Linux TV Bokse

Test: Optag kodet – afkod i standby med VU+ tv-boks

Er det old school at optage tv? Måske, men er du typen, der gerne vil optage og gemme tv-udsendelser mere permanent, så er der en særlig tv-boks, der kunne være interessant for dig.

Visse VU+ modeller kan med det rette image installeret optage kodet tv, og afkode det efterfølgende, når boksen er i standby. Det kan være smart ved brug med Boxer kortlæser modul, så du kan nøjes med et enkelt kortlæsermodul og så stadig se en kodet Boxer TV kanal, mens du optager noget andet. Det bør også virke med andre udbydere der tilbyder kortlæser modul (YouSee, Stofa), men vi har ikke testet med andet end Boxer.

Det skal du bruge

Så vidt vi har kunne researche os frem til, så kræves følgende, for at du har mulighed for at optage kodet og afkode efterfølgende:

Annonce - artiklen forsætter nedenunder
  • Solo 4K, Uno 4K, Ultimo 4K, eller den nyeste VU+ Duo 4K
    (Kun disse modeller kan optage kodet)
  • VTI Image (software du installerer på VU+ boksen)

VTI Image skulle, så vidt vi kan læse os til, være eneste software, der tillader optagelse og afkodning af kodede tv-kanaler efterfølgende via kortlæser modul.

Sådan fungerer det

Vi har testet med Boxer TV (1 kortlæser modul) og en VU+ Ultimo 4K. Her satte vi et program på 6’eren til at optage, mens vi så TV 2. Altså begge kodede kanaler. Altså blev 6’eren optagelsen optaget kodet, mens kortlæsermodulet var beskæftiget med at afkode live tv.

I listen med optagelser er der efterfølgende en hængelås ud for programtitlen. Men man kan godt afspille og se optagelsen fra 6’eren. Bemærk dog at denne måde ikke gemmer en afkodet udgave af optagelsen.

Vil man gerne have en permanent afkodet udgave af sin optagelse, så skal man sætte boksen i standby, så vil de blive afkodet, men det kræver boksen ikke er i brug ej heller til timer optagelser. Det tager rent tidsmæssigt lige så lang tid som længden på optagelsen, men efterfølgende har du så en afkodet udgave. Man skal naturligvis have et aktivt abonnement på ens kort i kortlæsermodulet for at det virker, og der bør generelt nok ikke gå for for lang tid fra den er optaget inden afspilningen afkodes.

Optagelserne kan som altid med Vu+ bokse frit efterfølgende flyttes rundt på dit hjemme netværk. Optagelser ligger som TS filer.

Hvor mange DVB-T2 tunere i samme Vu+ boks?

vu+ mtsif dvb-t2 dualVU+ seneste MTSIF DVB-T2 tuner modul er af den modultype, der passe til den nyere VU+ standard, hvor tunermodulerne er med printplade kontakt og ikke den ældre type med pins.

Altså passer det nye DVB-T2 modul i de tuner slots, der er beregnet til FBC tunere. I forhold til MTSIF DVB-T2 tuner modulet er der dog ikke tale om et FBC modul med 8 tunere, det er ligesom den ældre DVB-T2 variant kun dual tuner. Det skyldes os bekendt, at der rent teknisk simpelthen endnu ikke findes chipset med FBC DVB-T2 mulighed.

Men MTSIF DVB-T2 tuner nyheden giver mulighed for at lave eksempelvis en VU+ Ultimo 4K med op til 6 DVB-T2 tunere (2 tunerkort med MTSIF DVB-T2 modul (Twin tuner på begge) + 1 med ældre DVB-T2 Twin tuner modul) eller en VU+ Duo 4K med 4 DVB-T2 tunere ( 2 x MTSIF moduler).


Viaplay Film & Serier Sommertilbud - spar 50% i 3 mdr. 64,50 kr/md i 3 måneder
Herefter 129 kr/md. Gælder t.o.m. 30. juni 2023. Reklame-link

I samme kategori

Back to top button