Avanit SXHD FTA DVB-S/S2 HD RECEIVER

| tirsdag 29. nov, 2011 10:41 | opdateret 08. maj, 2013 kl. 8:51 | 15 Kommentarer

Avanit SXHD er seneste bud på den optimale tv-boks til udlejningssommerhuset, eller til dig der kan nøjes med at se gratis satellit-tv. DIGITALT.TV har lånt et eksemplar hos distributøren Max Nordic til en anmeldelse.

Design,teknik og tilslutningsmuligheder

Avanit SXHD er en lille kompakt sag på 220 x 45 x 145 mm. Designet i sort, der kun brydes af en grøn diode på fronten, der fortæller når den er tændt eller rød i standby. Den er set på nettet til 859,- eller tjek bedste pris lige nu på pricerunner.dk

Inde i Avanit SXHD finder vi en DVB-S/S2 tuner, der naturligvis kan håndtere både almindeligt tv og HDTV signaler fra parabol. Boksen tilbyder fuld support både for DiSEqC 1.0,1.1 og 1.2/USALS. Så Avanit SXHD egner sig fint selv til den mere avancerede bruger med hang til gratis tv fra en række satellitpositioner.

Du kan Avanit SXHD vælge mellem udgangsopløsningerne 576i, 720p, 1080i og 1080p, og der er mulighed for at vælge flerkanals lyd.

På bagsiden af Avanit SXHD finder du:

  • LNB indgang
  • LNB gennemsløfning
  • 1 x Scart
  • 1 x HDMI
  • 1 x USB
  • 1 x Digital lyd udgang (Coaxial)
  • 1 x RS 232 serial port

Med er naturligvis også en fjernbetjening, denne har nogle lidt for små knapper til flere ting efter min smag. Men den fungerer ellers generelt ganske ok.

Strømforbruget måler jeg til 
11,5 W i brug / 0.3 W i standby (med ekstern USB harddisk tisluttet, der får strøm via USB porten måler jeg 14 W)

Opsætning og betjening

Én af de ting der annonceres med på Avanit SXHD, er dens understøttelse af RAPS systemet, der gør livet let i forhold til at holde kanallisten helt opdateret på Astra 19,2 øst, Hot Bird 13 øst, Eurobird 9 øst og Turksat 42 øst. Mest aktuelle for os danskere er nok Astra og Hot Bird. Med RAPS får du ganske gratis hele tiden holdt din kanalliste opdateret på disse satellitpositioner via opdatering fra satellit. Og det gør også installationen til en fornøjelse.

Hos mig fandt boksen selv ud af at jeg havde Astra 19,2 øst på DiSEqC port 2, og Eurobird 9 øst på port 3. Herefter hentede boksen, via Astra 19,2 og RAPS systemet, selv den helt aktuelle kanalliste ned på boksen.

Du kan vælge sprog og region i forhold til at få netop den RAPS kanalliste, der passer bedst til dig. Jeg valgte Tyskland som land og NDR SH som region, og fik således kanallisten med de tyske hovedkanaler øverst, og endda med HD udgaverne af ARD og ZDF, hvilket er lige som det skal være.

Udover land/region giver RAPS opsætningen også mulighed for at blokere for erotiske kanaler, og det man kan kalde ligegyldige telefon tjeneste kanaler. Altså en form for kanal spam filter.

Astra 28 øst på DiSEqC port 4 måtte jeg selv ind og aktivere i boksens satellitopsætning, med en manuel kanalsøgning. Denne kan frit begrænses til kun ukodet / tv eller radio og jeg havde ingen problemer med at få fundet alle kanaler, inklusive den helt nye Channel 4 HD på Astra 1N.

I forhold til at benytte Avanit SXHD i et udlejningssommerhus, så er RAPS ganske genialt, så slipper man med problemer med klager ved frekvensskifte, og nye kanaler der mangler. Avanit SXHD har desuden mulighed for at låse af med kode, så pilfingre ikke kan få adgang til at rode med vitale indstillinger på boksen, igen oplagt til et udlejningssommerhus.

Sprogmæssigt så understøttes mange sprog, dog noterede jeg mig, at dansk kun er delvist oversat. Der er både lidt tysk og engelsk hist og pist i menuerne på boksen.

Layoutet på hovedskærm menuerne ser af og til ser lidt sjovt og rodet ud. Teksten er ikke så pænt placeret i forhold til de grafiske ikoner.  Men inddelingen af menuerne er generelt logisk nok og med fin betjeningshastighed.

Ved kanalskifte får du nu og næste information vist, og der er selvfølgelig mulighed for at læse yderligere info om det aktuelle program via info knappen, hvor tekniske data for frekvensen såsom pid info og signalstyre i øvrigt også vises.

Du har mulighed for at redigere i kanallisten eller lave dine egne favoritlister, og der er også en fin søge funktion med hurtig adgang til HDTV kanaler.

Der er naturligvis fuld EPG på de tyske kanaler på 19,2 øst, mens man må nøjes med nu og næste på de britiske kanaler på 28,2 øst.  Det muligt både at få EPG vist på listeform for en enkelt kanal eller tidslinje for flere kanaler.

De ukodede kanaler på 28 øst fungerer fint på boksen, også undertekster vises som de skal, i forhold til de kanaler jeg tjekkede på.

PVR og medieafspilningsmuligheder

På PVR og multimedie delen skuffer Avanit SXHD heller ikke. For at udnytte PVR funktionaliteten skal du tilkoble en USB lagringsenhed på bagsiden af boksen, og så har du altså mulighed for at pause eller optage tv.

Der var ingen problemer med at finde min Iomega usb harddisk på 500 GB, som boksen tilbød at formatere enten i FAT eller NTFS formatet.

Der er mulighed for at angive optagelsesbuffer, så du automatisk optager lidt længere for at være bedre sikret i forhold til at få optaget et forsinket program.

Som standard er timeshift aktiveret på boksen, og du kan således spole tilbage, i det du har set på en given kanal.

Selv om boksen er en single tuner boks, så kan man godt optage og se noget andet samtidigt på samme transponder. Kanallisten viser så kun de kanaler, man kan skifte til, så det fungerer helt optimalt. Jeg blev også overrasket over, at jeg faktisk kunne optage 2 kanaler og se en 3. samtidigt på boksen. Det blev afprøvet ved at optage ZDF HD og ARTE HD, mens jeg samtidigt godt kunne se ARD HD, altså fordi de alle 3 ligger på samme frekvens.

Eneste lidt negative jeg har at bemærke i forhold til PVR delen er, at man ikke kan se tidligere optagelser, mens boksen optager, og at den ikke kan huske, hvorfra man kom til sidst, hvis man går ud af afspilningen af en optagelse og vil se videre senere.

Avanit SXHD tilbyder også afspilning af video, musik og billeder fra USB enhed. Jeg kunne afspille både mp3, ogg og flac musikfiler, og det er ganske flot, at den kan klare andet end bare lige mp3.

Videomæssigt klarede den afspilning af vob og mkv, mens den ikke var så glad for ts filer, jeg havde optaget på en anden boks.

Konklusion

Avanit SXHD overraskede positivt i denne anmeldelse. Den er let at installere og holder sig selv opdateret på satellitpositionen 19,2 øst via RAPS systemet, som gør den oplagt til brug i et udlejningssommerhus. Men den kan bestemt også fungere som en rigtig fornuftig free to air boks, til alle der er interesseret i at modtage gratis tv fra én eller flere satellitter, for den understøtter som nævnt alle gængse DiSEqC standarder og USALS motorstyring.

PVR delen fungerer godt på boksen og tilbyder mere end man lige regner med for en enkelt tuner boks i denne prisklasse. Det samme gælder muligheden for at afspille musik, video og vise billeder, som boksen også gør godt.

Er du på udkig efter en billig boks til gratis parabol tv, så kan Avanit SXHD altså klart anbefales.

Avanit SXHD kan købes hos TV Radio Shoppen

Del på:

Tags:

Gemt under:: Parabol Gratis TV / FTA

15
Kommentarer

for at kommentere
13 Kommentartråde
2 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
peterras

Er der andre der har oplevet, at tyske HD kanaler hakker i billedet med denne boks?
Det oplever jeg. Billedet pixelerer ikke, det fryser og hakker.
Er det vores signal, der ikke er godt nok, eller er boksens processor ikke helt stærk nok til HD. Det er ikke alle HD kanaler, ZDF HD er værst.

jonsiii

Hejsa Har købt samme boks i sidste uge og her er mine erfaringer fra 28 øst + Triax 78 cm parabol. Jeg kan heller ikke få boksen til at undgå hak i 1080p, men 1080i virker fint. Alle 24 BBC OL HD-kanaler virker uden problemer, men BBC ONE HD og BBC HD UK hakker desværre en del når der er megen “trafik” i billedet. Det er specielt skidt ved fx svømning, hvor man ser alle 8 svømmere + panorering. Til sidst låser billedet i 5 sek. indtil der er sceneskift. Øv. Nu prøvede jeg alle mulige indstillinger og jeg fik… Læs mere »

peterras

Eller er det boksen scaler, der får billedet til at hakke.
Kan det passe, at Das Erste HD er i 1080P og ZDF er i 720P. Jeg havde indstillet boksens HDMI udgang på 1080P, og ZDF HD hakkede, mens der ikke var noget galt med Das Erste. Nu har jeg prøvet at indstille boksen til 720, og så er der tilsyneladende ikke noget galt med ZDF HD.
Er der noget om det, eller er det tilfældigt.

Jeg har lige været i kontakt med vores leverandør og, de har heller ikke kendskab til problemer.

Kunne du ikke informere mig om software versions nummeret, og hvad din signal styrke og signal kvalitet siger.

Du ser signal styrken ved at trykke 2 gange på info

Hilsen
Max Nordic A/S
Support

peterras

Hej. Under menuen Værktøjer og Information står der Maincode V2.01B1. Jeg går ud fra, det er softwaren. Signalet skulle ikke fejle noget, på de fleste transpondere på Astra siger den styrke 90%, kvalitet går fra 75 til 85 afhængig af transponder. Vi har haft en tekniker på besøg, fordi signalet på et tidspunkt var helt væk. Han sagde at nu var der fint signal på hans måleapparat. Som nævnt så ændrede jeg HDMI udgangs opløsningen fra 1080P til 720P, så hakker ZDF HD ikke mere, jeg prøvede igen her til morgen. Der var stadig lidt på NDR HD. Das Erste… Læs mere »

Hvilket fjernsyn har du?

Har du prøvet med et andet HDMI kable?

Det lyder lidt som om at kablet ikke kan håndtere den høje hastighed som 1080I kræver. Det kan også være at du skal prøve at kigge om der er kommet en ny software til dit fjernsyn.

Hilsen
Max Nordic A/S
Support

peterras

TV’et er et Panasonic P42S30Y.

Jeg har ikke tænkt, om det er HDMI kablet, jeg kan ikke huske, hvilken HDMI version det er. Jeg prøvede dog at sætte indstillingen tilbage på 1080P, dernæst skifte tv’et over på scart stikket, der fryser billedet også. Scart stikket bruges til en gammel HDD optager.
Lige så snart jeg så skifter boksen tilbage til 720P, så er der ingenting i vejen, så skal jeg ikke bare lade den stå der?

Jeg har ikke anden HD kilde end tysk tv og dansk DVB-T, jeg kan ikke på den måde teste, om det er tv’et.

peterras

Ja, jeg kan alligevel ikke se forskel på skarpheden (men jeg kan sagtens se forskel fra SD til HD). Det er bare underligt, hvis det er scaleren, at andre ikke også oplever det. Jeg afviser ikke, at det er HDMI kablet, det virkede bare fint til den Canal Digital boks, vi havde før men har droppet. Den stod selvfølgelig også hele tiden på 720P. Gad vide om kablet har taget skade af at blive taget ud af den ene og sat ind i den anden, jeg huskede naturligvis at slukke for strømmen. Dog blev CD boksen genstartet ved strømsluk med… Læs mere »

peterras

For øvrigt så er boksen købt hos den lokale Expert.

Ang. CD boksen, så mente jeg, at den blev genstartet ved strømsluk med alle kabler i.

Jeg har lige sendt en support forspørgelse til dem der laver Avanit modtageren. Den er solgt i stor stil i tyskland, så de må have hørt hvis der var noget galt.

Min kørte på ARD HD og ZDF HD hele dagen i går også på et Panasonic fjernsyn og jeg så ikke nogen fejl.

Det kan selvfølgelig også være din modtager der har en fejl med vi har ikke haft mange med fejl på.

Hilsen
Max Nordic A/S
Support

Jeg har fået lidt nyt fra tyskerne, de har ikke haft problemet der nede i stor stil men der har være lidt problem med at der kunne blive gemt forkerte informationer på nogle af kanalerne. De anbefaler derfor at du prøver at nulstille modtageren.

Jeg har desuden lige fået en ny software, der er dog ikke retter noget væsentligt, som ligger på vores hjemmeside nu.

http://www.max-nordic.com/shop/produkter/kategorie/dvb-s-receiver/produkt/avanit-fta-ss2-hd-receiver.html

Hilsen
Max Nordic A/S
Support

peterras

Tak for Jeres hjælp. Jeg har prøvet at nulstille modtageren og starte forfra, og jeg har prøvet med et andet HDMI kabel.
Begge giver stadig samme resultat. Står HDMI udgangen på boksen på 1080P, så hakker billedet. Står den på 720P, så gør det ikke, så er det fint. Så vidt jeg husker er vores Panasonic model Full HD.
Som nævnt, så hakkede det også, da jeg skiftede tv’et over på scart, altså med HDMI udgangen stadig på 1080p.

peterras

Jeg har en dvd afspiller i et andet rum, den prøvede jeg at sætte til Panasonic’en.
Der er bare det ved det, at den afspiller “kun” kan skalere op til 1080i, og med den var der ingenting i vejen, men er 1080i nok til at konstatere, om fejlen ligger i tv’et? Har ingen Blu-Ray og afspilleren i stuen har ikke HDMI.
Der er ikke noget galt med DVB-T kanalerne, men der er heller ingen af dem, der er i 1080p.