MedieafspillerMedieafspiller produktnyt

Test: Mi TV Stick – Android TV på budget

Vi har tidligere testet Xiaomi Mi TV Box S 4K, der er en prisgunstig Android TV medieafspiller. Nu har Xiaomi så lanceret en ny og billigere løsning, Mi TV Stick, der er en helt kompakt HDMI Stick, eller på dansk HDMI Pind :). Prissat på niveau med en Google Chromecast, så får du med Mi TV Stick en tv-brugerflade (Android TV), som du kan styre med den medfølgende fjernbetjening, og så er der indbygget Chromecast også i øvrigt.

Produktet er fornyligt lanceret hos mistore.dk til 329,-, og vi har haft lejlighed til at teste Mi TV Stick som én af de første.

Mi TV Stick er stillet til rådighed af mistore.dk, hvorfor vi skal markere denne test med annonce. mistore.dk har ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Tilslutning

Mi TV Stick udpakning

Mi TV Stick måler 92.4 x 30.2 x 15.2 mm. Alt afhængigt af hvordan HDMI stikkene vender på dit TV, så kan den være upraktisk ved bagudvendte stik og kan her kræve et adapter kabel. Et sådant medfølger i øvrigt ikke.

Der er kun én tilslutning på TV Stick’et, og det er til den medfølgende strømadapter. Du skal altså have den tilsluttet et egentligt strømstik og ikke bare USB strøm fra dit tv.

Teknik og installation

Mi TV Stick med fjernbetjening

Mi TV Stick er Full HD, altså maks 1080p, således får du ikke ligesom med Xiaomi Mi TV Box S 4K Ultra HD support. Har man ikke et Netflix Ultra HD abonnement, så kan man med rette måske argumentere, at det så heller ikke er nødvendigt.

Mi TV Stick er udrustet med en Quad-core CPU, 1GB RAM og 8GB lagringsplads. I forhold til Mi TV Box S 4K, så er der altså 1 GB Ram mindre på Mi TV Stick.

Den medfølgende fjernbetjening er bluetooth baseret og har en dedikeret Netflix og  Prime Video knap. Der medleveres ikke batterier til fjernbetjeningen (2 x AAA), så dem skal du altså selv have klar.

Opsætningen er traditionel Android TV, og er særlig hurtig hvis man har en Android Smartphone, så kan man kopiere ens kontoindstillinger, WiFi med mere uden at skulle taste en masse ind. Står den bare og hænger ved kopiering af indstillinger, så prøv at forbinde via 2,4 GHz.

I forbindelse med opsætningen, så havde vi et problem, der viste sig at være i forhold til WiFi. Mi TV Stick kunne ikke se vores 5 GHz Wifi netværk eller 5 GHz i det hele taget, så vi måtte nøjes med 2,4 GHz. Vi har fra vores læser Jesper fået det tip at det kan være noget med regionvalg i forbindelse med opsætningen. Dette regionsvalg afgør, hvilke WiFi typer man kan anvende. Her fremgår kun 20-30 lande, dvs. at de fleste lande ikke fremgår, bl.a. Danmark, Sverige, UK etc. Foretager man et “forkert” valg her, får du ikke adgang til 5 GHz – og det er uigennemskueligt, hvad der er et forkert valg. Har testet opsættelsensprocessen med USA, Spanien og Tyskland som valgt region, uden det dog har gjort en forskel. Så hvad der er årsagen  må stå hen i det uvisse.

Android TV System UpdateEfter endt installation, så blev vi tilbudt en Android System opdatering, som tager nogle minutter at installere.

 

Android TV apps opdateringerBemærk, at du udover en systemopdatering, også kan opleve at en del apps opdateres i baggrunden ved første opstart. Her mærker man, at Mi TV Stick ikke har så meget kraftoverskud, den kan virke noget langsom, mens det sker. Det bliver dog bedre efter alt er opdateret, og den ikke arbejder i baggrunden.

 

Mi TV Stick Android TV menuMi TV Stick kommer med Android TV version 9 og visse apps som Netflix, Amazon er forudinstalleret.

 

Android TV – mange muligheder

Snapshot 20200729 190710

Der er masser af app muligheder på Android TV, så du kan finde streaming apps som DR TV, TV 2 Play, Viaplay, HBO Nordic, Blockbuster, C  More og mange flere. Selv om der kun er 8 GB lagringsplads på enheden her, så løber du ikke tør ved at installere streaming apps, og eftersom Mi TV Stick ikke er så kraftfuld, så er det nok de færreste, der begynder at installere en masse spil.

Udover apps, så får du med Android TV på den prisgunstige Mi TV Stick her også Google Assistent, så du via fjernbetjeningen kan stemmestyre og spørge assistenten om alt muligt eller styre smart home enheder.

Indbygget Chromecast er en fast bestanddel af Android TV, og det får du naturligvis også med Mi TV Stick her. Du kan i øvrigt fra opsætningsmenuen i Android TV justere opløsning og billedhastighed, så du kan få den rette billedhastighed, 50 Hz på de fleste danske tjenester. Desværre har Android TV ikke automatisk skift. Man kan dog eksperimentere med Refresh Rate app’en og sætte 1080 50 Hz som fast opløsning til f.eks. DR TV app’en. Men det er lidt nørdet, at få det til at køre.

 

Snapshot 20200729 201606Mi TV Stick har vi testet med DR TV, Netflix og Viaplay som alle fungerer fint. Viaplay app’en nævner i øvrigt ikke noget om, at enheden ikke er officielt understøttet, ligesom vi ellers har oplevet det på mange andre Android TV enheder, vi har testet. Viaplay har dog pt. en fejl på Android TV platformen generelt, der gør at man bliver logget ud meget tit.

 

Konklusion

Til samme pris som en Chromecast, så tilføjer Mi TV Stick en masse ekstra. Du får en egentlig brugeroverflade og fjernbetjening, så du ikke behøver at sidde med din smartphone eller tablet for at styre afspilningen. Men der er altså også indbygget Chromecast, hvis du foretrækker det.

Vi havde som tidligere nævnt ikke held til at forbinde til 5 GHz WiFi, men uden Ultra HD support så var det nu ikke noget, vi savnede i testperioden.

Største konkurrent til Xiaomi Mi TV Stick står Xiaomi selv for. Deres Xiaomi Mi TV Box S 4K koster ikke meget mere, og her får du, udover Ultra HD support, også en lidt bedre performance. Vores Xiaomi førstevalg er altså fortsat Mi TV Box S 4K, men Mi TV Stick til 329,- her på testtidspunktet er absolut også et godt bud på en prisgunstig Android TV løsning.


I samme kategori

Back to top button