Lyd og andet tilbehør

Test: JayBird Vista – helt trådløse hovedtelefoner til de aktive

Begrebet ægte trådløse hovedtelefoner har for alvor vundet frem de senere år. Vi har tidligere testet en JayBird hovedtelefon, men denne var ikke ægte trådløs, det er Jaybird Vista modellen imidlertid. Vi har haft lejlighed til at teste JayBird Vista i et par uger.

JayBird har som brand særlig fokus på brug til sport og motion, og netop her er det optimalt ikke at have en ledning hængende. Vista byder på 16 timers batteritid med opladnings-etui og er stød, støv, vand og sved resistent (IPX7-standarden), ikke dog så vandtætte at du skal bruge dem i poolen.

Prisen på Jaybird Vista ligger lige under 1400,- her på testtidspunktet. Du kan tjekke laveste priser på Jaybird Vista på Pricerunner.dk, der løbende holder øje med dagspriserne.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Produktet er stillet til rådighed af Jaybird, hvorfor vi skal markere denne test med annonce. De har ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Udpakning og design

Jaybird Vista box indholdMed Jaybird Vista så får du to separate høretelefoner, en opbevarings/lade etui og tre forskellige størrelse ørepropper, der kan monteres alt efter øre-størrelse. Vista kommer med størrelse nummer 2 formonteret.  Der er vinger på de to største ørepropper. Der er også en Quick start guide med i kassen.

 

Jaybird Vista farver

Vista kan fås i tre forskellige farver sort, mineral blue og nimbus grey.

 

Jaybird Vista laderBåde selve høretelefonerne og lade etui er kompakte, lette og giver et godt indtryk. Der medfølger et USB kabel til opladning. Det er et USB-C stik i lade etuiet.

Dagligt brug

Jaybird Vista in earI mine øre så passede mellemstørrelsen fint, altså dem de kommer monteret med. Den større prop kunne jeg faktisk også benytte mig af, uden de virkede løse eller faldt ud. De føles behagelige af på selv i længere tid.

Du parrer Vista øretelefonerne, mens de er i etuiet. Når det er gjort, så auto forbinder de, når du tager dem ud af lade etuiet.

Vi fik parret dem med vores smartphone uden problemer og med Bluetooth 5, så er der en fin rækkevidde på dem. Hvor langt afhænger naturligvis af omgivelserne. 10 meter er den officielle angivelse, men udendørs kan de fint række helt op til 40-50 meter.  Skal man pege på noget negativt i forhold til Bluetooth delen, må det blive at Vista ikke har support for mere high end Bluetooh codecs såsom f.eks. aptX eller AAC.

 

Jaybird Vista app firmware update

Det anbefales, at du installerer Jaybird app’en på din smartphone. Med denne kan du sikre dig at firmwaren i Vista er den nyeste, der var en opdatering til vores testeksemplar. Desuden er der generelt faktisk gjort meget ud af app’en, med lydjustering, podcast og playlist anbefalinger med mere. Det skal man bestemt rose Jaybird for, det er der mange andre producenter, der kunne lære noget af.

 

Jaybird Vista knapperI forhold til betjening, så er der knap på begge høretelefoner. Der er tale om trykknapper og ikke touch, så man kan mærke i øret, når man trykker dem ind.

Begge øretelefoner er som standard opsat til samme knapfunktion. Et tryk for play/pause. Dobbelt tryk skipper til næste sang, trippel tryk går en sang tilbage. Endelig kan du holde inde for at slukke.

Det er muligt vi app’en at justere på knaphandlinger og sætte Google Assistent til som mulighed. Man kunne savne en dedikeret knap til at styre lydstyrken, her skal man benytte app’en.

Lydkvalitet og justering

Det er også i app’en, at du kan opsætte lyden ud fra dine egne præferencer. Vista er sportshovedtelefoner, så det er ikke uventet, at lyden som standard er med fokus på bas og optimeret til den musikgenre mange typisk lytter til, mens de er i gang med træningen.

 

Jaybird Vista SignatureLigesom da vi testede Jaybird Tarah, så er lydindstillingen Signature et godt udgangspunkt for en lydprofil, der matcher den elektroniske musik. Er man ovre i noget mere akustisk og afdæmpet, så kan man med fordel gå ind og eksperimentere med manuelt justere i bas (Low), mellemtone (Mid) og diskant (High). Signature lydprofilen er balanceret med fokus på mere bas, nedjustering af mellemtone og opjustering af diskant, her kan man skue ned for bassen for at opnå et mere naturligt og behageligt lydbillede.

Vista spiller ikke superhøjt, men det er sikkert også meget godt i forhold til ikke at skade hørelsen.

Vista er ikke noise cancelling høretelefoner, men nok så vigtigt, nu hvor der er tale om sportshovedtelefoner, så er de faktisk ret gode til at lukke omgivelserne ude. Jeg har det med at køre cykelture med en øretelefon i det ene øre og lytte til podcasts. Her fungerer Jaybird Vista glimrende. I forhold til Jaybirds tidligere trådløse modeller, så er det netop en fordel ved Vista. Her er højre og venstre helt separate enheder, der er ikke en master enhed, så de er helt fleksible i brug.

Når vi er ved støj og den slags, så er det værd at nævne, at der er indbygget mikrofon, så du også kan tage opkald med Jaybird Vista. Som så ofte så er kvaliteten af mikrofonen dog ikke super, så Vista klarer sig ikke for godt til det formål i støjfyldte omgivelser.

Masser af batteritid

Batteritiden, mens de sidder i øret, har jeg målt til over 5 en halv time. Det er rigeligt til mit brug, og skulle jeg løbe tør, så kunne jo bare bytte til den anden øretelefon fra etuiet og høre videre, eftersom jeg som sagt ikke benytter begge på samme tid på cykelture, af sikkerhedshensyn naturligvis.

Der er 10 timers opladning i lade etuiet, så man kan benytte Jaybird Vista ret længe, inden man skal til at lade op.

Konklusion

Jaybird Vista close upJaybird Vista er et par velfungerende helt trådløse sportshovedtelefoner. De er lette med en vægt på omkring 6 gram stykket, og med den kompakte lade/opbevarings æske, der i øvrigt kun vejer 45g, så er de enkle og praktisk af have med og behagelige at have på, når du træner.

Der findes bedre lydende høretelefoner end Vista her, men til sport og det aktive friluftsliv, så er de superpraktiske, også fordi du kan bruge dem enkeltvis.

Med sin glimrende app, så kan du opsætte lydprofiler finde playlister til din træning med mere.

Jaybird Vista Logo anbefaling


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button