Stofa

Stofa vil sælge tv-kanaler individuelt og på månedsbasis

feature_stofaStofa lancerer fra næste år en ny måde for forbrugerne at betale for TV. Den nye afregningsmodel betyder, at TV-seerne kun behøver at købe måneds-abonnementer til de kanaler, som man rent faktisk ser. Det skriver TV2.dk.

Det nye tiltag får navnet Stofa MitTV og bliver Stofas modstykke til streaming-tjenesterne som Netflix og HBO.

Stofa har længe har oplevet, at især de unge kunder fravælger de store TV-pakker og det nye tilbud skal ses i det lys:

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Vi ser en tendens hos forbrugerne, hvor de vælger mindre TV-pakker, og så tilkøber for eksempel Netflix og HBO. Det kan jeg godt forstå. Jeg tror vi alle sammen har et ønske om kun at betale for det vi bruger, siger Ole Fruekilde,administrerende direktør i Stofa.

»Vi gør det, fordi vi tror, at der er en forretning i det, og fordi forbrugerne efterspørger frit valg. Jeg tror, at der vil være en pænt stor efterspørgsel. Alle TV-leverandører oplever faldende kundetal, eller at kunderne vælger mindre TV-pakker, fordi produkterne ikke er attraktive nok. Dette, tror jeg, vil fastholde kunder og måske trække flere tilbage til os. Jeg tror ikke, at den samlede omsætning pr. kunde vil falde,« siger Ole Fruekilde Madsen til Berlingske.

Ifølge Stofa-direktøren er det nye initiativ et skridt på vejen mod det uundgåelige endemål: At forbrugerne kun betaler for de minutter, de ser TV på en bestemt kanal:

– Jeg tror det er der vi ender på et tidspunkt. Men det ser vi ikke nogen steder endnu, heller ikke hos streaming-tjenesterne. Men jeg tror det her er et skridt på vejen. Så kommer du senere til at betale for en uge. Så for en dag. Så for det enkelte program. Det vil mere og mere gå den vej, siger direktør Ole Fruekilde fra Stofa.

Vi kender ikke de nærmere detaljer endnu omkring priser, men det skulle ligge fast, at det kræver en Stofa tv-boks. Tidligere har Stofa ellers meldt ud at man ville af med tv-boksene.

Vi er også spændte på om Stofa har forhandlet sig til at sælge alle kanaler på den måde. Stofa skriver selv at MitTv kun kan blive til virkelighed såfremt alle programselskaber og rettighedshavere er med på løsningen.

Stofa’s tiltag hilses velkommen af Forbrugerrådet Tænk. – Det er utroligt positivt, at en af de store TV-udbydere nu kommer os i møde. Vi har tusindvis af forbrugere, der har krævet det her sammen med os.  Nu kommer der noget, der ligner et af de bedste bud vi har set på en løsning, siger Anja Philip, der er formand for Forbrugerrådet Tænk.

I samme kategori

Back to top button