Smart Home

Test: Google Nest Hub Max – 10″ Smart skærm med indbygget kamera

Google Nest Hub Max er den nyeste version af Google’s Smart Display. En model der endnu ikke sælges i Danmark, men her på DIGITALT.TV har vi fået fat på et eksemplar fra England til denne anmeldelse.  Google Nest Hub Max er storebror til Google Nest Hub, som allerede kan købes i Danmark. Max modellen udmærker sig ved en større skærm og nye muligheder via et indbygget kamera.

I vores anmeldelse kommer vi ind på om Google Nest Hub Max kan bruges på dansk, de nye muligheder og sammenligner også lydkvaliteten.  Endelig skal vi naturligvis også nok komme med en opskrift på, hvordan du får fat på en Google Nest Hub Max allerede nu, hvis ikke du kan vente på den danske lancering.

 

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Dette adskiller om Google Nest Hub Max fra Google Nest Hub

 

Google Nest Hub Max vs Hub

 

  • Skærmstørrelsen: Nest Hub Max er på 10” mod 7” på den mindre model
  • Opløsning: Max har 1280 x 800-pixel mod 1024 x 600 pixel
  • Størrelsen generelt: Max modellen måler: 250.1 x 182.55 x 101.23m. Hub måler: 178.5 x 118 x 67.3mm
  • Højtalere: Max: 2 frontvendte + subwoofer på bagsiden mens Nest Hub kun har 1 højtaler
  • Kamera: Nest Hub Max: Ja / Nest Hub Nej
  • Prisen: Nest Hub Max koster omkring 1000 ekstra i forhold Nest Hub (1859,-). Max sælges som nævnt ikke i Danmark endnu, mens Nest Hub koster fra 868,- på testtidspunktet ifølge Pricerunner.dk

 

Google Nest Hub Max design side bag

 

Designet er identisk på den to modeller med den vinklet skærm monteret på basen.  Selv om Hub Max er noget større, så virker den ikke voldsom. Der er naturligt nok ingen synlige knapper på fronten af enheden, der jo er en touchbetjent skærm.

På bagsiden finder vi en volumeknap i siden og i midten af toppen en knap til at slå mikrofonen og kameraet fra. Det er også muligt at slå kameraet fra alene, det kan gøres vis skærmmenuen, som bringes frem fra neden på skærmen.

 

Disse ny muligheder tilføjer Google Nest Hub Max modellen

Med det indbyggede kamera er der nu mulighed for at benytte funktionen Face Match. Her kan kameraet genkende dit ansigt og vise personlig information på skærmen automatisk, når du er nærheden.

 

Google Nest Hub Max god morgen

 

F.eks. starter Google Nest Hub Max dagen første gang den ser dig med et Godmorgen i displayet efterfulgt af dagens vejr og din kalender.  Der er naturligvis også fortsat mulighed for stemmegenkendelse ligesom med den forrige model.

Google Duo videoopkald er en anden mulighed med Google Nest Hub Max. Her kan kameraet følge dig, selv om du bevæger dig lidt rundt foran skærmen.

Kameraet gør det også muligt at pause en video eller musik ved at markere det med en flad hånd mod skærmen. En praktisk funktion f.eks. til håndfri betjening, hvis du har Google Nest Hub Max i køkkenet og skal følge en videoopskrift, eller bare har våde fingre og vil sætte musik på pause eller stoppe en alarm. For at det ikke skal gøres ved et uheld, så er det lavet sådan, at du skal kigge på skærmen også, mens du laver bevægelsen.

 

Google Nest Hub Max Nest Aware

 

Endelig så gør Google Nest Hub Max det også muligt at bruge kameraet som overvågningskamera i dit hjem. Du kan f.eks. opsætte det til kun at være aktivt, når du ikke er hjemme, baseret på lokationsoplysninger fra din Smartphone. Denne del ligger separat i Nest app’en. Der medfølger 30 dages prøvetid i forhold til at få arkiv af hændelser og en række andre muligheder. Abonnement koster fra 40,- / måned.  Der er ikke nattesyn i kameraet, så der skal være lys i rummet, for at kameraet i Nest Hub Max virker optimalt.

 

Virker Google Nest Hub Max på dansk?

 

Google Nest Hub Max dansk sprog

Vores erfaringer med Google Nest Hub i testperioden har været positive. Selv om den ikke sælges i Danmark, så kan den fint indstilles til dansk. Selv om Hub Max kan indstilles til dansk, så er der fortsat Google Assistent funktioner der ikke er aktive i Danmark, men det gælder jo alle Google Assistent produkter generelt og ikke kun Hub Max.

 

Google Nest Hub Max strøm

 

Vi har købt vores eksemplar i den britiske Google butik, og derfor så kommer Google Nest Hub Max naturligvis med britisk strømstik, så man skal altså huske at have en passende adapter ved brug i Danmark.

 

Google Nest Hub Max Face MatchAl opsætning foregår via Home app’en på din smartphone, det er også her du opsætter Face Match og indstillinger for overvågning og så videre.

Kameradelen vil formentlig dele vandene, for ja det kan virke lidt creepy at have et kamera stående, der altid kigger efter dig, og som kan bruges til overvågning. Der er en fysisk on/off knap, der slukker for mikrofonen og kameraet. Du kan slukke for kameraet alene via skærmmenuen. Ingen af disse indstillinger sætter dog ikke noget fysisk ind foran kameralinsen, så man skal stole på det rent faktisk er slået fra.

I forhold til overvågningsfunktionen, så har vi haft den indstillet, så den er aktiveret, når vi ikke er hjemme. Det har virket ret fint, og vi har fået notifikation i forbindelse med husstandens kat har bevæget sig i området der opfanges af kameraet. Placeringsinformationerne i forhold til om man er hjemme eller ej er ikke nødvendigvis altid 100% synkroniseret, så vi har oplevet, at vi selv er blevet fanget af kameraet lige efter vi er kommet hjem igen. En grøn diode angiver i øvrigt, når kameraet er aktivt. Er overvågning det primære du gerne vil have, så kan du finde priser på overvågningskamera her

 

Lyden er markant bedre og rart med større skærm

 

Google Nest Hub Max højtalere

 

Google Nest Hub Max fysiske størrelse har gjort det muligt at forbedre lydkvaliteten væsentligt. Sammenlignet med lillebrormodellen, så er der langt mere fylde og dybde i lyden på Hub Max. Man hører tydeligt, at der kommet to front højtalere og en sub enhed i.  Den overgår naturligvis også Google Home Mini, som er den anden model, vi har sammenlignet med. Vi har ikke haft lejlighed til at sammenligne med Lenovo’s Smart Display, men efter hvad vi hører, så skulle Nest Hub Max også ligge i front på lydkvalitet her.

 

Google Nest Hub Max cast

 

Den større skærm er også velkommen i dagligdagen, der gør den mere egnet til at caste indhold til. F.eks. fik vi Formel 1 fra Japan til morgenmaden streamet fra Viaplay på den. Det er måske værd at bemærke, at Netflix fortsat ikke tillader, at man Chromecaster til Nest Hub ej heller altså til denne større model.

 

Google Nest Hub Max smart home betjening

 

Ellers så er funktionerne som Digital fotoramme og muligheden for at betjene husstandens smartenheder oplagte muligheder på Nest Hub Max, men her er der ikke nogen nyheder i forhold til den mindre model.

 

Sådan fik vi fat på vores Google Nest Hub Max

myukmailboxGoogle’s britiske online butik sender ikke til danske adresser, så for at omgå dette, så skal man have en mellemmand indover. Vi har brugt tjenesten Myukmailbox, der giver dig en gratis britisk adresse til deres lager.

Denne adresse kan du så angive med dit danske navn ved bestilling hos Google og betale med dit kreditkort.

Når pakken leveres til din MyUKMailbox adresse, så får du en mail fra dem og de tager også et billede af pakken. Derefter så kan du fra dit kontrolpanel hos MyUKMailbox videresende pakken med DHL eller DPD til din danske adresse. Vi gav omkring 290,- for leveringen fra MyUKMailbox til Danmark. Der var lidt bøvl med at DHL ikke mente de kunne levere i første forsøg til UK adressen, men supporten fra MyUKMailbox var flink til at svare ret hurtigt på henvendelser, og de var hurtige til at få sendt pakken videre til Danmark.

Så længe Brexit ikke er gået igennem, så er det en mulighed uden ekstra omkostninger. Vil du undgå at rode med en britisk adresse kan du kigge på Ebay UK og finde et eksemplar af en sælger, der sender til Danmark.

 

Google Nest Hub Max værd at købe?

Google Nest Hub MaxHvis vi skal samle op på vores oplevelser med Google Nest Hub Max, så synes vi der er tale om en god opgradering i forhold til mindre model. For os er det specielt i forhold til lydkvaliteten og skærmstørrelsen.

Hub Max har en lydkvalitet, der gør der anvendelig også til at lytte til musik på. Det er ikke på niveau med f.eks. Harman Kardon Citation One smarthøjtaleren, som vi tidligere har testet, men af Google’s egne smart produkter, så skal man nok op i en model som Home Max modellen, for at få noget der er bedre.

Den større skærm tiltaler os også, 7” lillebrormodellen er fin nok, som vi bruger den som second screen på skrivebordet under computermonitoren, men til brug i stuen så egner denne 10” Max model meget bedre.

Kameraet giver nogle ekstra muligheder, men for os ikke et must have, og indtil videre så har vi ikke vænnet os af med følelsen af at blive overvåget. Hvor meget glæde vi vil få af overvågningsmuligheden med det indbyggede kamera, er nok også et spørgsmål.


I samme kategori

Back to top button