal have konstant strøm, så er det dog umiddelbart for mange, dog nok ikke helt ligetil. Har du noget dørklokke med strømforsyning i forvejen kan du måske benytte denne. Vil du lave en ny skjult installation, så ville rigtig mange dog nok skulle have fat i en elektriker måske.

 

Ring strømforsyningJeg havde på min adresse ikke noget eksisterende, der kunne bruges. I stedet købte jeg en strømforsyning for at forsyne dørklokken. Amazon.de er et godt bud på at finde sådanne, her endte jeg faktisk med at købe en strømforsyning fra Google Nest Hallo konkurrenten Ring. Den var nemlig i hvid, modsat den model jeg ellers kunne finde på Amazon.de, og hvid ledning syntes jeg var at foretrække rent visuelt i min installation.

Ring strømforsyningen har vist sig at fungere glimrende med Google Nest Hallo.

 

Google Nest Hallo installMed kravet om strømforsyning, så er der naturligvis mere installationsarbejde end på modeller baseret på batteri. Det kan jo kræve trækning af strømledning, og at du har en stikdåse indenfor i nærheden. Strømforsyningen, jeg anvender, kommer med omkring 6 meter ledning, og enden er udrustet med et par spadestik, så det er lige til at skubbe på Google Nest Hallo og skrue fast.

Installationen sker via Nest app’en via din smartphone (Android / iOS), hvor opsættelsen processen kræver bluetooth er aktiveret og scanning af QR kode.  Installationen forløb uden problemer.

 

Daglig brug og erfaringer

Generelt så har Nest Hallo fungeret fint under min testperiode. Det er specielt smart, at jeg får video op, når nogen ringer på, på mine Google Nest Hub smart skærme i hjemmet. Jeg har en standard Google Nest Hub og en Nest Hub Max skærm.

Notifikationer / video når nogen ringer på, er dukket op med det samme på disse enheder, mens jeg af og til har været ude for, at der går lidt mange sekunder, inden jeg har fået besked på min Android smartphone.

Nest Aware app

Eftersom jeg arbejder hjemmefra og med denne Corona tid oveni, så har jeg været hjemme langt de fleste gange, der er ringet på. Men det fungerer også ganske ok, at have en to vejs samtale med den der står udenfor døren, hvis man ikke er hjemme via Nest appen på en smartphone. Uanset om man svarer eller ej, så er det faktisk rart at vide, hvem der har ringet på, og det kan man jo se i arkivet i Nest Aware app’en, såfremt man har abonnement naturligvis.

Du kan til hver en tid streame live til chromecast eller på Google smart skærme, hvis du lige vil tjekke, hvad der sker udenfor. Og det er muligt at opsætte hjemme/ude funktionalitet i forhold til overvågning. Så kan der være særlig fokus, når du ikke er hjemme. Om du er hjemme eller ude kan detekteres automatisk ud fra din smartphones gps.

Billede kvaliteten er helt i orden i opløsningen 1600 x 1200 med op til 30 billeder i sekundet. Også i mørke fungerer kameraet ganske godt. Der er synsfelt på op til 160 grader, hvor du kan inddele i zoner i forhold til bevægelse og afgrænse området kameraet skal reagere på.

disclaimer Google Nest HalloHar du Nest Aware abonnement, så er der mulighed for at navngive ansigter kameraet har set. Således kan Nest Hallo sige, hvem der er ved døren. Man bør nok kun gøre dette for personer, man har fået samtykke fra. Jeg har testet dette, men for mig har det ikke virket stabilt med at den genkender personen. Om det har været fordi jeg har monteret for lavt eller noget, ved jeg ikke lige.

Skal man ellers komme med lidt kritik, så kunne Nest app’en være mere overskuelig, og det kan også være et minus for nogle, at den ikke er tilgængelig på dansk.

 

Konklusion

Google Nest Hallo er en velfungerende video dørklokke, der er integreret med Google’s øvrige produkter og Google Assistent. Prisen er ret høj, og installationen er heller ikke så lige til, eftersom den kræver konstant strøm. Muligheden for en strømforsyning er der dog, så elektrikerbesøg er nødvendigvis ikke et krav. Man kommer også hurtigt til at påskønne, at det er slut med at skulle oplade batterier, som var ret hyppigt med min tidligere Ring model.

Bortset fra lidt sene notifikationer af og til på min Android enhed, så har jeg generelt været ret godt tilfreds med Nest Hallo i min testperiode. Specielt også fordi jeg har Google Nest Hub smart skærme, så jeg ikke skal finde smartphonen frem, men blot kan se med det samme, hvem der ringer på.

Google Nest Hallo

Læs også


I samme kategori

Back to top button