Smart Home

Test: Google Nest Hub – Smarthøjtaler og skærm kombination kan købes i DK nu

Google Home Hub er Google’s nye smart device, der kombinerer deres smarthøjtaler med skærm. Den er nu også til salg i Danmark. DIGITALT.TV skaffede et eksemplar hjem fra England tilbage i november 2018, hvor vi lavede denne anmeldelse

Den danske pris er 999,-  Sammenlign priser her.

Men lad os komme i gang med at kigge nærmere på Google Nest Hub .

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Design og udpakning

Google Home HubGoogle Nest Hub er ret kompakt, og man ser man knapt selve højtaleren, når man ser den forfra. Det ligner mere en 7″ tablet monteret på en stander. Højtalerdelen er indpakket i det samme materiale som Google Home Mini’en, vi tidligere har testet og kan fås i de samme farver.

Google har imodsætning til Amazons tilsvarende Echo Show model, ikke valgt at indbygge et kamera i deres model her. Privatlivsmæssigt har de også slået på netop dette i markedsføringen. Det der måske kunne ligne et kamera på Hub’en i midten over skærmen er en lys sensor.

Google Home Hub bagsideDer er naturligt nok ingen synlige knapper på fronten af enheden, der jo er touchbetjent skærm. På bagsiden finder vi en volumeknap i siden og i midten af toppen en knap til at slå mikrofonen fra.

Google Home Hub ledningEftersom vi købte Google Nest Hub fra England, så kom den med strømadapter med engelsk stik. Det var dog ikke det store problem, eftersom vi havde en adapter liggende.

Google Home Hub install 1Efter man har tilsluttet enheden til strøm, så foregår selve installationen naturligvis via Google Home App’en, hvor du også kan opsætte, hvilke album fra din Google Foto du vil have vist som pauseskærm på skærmen. Der er også mulighed for at vælge billeder fra Facebook og Flickr, denne funktionalitet kaldes dog eksperimental.

Da vi testede var dansk sprog ikke aktiveret, det er det nu.

Daglig brug

Digital fotoramme

Google Home Hub Digital fotoramme
Google Nest Hub kan vise billeder fra din Google Photos, Facebook eller Flickr

Digital fotoramme er en de mange muligheder, man har med Google Home Hub, og måske den mulighed mange vil have den til at stå på som standard. Det giver mulighed for at få genopfrisket en masse af sine billeder. Der skiftes med interval automatisk mellem de fotoalbums, du vælger skal vises, og du kan aktivt bladre mellem fotos på skærmen.

Bliver du træt af at se dine egne fotos, så er der også andre muligheder som pausebilleder ligesom det kendes på Chromecast enheder.

Eftersom man kan dele fotoalbum med andre i Google Foto, så kan vi sagtens se Google Nest Hub som gaveidé til bedsteforældre, der så automatisk kan få nye familiebilleder frem af børnebørnene eksempelvis.

Det er kun billeder der vises fra din Google Foto konto, ikke video. Et designvalg fra Google der nok har tænkt at det ville forstyrre, men vi undrer os over, at vi ikke kunne caste video fra Google Fotos til Hub’en. Her kom kun vores Chromecast enheder frem at vælge imellem.

Google Home Hub ur

Står Google Nest Hub i mørke, så viser den som standard digital ur, mere dæmpet end billedet ovenfor. Du kan også vælge imellem forskellige ur designs som generel pauseskærm.

Skærmmenuer og betjening af smartenheder

Google Home Hub hovedmenuTrykke man en gang på skærmen, så kommer man frem til Google Hub oversigten med vejr og kalender. Klikker man på en given dag på vejroversigten fortæller assistenten om dagens vejr.

Du kan også få læst din kalender højt.

Google Home Hub hovedmenu swipeBladres der til højre fra hovedskærmen på Hub’en, så får du et overblik over seneste nyheder fra forskellige udenlandske kilder.

Google Home Hub menu youtubeLængere henne er der YouTube forslag. Det er dog værd at bemærke, at der ikke som sådan er en egentlig fuld YouTube app, hvor du via skærmen kan søge indhold. Der er som standard vist 3 videoforslag. Du kan naturligvis finde specifikt YouTube indhold via din smartphone eller med stemmekommando naturligvis og se det på Hub’en.

Har du Spotify abo, kan denne også dukke op på listen med forslag, vi havde dog nogle problemer med at få denne del til at virke.

Google Home Hub styr smart enhederTrækker man ned fra oven, så kommer der en menu frem over de smartenheder du måtte have installeret i hjemmet. I vores tilfælde altså vores Lifx smartpærer og den Tado smarttermostat vi havde til test samtidigt. Du kan se enheder i de forskellige rum, du har sat op i Google Home app’en og styre disse på skærmen.

Der er også en Media funktion, hvor du kan tilgå dine Google Cast enheder og sætte f.eks. Spotify til at afspille på en af disse.

Endelig er der i denne menu en broadcast funktion, hvor du kan sende en talebesked ud fra Hub’en, som så blev afspillet på Google Home Mini højtaleren. Så kan man lige sende en besked til teenagerens Google Home enhed om at der er aftensmad 🙂

Google Home Hub bund menuSwiper du op fra bunden, så får du en menubjælke frem med mulighed for at styre lysstyrke på skærmen. Det tilpasses normalt automatisk efter lysforhold, men kan altså tilpasse. Der er også her mulighed for at justere lydstyrke, vil ikke forstyrres indstilling og opsætte alarmer.

Cast til Google Nest Hub

Google Home Hub Digital youtubeVi har haft Google Nest Hub stående på skrivebordet på kontoret, og vi har blandt andet benyttet den som en slags second screen. F.eks. i forhold til at have en videopodcast kørende, mens vi sad ved computeren og skrev samt hurtig adgang til at tjekke kalender. Du kan også caste til skærmen fra din smartphones streamingapps, hvilket igen som second screen kunne være brugbart. Netflix er dog ikke muligt, da de, indtil videre i hvert fald, ikke har ønsket at tilbyde cast til Google Hub.

Den indbyggede højtaler leverer ikke en overbevisende lyd.  Det er på ingen måde noget, der kan måle sig med f.eks. Harman/Kardon Citation One, som vi tidligere har testet. Har man en bedre bluetooth højtaler så kan man dog sætte Hub’en op til at have en alternativ højtaler til musik. Til tale er den indbyggede højtaler fin nok.

Skærmens opløsning er 1024 x 600 pixel, altså ikke noget videre men i praksis, så synes vi ikke, at man bemærker det ved brug. Google Nest Hub vejer ikke ret meget, og vi oplevede, at den godt kunne skride lidt ved touch betjening, men det kunne måske afhjælpes med noget mere skridsikkert under foden på den, end det Google har valgt.

Har du f.eks en Google Home Mini, så kan du godt sætte den op til at afspille eksempelvis YouTube på en Google Nest Hub . Man kan opsætte Hub som standard tv. Hub’en her kan naturligvis også indgå i en højtalergruppe med andre Google højtalere, så du kan afspille det samme samtidigt i flere rum.

Konklusion

Google Home Hub dansk test anmeldelseBåde størrelsesmæssigt og designmæssigt så passer Google Nest Hub fint ind i det moderne hjem, synes vi. F.eks. på natbordet eller på en skænk i stuen. Den integrerer med fint Google Foto og billeder fra Facebook, og dermed har du altid en interaktiv fotoramme stående. Det skal nok blive et af de store salgsargumenter, nu når den er til salg i Danmark

Den er nok særligt interessant for dem, der har Google Home kompatible smart home produkter i hjemmet, hvor man med Hub’en så altid har et betjeningspanel stående fremme til disse.

Skærmen er måske ikke så stor, men tilstrækkelig synes vi og med ok betragtningsvinkel. Mon ikke Google på sigt kommer med en version med mindre skærmkant.

Vi savnede ikke et kamera, men det sætter naturligvis en begrænsning, i forhold til ikke at kunne lave videoopkald, hvis man ønsker det.

Sammenlign aktuelle dagspriser på Google Nest Hub her


I samme kategori

Back to top button