Parabol Gratis TV / FTAParabol-TV

Smart MX Flat HD

Smart MX Flat HD anmeldelse test

Smart MX Flat HD er en ultra kompakt FTA sattv modtager, der der nemt kan gemmes væk bag tv- skærmen.

Producent: Smart Electronic
Udlånt af: Max Nordic
Pris: fra 995 Køb den hos TV Radio Shoppen
Teknik: DVB-S2 Gratis Parabol-TV
Lancering: Juni 2012
Strøm: 7,5W / 0,6W Standby

smart_mx_flat_hd_top

Introduktion

Med sine 115 x 20 x 70 mm og 0,2 kg, så er Smart MX Flat HD en yderst kompakt satellit-tv modtager, der også enkelt kan gemmes bag ved dit tv og stadig betjenes via det medfølgende IR-øje.

Selv om modtageren er meget kompakt, så er der mulighed både for DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 og USALS, og selv om du ikke kan optage tv via USB, så tilbydes der USB tilslutning for afspilning af musik, billeder og video.

Teknik, Design og tilslutninger

Smart MX Flat HD specifikationer

 • DVB-S/S2 satellit tuner
 • Frekvens område: 950-2050 MHz
 • Understøtter: DiSEqC og Usals
 • Video opløsninger: Max 1080p
 • Børnelås
 • Medieafspiller
 • Favoritlister
 • 7 dages EPG
 • USB PVR
 • Filformater: FAT/NTFS
 • Antal kanaler: 4000
 • Vægt: 0,2 Kg
 • Mål: 115 x 20 x 70 mm.

Tilbehør inkluderet i kassen:

 • 12v Strømforsyning
 • Fjernbetjening
 • Beslag til montering på TV eller væg
 • Eksternt IR øje

Du kan med det medfølgende beslag montere boksen direkte på en væg eller bag tv-skærmen.

Med sit kompakte design og 12 volt tilslutning er modtageren også et oplagt valg til campingvognen, så du kan se gratis tv på ferien rundt i hele Europa.

Det medfølgende IR øje fungerer også som standby/tændt indikator henholdsvis med rød eller grøn diode.

Den medfølgende fjernbetjening føles lidt discount og visse knapper er ret små og sidder ret tæt, men med et fornuftigt knaplayout.

Installation

Det er vigtigt, at tilslutte det medfølgende IR øje, inden du tager Smart MX Flat HD i brug, for ellers sker der ikke noget, når du trykker på fjernbetjeningen.

Dansk er en mulighed blandt flere andre sprog på boksen. Dog er er der lidt engelsk og tysk, der ikke er oversat visse steder i menuerne.

Et af de punkter, hvor Smart MX Flat HD lyser op er i forhold til installation og kanallister. Smart MX Flat HD er nemlig udrustet med RAPS systemet, hvor frekvensændringer og nye kanaler kan opdateres automatisk via satellit. Det er et system, der fungerer for positionerne Astra 19,2 øst, Hot Bird 13 øst, Eurobird 9 øst og Turksat 42 øst.

Smart MX Flat HD fandt automatisk, at jeg havde Astra 19,2 på DiSEqC port 2. Det er ganske praktisk og sparer dermed en for at skulle til at sætte det op manuelt.

Du kan her vælge, hvilke kanalprofil du ønsker, f.eks. fokus på tyske kanaler, og hvilken tysk regionalkanal du ønsker øverst i kanallisten. Udover land/region giver RAPS opsætningen også mulighed for at blokere for erotiske kanaler, og det man kan kalde ligegyldige telefon tjeneste kanaler. Altså en form for kanal spam filter. Herefter er Smart MX Flat HD klar til brug.

Skulle du bruge motorstyret parabol, skal du ind i opsætningen og aktivere dette. 28 grader øst positionen finder modtageren heller ikke automatisk, da den ikke er en del af RAPS systemet, så modtager du også denne så skal du scanne efter kanaler her manuelt. Jeg havde ikke problemer med at finde alle gratis kanaler fra 28 øst.

Daglig brug

Betjeningen af Smart MX Flat HD er forholdvis enkel. Menuen på boksen er ikke super flot designet eller specielt moderne, men fungerer ganske ok, når man lige vænner sig til den.

Indstillinger kan beskyttes med kode, så Smart MX Flat HD kan også fungere som satellit-tv modtager i et udlejningssommerhus, hvor du ikke ønsker at pilfingre roder med indstillingerne. RAPS systemet er i denne situation også et klart plus, i forhold til at undgå problemer hos tyske feriegæster med manglende kanaler ved frekvensændringer.

Du kan finde kanaler i kanallisten, og der er også mulighed for at oprette favoritlister, helt op til 32 forskellige.

En ganske nyttig funktion har du ved at trykke på Find knappen på fjernbetjeningen. Så kan du få sorteret kanallisten efter flere parametre som f.eks. HDTV kanaler.

EPG information kan læses som enkeltkanal EPG eller multikanal EPG, begge er ikke super overskuelig i design og præsentation. Der er mulighed for at oprette timere for programmer, selv om modtageren altså ikke kan optage tv på eksternt USB medie.

Multimedia

Tilslutter du en USB enhed til USB indgangen på modtageren, så kan du afspille mp3 filer, jpg filer og mpg filer på modtageren. Udvalget af hvad der kan afspilles er naturligvis ikke som en dedikeret medieafspiller men fint nok med muligheden.

Konklusion

Smart MX Flat HD er for dem med et behov for modtagelse af gratis tv fra f.eks. 19,2 øst, f.eks. i et sommerhus eller i campingvognen. Smart MX Flat HD’s mulighed for at blive gemt af vejen, gør den også til en enkel måde diskret at tilføje en satellit-tv tuner funktionalitet på en fladskærm, der ikke har dette i forvejen.

RAPS systemet gør det enkelt altid at have en opdateret kanalliste specielt i forhold til Astra 19,2 øst positionen.

Betjeningen er ok, og der er ikke sparet på muligheder i forhold til understøttelse af DiSEqC, og det er da også fint med mulighed for musik, foto og video afspilning, selv om du altså ikke kan optage tv med Smart MX Flat HD.

Har du ikke behov for en ultra kompakt model som denne, så kan du lidt billigere købe modellen Avanit SXHD FTA, der tidligere er testet her på siden, Avanit SXHD FTA tilbyder desuden også PVR optagelse på ekstern USB enhed.

I samme kategori

Back to top button